Отговори
# 210
  • Ямбол
И как ще ги осчетоводят тези пари?

# 211
Ако една болница за година направи еди колко си по-малко разходи, дали директора ще остане с празни ръце?? Много се съмнявам!
Аха. И как ще ги прибере парите този директор?
Заплатите не им ги спускат отгоре. Гласува ги борда на директорите. Като има пари ще си ги делят, няма да се затрият я  Joy

Последна редакция: сб, 30 авг 2014, 11:00 от dobra

# 212
Като например се изписват по-скъпи пътеки...
Не ти ли писна всяко нещо да трябва да ти се обяснява като на малоумна, каквато не вярвам да си! Всеки човек в тази държава е наясно, че пари от здравната система се крадат и то огромни суми, само ти искаш да кажеш, че нещата вървят по мед и масло...

# 213
  • Ямбол
Значи ще спести от една пътека, за да пренасочи в друга?
Е, аз пък съм наблюдавала одит на здравно заведение и знам някои неща, затова питам за подробности.
Ако не ти е приятно да ми отговаряш, Деси, не го прави, само не се опитвай да гадаеш защо питам, защото не можеш да стигнеш до там в разсъжденията си и няма смисъл да се напъваш.

# 214
Ако това бебе е мое, ще предпочета да не се борят за живота му.

Това малко като с " Ако мъжът ми ме удари и един път - веднага си тръгвам! Crossing Arms"
Е, да ама знаеш ли ако паднеш и ти в емоционалния капан дали ще си толкова категорична? Особено като става въпрос за живот, който ти си дала позволение да се развива в теб?

Лиляна, да си жива и здрава и никога да не ти идва до главата, нито на теб, нито на твоите деца! Че си млада още, а човек никога не си знае кармата.

# 215
  • Ямбол
Не се опитвайте да мислите вместо мен. Не знаете какво бих и какво съм имала.

# 216

Че кой се опитва да мисли вместо теб? "Знаеш ли дали...?" е въпрос, не е отговор, камо ли пък изказан вместо теб.Ако искаш и това да ти цитирам от къде е и кой е източника? - От учебника по български език. Пак лаеш излишно.  Аз за това пожелах - жива и здрава!
Че човек докато се възмущава и пита "Как може?", "Е, защо?" и Оня отгоре вземе, че му писне и решава "Е, ей сега ще видиш как може и защо."
Та...не виждам да съм ти казала нещо лошо, според мен ти пожелах нещо хубаво. Пък ти вече пак си се сопвай - никой не може да ти го забрани.

# 217
  • Ямбол

Че кой се опитва да мисли вместо теб? ....
Ти. С въпроса си изказваш явно съмнение как бих постъпила, ако ми дойде до главата.

# 218
Значи ще спести от една пътека, за да пренасочи в друга?

От някой пътеки  болницата печели добре, от други средно, от трети е на загуба.  Затова при постъпване в болница се случва да ти предложат друга пътека, под която да се подпишеш.
Няма нужда да търсим  далаверата, има я и у нас и в цял свят.
Въпросът  е къде е границата на безмисленото спасяване на бебета и къде рискуват да отнемат човешки живот.
Отново твърдя, че вдигането на критериите крие риск.

# 219

Че кой се опитва да мисли вместо теб? ....
Ти. С въпроса си изказваш явно съмнение как бих постъпила, ако ми дойде до главата.

Оф, Лиляно, Лиляно, с тебе комуникацията е сложна, момиче, само търсиш под вола и теле и откъде кое да захапеш.  Tired
Незнам откъде ти дойде самочувствието да критикуваш грамотността на журналистите, ама ти явно акъл да направиш разлика между (предполагаемо) "съмнение" и същественият процес на това да мисли някой вместо теб, не правиш.
Щеше да ми е интересно, ама като събеседник не те бива. То освен заяждане и хапане, трябва малко и акъл и аргументи. Ама нъцки. Здрава да си.

# 220
  • Ямбол
"не знам" се пише така.

# 221
За съжаление някои хора каквото и да ги правиш си остават ограничени и прости.
Много ако-та и дали се събраха,за да каже някой нещо на 100 % . Но с човешката простотия на глава не може да се излезе. За някои хора това не са бебета, а биологичен отпадък и точка. Naughty Не може да ги убедите в противното и не се пробвайте.Човек като не разбира от нещо значи не разбира ,ако ще и 300 примера,цитата и доводи да се дадат е все едно.
А Лиляна не знае как ще реагира защото не го е преживяла и генерални изказвания не може да прави,няма и това право. Stop

Да тук обиди толкова много хора ,някой от тях и с огромна болка,че е по добре да престане да го играе учител в тази тема,да си ходи в клас и без това започва годината .

# 222
  • Пловдив
Цитат
За някои хора това не са бебета, а биологичен отпадък и точка.
И за кои хора конкретно?  Rolling Eyes

Иначе сигурно е вярно, че някои хора са ограничени и прости, всичко има по тоя свят, но баш за тая тема важи, че някои хора, колкото и да им обясняваш, че тезата ти не е точно такава, каквато те я разбират, не им става и не им става ясно.

Последна редакция: сб, 30 авг 2014, 07:53 от Магдена

# 223
Не е човечно.  ooooh!
Би трябвало да се борят за живота на всяко новородено, независимо от теглото, в коя г.с. е родено   и да се регистрира още след раждането. Трябва родителите да могат да го вземат и да го погребат, ако се случи най-лошото.  Peace

# 224
Дали не могат или не искат не е ясно. Въпросната жена прави прекалено генерални заключения без да има и минимална представа от неденосени деци иначе нямаше и се изкава така за "някякви си 200 гр" които понякога са разликата м/у живота и смърта.

Общи условия

Активация на акаунт