Няма радост по-голяма, през АПРИЛ ще ставам мама!

• 25 811
  • 718
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Спокойно, на доста тук ни е за първи път и ще си помагаме;)

И аз съм хс - с и сега доста дрехи не че не ми стават, но са ми неудобни:( И май понеже отпреди си имах мъничко мехче, сега и на мен ми личи как ми се е понадул корема.

Franseto, готина идея! Ти си попаднала на готини хора, значи:) А не можеш ли да си вършиш само административните неща, или от вкъщи?
Аз работя в една от големите "технологични" компании. Мениджър съм на един от процесите и не толкова управлявам хора, колкото в зависимост от ситуацията юркам и карам определена група хора да работи, да ме държи в течение как вървят нещата по оправянето на появилия се проблем и тн. Общо взето трябват ми компютър и интернет и затова мога и от вкъщи да си работя и се възползвам.

# 586
  • София
Добро утро мънички коремчета!

И аз имам малко коремче, обаче всички дрехи засега ми стават и нищо не ме стяга, така че предполагам че най-много едни дънки ще взема от H&M. Имам доста рокли които са подходящи за бременни даже са зимни и есенни.

Иначе аз работя като Мениджър Проекти, и управлявам един екип от 135 човека, поддържаме една световно известна видео игра, и част от работата ни е да играем играта. Така че ни е доста весело. Иначе фирмата в която работя е доста позитивно настроена към бременни, имаме допълнително осигуряване за бременни+раждане, ръководните позиции са заемани предимно от жени и всички са или бременни или скоро родили. Даже собственичката на компанията роди преди 2 години 3-то си дете.Шефката разбра ония ден за мен, тя в момента е в майчинство ( наложи се да и кажа че ме напираше доста за една самолетна командировка) и се радва толкова много, че каза че ми приготвя бременните си дрешки. Та така е при нас   bouquet

Лек  ден от мен, ние отиваме с ММ по магазините че обазавеждаме апартамента в момента и всеки уикенд правим това  Wink

# 587
  • София
Добро утро момичета Simple Smile  Дано скоро минават вече неразположенията... Съчувствам изкрено Praynig Аз си имам едно момиченце и за второто искам пак момиченце сякаш малко повече от момче - аз самата си имам сестра и си представям моите две момиченца такива близки сестрички. Отделно имам дрехи всякакви и ще ми е доста по- лесно.  Учудващо и ММ е на същото мнение,  въпреки че повечето мъже искат момчета. Те имат страшна връзка двамата,  той я боготвори и си иска още една принцеска. Естествено най-важното е да е живо и здраво Simple Smile момченце ще е добре да видим какво е и да ги нашарим дето се казва.
На мен още не ми личи,  имам коремче,  но то е от тестените и въглехидртите,  които са ми основното Sad Наддала съм 2 кг за месец и половина,  стават ми още дрехите, но си се усещам де, че са ми отеснели малко. Другата седмица мисля да съобщя в офиса,  че бях в двуседмичен отпуск и нямам притеснения, защото и шефовете и колегите са страхотни и съм сигурна,  че ще се зарадват за мен. Фирмата е малка и работата ми е на бюро основно - отговорна е,  но не много напрегната и дано мога да си работя до края.
На момичетата,  преживели такава тежка загуба, пожелавам много сила и никога повече да не ви се случват подобни неща Praynig Много сте силни и дано всичко лошо е вече зад вас!
Аз по принцип съм против всякакви витамини за бременни и предния път нищо не съм пила,  но сега е различно.  Малката ще се разболява в градината и ще носи зарази,  а аз съм доста податлива и тази година изкарах няколко тежки боледувания след нея... Та ми препоръчаха Биозин мама -  някой пил ли го е и има ли мнение?  То по-скоро е като имуностимулант (коластра май) ,  не толкова витамини някакви.
Ами това е от мен,  малко дълъг пост стана, но нали да се включа във всички теми......

