Няма радост по-голяма, през АПРИЛ ще ставам мама!

• 25 801
  • 718
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Много ми е странно сега като ви чета за "разхубавяването".
На мен всички ми казват, че сияя по особен начин, една приятелка даже ме усети преди да й кажа - по-особено хубава съм изглеждала.
Но така съм се опъпчила по цялото тяло... И по лицето ми излизат едни пъпки, аз дето никога не съм имала пъпка, освен 1 покрай цикъла и това е.
Косата ми може би се пооправя, но не съм сигурна, напоследък не се грижа много за нея, тия дни ще се подстрижа и ще видим.

Ноктите ми станаха по-здрави сякаш.
Та някакво смесено е при мен.... Силно се надявам за момичешките белези, хи хи хи.
Но едно е сигурно - станала съм една разсеяна, меланхолична, нищо не ми се прави, забравям.. Не знам дали има общо, нещо на психическа основа е.

И аз почвам да живея за прегледа.. Чакам с нетърпение петък, когато ще се запозная с лекарката си, дано се харесаме.

# 646
Рози, хихи, спокойно.. Това с разсеяността и при мен го има Blush И с първата бременност бях така. И не, че искам да те плаша, ама и по- зле става Laughing Някой беше казал, че мозъкът изтичал, заедно с кърмата Mr. Green, та и при мен се получи нещо такова през първия месец, след като родих Laughing По принцип изобщо не съм разсеяна, никога не забравям нищо, винаги съм точна (това излезе като егати хвалбата Laughing), но по време на бременността все едно не бях аз. Crazy

# 647
  • София
Говори ми!
=)
Това ще го кажа на ММ довечера, че тоя уикенд такива бели сътворих, чак не мога да се позная.
Не са голяма работа де, но нали знаеш - малко от тук, малко от там ииии то се насъбраха гафове дето да се чудиш да се смееш ли или да плачеш.
Най-голямото е че май се понаводни колата заради мен  Sick

# 648
  • София
Силки аз си легнах така и сутринта ми нямаше нищо вече, дано и при теб мине. Мен боля обаче симетрично отгоре.
Giada
Аз като имах проблеми с кърменето в началото, се бях обадила на консултант от НАПК  http://www.podkrepazakarmene.com/ имат консултанти по райони и градове. Аз попаднах на много отзивчива жена, която дойде вкъщи дори. Дано бързо се правят с проблема.
Аз съм в 12гс и нищо не чувствам освен глад за тесто и въглехидрати - ще видим утре дали е пораснало бебчето Simple Smile Вече даже не ми се приспива толкова рано и ММ ще си има компания вечер като легне детето.
За име на темичката - хич не съм креативна и не мога да помогна, съжалявам Sad

# 649
Здравейте момичета!
Малко късно ви намерих, но и аз ще ставам мама  Embarassed Терминът ми е на 27 април  Simple Smile Страхотна е темичката. Аз също пия фолиева киселина, но към нея приемам по препоръка на лекаря и витамини А и Е.

# 650
  • София
didka_glg добре дошла и лека бременност. Искам само да те попитам дали си сигурна за витамин А, понеже знам че в поголеми количества витамин А уврежда плода, даже се спира след овулация. Embarassed

# 651
Здравейте.Изпратихме първолака, въпреки, че замалко да пропусна. От събота съм с ужасен световъртеж, и най-малкото движение ме кара тичам в банята. Кошмар.Незнам как ще отида на работа утре. Оплаках се. Sad

# 652
Привет на всички!

Аз се предадох на  Sick и ще си остана за ден -два у дома, че съм като парцал  Tired За съжаление нещата намирисват на болница .... ooooh!

За разхубавяването - с моята госпожица опровергах всички такива твърдения, макар да бях с момиче имах прекрасна кожа, здрава коса и всички ми казваха, колко много ми отива бременността, особено в последните месеци! А колкото и не скромно да звучи момиченцето от устата на една майка, имам много красиво дете  Heart Eyes Blush! Така, че не възлагайте големи надежди на този показател  Peace

Ох и ние днес пратихме малката на градинка( ходила е на ясла, а и миналата седмица я пуснахме и в новата градина, за да посвикне и днес да не и е търсене покрай много нови деца, ама на мен пак си ми е криво... Да знаете, много пъри на майките им е по-трудно от колкото на децата с такива промени ooooh!

