Отговори
# 105
Има закон, който ги задължава и той е по-силен от една наредба, в случай, че някой като теб я разчете погрешно.

Не, няма закон, който да задължава, когото и да е да полага медицински грижи за абортиран плод.

# 106
  • Пловдив
Статистиката не е някаква самоцел. Иначе да въведем критерий за раждане - 3 кг и 37 седмица, а другите да видим ще оцелеят ли до 1 година. Обзалагам се, че ще имаме най-чудесната статистика в света за смъртност сред децата до една годинка. Нещо пречи ли ни?
Абе, никак не е тъпо обяснението, не знам дали е вярното и единственото, но тъпо - не мисля. Статистиката не е самоцел, но често представянето на един или друг факт в по-благоприятна светлина е средство за разни неща. Естествено, че няма как да се завишат критериите произволно много - бие на очи. Wink

А, да, щях да казвам още нещо - това за "световния мащаб" в едно предходно мнение очевидно се отнася до десетте или примерно трийсетте най-богати държави в света, докато светът се състои от над двеста държави със 7 милиарда население и ние, как да кажа, съвсем не сме най-зле с оцеляването на недоносените. Само терминологична забележка, нищо съществено иначе към темата.

Белисима, продължавам да не разбирам как ти го роди главата това, че някой бил казал, че нещо "трябва", още по-малко пък - някой да е намеквал за отказване от живо, болно дете. Казах, каквото имах да кажа. И говорехме за прекалено голям риск (рискът винаги е вероятност), не за това, кога се разбира реализирал ли се е рискът. А кой ми казва колко е голям - статистиката и лекарите.

Последна редакция: чт, 28 авг 2014, 15:08 от Магдена

# 107
Не, не смятам шанс и практика за еднозначни. Но колкото по-висок е шансът за оцеляване, толкова повече и ще бъдат оцелелите.

Така, че вместо да се въвеждат тъпи критерии сякаш се говори за производство на картофи, а не за човешки същества, трябва да се стремим все повече деца да живеят. Защото наистина след пет години може и бебе 2,5кг да се смята за отпадък, ако продължаваме така.

# 108
....
Именно - не е дете, не е бебе, не е човек. И няма никаква презумпция, че някой ще се бори за живота на тоя плод, разултат от аборт. Нито има клинични пътеки за такъв пациент.
А откъде следва, че е аборт, ако е живо? Защо го наричаш аборт, след като не е такъв по наредбата?
....
Безумно или не, наредбата точно това казва.
За десети път те карам да цитираш текста на наредбата, който го казва.
Стигнах до тук. Ще продължа след малко с четенето. Детето ми се роди 2007 г. Само 950 гр. НА визитациите доктора се обръщаше към мен с "тази с аборта.". Аборта ми тази година ще е ученичка. М**ната им на закони и тълкувания. Без извинение. Много се ядосах.

# 109
Ами след като позволяваме да наричат децата отпадъци, нормално е и отношението на лекарите да е като към такива.
Колко от лекарите в малките болници биха си помръднали пръста за отпадък? Дори да го изхвърли на боклука, не може да му се търси отговорност. Защото е изхвърлил отпадък, а не дете!

# 110
1. Как се заплаща аборт?
2. Как се заплаща раждане?
Колко?
Защо продължаваш да пишеш не по темата?
Съвсем по темата е, ако не вникваш защо не мога да ти помогна  Joy
Трябва малко от малко да разбираш от въпроса, за да коментираш толкова самоуверено.

# 111
# 112
За мен тази промяна в наредбата е цинична. Достатъчен шок за една бременна жена е да разбере, че трябва да роди 4 месеца по-рано детето си. Да, точно така детето си. Извинявам се, ако не мога да кажа плода или фетуса, но аз по това време съм усещала ритничетата на дъщеря си и тя за мен отдавна не е била просто някаква точка на черния екран. Всеки родител би следвало сам да прецени как да се бори и да се справи с недоносеното си дете. Как ще изтърпи месеците, в които ще е далеч от него, как ще го гледа през кувьоза и ще се моли малките му органи да пораснат достатъчно, бебенцето им да се развие и да си го приберат у дома. Това е право на родителите. Само и единствено. И тук никакви цифри и статистки не вършат работа. Ако едно човече се роди живо, то заслужава правото си да се бори. Дори недоумявам как може да има спор по този въпрос. А колко "биологични отпадъци" вече са големи деца, ходят на училище и живеят живота си съвсем нормално? Обяснете, моля на родителите им, че ако раждането на същото това здраво дете трябваше да се случи днес, то щеше да бъде "биологичен отпадък". Кажете им, че не могат да го видят, защото щом е под 800гр, то не е тяхното бебе. По наредба!

Тук мнението ми е малко по-различно. То разбира се, отново е, че подобни решения трябва да бъдат на родителите, но знаейки през какво премина моя позната заради друг закон, не съм сигурна кое е по-безболезненото. Жената е българка. С мъжа й живеят в чужбина от много време. Загубиха бебето си в 9-ти месец. Тя преноси, а там нямат практика да предизвикват раждане. Бебето глътнало замърсената околоплодна течност и починало в нея. След това започнаха да й изпращат снимки на трупчето. Да й се обаждат, за да я канят на погребението на бебето и куп подобни неща. При неин отказ отговаряли, че ще се обадят отново на следващия ден, защото може да промени мнението си.

# 113
  • София
Казвам мнение по въпроса от първия пост, по статията, и се връщам да чета.
Според мен няма значение дали детето е под или над 600 грама и г.с. - щом се е родило живо, значи трябва да бъде прието за живородено и да му се окажат всички необходими грижи. Хората и по-малки бебета спасяват. А за биологичния отпадък на бебе, което се е родило живо, направо не ми го побира акълът. И акт за раждане, и право на родителите поне да видят бебето, а ако искат те да го погребат имат право. Къде отива човещината не знам!

# 114
  • Ямбол
Андариел, виж точно наредбата, за която е темата, че статията е много подвеждаща. Линк към наредбата съм дала на втора страница.

# 115
Лиляна, престани като поп с тази глупава наредба! В наредбата нито се отрича, нито се потвърждава статията!

Всеки като постне някоя статия и трябва да се появиш с назидателен тон да настояваш някой да ти цитира - я наказателен кодекс, я наредби, я права. Видяхме доколко изобщо можеш да смилаш информация, хората колко доводи изкараха, ти с тая наредба. Айде почвай ни и с Библията по главите!

# 116
  • Ямбол
Лиляна, престани като поп с тази глупава наредба! В наредбата нито се отрича, нито се потвърждава статията!

....
Не ми казвай какво да правя - първо. И второ - ти сама си написала в заглавието на тази тема, че става дума за точно тази наредба. Само, че статията, която си постнала е първо неграмотна и после доста подвеждаща и манипулативна.

# 117
Лиляна, тук почти всеки каза поради каква причина счита наредбата за безумна. Моля те, кажи защо според теб тя не е проблем и я подкрепяш?

# 118
  • Ямбол
Лиляна, тук почти всеки каза поради каква причина счита наредбата за безумна. Моля те, кажи защо според теб тя не е проблем и я подкрепяш?
Къде видя да съм написала, че подкрепям наредбата и че тя не е проблем?
Аз само казвам, че нечии причини да смятат наредбата за безумна са изкривени следствие на неразбиране на текста на наредбата и подвеждане от журналистическите глупости.

# 119

....
Не ми казвай какво да правя - първо. И второ - ти сама си написала в заглавието на тази тема, че става дума за точно тази наредба. Само, че статията, която си постнала е първо неграмотна и после доста подвеждаща и манипулативна.

Единственият нахален да раздава епитети кой тъп, кой упорит и къде да чете си ти! Хайде моля ти се, не ми се дуй, че ме разсмиваш.  Ти явно сама теза и аргумент не можеш да създадеш, вечно трябва да ти цитира някой. За грамотността, за която претендираш, че имаш, един път не видях нещо смислено изказано от твоя милост!  Стига се бърка в мнението на хората, един път го изказа. Ама на всеки да му даваш акъл да чете наредба, в която нищо не е казано, и с титлата и образованието на каква даваш оценки на която и да е статия? Един Вежди Рашидов си имамe вече, втори ни е ненужен.

Последна редакция: пт, 29 авг 2014, 00:40 от Антигона

Общи условия

Активация на акаунт