# 588
На мен все още не ми стягат дрехите, дори влизам в тези, в които не можех преди да забременея, а старите дори са ми широчки ... Но и аз като че ли имам чувството, че малко ми е пораснало коремчето.  Thinking Иначе си имам едни дънки и един клин за бременни. Майка ми ще ме снабди с ризи и туники, както и предния път като дойде време!  Whistling
Аз винаги съм искала да имам по-голям брат /имам по-малка сестра/ и бях абсолютно сигурна, че първото ми дете ще е момче, а второто момиче, дори с ММ бяхме измислили имената още като гаджета. Въпреки, че сега той пак иска момче ...  Whistling
Момичета, много съжалявам, че сте претърпели едни от най-тежките загуби! Вярвам, че сега всичко ще е наред и ще бъдете много щастливи!   bouquet
Аз работя в офис спедиции и сме постоянно около принтерите, подготвяме хиляди документи на крак ... А сега има още 4 нови човека и почти няма място да се разминеш, ако трябва да се връщам сигурно ще трябва да ме слагат на нова позиция, а няма смисъл само за 3 месеца ... С предната бременност нямах никакви проблеми на работа, всички бяха много загрижени за мен, надявам се и сега да е така.  Peace

# 589
PoisonDaisy, сигурно ще са й от двата вида,щом още нямаш усещане  Laughing!

Момичета, много съжалявам за загубите ви, трябва много сила човек да продължи напред. Възхищавам ви се!

Силки, ти ли писа за болки в гърба? Точно докато ви чета, така ме заболя нещо захапано на кръста. От няколко седмици почна да ме боли кръста, и даже опашката. Мисля, че е раничко за разширяване на таза, по-скоро е от залежаването напоследък. Аз съм относително активен човек, спортувам да кажем 2 пъти в седмицата, в нормални условия. От месец и половина съм извън играта, и ми се отразява. Сетих се в тази връзка да ви кажа две много хубави упражнения от йогата, те са ми любими, и все още можем да ги правим. Първото е усукващо, ляга се на пода по гръб, и се редува извиване на главата на дясно,  а свитите в коленете крака наляво, и обратно. Другото е лягане по гръб, и търкаляне като на кълбо напред и назад, след малко начален момент става лесно. Тези две упражнения са добри за масажиране на гърба, а второто и за храносмилателната система.

С предната бременност в 8-9 месец така се бях сецнала, препоръчаха ми един т.нар. чакръкчия, но не посмях. След раждането се оправих от самосебе си, но си ми остана една слабост в кръста, и периодично трябва да правя подобни упражнения. През зимата я бях закъсала, и ходих при една масажистка, оправи ме за няколко месеца, много съм доволна.

# 590
здравейте,сладурки!!! Hugаз бях за 2 седмици в провинцията и само ви четях от телефона,но нямам нерви да пиша от него.темичката ни е мноооого активна,какво по-хубаво от това?!в деня в който заминахме бях на преглед и всичко беше ок.доки каза:"гледай,колко са пораснали....станали са като мечета!" Joyнаистина приличаха на меченца,от тези желираните-имат си ръчички,краченца и едни големи главички Grinningмного им се зарадвах,а сърчицата им тупкат ли тупкат....едничкото беше 2см и 4мм,а другото-2см.предполагам,че вече са пораснали още доста.на преглед съм чак на 23.09 и вече ще се изям-искам пак да си ги видя.а по отношение на пола,аз съм нагла и скам момченце и момиченце hahahaимам четирима племенника и ми се ще да поглезя родата с една девойка,а за гордост на ММ,да си имаме и синче.измислила съм го аз,ама да видим!каквото даде Господ,това,само да се родят  живи и здрави и двечките,другото няма значение.на мен също ми изписаха БИОЗИН МАМА,защото преди няколко седмици една сутрин се сабудих с 3!!! херпеса на устата,звъннах на лекарката и тя ми каза веднага да го пчвам.моя приятелка гое пила през цялата си бременост и каза,че цяла зима не е пипнала нито един вирус,та и аз мисля да го пия най-съветно.

# 591
Момичета за пореден път се убеждавам, че от жените по силни и борбени същества на планетата няма. Минаваме през загуби, трудности при забременяване  и износване. Искрено се възхищавам на всички жени преодолели загубата и продължили напред, и на онези жени ,които изтърпяват хиляди манипулации само за да се сдобият с дете.
Нека лошите моменти останат зад гърба ни и Богородица ни пази.

# 592
Никой не бива да преживява такава загуба, каквато повечето от вас са преживяли. Възхищавам ви се за силата и куража да продължите напред към мечтата си  bouquet. Аз сигурно бих рухнала тотално психически Tired.

Ние се възползвахме от хубавото време (дават го от другата седмица пак да се разваля) и си направихме страхотна разходка в парка Party. Малката се прибра цялата сияеща и радостна и то заради един плик, който напълнихме с шишарки, кестени и жълъди Simple Smile. За миг бях забравила колко малко им трябва на децата за да са щастливи, няма по хубаво от усмивката на дете Heart Eyes
  Но определено след близо месец на легло съм почнала да се уморявам много бързо и вече ми е трудно да си държа очите отворени Crazy.... та лека нощ от мен Hug Hug

# 593
Забравих да кажа - давайте предложения за заглавие на следващата тема. Утре ще направя една анкета, че предния път в последния момент се сетих и беше вече късно Laughing

# 594
Момичета  Hug Hug Hug
Giada , установих, че май наистина ме боли от застояване. И аз съм доста активна, а напоследък бях все на легло. Днес цял ден бях в движение, цял ден тичам навън след детето, а чак сега започна да ме боли, когато седнах, при това по- слабо от вчера.
Иначе и аз работя в офис, като по принцип има и вариант да работя от вкъщи, но не ми се иска особено, защото вкъщи ме хващат лудите. Crazy Предпочитам да съм сред хора. Laughing А и работата ми не е кой знае колко натоварена. Мисля си, че ще успея да си издържа до края, ако всичко е наред.
Хихи, Ейми, и ние днес със сина ми бяхме на такава разходка. Прибрах се с чанта, пълна с кестени, камъчета и жълъди, а той е много щастлив, че цял ден бяхме двамата Heart Eyes Беше ми много съвестно, че не можех да му обръщам толкова внимание, когато бях на легло, та сега той е на седмото небе. Друго си е да видиш усмивката и блесналите очички. Heart Eyes

# 595
Привет, аз доста дълго време не съм писала, но в работата ми е пълен кошмар. От скоро съм в нова фирма, която се оказа най- ужасното място за работа, а за мой късмет забременях точно там.Не съм казала че съм бременна, твърде вероятно е да ме уволнят като разберат.

Общо взето при нормални условия работата ми е страхотна- срещи пътувания, много проекти супер разнообразно и интересно, но в момента въобще не е така. Мисля да си взема болничен и то непрекъснат, за да не ме уволнят, но не мога да издържа до края. представете си, ако в офиса ви зависите от настроението на един човек, който ако е на кеф се държи добре, но в противен случай хвърля столове и чаши по околните, псува като каруцар и прави скандал за всичко, което може да ви хрумне. Отделно от това съм бременна след инвитро, на много лекарства, фраксапарин имам  достатъчно проблеми, че да предпочета да съм в болничен. Честно казано няма да издържа да стоя вкъщи, много деен човек съм и обмислям вариант да предложа на друг работодател (предложи ми позиция при тях, но като кажа че съм бременна, най- вероятно ще се откажат, защото позицията е ръководна и 70% от времето е в полети) да работя при тях на консултантски принцип, за да довърша един проект който имат за 6 месеца...а след това ясно. Дано се навият, но със сигурност в този кошмар в който работя не смятам да остана дълго.

Хубавото е, че не ми е лошо, не повръщам, само много забравям и ми се спи следобяд. Надявам се да съм добре и да не ме хване  Sick.

Иначе бях на лекар чухме две сърчица, бебетата са с отделна плацента и не са еднояйчни. казаха ми да се запиша за ФМ, но аз се чудя дали да не направя две - при двама лекари, за по- сигурно...(май се побърквам)

За тези, които са на Фракси, аз открих едно място, дето не ме боли, сърби и няма синка. Това е много нагоре на крака, почти където започва торса. Много е мека кожата там и няма проблем, иначе с тия тъпи игли стават синки.

