"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 4

• 68 335
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета ! Отдавна ви чета и се забавлявам с вас но имам една молба..
Roxis ,аз влизам във форума от телефон и интернета е много бавен ..Молбата ми е отправена към теб .
МОЛЯ ТЕ,опитай се да пишеш в един ,два ..поста.Аз чета само свързаното с Малката булка и докато ми зареди всичките ти постове ,минават по 10-ин мин ..Не си длъжна да се съобразиш с молбата ми ,но наистина ме затрудняваш.
Поздрави!  bouquet

Здравей! Разбирам молбата ти - просто аз съм си такава! Вчера попрекалих защото цял ден ме нямаше в къщи. Вечерта бяхте писали много - освен това дискусията ми е интересна и исках да изкажа мнението си по дадената тема. А това няма как да се получи в 1-2 поста. Поне при мен не се получава. Повярвай опитвала съм. Ще гледам в бъдеще да не пиша толкова много постове, но няма как да променя навиците си. Незнам до колко ще успея. Извинявам се за притесненията, които ти причинявам ... newsm10

Рокси мила, имаш вариант, в който можеш да коментираш всичко в един пост. Цитираш нещо, което си избрала и след това го коментираш, след което пак цитираш нещо и го коментираш, и така докато свършиш с нещата, които искаш да коментираш, всички събрани в един пост. /Лора например, коментира по този начин./
В случая, постът ти ще стане много дълъг, но пък ще е само един.  Wink Една страница във форума се запълва с 20 поста, без значение с каква дължина са, а когато пишеш много постове, запълваш по-бързо страниците и темата свършва по-бързо.  Wink

# 136
Здравейте момичета ! Отдавна ви чета и се забавлявам с вас но имам една молба..
Roxis ,аз влизам във форума от телефон и интернета е много бавен ..Молбата ми е отправена към теб .
МОЛЯ ТЕ,опитай се да пишеш в един ,два ..поста.Аз чета само свързаното с Малката булка и докато ми зареди всичките ти постове ,минават по 10-ин мин ..Не си длъжна да се съобразиш с молбата ми ,но наистина ме затрудняваш.
Поздрави!  bouquet

Здравей! Разбирам молбата ти - просто аз съм си такава! Вчера попрекалих защото цял ден ме нямаше в къщи. Вечерта бяхте писали много - освен това дискусията ми е интересна и исках да изкажа мнението си по дадената тема. А това няма как да се получи в 1-2 поста. Поне при мен не се получава. Повярвай опитвала съм. Ще гледам в бъдеще да не пиша толкова много постове, но няма как да променя навиците си. Незнам до колко ще успея. Извинявам се за притесненията, които ти причинявам ... newsm10

Рокси мила, имаш вариант, в който можеш да коментираш всичко в един пост. Цитираш нещо, което си избрала и след това го коментираш, след което пак цитираш нещо и го коментираш, и така докато свършиш с нещата, които искаш да коментираш, всички събрани в един пост. /Лора например, коментира по този начин./
В случая, постът ти ще стане много дълъг, но пък ще е само един.  Wink Една страница във форума се запълва с 20 поста, без значение с каква дължина са, а когато пишеш много постове, запълваш по-бързо страниците и темата свършва по-бързо.
Здравейте! На мен пък много ми харесва, че обясняваш толкова подробно. Имам причини, поради които не всичко случващо се във филма разбирам. От скоро започнах да чета форума и честно казано само благодарение на обясненията на Роксис ми става ясно всичко онова, което не съм разбрала до момента
 Wink

# 137
  • Хасково
Момичета,слагам снимки от Моята карма.Слагам ги в скрит текст за да не товарят излишно страницата.Ако искате може да ги видите

Скрит текст:

# 138
В случая, постът ти ще стане много дълъг, но пък ще е само един.  Wink Една страница във форума се запълва с 20 поста, без значение с каква дължина са, а когато пишеш много постове, запълваш по-бързо страниците и темата свършва по-бързо.  Wink

Благодаря ти много. Знам, че може така. Понякога го правя, но понякога нещата, които искам да кажа са доста и затова за по-нагледно си ги пускам в отделни постове. Такава съм си. Ще опитам в бъдеще да огранича броя на постовете си. То в същност няма и какво толкова да коментирам вече - поне не така разпалено и не с такава страст. Цветовете вече няма да са същите без Садна и Ранвир. А аз не следя другите 2 сериала. Но ще пускам снимки, клюпове и инфо за актьорите от Цветовете ...   newsm10  ppp  Hands Clap

