"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 4

• 68 133
  • 756
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Леле-малееее, дъртата вещица не знаела каква жена би се възползвала от парите от смъртта на съпруга си...  smile3511 А каква жена трябва да си, за да се възползваш от парите, спечелени от едно дете?!  newsm78

ужасна, ужасна жена е тая дърта вещица!!!! няма ли да я махнат вече!? да си ходи в дома си! и от къде на къде Дамини ще дава  половината от парите си, наследени от съпруга и, на господарите???!! съвсем не намирам логика вече!

за Тапася...нямам думи, има нужда от сериозно лечение това лигаво дете! на моменти се плаша чак от нея!

Терезка, страхотно си оформила темичката ни, благодаря мила! Hug  bouquet

Куини, добре си се завърнала при нас! липсваше много! Hug Hug Hug Heart Eyes

# 16
Тереза, хиляди благодарности за прекрасната тема! Оформила си я страхотно. Много ми харесва  ...   smile3525 newsm76 Two Hearts  love001 Two Hearts ppp  Hands Clap

# 17
  bouquet за темата и доброто оформление на 1-ва страница!

# 18
Ооо от утре сериите ще са много тежки.  Sad

# 19
  • София
Направо не ми се гледат и на мен тъжни неща, ще пада рев няма как. Темата е много хубава  bouquet
Терезка,благодаря за новата тема!

Лори,ще си взема и от чая,я виж в порцеланови чаши си ни го поднесла!Благодаря!Иначе се поднася в малки глинени чашки,накрая на консумацията  просто ги чупиш!А иначе масала чая е полезен,помага за терморагулацията на тялото,оставя приятен дъх в устата.

Наскоро бях гледала едно клипче как се прави масала чая. Както хазва Хаксев, се поднася в глинени чашки, които след изпиването им се чупят в земята. Интересното обаче беше, че до будката с чая имаше три високи силно течащи чешми, на които се бяха наредили няколко мъже, които се къпеха с дрехите. Водата си течеше ей така по улицата като река, а по надолу три жени клекнали мият метални чаши в изтичащата вода от къпещите се мъже.  Shocked
На мен пък тенджерето дето се е варил чая адски ми хареса, а това за чашите е Shocked Shocked

# 20
Страхотна нова тема Терезка  bouquet
Bandit Queen радвам се на всеки твой пост Hug
Roxis благодаря за препратките и сауда от филма "Императора и розата".Снощи ги видях и до 3-4ч. висях на лаптопа #Crazy
Ритик и Айшвария са  страхотени.Днес попаднах на една реклама с Ритик, много сладка Simple Smile
http://dama.bg/article/da-otkriesh-detskata-si-ljubov-trogatelna … a-da-vidite/2687/
Lora-Di благодаря за масалата.Какъв ли вкус има(чай с мляко ли беше това или се бъркам) newsm78
И на мен тези последни епизоди със Садна са ми кофти за гледане, но ги изгледах.Без нея и Ранвир филма ми става боза.Точно на края да променят сюжета и то по този начин Rolling Eyes

# 21

Рекламата е страхотна! Heart Eyes

# 22

Видеото наистина разтапя сърцето - много готина реклама, действа релаксиращо  Peace

Днес и в трите сериала голяма драма...много ме натовариха епизодите, макар, че не успях да изгледам първия епизод на Булката - довечера по ДФ....

Кармата - не мога да повярвам, че Дамини ще подари парите, които са за нея и Ичха на господарите. А пък и те с едни мазни физиономии и доволни.....Да Дамини сигурно не знае какво да направи с толкова пари, но господарите, защо не й предложиха да й помогнат да закупи къща, да внесе парите по сметка, или да направи нещо за Ичха....Много се дразня от такива използвачи...

Цветовете - Садна роди и след това се случи най-лошото. Не очаквах в един ден да видя радостта и скръбта....Интересно, че кръстиха детето Куши - на името на вуйната Кушалия, или означава нещо.... newsm78 Thinking

Булката Калияни е непреклонна....но си мисля, че това беше целта на Великата Калияни да изгони Ананди и направо се случи на сгода да го направи....Не гледах разговора на Калияни и девера й и може би правя прибързани умозаключения....
Сумитра само реве и не направи нищо за Ананди....
А Калияни както си затвори очите заради бременността на Сугна, можеше да прости и на Ананди....
Представям си какво ще преживее детето...Майка й едва ли ще се държи добре с нея....
Бейрон няма ли да върне Ананди  newsm78

# 23
В крайна сметка стана ли ясно какъв е конфликтът между Калиани и  този Маавир? Изпуснах днес малко  Embarassed

# 24
  • Индия/България
Haide i az da se razpisha v hubavata temi4ka Simple Smile
I  na mi lipsvashe razdumkata s vas, momicheta,  obeshtavam da ne zachezvam pove4e ili pone ne bez preduprejdenie, no deistvitelno s tolkova festivali prez 5dni v prodyljenie na 3 meseca e mnogo trudno da se balansira vremeto..Hi4 ne mi zavijdaite Simple Smile

Teri, 4udesno oformlenie i tolkova interesno info si sybrala- istinski praznik za o4ite i dushata! Blagodarq, 4e si vklu4ila i moite pisaniq!  Sega kato gledam kolko e komfortno tuk, sqkash i na men ne mi se iska da razdelqme temite..Taka charyt e nepovtorim. Iskreni pozdravleniq za entusiazma i usyrdieto ti!

Lori, prazni4nite tejki, izvezani i fini sarita ne se perat. Davat se na t.nar. "draj klijn" demek himi4esko 4istene, kydeto ti gi vry4vat dori izgladeni. I struva stotinki. Nikoq indijka ne se zanimava da im bere kahyra po po4istvane v domashni usloviq. Inak ejednevnite sarita se perat v peralnqta, no zadyljitelno se davat na "presvala"- tova sa hora, koito gladqt drehi po cql den. Tova im e rabotata. Sybirat drehite ot domovete ili pyk imat opredeleno mqsto, kydeto razpyvat masa za gladene i horata im gi nosqt tam. Po ulicite 4esto se sreshtat podobni  glada4i na drehi. I tova syshto struva stotinki.Za ednite ulesnenie, za drugite - biznes Wink Predstavqsh li si nqkoq indijka kak shte sedne da gladi sarita v 45gradusa...koshmar.
A na 4aq nikak nqma da otkaja Simple Smile) Tuk dori sled ve4erq go piqt- v 9h ve4er primerno. Kato opynat edni masi sys snaksove i biskviti..goresht 4ai i pikoviq serial- blajenstvo za srednostatisti4eskata indijka...Imame edni poznati, te imat navik da idvat to4no po tova vreme na gosti.. Samo kato zvynne zvyneca v 9h ve4er i si znam...4aaai...
4aqt i v stykleni 4ashki go piqt, i v metalni daje..V na4aloto mi beshe super stranno, no se svikva. Vkusyt e mnogo priqten,mek,o4arovatelen..A na tezi glinenite 4ashki tuk im kazvat "kulyr" ( ot kuul-hladno), poneje ohlajdat. V tqh i kiselo mlqko prodavat v mandrite.

Mama-An, Kalqni nqma da qse spre, shte izgoni Anandi za jalost. Tq se vryshta pri tehnite i shte jivee s tqh izvestno vreme, dokato Bairon ne plati dylgovete na bashta i i ne si q pribere obratno. No neznam zashto imam spomen, 4e bashta i se beshe zabyrkal v neshto i tq razkri cjalata kasha..

Kushi ozna4ava "shtastie". Koshaliq e drugo- umen, inteligenten ( idva ot "koshiqr")

Poli, nqmam ideq tezi chalmi zashto sa v takiva qrki cvetove, no predpolagam, za da pod4ertaqt visokiq proizhod i zamojen status. A moje i prosto da e takava modata...

Petenci, lelqta se mydri v Karmata  i do momenta- smqtai, 4e nqma otyrvane. Vednyj q izgoniha s Pushkar, no pak uspqha da se namyrdat. I taka dosega. Posle shte podstrekava dyahterqta na Tapu sreshtu shterkata na Icha...izobshto neinoto e "pylna programa". No evala- golqma aktrisa e, az mnogo q uvajavam.  Tq ima suma bolivudski filmi zad gyrba si i dori polijitelni roli.

# 25
  • Варна
Хайде и аз да се разпиша в хубавата темичка Smile
И  на ми липсваше раздумката с вас, момичета,  обещавам да не зачезвам повече или поне не без предупреждение, но действително с толкова фестивали през 5дни в продължение на 3 месеца е много трудно да се балансира времето..Хич не ми завиждайте Smile

Тери, чудесно оформление и толкова интересно инфо си събрала- истински празник за очите и душата! Благодаря, че си включила и моите писания!  Сега като гледам колко е комфортно тук, сякаш и на мен не ми се иска да разделяме темите..Така чарът е неповторим. Искрени поздравления за ентусиазма и усърдието ти!

Лори, празничните тежки, извезани и фини сарита не се перат. Дават се на т.нар. "дръж клийн" демек химическо чистене, където ти ги връчват дори изгладени. И струва стотинки. Никоя индийка не се занимава да им бере кахъра по почистване в домашни условия. Инак ежедневните сарита се перат в пералнята, но задължително се дават на "пресвала"- това са хора, които гладят дрехи по цял ден. Това им е работата. Събират дрехите от домовете или пък имат определено място, където разпъват маса за гладене и хората им ги носят там. По улиците често се срещат подобни  гладачи на дрехи. И това също струва стотинки.За едните улеснение, за другите - бизнес Wink Представяш ли си някоя индийка как ще седне да глади сарита в 45градуса...кошмар.
А на чая никак няма да откажа Smile) Тук дори след вечеря го пият- в 9h вечер примерно. Като опънат едни маси със снаксове и бисквити..горещ чай и пиковия сериал- блаженство за средностатистическата индийка...Имаме едни познати, те имат навик да идват точно по това време на гости.. Само като звънне звънеца в 9h вечер и си знам...чаааи...
чаят и в стъклени чашки го пият, и в метални даже..В началото ми беше супер странно, но се свиква. Вкусът е много приятен,мек,очарователен..А на тези глинените чашки тук им казват "кулър" ( от куул-хладно), понеже охлаждат. В тях и кисело мляко продават в мандрите.

Мама-An, Каляни няма да ясе спре, ще изгони Ананди за жалост. Тя се връща при техните и ще живее с тях известно време, докато Баирон не плати дълговете на баща и и не си я прибере обратно. Но незнам защо имам спомен, че баща и се беше забъркал в нещо и тя разкри цялата каша..

Куши означава "щастие". Кошълия е друго- умен, интелигентен ( идва от "кошияр")

Поли, нямам идея тези чалми защо са в такива ярки цветове, но предполагам, за да подчертаят високия произход и заможен статус. А може и просто да е такава модата...

Петенци, лелята се мъдри в Кармата  и до момента- смятай, че няма отърване. Веднъж я изгониха с Пушкар, но пак успяха да се намърдат. И така досега. После ще подстрекава дъщетерята на Тапу срещу щерката на Ичха...изобщо нейното е "пълна програма". Но евала- голяма актриса е, аз много я уважавам.  Тя има сума боливудски филми зад гърба си и дори полижителни роли.

# 26
  • Варна
Lora-Di благодаря за масалата.Какъв ли вкус има(чай с мляко ли беше това или се бъркам) newsm78
Аз си го представям,като нещо превъзходно,поне за моя вкус-много обичам и чай с мляко,и екзотични подправки ... но все не се наканвам,да си събера съставките и да си го приготвя.Гледам,че във Варна има специализиран магазин за индийски храни.Трябва да видя,дали не продават готови смеси... Тук има две рецепти:
http://zonazdrave.com/content/view/726/26/

"Цветовете"
Пак ще кажа: Сценаристите са за убиване! ... Как им е дало сърце,след предните епизоди на пълно щастие (чак невероятно!),да дадат такъв завой на сюжета?! ... Как им се е вдигнала ръката,да го напишат?! ... Тези хора са садисти!

Много хубавичко бебето на Садна! ... Не мога да разбера,защо навсякъде по стените,в чакалните на акушерите,са закачени фотоси на бели и руси бебета ... Не видях едно черничко бебче! ... А индийчетата са толкова готини-като малки сладки шоколадови курабийки!  Heart Eyes

"Булката"
Не ми остава време-не съм гледала последните 3 епизода ... Но както подразбирам от вашите коментари-и там няма радост  Sad

"Кармата"
От 2 седмици съм го зарязала-прекалено много нерви ми образува  Sly

Мноооооооого хубаФФФФФФФ! ... (И аз взех да пиша като Сара и Ангад ) .

Лори, празничните тежки, извезани и фини сарита не се перат. Дават се на т.нар. "дръж клийн" демек химическо чистене, където ти ги връчват дори изгладени. И струва стотинки. Никоя индийка не се занимава да им бере кахъра по почистване в домашни условия. Инак ежедневните сарита се перат в пералнята, но задължително се дават на "пресвала"- това са хора, които гладят дрехи по цял ден. Това им е работата. Събират дрехите от домовете или пък имат определено място, където разпъват маса за гладене и хората им ги носят там. По улиците често се срещат подобни  гладачи на дрехи. И това също струва стотинки.
Очарована съм!  Кой каквото ще да казва,но животът в Индия си има и хубавите страни!

Последна редакция: ср, 27 авг 2014, 21:05 от Lora-Di

# 27
"Цветовете"
Пак ще кажа: Сценаристите са за убиване! ... Как им е дало сърце,след предните епизоди на пълно щастие (чак невероятно!),да дадат такъв завой на сюжета?! ... Как им се е вдигнала ръката,да го напишат?! ... Тези хора са садисти!

Много хубавичко бебето на Садна! ... Не мога да разбера,защо навсякъде по стените,в чакалните на акушерите,са закачени фотоси на бели и руси бебета ... Не видях едно черничко бебче! ... А индийчетата са толкова готини-като малки сладки шоколадови курабийки!  Heart Eyes

И на мен тези последни епизоди със Садна са ми кофти за гледане, но ги изгледах.Без нея и Ранвир филма ми става боза.Точно на края да променят сюжета и то по този начин Rolling Eyes

Напълно съм съгласна с вас! И според мен без Садна и Ранвир няма да е същото. Затова сериала е приключил толкова бързо. Изключително ме е яд на сценаристите за тези си решения. Накрая така да съсипят хубавия сериал.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Спокойно можеха да го завършат щастливо с ражданията и някое тържество. Всички щяха да са доволни ...  Peace

А гледайки тези епизоди все повече ми се струва, че именно сценаристите са си решили това със смъртта на Садна и Ранвир. После може да кажат всичко - но това не се е заснело за 1 ден - личи си, че са го направили с определена цел. Май точно мотива за саможертвата са искали да ни покажат - ужас просто ...  Naughty

Днеска докато гледах епизодите ми стана толкова криво - имам в предвид от както Садна и Алек тръгнаха да излизат. Садна все едно усети нещо - как само гледаше всички и детето си като за последно. Тези гривни на Рагини явно са прокълнати. Садна искаше да й ги вземе - Рагини помисли, че ги е харесала и й ги сложи да ги носи на кръщенето. Всичко от сънищата на Садна се сбъдна - падането на Рагини по стълбите, катастрофата с червената кола, само дето накрая тя ще умре вместо нея. Просто нямам думи - цял живот Садна се жертва за другите. Колко живота спаси - въобще не заслужаваше да умре. Заслужаваше да е много щастлива с Алек и дъщеря си ...  no cry newsm45

Направо си разплаках на сцените на Алек и Садна на площада! Тя искаше да отиде при Рагини, а не им дадоха да се качат в колата, понеже проверявали за бомби - Алек тръгна да спре кола на пътя. Садна остана при полицаите - оказа се, че именно там е бомбата. Всички се разбягаха, а нея я бутнаха - Алек как тичаше към нея. После и това избухна - ужас. Той милия опитваше да мине загражденията, а полицията го спираше ...  cry cry cry

Пак казвам - бясна съм на сценаристите! Те са истински садисти - как им е дало сърце да измислят подобни гадости. Особено след хубавите епизоди ...
newsm66 newsm66 newsm66

# 28
Хайде и аз да се разпиша в хубавата темичка Smile
И  на ми липсваше раздумката с вас, момичета,  обещавам да не зачезвам повече или поне не без предупреждение, но действително с толкова фестивали през 5дни в продължение на 3 месеца е много трудно да се балансира времето..Хич не ми завиждайте Smile

Тери, чудесно оформление и толкова интересно инфо си събрала- истински празник за очите и душата! Благодаря, че си включила и моите писания!  Сега като гледам колко е комфортно тук, сякаш и на мен не ми се иска да разделяме темите..Така чарът е неповторим. Искрени поздравления за ентусиазма и усърдието ти!

Лори, празничните тежки, извезани и фини сарита не се перат. Дават се на т.нар. "дръж клийн" демек химическо чистене, където ти ги връчват дори изгладени. И струва стотинки. Никоя индийка не се занимава да им бере кахъра по почистване в домашни условия. Инак ежедневните сарита се перат в пералнята, но задължително се дават на "пресвала"- това са хора, които гладят дрехи по цял ден. Това им е работата. Събират дрехите от домовете или пък имат определено място, където разпъват маса за гладене и хората им ги носят там. По улиците често се срещат подобни  гладачи на дрехи. И това също струва стотинки.За едните улеснение, за другите - бизнес Wink Представяш ли си някоя индийка как ще седне да глади сарита в 45градуса...кошмар.
А на чая никак няма да откажа Smile) Тук дори след вечеря го пият- в 9h вечер примерно. Като опънат едни маси със снаксове и бисквити..горещ чай и пиковия сериал- блаженство за средностатистическата индийка...Имаме едни познати, те имат навик да идват точно по това време на гости.. Само като звънне звънеца в 9h вечер и си знам...чаааи...
чаят и в стъклени чашки го пият, и в метални даже..В началото ми беше супер странно, но се свиква. Вкусът е много приятен,мек,очарователен..А на тези глинените чашки тук им казват "кулър" ( от куул-хладно), понеже охлаждат. В тях и кисело мляко продават в мандрите.

Куши означава "щастие". Кошълия е друго- умен, интелигентен ( идва от "кошияр")

Благодаря ти за поредната страхотна информация свързана с Индия. Значи Алек и Садна са кръстили детето си Куши - Щастие, понеже за тях то е най-голямото щастие ...  smile3525 newsm76 txtloves  Kissing Heart Two Hearts

# 29
Roxis благодаря за препратките и сауда от филма "Императора и розата".Снощи ги видях и до 3-4ч. висях на лаптопа #Crazy
Ритик и Айшвария са  страхотени. Днес попаднах на една реклама с Ритик, много сладка Simple Smile
http://dama.bg/article/da-otkriesh-detskata-si-ljubov-trogatelna … a-da-vidite/2687/
Мноооооооого хубаФФФФФФФ! ... (И аз взех да пиша като Сара и Ангад ) .

Значи си изгледала филма "Императора и розата" - радвам се, че ти е харесал. Наистина е много хубав и смислен. Не случайно е по-истински случай. Двамата главни са готини - до колкото разбрах Ритик и Айшвария играят заедно в още един филм. Бях попадала някъде на линк за него. Ако те интересува ще го потърся - само кажи ...  smile3525 newsm76  Kissing Heart

Рекламата е страхотна - доста е завладяваща. Определено въздуйства много хубаво на зрителите. Благодаря ти ...
Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт