"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 4

• 68 154
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
Как ми олекна- вече може да ме четете! Благодаря за подкрепата на всички ви, благодаря и на Мамма за техническото съдействие. В крайна сметка банът се оказа много полезен Simple Smile

Толкова се радвам, че вече всичко е наред и си отново сред нас! Благодаря за всички постове - страхотна си ... newsm44 newsm76 Two Hearts  love001 Two Hearts

Рокси  Hug, твоите постове на мен не ми пречат. Пиши си и си поствай каквото ти е на сърце. Интересно, обаче, защо след като няколко човека преди мене те помолиха да не товариш толкова темата - ти се хвана за моя пост, а не за техните  newsm78 newsm78. Ама нейсе, минало бешело. Не смятам повече да коментирам тоя въпрос.

Гледах да отговоря по някакъв начин на всички, които ми писаха преди това и се възмущаваха от постовете ми. Винаги съм се опитвала да разбера всеки и всяка гледна точка. След като ми казаха понамалих постовете, както и снимките, които пусках. В момента напълно спрях да пускам именно по тази причина. А в случая нямам нищо против теб. Хванах се за твоя пост просто защото ми стана обидно, понеже едва ли не ти беше написала, че понеже пускам снимки от личния живот на актьорите е могло да баннат мен - затова попитах с какво това е нарушение на правилника ...  newsm10

Както и да е - минало е вече! Спираме по тази тема ...
  Peace

# 391
Е, сега вече нямате отърване от мен Wink ( ако ви се чете кирилицата)

МАМА-АН, радвам се, че пак си активна с коментари Simple Smile
Традиция е това с босото ходене тук. Датира от векове, застъпено е дори в религиозните им книги; почти всичките им герои от религиозния епос са ходели боси. Тъй като индийците държат много на пряката връзка с природата, за тях ходенето бос е един вид каляване на тялото и психиката чрез енергията на земята. С4итат го за здравословно. По селата е много разпространена практика, а там хората са и по-първични, та им е станало ежедневен навик.

Bandit Queen Добре си се завърнала вече кирилизирана  Hug Дай боже на всяка тема да "няма отърване" от съфорумка като теб, толкова увлекателно да направи връзката между художествената измислица във филмите и реалния живот в Индия  Praynig Много, много ти благодаря  Hug за времето, което ни отделяш, за да бъдем в час.

За ходенето боси - предполагах, че традицията се преплита с религията.
Скрит текст:
Спомням си, че когато бях малка и живеех в Кюстендил и ние играехме боси през лятото. Тогава улиците /главните/ бяха павирани, нямаше асфалт, а малките улички бяха с прахуляка. Точно там играехме боси в пепела....След това стана модерен асфалта, но след като асфалтираха улиците вече не можехме да ходим боси, защото асфалта много пареше, а пък и нямаше пепеливи улици....
Момичета, говоря за края на 50-те години на миналия век.....ужасТ  StopСега дори в къщи не мога да ходя боса  Wink

Гледах Кармата и съм много тъжна....през цялото време си мислех, че децата се раждат без собствени критерии за добро и зло, за правилна постъпка и неправилна....Родителите са тези, от които дете разбира дали това което прави е хубаво или не, дали самото то е добро или не. В тези години родителите са като огледало в което децата се оглеждат и родителите са тези, които им внушават кое е добро и кое е зло. Най-големия подарък, който родителите могат да направят на децата си, при това безплатно е да го накарат да повярва в добродетелите. Но това не означава да лишиш детето си от собственото щастие, за да бъде щастлив някой друг...Дамини открадна живота на собствената си дъщеря, за да бъде щастлива разглезената господарка Тапася.....Ичха вече не живее своя живот. Тя живее, за да направи щастлива майка си и Тапася....Въпреки всички Ичха получава само упреци и обиди. Дамини е много виновна пред Ичха.....Дамини се постави в ролята на боговете и определи нещастна съдба на дъщеря си.....

Връщам се да ви чета....не мога да насмогна - пишете със скоростта на светлината  #Crazy

# 392
Аууу, Куини "кирилизирана". Не мога да повярвам на очите си.  Shocked
Благодаря на Мамма за бързото съдействие и разрешаването на проблема.  bouquet
Знаех си аз, че трябва някой вещ в занаята да се намеси, за да се оправят нещата. Wink

Буболина, и аз съм закърмена с тази касета. Колко сме я слушали с моята дружка, когато си правехме пижамени партита, ту у тях, ту у нас. От тогава обожавам индийската музика и филми. Ще се опитам да я изнамеря. Wink

# 393
Та нали и Сумитра е същата!! уж нежна и добра, сърна с треперещи устни и бягащи очички, която всеки момент ага да припадне, ама как напилесва на Байрон. Блазе й, че попадна на такъв, разбран, интелегентен, пък и  я обича... Помните ли как се нахвърли на Гена, задето не й казала че Сугна се среща с Пратам - тя е била майка и имала право да знае!!! Че кой те спира!!! Дори й се сърдеше на Гена и не й говореше няколко дена. Жената ти предупреди, кой ти виновен, че не се вслуша в съветите й, че не ти светна лампичката. Тихата вода, от такива не знаеш какво да очаква, по-добре такива като бабата, всеки знае, какво може да очаква от Калиани!!!
В идните серии Джагдиш пак ще се наака и ще го заметат в полиция за хазарта и тогава Сугна ще покаже рогата, ще поиска от полицията да го арестува и да го задържи за през ноща, и нито Калиани, нито Васант ще успеят да я убедят - "в отсъствие на бащата на Джагдиш, тя решавала" и само намесата на Шам ще я умилостеви - "моля те премисли заради мен" и тя ще се съгласи

# 394
Аууу, Куини "кирилизирана". Не мога да повярвам на очите си.  Shocked
Благодаря на Мамма за бързото съдействие и разрешаването на проблема.  bouquet
Знаех си аз, че трябва някой вещ в занаята да се намеси, за да се оправят нещата. Wink

Буболина, и аз съм закърмена с тази касета. Колко сме я слушали с моята дружка, когато си правехме пижамени партита, ту у тях, ту у нас. От тогава обожавам индийската музика и филми. Ще се опитам да я изнамеря. Wink

Оо, дано я намериш, много ми харесваха тези песни, особено тази за която споменах. Много се изненадах, че съм произнесла правилно това, което се пее в песента. Понякога ми се е случвало като слушам някоя песен да чувам думите по един начин, а те да не са точно така. Странно, че съм го писала това нещо в гугъл и не ми е излизало нищо, затова си мислех, че вероятно не е така, а може пък самата песен да не се казва точно така. Даже са ми излизали други песни, в които се споменава дивана, но не точно тази. Bandit Queen, много ти благодаря за превода! Спомням си, че в ученическите ни години сме си говорили, че никога няма да разберем как се превежда това на български. Аз ако открия нещо или някой ми даде линк, също ще пиша

# 395
Нямах време да чета коментарите назад, видях, че има доста! Идвам само да ви споделя една интересна статия в снимки за Идния и такситата и отивам да гледам Булката, а после ще ви чета!   bouquet

# 396
днес се порових малко и пуснах едно око в в далечния 1052 епизод,
Скрит текст:
където Калиани доста е поумекнала към Ананди и нейното семейство, дали защото Ананди вече не е свързана с нейния внук и те са я приели като дъщеря, дали защото тя е постигнала напредъка в кариерата си и станала едва ли не кмет на селото и е прославила не само семейството си, но и цялото село. Както и да е, бабата е решила да уреди живота на Ананди и да я омъжи за Шив, като за целта са я откарали в нейното село при родителите й, майка й е много болна и на смъртния си одър Багвати кара Ананди да й обещае, че ще се омъжи за Шив и ще му бъде добра съпруга. Но цялата серия е монолог на Бага, колко е била нещастна Ананди и как добре я възпитала Бага, но не могла да изпълни майчиния си дълг да бъде до дъщеря й и за я защити от бедите...
че какво толкова е изстрадала Ананди - е да, Калиани я мразила, но останалите много са я обичали, нима щеще да е пощастлива в някое друго семейство? щяха ли да й позволят да учи, да се образова и да стане това, което станала? Нима това е заслугата на нейните родители? страдала е когато Калиани я изгонила и тя се скитала със семейството си ... Но това е могло да се случи и без Калиани, в този смисъл, че действията на нейните родители са довели до загубата на земята и дома им. А пък в случая с Маавир, нейните действия са довели до последвалите трагедии, тя е отворила кутията на пандора и пуснала звяра в живота и на двете й семейства... Да, тя е била дете, но не е научена от майка си да слуша възрастните и да не задава въпроси и да не постъпва на своя глава...

# 397
Извинете, че така направо се намесвам, но аз нещо не мога да разбера с МБ, защо Ананди и Джагдиш като се разделят тя остава да живее с неговото семейство. Имам предвид доста по-напред в сериите

# 398
Здравей Куини!.. Hug.Много се радвам,че отново си сред нас и то напълно "кирилизирана"... Grinning

Ти си нашият "репортер от мястото на събитието",нашият водач в "тъмната Индия".  bouquet

КАРМАТА
За мен Дамини е тотално увредена/сбъркана и има нужда да си смени "чипа".Тя възпитава детето по грешен начин и така ще провали живота му...което е много жалко.Уж се стреми да избяга от живота си на слугиня и иска по-добро бъдеще за Ичха,а непрекъснато затвърждава тоя модел на поведение при детето си и така се получава един затворен кръг от който нито тя ,нито Ичха може да се измъкне.
Тя не може да надскочи това и да се измъкне от смачканото си подчинено съществуване и това си е.

# 399
  • София
      Мили момичета, за една седмица ви изоставям, защото със семейството заминаваме на почивка. Пожелавам ви, успешна седмица с любимите сериали, много да пишете, за да не изпусна нищо. Тъй като ще бъдем в чужбина едва ли ще имам време да ви следя. Надявам се мястото в темиката да е достатъчно. Новата е готова и като се върна ще ви изненадам приятно  Grinning

Днес в Цветовете на любовта ми стана тъжно за Тамана. Много е жестоко така да обиждат децата само въз основа на цвета на кожата. Горките мургави деца. Не какви ли не унижения са подложени. И то не само от непознатите. Забелязвам, че и собствените им семейства се отнасят така с тях. На Рагини постоянно и пробутваха кремове за избелване. Сега пък Малти каза, че роклята няма да подхожда на Тамана. Че и на Кушалия малко и трябваше и си извади рогцата.
     Анмол започна да ми харесва. Много мъдро говори и честно казано с Рагини си отиват като двойка. Докато Ранвир беше някакси импусливен, Анмол ми изглежда здраво стъпил на земята. Преполагам, че с течение на времето Рагини ще го обикне.

Сцената между свекърва и снаха в Малката булка беше много трогателна. Изглежда съпругата на Мадан е добра и обичлива жена и вярвам, че винаги ще бъде опора за Сугна. Съгласна съм с мненията ви, че каквото родителите на Ананди си причиниха, никой не можа да им стори. Като чета какво ще става напред още доста има да затъват.

# 400
haksev, Дарья страхотни сте, ще пробвам и двете рецепти, поне и двете са лесни.Само не знам този кардамон дали ще ни е по вкуса Rolling EyesОт кога искам да пробвам нещо индийско, и много исках да посетя индийски ресторант, но заради детето сметнах, че не е уместно да яде люто, но сега ще си спретна това newsm44
Bandit Queen bouquet Щастлива съм,че можеш да пишеш свободно в темичката, без твоите разкази наистина ще е тъмна Индия Simple Smile
TEREZA83 приятна и слънчева почивка ви пожелавам!
Lindie снимките в комбинацията с разказите на Bandit Queen в които разказва как шофьорите на рикши лаврат преминавайки през сергий, животни, тесни и в ужасно състояние улички... хич не им е лесно Sad

Моята карма
Много ми харесва това което се случва между Ичха и Виир, жалко,че любовта им ще е кратка и с много перипети.На пръв поглед не  само смърта на Ичха, но и  връзката и с Виир, ми напомня връзката на Алек и Садна, срещи, раздели и накрая и Садна и Ичха умират Sad Ех,
 има ли в индийските филми въобще щастлив край ooooh!
И как да не се жертва Ичха, за Тапау като все и се казва: "Грижи се за Тапу..., Не прави това, защото Тапу..."Всички това и казват, дори и Дамини...
zhani напълно си права за Дамини Peace

Малката булка
Много ми хареса днес.Сугна наистина се почувства страхотно, а на майката на Шам и олекна.Хубаво е човек да се отърси от негативните емоции.Само МадаМ Мадан още се инати Simple Smile

# 401
то и самия Мадан не е лош, но е много наивен и подвластен на по-големия му брат, който  пък е много з лобен и завистлив, явно богатството и тази къща са на Мадан, брат му е само гост, и нямат свои деца, затова драпа, само че не знам за кого... Но завистта е много лошо и силно чуство.
както и твърдоглавието. От безизходицата Багвати напълно си загуби разсъдъка, мъжа й го прибиват, а пък тя упорства, няма да отстъпим земята си... Добре, че Ананди се намеси . Щерката е по-умна от майка си...
Стана ми интересно, като полицаят каза, че тя е жената и затова не може да я прати в затвора....

# 402
  • Истанбул
Днес в Индия ,ако не ме лъже паметта е Денят на Учителите.

Бандитке мила,със своите постове за Индия ти си нашата Учителка!Бъди здрава,все така сладкодумна и омайна!

# 403
БУЛКАТА
Еее, как стана така,че този който беше измамил Казан се появи накрая и взе да си иска лихвите по заема.Нали уж сделката им била с фалшиви документи,а той бил изчезнал и полиция го търсела....Ами като е така,защо не извикаха полицаи да го арестуват и да си иска обратно парите и т.н. ,а взеха да мънкат ами ще ви даваме лихвата и това -онова....А сега се чудят на къде да бягат.
А тези ,които пребиха с пръти бащата на Ананди на полето за тях няма ли съд,удостоверяване за нанесени физически побой и съответно да бъдат съдени,а Казан обезщетен.Каква е тая безнаказана работа,каква е тая диващина....Излизат на глудница и пребиват някой-това вече за втори път се случва в тоя филм....или тези деяния в Индия се считат за нещо нормално и в реда на нещата и хората не си търсят правата.

Голяма диващина е това-пребиват някого като куче ...и нищо......

Ама аз какво ли разбирам с моята европейска изнеженост и чувство за защитени човешки права-то сигурно за там си е нормално,в реда на нещата си е това.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2014, 19:52 от zhani

# 404
Този, който се появи накрая е лихварят, при него те са ипотекирали къщата за една година, затова той като чу, че стана, каквото стана, дойде да пита, дали да ги чака или да я продаде къщата направо. Онзи, който ги измами е друг...

Общи условия

Активация на акаунт