за сега имам леко надуто под малкото ми сланинки и гледам вкъщи да съм само с удобно поотпуснати дрехи, но за сега само си гледам javascript:void(0);за дрехи за бременни... Не ми се иска да се охарчвам много за специални дрехи за бременни, особено като трябва да търся и такива в малко по-строг тип. Thinking Но... свекито е дизайнер, така че е много вероятно като предният път да ми врътне нещо да си поизбутам този хубав период ез големи харчове Wink

Аз пак ще се хоризонтирам, че то тези дни друго и не правя... стискам си палци скоро всичко да мине и пак всички да сме си енергични мами на които вече просто им личи , защо им е било зле преди Wink

Извинявам се, че не мога да описвам темите по никове, на мамите, но ми е трудно да прочета 3 страници и да запомня, кой какво точно коментираше..  Blush

За заглави на темата ще помисля, днес ( и без това си нямам друга работа и довечера ще се отчета, ако не е късно)

Лек ден  Hug

# 653
maceto85 Това ми изписаха лекарите от Св. Лазар в София, то всъщност е хранителна добавка "Герикапс", съдържанието е изцяло витамин А и Е. Забравих да допълня за темата на 22 години съм от гр. София, първа бременност. По горе в темата видях въпрос, но вече забравих потребителя Embarassed какво се пие за главоболие, аз говорих петък с невролог и той ми каза само парецетамол най- много по едно на 24 часа.

# 654
Естелитка И аз вчера имах ужасно главоболие ( само на едната половина на главата) в комбинация с гадене и повръщане, а днес се събудих като нова. Не пих нищо-само ограничих употребата на компютър и поспах.
 Исках да Ви попитам дали спортувате нещо, как се раздвижвате, можете ли да препоръчате някакви леки упражнения за бременни? От това, което прочетох в интернет плуване, разходки и йога са препоръчителни. Имам чувството, че гаденето и главоболието ми намаляват след разходка или леки упражнения, а и настроението значително се подобрява!
Добре дошла на didka_glg и успешен ден на всички:)))

Последна редакция: пн, 15 сеп 2014, 13:41 от lifedrops

# 655

PoisonDaisy ххихих дам за завиждане е, хайде като мине майчинството ще те взимам при мен на работа  Sunglasses

Хихи,  maceto85, търсите ли програмисти случайно? Аз съм потенциално навита, още повече, че The Mall ми е супер близо Simple Smile)) за разлика от сегашната ми работа...

Относно симптомите (май ти питаше) - при мен се променят постоянно. До едно време гърдите ми бяха нетърпими и много болезнени. Сега гаденето и повръщането се засилват... Преди се шашках, но вече не обръщам толкова внимание - всеки ден е различно... Както каза моят лекар - тепърва имат да ти се случват много странни неща.

# 656
Естелитка И аз вчера имах ужасно главоболие ( само на едната половина на главата) в комбинация с гадене и повръщане, а днес се събудих като нова. Не пих нищо-само ограничих употребата на компютър.
 Исках да Ви попитам дали спортувате нещо, как се раздвижвате, можете ли да препоръчате някакви леки упражнения за бременни? От това, което прочетох в интернет плуване, разходки и йога са препоръчителни. Имам чувството, че гаденето и главоболието ми намаляват след разходка или леки упражнения, а и настроението значително се подобрява!
Добре дошла на didka_glg и успешен ден на всички:)))

lifedrops, преди да забременея ходех доста редовно (най-малко 3-4 пъти) на фитнес - основно силови упражнения. По стечение на обстоятелствата в месеца в който забременях не ходих (вкъщи правим ремонт и е лудница). Оттогава вече съвсем спрях понеже постоянно ми се гади. Това е единственото, което ме спира. В момента, в който се оправя - пак тръгвам, но само кардио Simple Smile Иначе знам, че е най-добре разходки, йога за бременни и плуване (обожавам, но с тези наши басеини не бих посмяла точно сега...)

# 657
Здравейтеее, момичета, за тези които не знаете имаме и група в ФБ. Мисля, че може да пишете на Васето, да ви включи, групата е тайна, така че няма опастност някой да ви разконспирира! Simple Smile
Мацето, това за мъжа ти, че много диша, смяла съм се сама с глас!!!Аз имам същия проблем, даже някой път си изобретявам преграда с юргана между мен и него хахахаах
Иначе аз в сряда в 12:00ч съм на ФМ на 4Д при д-р Кръшков, в АГ Селена, Пловдив.За момичетата, които са от Пловдив, после ще се отчета дали е ок.
Скрит текст:
Малко да се върна на темата за спина бифида, на бившето ми гадже майка му е с такава диагноза, още като се е родила лекарите са решили, че когато е била на 8 часа ще я оперират, но по време на операцията лекарят прерязва главния гръбначен нерв и тя остава инвалид.По нейн разказ тя има спомен, че като е била на 2-3 г. се опитвала да ходи като се държи за нещо, но след това друг блестящ лекар решава, че ще и обездвижи крачетата за 6м., след това станало една година и след това тя казва, че изобщо вече не могла да стъпва и крачетата й атрофирали.Но това, че е така на практика от самото й раждане я е направило да е значително самостоятелна, след това живота й се е стекъл така, че е срещнала съпруга си (който по онова време е бил здрав, прав и красив млад мъж), тогава се е родил и бившия ми приятел, а след това и брат му и тя е успяла да ги отгледа и възпита и те са много свестни момчета.
Цялата тази история я разказвам във връзка с това, че човек с диагноза спина бифида, може да живее съвсем нормално, да се влюби и да ражда деца!И определено живее повече от 20г. и никак не прилича на изрод!
Във връзка със скрития текст, лекарите понякога доста изопачават и преувеличават нещата ненужно, да не говорим затова, както в случая на едно от момичетата, когато казват, че ще родиш увредено бебе и накрая, ако успееш да устоиш и го запазиш, бебето ти е абсолютно здраво, ама само ти си знаеш през какво си минала.
Скрит текст:
Имам приятелка, на която в 4 месец й казаха, че бебето й е с гастросхизис (пъпна херния) и всички лекари й казваха да го махне, но тя не се отказа и не спря да вярва, че бебето й ще е добре, започна да чете в сайтове какво правят хората в чужбина в този случай и тогава намери лекари, които едва се навиха да й направят планирано секцио в София, след това имаше много непредвидени ситуации раждането започна преди плануваната дата, за щастие роди живо момченце, след раждането веднага го оперираха и след месец и половина в болницата и много безсънни нощи се прибраха тримата в къщи, със здраво бебе, е без пъпче, но това винаги ще напомня и на него и на неговите родители, че е герой и че когато човек силно вярва и не отказва Господ не го забравя!
Надявам се да не съм ви натоварила, а напротив да съм вдъхнала поне малко надежда, че и в безнадеждните моменти има Светлина!!!  Hug  Hug  Hug  Praynig

# 658
  • София
Силки, и мен вчера много ме боля главата само отляво, пулсиращо главоболие. Но знам, че само парацетамол може да се пие и пих 1, обаче изобщо не ми подейства. Повече си почивах, спах следобед и малко ми размина.

За погрозняването не е много сигурно. 1 приятелка чака момиче, а се е разхубавила, изчистено лицето от пъпки. Друга чака момче, а е подпухнала, пъпчасала. Така че това определено не е симптом. Не знам яденето на сладко или солено/кисело дали има значение, не съм ги разпитвала тях какво им се е яло, понеже съм под прикритие все още.

# 659
  • Бургас
И ние изпратихме госпожицата на ясла -малко е плакала,изяла си е всичкото ядене. тръгна си с усмивка,каза чао на другарката Simple Smile Утре ще е по-забавно.

Относно личането на коремите-днес една баба на пейката ми буташе една милинка да съм хапнела,че на бременните се давало да хапната. Та това е по въпроса дали ми личи или не Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт