Няма радост по-голяма, през АПРИЛ ще ставам мама!

• 25 813
  • 718
  •   1
Отговори
# 570
И ние с ММ  много искаме момиче, но да е живо и здраво пък каквото и да е 💞

# 571
Надявам се скоро да спре да ви е гадно.  Hug
Да се похваля - бебока е добре, движи се, мърда ръчички. Докторката каза че много е пораснал за 1 седмица. В понеделник ще влея 40 ампули имуновенин да съм спокойна че всичко което зависи от нас сме го направили. Даде ми  и лисчета за първите изследвания по ЖК.
Ние, или поне аз много се надявям за момченце. Мечтата ми от малка са 2 момчета и накрая 1 госпожица, батковците да я пазят  Simple Smile

# 572
Наистина е много относително до кога ще е гаденето. Предния пъ беше до края на 4м, сега не знам до кога ще е. Честно казано не ми пречи толкова, два дни вече ми е много зле до обяд-следобяд и после изведнъж ми просветва Grinning. Така се търпи и черните мисли в главата ми намаляха значително Laughing
Ама аз друго да питам - смятате ли че ви личи, дори и малко? Стягат ли ви дрехи, колани и тн? Определено е рано да си личи, но като се погледна в профил и си имам малко коремче Embarassed. Дали не си въобразявам, защото преди болницата ми беше залепен корема за гърба Whistling
Welinity Хихи и аз това си повтарях. Ако ще имам момче, то да е първо, да е батко и да пази по малката си сестричка Heart Eyes. Сега като имам момиче и ми се иска още едно за да са си дружки Simple Smile (не че е задължително така да стане)

# 573
  • София
giada on the road няма никакъв проблем да дойдете Simple Smile ще се радва на кукличките, те са малки и сладки, а и самото представление няма кой знае колко текст ( специално за нашето де).

# 574
Vaseto29  Hug ще се налага едни и същи неща да ги обясняваме няколко пъти защото смятам те първа ще се записват още момичета в темата, така че само с розовите очила  Sunglasses

megi791 значи не искам да споря, но това което твоята лекарка е казала не е вярно. Първата е ФМ е вярно че доста жени я пропускат, и това най-вече заради лекари които не им казват за какво е. Там ( писала съм го и преди) се прават много важни измервания на плода за аномалии и генетчини заболявания. Идвам от темичка където съм чувала различни истории и не смятам за нищо на света да пропускам първата ФМ. Разбира се не искам да се права на все знаеща, давам моето мнение, чела съм много ( даже повече от колкото трябва да знам по въпроса)

Феталната морфология между 11-14 г.с. (оптимално около 12-13 г.с.) се използва за оценка на основните органи и структури на плода. На този ранен етап от развитието на бремнността се прави оценка на главата, орбитите,  предна коремна стена, стомаха, пикочния мехур, крайниците. Определя се локализацията на плацентата и броя на съдовете в пъпната връв.
Прегледът на феталната морфология между 11-14 г.с. позволява диагностицирането на някои големи структурни аномалии на плода. Ранното диагностициране на тежки и несъвместими с живота аномалии дава възможност за прекъсване на бременността в по-малък гестационен срок, което е свързано с по-нисък риск за бременната. В допълнение, специализираният ехографски преглед между 11-14 г.с. се използва и за измерване на дебелината на нухалната транслуценция, както и за оценка на феталната носна кост. Последните два ултразвукови маркера представляват ефективно средство за ехографски скрининг за хромозомни аномалии в ранните срокове на бременността, вкл. за синдром на Даун. Плодът обаче е твърде малък между 11-14 г.с.,  което налага повторна оценка на феталната морфология в по-късен срок на бременността.

Здравейте и от мен, от доста време чета дискусията дали има смисъл да се прави ранния скрининг и все се въздържам защото имам ужасяващ опит в семейството си. Но вече едно момиче спомена какво е преживяло със спина бифида и ще си ви кажа. Брат ми и жена му преди няколко години пропустаха ранната ФМ въпреки че много им говорихме, тя дори не беше ходила на преглед до 12 седмица почти. Та така в 20 седмица, вече с корема, всички близки, познати колеги знаят за бременноста отидоха да видят бебето по-обстойно. Оказа се че изцяло липсва носната кост, тежка малформация, несъвместима с живота както пише в предния пост. В 22 седмица не се прави аборт, а вече има раждане. Няма да продължавам с подробностите но е наистина страшно, а и толкова хора вече знаят за бебето, питат, разпитват има любопитни дори нахални. Затова аз 2 бременности дори съобщавам на родителите си чак след първата ФМ когато имам поне малка сигурност че всичко с бебето е наред. Зная че повечето от вас ще ме нарекат песимист, но няма как - няколко години след тази случка аз загубих бебето си в края на 8-ми месец и зная че лошото идва изневиделица колкото и да не ни се вярва че ще се случи точно на нас.

# 575
И аз много искам едно момиченце.

# 576
Момичета имате ли възможност , нищо ни ви коства да си направите ФМ , и ако може да е при доктор, който да има хубава апаратура  не се замисляйте все пак това е вашето бебче ..... Надявам се никоя жена да не разбира това което аз и ММ  преживяхме в средата на 5 месец, вече усетили ритането на нашето момченце,  радостни отиваме на преглед  за да го видим и изведнъж ......... доктора ви казва , че вижда някаква киста, но тъй като бебо беше разположено седалищно и не може да ни каже дали е на матката или на бебо " ела те след 5 дена "  сещате се какво мъчение беше, колко проляти сълзи , колко търсене в интернет статии и т.н. И накрая ни казаха СПИНА БИФИДА - трябва да го премахнете- "не се правете на герой , ако бяхте в Америка там има и институции и помощи и хората са по-добри. НО тук ще го гледат като изрод, детето ще се мъчи,  както и вие" , а и накрая " такива деца живеят най- много до 20 год."  И така точно преди година на този ден,  ние " убихме" премахнахме нашето бебче  така сметнахме, че е най- добре вместо бебо да се мъчи......
Много е трудно момичета, не искам да ви притеснявам , но ходете и правете каквото трябва за вашите бебчета.  И неможе да си представите как ви гледат всички след това, как се чустват и роднините , как всеки ви пита какво стана ,, или питат вашите близки. Или ако не са разбрали и ни сте се виждали и чували с някои доста време и като се срешнете и ви попитат къде е бебо, на колко стана и т. Н.  Cry
Не искам да ви тваря и да ви досаждам с мой те проблеми и преживяни моменти, но се опитвам да ви дам пр. и смисъл за да ходите на всички прегледи !!! СИСКАМ ПАЛЦИ НА ВСИЧКИ 

Последна редакция: пт, 12 сеп 2014, 19:59 от Nikol_1189

# 577
Никол, голяма смелост и обич към хората се иска да разкажеш иклсторията си и да я преживееш отново, за да предпазиш други. Желая ти щастие и здраве в семейството от сърце!!! Hug

# 578
Просто не искам никои да попада в ситуацията в която бяхме ние !!! На никой не го пожелавам !! Praynig  Praynig  Praynig

# 579
  • София
Така е, живеем в 21 век все пак, разбирам да нямаше технологии.. Господ да ни пази   Praynig 
И аз мисля, че ни е рано за коремче все още, макар и на мен да ми се иска да имам вече  Mr. Green  Моето подуване го отчитам на храната, която поемам, и това, че не ходя редовно до тоалетна  Peace 

# 580
Ох, момичета, ходих на разходка с детето и едва се прибрах после. Confused Много ме заболя гърбът Confused Сега пък кръстът ме боли. Не мога да си намеря никаква удобна позиция, в която да застана. Каквато и поза да заема след точно 5 минути болката започва пак. Cry Не знам какво ми стана така внезапно, но се надявам да не е нещо сериозно и утре и помен да няма от болката! Praynig
Иначе и ние много искаме момиченце. Моята мечта също беше да имам първо момче, а после момиче, за да я пази, хихи Heart Eyes Но да е здравичко, пък каквото- такова. Все си е наше и все ще си го обичаме. Теди много ми гали коремчето напоследък, а онази сутрин със ставането дойде, сгуши се до мен, гушна коремчето и ми каза, че бебето ще е момиченце newsm78 Пред него никога не сме говорили за пола на бебето, не знам от къде дойде това Rolling Eyes И от тогава все ми повтаря, че ще е много хубава, че ще е много добра.. и все в женски род Rolling Eyes Много ми е странно.
Иначе усещане имам за момиче, ама кой знае. Grinning
Ейми, не мога да ти помогна, но пък съм сигурна, че всичко е наред! Hug А моето коремче определено е пораснало мъничко и ми личи, когато съм с някоя по- прилепнала блузка. Даже напоследък често започнаха да ме подпитват дали съм бременна Simple Smile И дънките ме стягат, да. Confused Дразнят ме и са ми ужасно неудобни. И искам да си търся някакви с ластик. Обмислям варианта да си поръчам някоя- друга дрешка за бременни от някой чужбински сайт, че са много хубави и далеч по- евтини от тези, които предлагат тук.
Дидолино, ох... и ти ли Confused Дано вече да се оправя положението и да се чувстваш по- добре! Praynig
За гаденето наистина е много относително. На мен сега от раз ми мина. Бях в края на 10 г.с. Като бях бременна с Теди ме държа повечко и беше голяма мъка. Мина ми някъде към третия месец.
Рози, радвам се, че и при теб има подобрение!
welinity , еха, браво за хубавите новини! Hug
Ох, Никол, разплака ме и ме върна към най- болезнения ми спомен! Cry Cry Cry
Скрит текст:
Аз бях в шести месец. Очаквахме момиченце. Радостта беше голяма. Бяхме започнали с покупки, тя риташе, развиваше се повече от прекрасно.. Няколко дни преди прегледа ми започнах да я усещам много, много слабо. Звънях на един гинеколог, който работи в моя град, тъй като беше почивен ден, моят АГ работи в друг град, при това само в определени дни.. Та с триста зора намерих гинеколог тук, който беше подпийнал, беше груб.. и въобще не ми обърна внимание. Каза, че няма проблем. Да съм се успокояла и да си ходя вкъщи. На следващия ден не я усещах, звъннах на АГ, той каза да отивам при него. Отидохме, дълго ме гледа, нищо не каза.. Аз усетих, че нещата не отиват на добре, потекоха ми сълзи.. И тогава чух най- болезнените думи.. Няма пулс! Cry Може би сега щях да си имам здраво бебе, ако бях отишла при друг гинеколог, когато усетих, че бебка се движи по- малко. Дълго след това се обвинявах ужасно много... И  до ден днешен твърдя, че вината е моя. Cry
Та така, реших и аз да споделя, че ми стана много тегаво и усетих пак онази буца в гърлото...
Едно голямо, огромно гуш от мен Hug Стискам палци всичко да бъде наред този път и на финала да гушнеш най- здравото и прекрасно бебе! Praynig Hug

# 581
  • Под кленовите дървета
Момичета, голяма смелост се изисква да продължиш напред! Имате я, продължавайте напред и вярвайте в добрия изход.

Аз съм на мнение, че пари за изследвания и качествени прегледи не трябва да се пестят и трябва да се правят и трите ФМ. Аз правим И фетална ехокардиография.

Моето коремче си расте, не е като да седи плоско, но нося по-широки дрешки. Купих си само едни дънки за бременни и по-нататък ще купувам пак.

Аз целия ден съм  Sick сутринта по път за колежа едва не върнах поръчката, направо...днес и киселини ме подгониха, бях я забравила тази екстра на бременността Laughing

# 582
Привет !

ох, тези дни ви чета на почивки, а после пак и така докато събера сили да пиша... доста се събрало Simple Smile

На Силки, Никол и всички, които се претърпели загуба и проблеми  Hug Аз ви пожелавам този път всичко да мине леко и спокойно и през Април да си гушнете здрави бебчета  Heart Eyes

На карамелчето и всички чули сърчице, честито ! Скоро ще очакваме и похвали от първа ФМ !

За болничните  - аз работя в завод за производство на пластмасови изделия и понеже ми се налага да ходя и по цеховете или най-малкото за да стигна до склада, най-често минавам поне през 1 цех, няма да ви обяснявам какви са миризми и колко е не здравословно в моето състояние! Иначе съм продуктов мениджър и съм предимно в администрацията, но съм постоянно в движение и отговарям за много и сериозни клиенти в чужбина и страната и целодневно се занимава с 1 тон глупости. Но пък си обожавам работата именно заради това, че е доста интензивна, а аз обичам да се чувствам заета  Grinning Точно и за това хич не ми се иска да излизам в болничен, първо защото все още не съм намерили заместник, а няма кой да ме замества от колегите, точно заради широкото разнообрази от ангажименти които имам и второ, защото имам чувството, че ако се плесна вкъщи съвсем ще се предам на това ужасно състояние! Та за сега работата и ентусиазмът ми ме държат и от психически разпад, особенно като имам в предвид какво стана първият път съм още по-мотивирана да не се отпускам!  Peace
Та покрай темата за болничните ми стана любопитна , кой с каква професия се занимава от вас и по принцип как протичат условията на бременност там?  Flutter

Иначе днес бях много зле ( защото не вечерях предният ден разбира се) и днес отидох уж за 2 часа да си оправя износите , та си откарах половината ден в офиса... за обяд повърнах 2 пъти в стаята ми и шефката ме "нагони"  Mr. Green да си почивам, пък те ще се оправят Wink Радвам се, че дори да има проблеми с клиентите, колегите са печени и най-вече шефката и ще ми влязат в положение.

Ако щете ми вярвайте, но така от всичките неща, които щях да коментирам... само това ми остана в акъла...  ooooh! работата е на зле, но вече много ми се спи, така че ще се ориентирам към леглото.

Спокойна нощ на всички!

# 583
Добро утро, момичета  Hug
Благодаря на всички, които споделиха опита си с гаденето. При мен започна късно, може би ще продължи до късно, но каквото такова. Ще се търпи  Tired
Ейми аз коремче си имам и си ми личи. И не си въобразявам. В метрото вече ми правят място хората. Не знам дали е защото бебетата са две, но си ми личи доста.
От две седмици ходя и с дънки за бременни, с ластик, защото нищо от моите дрехи не ми става. Аз по принцип съм доста слаба и всичките ми дрехи са размер ХS и тесни, по мен....е вече не мога да ги нося.
След един преглед, в който докторката ми се накара за тесните дрехи отидох и си купих дънки за бременни. С тях ми е супер. Докторката ми каза да свиквам в трети месец да излглеждам като в пети, а в пети да ме питат скоро ли ще раждам  Joy
Гледам тук масово си мечтаете за момиченца. Аз пък се надявам на две момченца. Но каквото ни е отредил Господ. Борихме се почти 3 години и половина за тези бебета, така че каквито и да са - вече ги обожавам! Иначе нямам никакви усещания за полът на бебетата.
Пожелавам ви слънчев уикенд  Hug

# 584
Здравейте на всички! Позволете да се включа в хубавата и радостна тема. Вчера бях на лекар и докторката ми потвърди резултата от теста - бебе има и се очаква на 26 Април. Много съм щастлива, но съм също  толкова объркана. За първи път ми е и изглежда ще имам нужда от доста съвети и напътствия от по-опитните мами. Благодаря предварително и успех на всички!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт