Отговори
# 180
  • София
Сега сме 2014, а не 2009, и до момента границата е била 600 грама и 24 г.с.. Преди пет години са я свалили, сега я вдигат. Защо? А статистика няма кой да даде.

Сега се сетих за една потребителка тук, дето си търси бебето и ужким е умряло, ама тя не го е видяла и не са й го дали да го погребе. То след живота идва и смъртта и погребението. Мен повече ме смущава това, ще се вдига границата на живота.

# 181
Следваме европейските стандарти. ooooh!

# 182
Според мен основната причина да вдигат границите, е че така ще има възможност да се спестят много пари за лечението на тези деца.

Представям си как някое 15г. ромче роди бебе под определения стандарт... дали доктора в някоя провинциална болница ще си направи труда да търси екипи, транспорт и не се знае колко хиляди ще струва това дете или  ще предпочете да го пишат биологичен отпадък??

# 183
  • Ямбол
Ако това бебе е мое, ще предпочета да не се борят за живота му.

# 184
Ако това бебе е мое, ще предпочета да не се борят за живота му.
На теория и с ясна мисъл.
На практика и с емоцията на току що родила майка е друго.
ММ разсъждаваше като теб.  При нас се знаеше предварително, че ще го извадим рано и в тежко състояние. Казваше, че единствено важно му е да е здарво и ако не е, не го иска. До първата им среща 30 мин след раждането и цялото в тръбички. Оттогава се влюби в него и просто копнееше да остане с нас.  Синът ни е вече на 4г, а не даваха никакви надежди още от бременността.
Вярно е, че трябва да има граница на спасяването, да не е самоцелно. Просто намирам сегашната за неправилна и користна.

# 185
  • Ямбол
В коя седмица е бил?

# 186
Това е държавата на абсурдите, и сега чакам да одобрят евтаназия на хора над 80 ''защото те така и така ще си умрат'' примерно...... срам и позор са тези хора най-малко за майките си... #2gunfire

# 187
Лиляна, това че ти ще искаш детето ти да умре, не означава, че и другите искат това.

# 188
  • Ямбол
Лиляна, това че ти ще искаш детето ти да умре, не означава, че и другите искат това.

Аз говоря само за себе си. Никъде не съм твърдяла, че и за другите трябва да е така.

# 189
  • София
аз съм изненадана, че има богати държави, в които нещата са са с такива високи изисквания. Тези бебета и без това душа под наем носят, а и няма да им се помогне да оцелеят! най-малкото трябва да им се даде шанс поне да не се влошават, а през това време да се направят нужните прегледи и изследвания. То е ясно, че ако детето е с много, много, много сериозни увреждания, самите родители могат да вземат решение да се прекратят всички процедури, но те да решат. Баси, сума пари се дават за поддържане на коматозни пациенти, дето не се знае после дали няма да са зеленчуци, а няма да се дават за много недоносените бебета!

# 190
Да, но чрез завишаването на критериите се създават предпоставки за повече недоносени да не се полагат нужните грижи.  А мнозинството родители на тези деца, според мен, ще искат те да живеят!

# 191
  • София
Разбира се, че ще искат! Поне повечето ще искат. Виждала съм недоносено само на снимка, но си спомням как доносено бебе две кила и половина, сложено до друго доносено с три кила и половина, изглеждаше почти два пъти по дребничко. А съвсем мъничките как да ти даде сърце просто да ги оставиш, те са като мишлета! Сега сигурно ще ми наскачат любителите на безпризорни животни, ама спасяват се кучета и котки, големи кампании, голямо чудо, а за недоносените бебета " каквото Бог отредил... и наредбата преди Господ"!

# 192
Процентът на преждевременно родените деца расте. В тези проценти расте и този на екстремно недоносените. Съответно се увеличават и децата с двигателни и умствени проблеми, които в по-късна възраст прерастват в деца със СОП. Горното води от своя страна до а/ нуждата от повече и квалифицирани специалисти, техника и отделения, където да се реанимират, поддържат и отглеждат деца; б/ повече квалифицирани специалисти, техника и пр. за последващото им проследяване, ако и когато те оцелеят; в/ места, квалифициран персонал, подпомагащ такъв и пр. където децата, нямали шансът да пораснат без здравословни проблеми да се интегрират и обучават.
Това значи значителни финансови средства. Медицината е наясно, че при съчетанието на добра апаратура, кадри и намеса свише могат да оцелеят и бебета с тегло под 300 гр. Т.е. доказала се е в това направление. Сега явно дерзае някъде другаде.

# 193
Абе, то медицината може много, ама що да даваме пари за бебетата, като може с тях шефа на болницата да си построи няколко вилички?!?

# 194
  • София
И? За да не тежат тези деца на държавните бюджети и осигурителните системи, дай да ги резнем по дефиниция!

Общи условия

Активация на акаунт