Отговори
# 195
Седмицата не е важна. Има екстремно малки  с потенциал да са здрави. Други са сравнително едри недоносени, но с малък шанс. Зависи от причините довели до преждевременното раждане и от допълнителни фактори. Затова не бива да се променя границата.
За невиждалите недоносено бебе споделям, че те изглеждат абсолютно перфектни като всяко доносено, само са мънички.. Имат си сладки личица, ръчички и много тънички крачета   Heart Eyes Като го видиш и си е твоето.
Скрит текст:
Нашият случай - 33гс, но с тежък вътреутробен глад, общо изоставане от 4гс. Като допълнително усложнение изоставането стана рязко и времето не стигна да повлияем с лекарства, макар да го хванахме от първия сигнал за влошаване. В медицината 2гс се води за особено висока степен. Него го бяха отписали. А той се пребори доста лесно като за проблема си. Цитирам като пример за потенциала на всяка малка душичка.

# 196
Вижте сега, такива евтини неща не е хубаво да се пишат. Има лекари със съвестта на котката ми, но сред тях повечето са хора. Малцина ще оставят бебе с шансове за живот да умре току така в ръцете им. Зная, зная, че форумът и нетът изобщо изобилстват от разкази за безчовечното отношение на лекари и персонал, но в пъти повече са спасените 800-грамови бебета пред оставените да умрат.
Тази истерия, е като онази преди време със секциото- щяло да има лимит за операциите. Пък то излезе друго. Тъпа журналистическа работа.

И? За да не тежат тези деца на държавните бюджети и осигурителните системи, дай да ги резнем по дефиниция!

Нещо такова, колкото и грубо да звучи. Една от причините за увеличения процент преждевременни раждания изсмуква средствата за отглеждане на продукцията, за чието създаване харчи тези средства.

# 197
  • София
то не е до безчовечност, аз вече го описах - пряко и косвено те направляват да вземаш определени решения. И ти дават много удобно средство в ръцете - наредба, която казва еди-какво-си.  Животът не е като по филмите само себеотрицателни лекари да има, дето са готови да си заложат главата и да си подритват трудовата книжка заради едната Хипократова клетва.

# 198
  • Ямбол
Абе, то медицината може много, ама що да даваме пари за бебетата, като може с тях шефа на болницата да си построи няколко вилички?!?
И как ще вземе пари от тези бебета, като те ще са писани аборт?
Седмицата не е важна. ....
Напротив, всеки ден в майката е важен.

# 199
Добре, де - тежат на системата. А, моите осигуровки къде отива ?  Аз за себе си досега не съм ползвала медицинска помощ по здравна каса. Бременността си следих пак платено. За грижите за детето ми по време на престоя плати ЗК. Всички прегледи след изписването съм си ги плащала я специалистът не работи с касата, я няма направления. Е, с какво им тежа, че съм родила недоносено дете ? Пари от държавата не получавам, като помощи, защото сме с високи заплати, според стандартите. Значи какво остава - грижите в МД. И в крайна сметка кой има вина, че се е стигнало до преждевременно раждане, че да трябва да се стига до такива наредби и тези деца да не им тежат ?

# 200
  • София
за тези без осигуровки. Просто системата позволява да се лекуват хора без осигуровки и да не могат после болниците да си вземат парите. Вярно, че за планова се влиза с Талон 7, обаче има много спешни, които ей така си минават.

# 201
Ако една болница за година направи еди колко си по-малко разходи, дали директора ще остане с празни ръце?? Много се съмнявам!

# 202
  • София
персоналът евентуално може да има по-високи заплати. Ето ти стимул да не прекрачваш наредбата. Особено ако е по отделения.

# 203
Седмицата не е важна. ....
Напротив, всеки ден в майката е важен.
[/quote] Това е стандартното правило, но не винаги е така. При бебета с вътреутробно изоставане 1 ден повече може да ги убие или да увреди мозъка безвъзвратно. С инфекциите и други усложнения е подобно. Имат по-добри шансове в кувьоз. Затова извадени навреме екстремно малки бебета може да оцелеят без увреждания, а едри недоносени развиват тежки заболявания.

# 204
за тези без осигуровки. Просто системата позволява да се лекуват хора без осигуровки и да не могат после болниците да си вземат парите. Вярно, че за планова се влиза с Талон 7, обаче има много спешни, които ей така си минават.

Много хора взимат и помощи, без да имат ден трудов стаж. Нали за това всяка държава има социална политика. Е, бива ли, заради едни да страдат всички ? На хартия никоя няма да откаже помощ, на практика един Господ знае. Краен резултат - вързани ръце да си търсиш правата, ако нещо се случи.

Следя темата на няколко места и това с тази пуста статистика така и не мога да го приема .

# 205
  • София
Каквото и да ти говорят, винаги става въпрос за пари.

# 206
  • Ямбол
Ако една болница за година направи еди колко си по-малко разходи, дали директора ще остане с празни ръце?? Много се съмнявам!
Аха. И как ще ги прибере парите този директор?

# 207
Има си начини. Не ми казвай, че разчитат на директорските си заплати  Stop
Къде отиват парите ни за здравни осигуровки? Всичко се харчи за циганетата, които не са осигурени, ли?

# 208
  • Ямбол
Например?

# 209
Например чрез разпределяне на пари под масата. Защо примерно вместо да се дадат 5млн за лечение на пациенти, не се раздадат половината на определени хора, за да правят икономии, а другите да останат за държавата?

Общи условия

Активация на акаунт