Здравейте! На мен пък много ми харесва, че обясняваш толкова подробно. Имам причини, поради които не всичко случващо се във филма разбирам. От скоро започнах да чета форума и честно казано само благодарение на обясненията на Роксис ми става ясно всичко онова, което не съм разбрала до момента
 Wink

Здравей! Много ти благодаря за милите думи. Радвам се, че моите постове са ти полезни ...  smile3525 newsm76 Two Hearts  Kissing Heart  love001

Аз винаги съм подробна! Опитвала съм да се изкажа с 2-3 думи, ама не мога така - пък и не е мой стил. Затова си давам както мога ...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Обещавам, че ще продължа да пиша това, което ме впечатлява по един или друг начин ...
  Hug

# 139
Аз наскоро четох, мисля, че интервю на Сара, че тя, Ангад, Парул и Киншук ще участват заедно в нов сериал, в който се разправя за 4-ма бедни приятели, които внезапно печелят много пари и се опитват да си оправят живота.. Peace

Да и аз попаднах на такава инормация в интернет! Дори пише, че снимките на сериала ще започнат през ноември 2014. Много се надявам това да е истина и отново да видим Ангад, Сара, Киншук и Парул заедно - уникални са ...  Praynig Praynig Praynig newsm76 Two Hearts  Kissing Heart txtloves

Лора, Рокси, индийската аудитория най-добре си знаеше какво ще се случи в Цветовете. Тук има специални тв шоу програми за феновете, които ежедневно дискутират  изминалите епизоди на различните сериали и показват какво се случва няколко серии напред. Дори излъчват интервюта на актьорите с коментар по събитието от сценария. За жалост не съм ги гледала точно тогава тия програми, но помня, че зрителите още преди смъртта на Садна бяха много разгневени и разочаровани. Имаше май и бойкот на Стар Плюс...Убедена съм, че са подпитали Сара и Рагини по въпроса ( поне заради феновете им)..жалко, че не съм го хванала тогава..

Рокси, благодаря за снимките. Много автентично е всичко, точно така изглежда типичната украса  и подготовка. Бог Ганеш е основно божество в хиндуизма с особена значимост и фестивалът му се тачи повсеместно.

Ето сега за феновете на Ритик Рошан- песен от един негов скорошен филм, който илюстрира фестивала в цялата му пищност:
 http://m.youtube.com/watch?v=KzDzZs4sWkc

Страхотно е, че е имало специални репортажи с актьорите от Цветовете зад кадър. Аз много обичам да гледам такива неща - дори съм попадала на няколко. Разбира се - няма как да дадат за всички епизоди ...  newsm44 newsm76 Two Hearts

Независимо дали са знаели или не какво предстои в сериала - със сигурност зрителите са били много разочаровани и разстроени. И как иначе - това си е пълна подигравка и гавра с всички. С пълно право са бойкотирали канала и сценаристите. Дори са подели кампания, че искат отново четиримата главни актьори заедно в сериала ...  newsm10

Не съм гледала тогавашните интервюта, но попаднах на 2 интервюта на Сара и Ангад след края на снимките на Цветовете! Там ги питат дали биха участвали отново в сериала ако направят продължение и 2-ри сезон. Тогава и Сара и Ангад казват, че биха се радвали. Това ми подсказва, че много обичат ролите си ...  smile3525  Kissing Heart Two Hearts

Благодаря ти за песента от филма на Ритик - много е хубава! Благодаря ти и за всичката информация, която си ни дала - част от традициите в Индия понякога са плашещи. Добре, че има и изключения за някои неща ...  Peace

Радвам се, че снимките са ти харесали. Наистина украсата и всичко е много автентично. Личи си, че са се постарали. Пък и щом този празник е толкова важен за тях - трябва да го отбележат както си му е реда ... 
Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 140
Емилия, благодаря за снимките, много ме зарадваха! Simple Smile Видях и Ананди Simple Smile)))

# 141
За съжаление наиситна стана много сложно за тези, които не гледаме Цветовете. Тотално се обърквам, не успявам да чета мненията, които ме интересуват, по-скоро стана нещо като монолог тук, преди не беше така... Rolling Eyes

Снимките с актьорите от Кармата са страхотни!  Heart Eyes Много ми харесва, че са си същите както във филма, някак си естествени и истински!  Grinning

# 142
Фестивала на Ганеш Чатурти продължава и тази вечер. Ангад и Сара отново празнуват заедно. Толкова съм щастлива ...  smile3525 newsm76 Two Hearts  Kissing Heart Two Hearts

Здравей Рокси!Аз също много се радвам на твоите публикации,на снимките и интересните обяснения за "Цветовете...".Много се изненадах ,че Киншук и Дивия празнуваха заедно с Ангад и Сара, и аз съм щастлива(само Парул липсваше). Hug Hug newsm12

Искам да питам Бандит Куин за Парул, тъй като чета, че имената на Ангад и Сара се движат из публичното пространство, доколкото разбирам предимно на Сара. Те имат и инстаграми, та там може да се любопитства  Laughing Но за Парул май няма никакви новини, тя да не се е отказала от снимки?

Аз също искам да разбера нещо за нея,нищо  ново (по скорошно)не мога да намеря из интернет newsm12

Аз наскоро четох, мисля, че интервю на Сара, че тя, Ангад, Парул и Киншук ще участват заедно в нов сериал, в който се разправя за 4-ма бедни приятели, които внезапно печелят много пари и се опитват да си оправят живота.. Peace
]

Много ще се радвам ако любимата ни четворка направи нов филм newsm44 newsm44 smile3501Толкова много свикнахме с тях за тази една година newsm17 newsm51  love001Но дали да вярваме на това (незнам),защото бях чела някъде ,че Ангад и Пари имат второ дете ,но никъде в" инстаграм" не са пуснали снимка с него newsm12 newsm12 newsm09
Ти какво мислиш Рокси(ти си по напред с материала) Hug smile3501

Момичета,слагам снимки от Моята карма.Слагам ги в скрит текст за да не товарят излишно страницата.Ако искате може да ги видите

Скрит текст:

Много хубави снимки ,Благодаря ти за труда да намериш и да ги публикуваш.Сара също я има на някоя снимка.За нея и Тина (Ичха) бях чела някъде ,че са били най-добри приятелки.Много са хубави и нежни и двете  smile3521 newsm51

Bandit Queen тебе не те изпускам .  love001  love001

Хубав ден на всички  newsm08

# 143
За съжаление наиситна стана много сложно за тези, които не гледаме Цветовете. Тотално се обърквам, не успявам да чета мненията, които ме интересуват, по-скоро стана нещо като монолог тук, преди не беше така... Rolling Eyes

Предполагам това е адресирано към мен! Знам, че пиша доста и понякога пускам снимки, които не вълнуват хората, които не следят Цветовете - но темата е за трите сериала. Може би понякога наистина се получава монолог. Аз не искам да е така - не искам никой да се оплаква от темата. Преди не било така - сега било друго. Ок няма проблем - когато дойдох просто се записах, после станах по-активна, защото видях, че има фенове, които харесват нещата, които публикувам. Но виждам, че явно за повечето те са излишни, че дори пропускате важни за вас постове - както и да се опитвам да си ограничавам постовете - винаги ще има някои дето да не е доволен. Радвам се, че си го казвате, за да знам в бъдеще ...  Peace

Освен това вероятно след края на Цветовете на някои тук ще им е още по-безинтересно да продължавам да пускам снимки на актьорите и т.н. Затова най-добре да се спра навреме. Неискам заради мен прекрасната ви тема да се променя ...   Wink

Само един съвет - когато харесвате даден сериал или актьор. Не се колебайте да пускате неща свързани с него - под тема аз разбирам както да се дискутират нещата от сериала, така и нещата около актьорите и героите. Да се пускат снимки, клипове и т.н. Така определено става много по-живописно и хубаво. Поне така съм свикнала аз в другите две теми, които подържам
newsm10

# 144
  • Индия/България
Lindi, zdravei Simple Smile,  dnes e nedelq i vseki gleda da relaksira navyn. Predpolagam zatova forumyt ne e taka aktiven, kakto sme go sviknali, a i mai prez uikenda ne izlychvat serialite..Ne se natyjavai, shte se razdviji.
Az syshto iskam da se izvinq za dylgite si postove. Poneje nqmam mnogo vreme, a gledam da obhvana po4ti vsi4ki vajni diskusii, se polu4avat fermani i otnovo iskam da blagodarq na momichrtata, koito otdelqt ot vremeto si da me kirilizirat!

Asi, shirin,  privet i na vas - i tuk ne se chuva nishto syshtestveno za Parul, osven jyltini. Bqha q zabyrkali v nqkakyv skandal- syperni4estvo s edna druga izvestna tv aktrisa (Hina Kan), no taka i ne se razbra koi kakvo i zashto..
Poslednoto i u4astie beshe minalata godina vyv vtoriq sezon  na seriala Punar Viva. Togava se govoreshe usileno, 4e Sara i Angad syshto se prisyedinqvat kym nego, samo 4e se okaza porednata kljuka. Parul de fakto doide vposledstvie kato zameni glavnata aktrisa. Po toq povod imashe edno neino intervju i tam Parul razkazvashe kolko nesigurna e indiiskata tv industriq i 4e vseki edin aktior, nezavisimo kolko talantliv e,  moje da byde zamenen za 1 nosht s drug, dori bez adekvatno obqsnenie. Kazvashe, 4e kakto tq e zamenila nqkoi, taka i samata tq moje da se okaje "izvyn igrata" po osmotrenie na producentite i zatova ve4e e stanala mnogo po-vnimatelna i precizna pri izbora si na seriali i producenti.
 Neznam dali znaete, che Parul napravi debjut v Bolivud predi okolo 2godini s filma "Mioho". Toi oba4e nqmashe koi znae kakyv zritelski uspeh,( veroqtno zashtoto ne beshe komersialen),  makar 4e kritikata go oceni mnogo dobre. Togava sled izlizaneto na filma, Parul zagatna, 4e ima oshte 2 interesni scenariq ot Bolivud, koito smqta da prieme, no shtqlo da otneme vreme do realiziraneto im.
Kolkoto do noviq serial na 4-mata  ot Bidaai, nqmam ideq dali e istina. Tuk ne se govori podobno neshto, a ako snimkite mu sa deistvitelno noemvri, bi trqbvalo da ima reportaji i intervjuta. Nqkak ne mi se vqrva da go podminat.. Ako nau4a neshto, shte signaliziram

Chai-chai, blagodarq za okurajitelnite dumi Simple Smile Az mai ve4e sym priela Indiq kato prizvanie, sigurno zatova ne useshtam tolkova sytreseniqta i paradoksite.. Za razvodite, mislq, ne sme komentirali. Interesen vypros e. Obshto vzeto dumata razvod tuk ne e na po4it, tyi kato hinduizmyt kategori4no go otri4a. Ne samo pri braka e taka, za indiicite vsqka edna  vryzka/otnoshenie e zavinagi. Tochno zatova, tuk nezavisimo ot semeinite drami i skandali, vse si proshtavat sqkash nishto ne e bilo.
 Na originalen hindi dori nqma duma za razvod. Indiicite q izpolzvat na urdu dialekt (pakistanskiq hindi)-  "talak". Za jenite tuk e izklu4itelno trudno da polu4at razvod, dori pri slu4ai na domashno nasilie. Edinstveniqt slu4ai, v koito moje da i se dade razvod bez tvyrde mnogo raztakavane, e ako myjyt oficialno se e ojenil za druga- kakto stava s Anandi sled kato Jagadish i Gori se jenqt.
 Za myjete oba4e e dostaty4no samo da kajat, 4e jenata ne moje da ima deca i vsi4ko stava mnogo po-byrzo i lesno.
No tova sa grubite shtrihi. Obiknoveno nikoi ot familiqta ne dopuska dori da se diskutira podoben variant, kamo li da se stiga do syda. Zapo4va edna luda namesa otvsqkyde- leli, 4i4ovci, strinki, babi, rodnini na snahata priijdat ot drugiq krai na Indiq da vrazumqvat mladite- nezavisimo koi e vinoven, dvamata se pritiskat da si traqt i nqkak si da se nagodqt, za da ne se razvali prestija na semeistvoto pred obshtestvoto. Snahata estestveno trqbva da se primiri, poneje roditelite qsno i davat da razbere, 4e v bashtiniq dom nqma mqsto za neq. Poznavam mnogo slu4ai, v koito jenata jivee s ejednevnite izneveri na myja si i e prinudena da tyrpi, samo zashtoto znae, 4e nqma kyde da otide. V syda obiknoveno ne gledat seriozno na jenskite molbi za razvod. Ako se kasae za maltretirane, izlizat s argumenta, 4e tova sa vytreshnosemeini otnosheniq i trqbva da se reshavat ednolichno, bez vynshna namesa. Dori snahata da ima dokazatelstva i shans da spe4eli, svekyrvata i ostanalite ot semeistvoto zapo4vat da q zaplashvat i iznudvat s deteto, za da iztegli iska. I tq v pove4eto slu4ai otstypva. Ako pyk se kasae za 4ista nesyvmestimost v harakterite sled aranjiran brak- nikoi dori ne obryshta vnimanie. Podobna pri4ina ne se priema za dostaty4no seriozen dovod pri iskane na razvod i syotvetno nqma shans da se otyrvesh..Da ne govorim, 4e samata brakorazvodna sistema i zakon ne sa doizpipani i vsi4ko e edna golqma "punta mara", deto ima edna prikazka..

Emi, mnogo hubavi snimki. Tazi s Tina i Sara e ot rojdeniq den na Tina predi 2-3godini. Pomnq, 4e imashe golqmo parti, organizirano ot Colors Tv, po4ti cqlata tv industriq se beshe sybrala, togava i Karmata beshe v apogeq si..

# 145
Фестивала на Ганеш Чатурти продължава и тази вечер. Ангад и Сара отново празнуват заедно. Толкова съм щастлива ...  smile3525 newsm76 Two Hearts  Kissing Heart Two Hearts

Здравей Рокси!Аз също много се радвам на твоите публикации,на снимките и интересните обяснения за "Цветовете...".Много се изненадах ,че Киншук и Дивия празнуваха заедно с Ангад и Сара, и аз съм щастлива(само Парул липсваше). Hug Hug newsm12

Благодаря ти за хубавите думи и за подкрепата! Няма какво да ни изненадва - до колкото знам Ангад и Киншук в живота са като истински братя. Те също често се виждат. Сара, Ангад и Киншук са си много близки. Много се радвам, за което. Жалко, че Парул не е там ...  smile3525 txtloves Two Hearts

]

Много ще се радвам ако любимата ни четворка направи нов филм newsm44 newsm44 smile3501Толкова много свикнахме с тях за тази една година newsm17 newsm51  love001Но дали да вярваме на това (незнам),защото бях чела някъде ,че Ангад и Пари имат второ дете ,но никъде в" инстаграм" не са пуснали снимка с него newsm12 newsm12 newsm09
Ти какво мислиш Рокси(ти си по напред с материала) Hug smile3501

Надявам се да се окаже вярно и да видим любимата ни четворка отново заедно на екрана. Все още не знам, дали е потвърдено - но се надявам да стане. Много искам да гледам Ангад, Сара, Киншук и Парул отново заедно на екрана ...  Praynig Praynig Praynig  Kissing Heart Two Hearts

По отношение на второто дете на Ангад - мисля, че е вярно. Те имат и момченце. Виждала съм няколко снимки на Пари, където държи бебе. Ангад обаче няма снимки с него - може би затова хората се чудят дали е вярно или не ...  Mr. Green

И като стана дума! Едно мини инфо от мен - днес е рождения ден на дъщерята на Ангад. Той беше пуснал снимка - Сара също й писа. Нека детенцето е живо и здраво. Всичко най-хубаво за него и всички негови близки ...
newsm51 Flushed Heart Eyes  ura nbirthday

# 146

Предполагам това е адресирано към мен! Знам, че пиша доста и понякога пускам снимки, които не вълнуват хората, които не следят Цветовете - но темата е за трите сериала. Може би понякога наистина се получава монолог. Аз не искам да е така - не искам никой да се оплаква от темата. Преди не било така - сега било друго. Ок няма проблем - когато дойдох просто се записах, после станах по-активна, защото видях, че има фенове, които харесват нещата, които публикувам. Но виждам, че явно за повечето те са излишни, че дори пропускате важни за вас постове - както и да се опитвам да си ограничавам постовете - винаги ще има някои дето да не е доволен. Радвам се, че си го казвате, за да знам в бъдеще ...  Peace

Освен това вероятно след края на Цветовете на някои тук ще им е още по-безинтересно да продължавам да пускам снимки на актьорите и т.н. Затова най-добре да се спра навреме. Неискам заради мен прекрасната ви тема да се променя ...   Wink

Само един съвет - когато харесвате даден сериал или актьор. Не се колебайте да пускате неща свързани с него - под тема аз разбирам както да се дискутират нещата от сериала, така и нещата около актьорите и героите. Да се пускат снимки, клипове и т.н. Така определено става много по-живописно и хубаво. Поне така съм свикнала аз в другите две теми, които подържам
newsm10
Roxis, моля те не се отказвай да пишеш и да публикуваш снимки и новини за любимите ни актьори. Мисля, че има много хора в тая тема, които се радват на твоите коментари. Лично за мен именно твоите постове са единствения източник, от който научавам новини за любимците ми Ангад и Сара, за което много ти благодаря.   
Bandit Queen, благодаря и на теб за интересната информация за живота и обичаите в Индия, която ни предоставяш.

# 147
Roxis, не беше адресирано само към теб, не смятам, че трябва да казвам на някого дали и как да пише, но и преди срещнах такива мнения, че малко оплитат нещата. И вече коментарите за другите сериали съвсем ги няма...Не знам да има някъде другаде теми за тези сериали, затова чета и пиша само тук и някак си ми липсва това, което съм чела в тема 2 и в началото на тема 3...

Харесват ми снимките от реалния живот на актьорите, но не мога да кажа, че личният им живот представлява някакъв интерес за мен... далеч не толкова, колкото сюжетът и образите на героите...

Вълнуват ме най-много и тези коментари, които засягат това какво се случва във филма, а сега не ги виждам много-много, това е. Simple Smile

Bandit Queen, винаги са ти интересни постовете и ги очаквам с нетърпение!  Grinning

# 148
  • Варна
Линди, здравей Smile,  днес е неделя и всеки гледа да релаксира навън. Предполагам затова форумът не е така активен, както сме го свикнали, а и май през уикенда не излъчват сериалите..Не се натъжавай, ще се раздвижи.
Аз също искам да се извиня за дългите си постове. Понеже нямам много време, а гледам да обхвана почти всички важни дискусии, се получават фермани и отново искам да благодаря на момичртата, които отделят от времето си да ме кирилицират!

Аси, ширин,  привет и на вас - и тук не се чува нищо съществено за Парул, освен жълтини. Бяха я забъркали в някакъв скандал- съперничество с една друга известна тв актриса (Хина Кан), но така и не се разбра кой какво и защо..
Последното и участие беше миналата година във втория сезон  на сериала Пънар Вива. Тогава се говореше усилено, че Сара и Ангад също се присъединяват към него, само че се оказа поредната клюка. Парул де факто дойде впоследствие като замени главната актриса. По тоя повод имаше едно нейно интервю и там Парул разказваше колко несигурна е индийската тв индустрия и че всеки един актьор, независимо колко талантлив е,  може да бъде заменен за 1 нощ с друг, дори без адекватно обяснение. Казваше, че както тя е заменила някои, така и самата тя може да се окаже "извън играта" по осмотрение на продуцентите и затова вече е станала много по-внимателна и прецизна при избора си на сериали и продуценти.
 Незнам дали знаете, че Парул направи дебют в Боливуд преди около 2години с филма "Миохо". Той обаче нямаше кой знае какъв зрителски успех,( вероятно защото не беше комерсиален),  макар че критиката го оцени много добре. Тогава след излизането на филма, Парул загатна, че има още 2 интересни сценария от Боливуд, които смята да приеме, но щяло да отнеме време до реализирането им.
Колкото до новия сериал на 4-мата  от Бидааи, нямам идея дали е истина. Тук не се говори подобно нещо, а ако снимките му са действително ноември, би трябвало да има репортажи и интервюта. Някак не ми се вярва да го подминат.. Ако науча нещо, ще сигнализирам

Чай-чай, благодаря за окуражителните думи Smile Аз май вече съм приела Индия като призвание, сигурно затова не усещам толкова сътресенията и парадоксите.. За разводите, мисля, не сме коментирали. Интересен въпрос е. Общо взето думата развод тук не е на почит, тъй като хиндуизмът категорично го отрича. Не само при брака е така, за индийците всяка една  връзка/отношение е завинаги. Точно затова, тук независимо от семейните драми и скандали, все си прощават сякаш нищо не е било.
 На оригинален хинди дори няма дума за развод. Индийците я използват на урду диалект (пакистанския хинди)-  "талък". За жените тук е изключително трудно да получат развод, дори при случаи на домашно насилие. Единственият случаи, в който може да и се даде развод без твърде много разтакаване, е ако мъжът официално се е оженил за друга- както става с Ананди след като Ягадиш и Гори се женят.
 За мъжете обаче е достатъчно само да кажат, че жената не може да има деца и всичко става много по-бързо и лесно.
Но това са грубите щрихи. Обикновено никoй от фамилията не допуска дори да се дискутира подобен вариант, камо ли да се стига до съда. Започва една луда намеса отвсякъде- лели, чичовци, стринки, баби, роднини на снахата прииждат от другия край на Индия да вразумяват младите- независимо кой е виновен, двамата се притискат да си траят и някак си да се нагодят, за да не се развали престижа на семейството пред обществото. Снахата естествено трябва да се примири, понеже родителите ясно и дават да разбере, че в бащиния дом няма място за нея. Познавам много случаи, в които жената живее с ежедневните изневери на мъжа си и е принудена да търпи, само защото знае, че няма къде да отиде. В съда обикновено не гледат сериозно на женските молби за развод. Ако се късае за малтретиране, излизат с аргумента, че това са вътрешносемейни отношения и трябва да се решават еднолично, без външна намеса. Дори снахата да има доказателства и шанс да спечели, свекървата и останалите от семейството започват да я заплашват и изнудват с детето, за да изтегли иска. И тя в повечето случаи отстъпва. Ако пък се късае за чиста несъвместимост в характерите след аранжиран брак- никoй дори не обръща внимание. Подобна причина не се приема за достатъчно сериозен довод при искане на развод и съответно няма шанс да се отървеш..Да не говорим, че самата бракоразводна система и закон не са доизпипани и всичко е една голяма "пунта мара", дето има една приказка..

Еми, много хубави снимки. Тази с Тина и Сара е от рождения ден на Тина преди 2-3години. Помня, че имаше голямо парти, организирано от Колорс Тв, почти цялата тв индустрия се беше събрала, тогава и Кармата беше в апогея си..

# 149
  • Варна
"Булката"
Днес изгледах епизодите от изминалата седмица...Смесени чувства ... Много,много ми стана жал за Ананди-скъса ми сърцето,когато си тръгваше...гушнала статуетката на Кришна ... Отнесе го,съвсем незаслужено ... Обаче!... Като се сложа "в обувките" на Калианито и имайки предвид,какво й е минало през главата (особено мераците на противния й,мазен девер!  Sick ) ... абсолютно,напълно,100%,разбирам яростта й (ооооо!...как само щях да яхна метлата и какви перушини щяха да хвърчат!...туй,нейното,е слаба ракия!   ) ... Но!...ядът ми щеше да бъде насочен към родителите на Ананди и най-вече,към майка й! ... Проста жена,ей! Реакцията на Калияни,когато чу името на Mahavir Singh,рязката промяна в нея,бяха толкова очеизвадни,че трябва да си пълен дебил (или малко дете),за да не ти стане ясно,че независимо от причините,този вариант за решение на проблема,просто не съществува! ... Но не!...Тя не спря да дудне и да разсъждава,какво...защо...как... и то,пред децата! ... На мен ми се струва,че всъщност,с изгонването на Ананди,Калиани целеше,не толкова да причини болка на самата нея (тя го постигна веднага и мисля,даже,видимо се разколеба,в един момент),колкото да удари родителите й,там,където ще ги заболи най-много ... Жалко само,че с техните две умни главички,ще забъркат още по-голяма каша ... и как ще се измъкнат,не знам!  Sad

Аз също искам да се извиня за дългите си постове.
Не знам за другите,но на мен,твоите постове,все ми се струват,крайно недостатъчно дълги!!! Така че,поне за мен,не бери грижа!

Общи условия

Активация на акаунт