Надявам се всичко да е наред и с бебетата и с работата ми, защото живи и здрави след майчинството ми няма да имам такава Simple Smile

# 596
  • Бургас
Здравейте момичета! Благодаря за милите думи   bouquet Рождения ден мина-даже правихме два. Малко като циганска сватба -три дни яли,пили....
Майка ми са на гости и детето е зачислено при тях до утре. Починах си малко. Даже одеве към осем легнах да поспя,че два дни не мога да си почина на обяд от задачки. И сега чакаме другия заветен ден,а именно 15.09,че тръгва на ясла. Голям филм ще смее Simple Smile

# 597
Здравейте момичето аз от самото начало следя кога ще излезе Априлска темиичка , но съм ви изпуснала. Нищо включвам се сега с термин  12.04. Второ детенце ми е от втори брак ....с първиа не сполучих Rolling Eyes
Виждам че имаме няколко двойки близнаци - честито на всички ...живи  и здрави да дойдат на бял свят. Аз бих искала са споделя едно дерзание с вас. Даписах се на жк в местното ДКЦ в нашиа град но не знам защо реших че там прегледите няма да са достатъчни и ще ходя  и на частно при един специалист с уж най- съвременния ехо в града. За 2 ри път отдох онзи ден в 10 г.с и 3-4 дни . Всичко ок и в един момент е пита " бащата на колко год. Е " казвам на 28..." 1 вото ви дете нормално ли е добре ли е "  Shocked казвам да и вичи вряла вода ме изби. Отварям една скоба за да кажа че с каката преди 5 год ме накараха да направя всички известни изследвания вкл. Амниоцентеза. Искараха я супер недъгава с кисти в главата и ненормална пъпна връв и какво ли още не ooooh!
Родих здраво дети вече на 5г. Това се развш в София, а сега съм в друг град. Та въпросния док онзи ден след двата  шокиращи въпрока ми каза " нухалната гънка не ми харесва " попитах какво значи това "не ми харесва" взе да ми казва че трябвало да е 3мм а тя била от 2,05 до 2.30мм в различните краища и тона било маркер за Даун. Препоръча ми незабавно да отида в " Майчин дом" за Бхс - там и никъде другъде  Naughty . Излязох с усещането ме този филм съм го гледала. Разрових се в нета и видях че размери от 2,5 до и3 мм се считат за рискови за Даун а той дори казва че трябва да е 3мм newsm78
Освен това гледам че се прави измерване към 11-12  седм.  А аз едва в 10 вече съм измерена. Не съм против вичкш изследвания но опита ми преди показа че бхс ни е никак достонерно изследване и чесно казано не виждам смисъл да се прави след като след това в 70% от случаите следва амнио което изключва бхс. Искам да питам на някой мериха ли вече нухална гънка и колко е бшла голяма в тези седмици. Не знам но имам усещането че всичко е една голяма търговия със здравето на хората и никой не мисли приз какво минава жената докъто чака резултати от подобни изследвания.  Не пожелавам на никой да мине през този ад от въпроса " ще имаш ли нормално дете или не". Извинявам се за песимизма ама всички знаем в каква държава живеем. Пожелавам ви само положителни емоции и здрави бебето на финала.  bouquet

# 598
Извинявам се за  правописа си но пиша от телефона с ужасно ситни букви  Embarassed

# 599
  • София
danimamas Hug Определено този лекар си е направил изводи прекалено рано. Аз ходя по принцип в клиника където апартурата на лекарите е много добра, и пак гинеколожката ми не си е позволявала да прави измервания на НТ особено в 10-та седмица.

Този лекар прави ли Фетална морфология? апартурата позволява ли му го? Бързо си запиши час при някой добър в София ( Марковс) знам че нямат часове но настоявай по телефона  и кажи че е спешен случай. И  оптимално за 12-та седмица. Има и по-лек вариянт на амниото, казва се прена тест, по скъпо е но го няма риска от амниото.

http://www.prenatest.bg/

Пожелавам ти много успех и търпение!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт