В момента чета ... 32

• 49 021
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Нара, накара ме да си спомня вълнението, когато човек открие Ремарк за първи път. Наслади му се!  Hug  "Оскар и розовата дама" не знам дали е много подходяща за пъва среща със Шмидт..., много тежка книга е..., много...

Захир, препоръчвам ти да се запишеш в Столична библиотека, на площад Славейков, тъй като е най-добре заредена. Работи вечер след работа, а и в събота също. Peace Кварталните библиотеки се съмнявам да имат разнообразие...  Wink

Лу, с теб много често ни се припокриват мненията за автори и книги забелязвам напоследък
Скрит текст:
(и се чудя дали имаш профил в ГР)?

И за да не съм извън темата - чета "Прозирност" на Валери Петров в допълнение към останалите книги, които съм подхванала (за които писах вчера  Embarassed ). Много ми хареса!  Heart Eyes

# 616
Захир, и от мен глас за Столична библиотека. Peace Голяма, добре заредена и на централно и удобно място. Отиваш с личната карта, но задължително си носи снимка паспортен формат.

Аз започнах "Роуз Мадър" на Кинг. В началото съм, но е доста интересна. Кинг си е Кинг. Simple Smile

# 617
Привет  Wink Четох доста неща , но нищо с което да се похваля особено. Сега съм на Харлан Коубън и са ми интересни, повечко от останалите които подхванах напоследък.
Купух си и няколко интересни фима на ДВД   Wink

# 618
Такаа...най-накрая дотиках края на "Жестокото присъствие на времето" на Дженифър Игън, та ето общото ми впчеталение от нея.

Дълго време тази книга ми беше заветна цел да я намеря, не само за да я прочета, но и за да я притежавам като ценна находка в библиотеката си.
Започнах да я чета с притаен дъх. Сигурно три четвърти погълнах за отрицателно време с огромната надежда, че най-сетне ще настъпи онази чакана развръзка, която да нареди пъзела от образи и да хвърли светлина върху смисъла на цялото това прескачане от образ на образ, започвайки от някаква си Саша, преминавайки към шефа й и стигайки до на баба Злата шурея.
Признавам си, че ми беше доста трудно да запомня кой на кого какъв е и защо такъв е, но геройски стисках зъби, докато някъде след третата четвърт попаднах на онези слайдове за паузите в музиката. Там изкристализира нещо което може би трябвало да бъде есенцията на книгата, но много бързо отново загубих смисловата линия.  И точно някъде там търпението ми започна стремглаво да се изчерпва и да издишва съвсем на финалната права. Последните страници изчетох разсеяно и отегчено. Дотам, че дори нямах желание да се добера до спасителния край. Сякаш ми се искаше да продължа музикалната пауза безкрайно, без да искам да чуя финалния акорд, който всъщност е иститинският край. Но не защото не исках да спирам да чета, а защото вече бях разбрала, че той няма да е очакваният и няма да ми донесе жадуваното удовлетворение.
Краят сякаш беше край заради самият край, защото нали все пак някога всичко това трябва да спре да бъде разказвано. А кое беше онова Вълнуващото, което трябваше да донесе развръзката, така и не разбрах, защото така и не можах да разбера има ли развръзка изобщо. Нито един от героите не можах да почувствам в пълнота, именно заради тези постоянни скокове от образ на образ и от минало неопределено към минало несвършено. Музикалните препратки съвсем не можах да ги асоциирам, но вече не чувствам и подтик да взема да ги изслушам тези прословути и непознати за мен парчета. Не мога да отрека, че имаше някои много оригинални сравнения, които ми доставиха истинско удоволствие от четенето. Но на фона на цялата творба те стоят някак безцелно, за да се демонстрира стил и фантазия.
Очевидно идеята беше да разбера посланието за Жестокото присъствие на времето, но всъщност разбрах, че това е просто едно амбициозно заглавие и нищо повече. И че единственото жестоко нещо в случая беше отсичането на дърво за отпечатването на книга.

# 619
  • на североизток от Рая
nara86, "Оскар и Розовата дама" е една от най-силните книги, които съм чела, а съм чела доста.

Чете се за един следобед, а се осмисля и помни цял живот  Heart Eyes Ще те разплаче и разсмее едновременно, а всяко изречение е като бижу в обков - красиво, премерено и същевременно безкрайно ценно.

Как точно си се изразила, Лу. И за мен това е една от най-силните прочетени книги. А и моите прочетени хич не са малко. С такова силно чувство помня и споменавам "Балада за Георг Хених".

Аз днес от една мила съфорумка получих "Момчето с раираната пижама", мисля да я започна  и предвид обема й, няма да ми отнеме време да я прочета набързо. Очаквам книгата да ми хареса, отдавна я търся за прочит.
Скрит текст:
Благодаря на Иринка!  Heart Eyes

buttinsky , страхотно, полезно и обстойно ревю. Добре че сподели за тази книга. Сред набелязаните за прочит беше, но вече не е.  Peace

# 620
За няма и час прочетох "Оскар и розовата дама" , смях се с книгата , тъгувах също , много малка , но много стойностна книга , страшно много ме разчувства .

Гиговче , имам качена на четеца "Живот назаем" , скоро ще я прочета  Wink  Благодаря ти за предложението   bouquet   Hug

Сега започвам  отново на четеца ще чета . Много свикнах с него , а толкова хартиени книги имам мои за четене ,а не ми се подхващат  ooooh!

# 621
Нарче, задължително прочети и Господин Ибрахим на Шмит Peace, мога да ти я пратя, ако искаш Wink

# 622
"Войната на буквите" и давам оценка 1  Mr. Green

Започвам
На мен този сборник с разкази не ми хареса изобщо.....даже не ги изчетох всичките....аз се бях заблудила че е роман, чак като си го поръчах и започнах да го чета разбрах ,че са разкази, а аз не харесвам разкази. По принцип съм фен на Кинг и бях чела ,че Лъвкрафт го е вдъхновил, обаче.......не можах да разбера как е станало това чудо Simple Smile разказите не ми се видяха страшни, по скоро малко гнусни и много ме подразни отворения край.....предполагам това е бил търсен ефект ,но на мен не ми харесаха! Peace
Все едно съм го писала аз (дори в частта за заблудата, че е роман и това, че не харесвам разкази), но по отношение на Планините на безумието.

# 623
  • USA, Steak State
"Планините" я харесах, както ми харесва и този сборник. По принцип и аз не си падам много по разкази, но... тези успяват да ме грабнат.

# 624
  • София
Аз преди време четох "Трима другари" на Ремарк и нещо не можа да ми се хареса много. Сега ще почвам "Нощ в Лисабон" ..
Иначе от него имам и "Живот назаем" и "Сенки в Рая" .. после може би и на тях ще дам шанс.

# 625
  • Belgium
.♥.Петя.♥. , имам профил, обаче не съм особено активна, някъде към 50-тина книги съм рейтнала.  Laughing

Ще ти го пусна на лични, ако искаш.

И една чудна карикатурка на тема Стивън Кинг:

# 626
  • Пловдив
Привет и от мен в края на темата  Hug
Влизам да споделя, че чета "Лиричните клоуни" на Ромен Гари и съм съсипана от емоциите, които този автор предизвиква в мен. Като история не е нищо особено, но как пише...как пише този човек  Crazy Така съм се чувствала с много малко книги, колкото и да са били хубави. Насила я оставих, за да имам малко и за утре. Първа среща с Ромен Гари, много ми влезе под кожата  Heart Eyes

# 627
Здравейте Simple Smile

Аз в началото на есенния сезон привърших "Да убиеш присмехулник", една толкова прекрасна книга, че думите за нея винаги ще са малко и недостатъчни. Ето и моите, съвсем скромно - https://www.goodreads.com/review/show/1070379564?book_show_action=false   Heart Eyes

Буб, аз зарязах точно тази книга по средата, наистина Гари пише много хубаво, но накъде водеше тази история, за какво идеше реч ? Изобщо не схванах. Може би с някоя друга негова книга ще се разберем по-добре, тази не ми понесе  Crossing Arms   

# 628
Момичета, благодаря за съдействието. Ще се насоча към столична библиотека.  bouquet

От отзивите вчера реших да зачета "Живот назаем"...уж да погледна малко, но почти я преполових.
Интересна, дава почва за размисъл. Харесва ми  Heart Eyes

# 629
"Да убиеш присмехулник" е книга, която препрочитам многократно и всеки път намирам нещо ново.

Общи условия

Активация на акаунт