Частни училища - информативна тема 4

• 64 592
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
В Света София таксата за ПУК е по-висока от 4100. Нещо от сорта на 4300 ми се върти в главата.

# 121
Bliss, не четеш, или не обмисляш прочетеното?
Аз не говоря за разлики, а за липса на структурни разлики в крайната цена. Всъщност.. каквото нивото на клиентите, такива и бизнес похватите, нямаше смисъл от разсъждения по темата, приемаме, че е двойно по-евтин транспорта на Св. София, мир да има.

И защо трябва да има структурни разлики в крайната цена? Света София нали дават възможност да не използваш транспорт и съответно да не плащаш тези 500 евро?
Май ти не четеш или не схващаш. Ти каза, че Света София имат тарикатска глоба от 500 евро. Което е некоректно и не отговаря на истината. Сравнявайки с Питагор и ако не искаш да използваш транспорт разликата за транспорт е само 200 евро. И като вземем в предвид, че в цената на обучението на СС имаш включен безплатен спорт и извънкласни занимания, които ги няма при Питагор, може да се окаже че като крайна цена СС е по-евтино от Питагор.

Знаем за настроенията и пристрастията ти, но все пак бъди обективен.

П.С. На първа страница пише 4 100.

# 122
Не са актуални. На първи клас таксата е 4700. След 4ти - 4900.

# 123
  • на път
Не са актуални. На първи клас таксата е 4700. След 4ти - 4900.

и други не са актуални ...

# 124
Ива, ако знаеш кои други не са актуални, казвай, за да може да се сложи вярна информация в следващата тема.
За Света София нека и някой друг се включи да потвърди за ПУК.

# 125
  • София
Таяксите на първа страница сигурно са неактуални. Прехвърлила съм ги директно от предишната тема и корекции са нанасяне само ако някой ми е писал, че има промяна.
Казвайте ако има неактуални и ще пиша на модератор да ги промени Peace

# 126
Моля, помогнете ми да редактирам първи пост на темата с актуални цени на училищата за да не стават недоразумения!

# 127
Bliss... ще направя опит да достигна до мозъчна гънка с внимателно обяснение.
Хронологията:
1. Беше изказано мнение, че Св. София има 2 пъти по-ниска цена на транспорта от другите частни училища.
2. Опонирах, че предвид финалната цена, това не отговаря на истината, цената на съвкупността от услуги е подобна на крайната цена за същите услуги в други ЧУ.
3. Предвид горното, не може да се твърди, че Св. София има 2 пъти по-евтин транспорт,  извода е, че ако решиш да НЕ ползваш транспорт, то общата сума се намалява с половината от реалната цена на транспорта, а другата половина формира споменатата от мен "глоба",  която се заплаща поради нежеланието да ползваш транспорт.
4. Твоите постове са в защита на изводите ми, защото също изказваш мнение, че общата цена за даден сбор от услуги в Св. София и други ЧУ е съпоставима. Следователно, транспорта не е 2 пъти по-евтин, следователно връщаната сума при отказ за транспорт е нереално ниска, което се трансформира в "глоба" за неползване на транспорт.
5. Не е коректно сравнението на такси за транспорт на обект в самия център на града и друг такъв в покрайнините.
Вторият трябва да има по-висок разход, с което малката отстъпка за неползване на транспорт е още по-фрапантна.
6. Моля просто да обърнеш внимание на механизма и формулировката - една и съща услуга при Св. София се явява отстъпка при неползване, а при други ЧУ - такса за ползване.
По никакъв начин не съм коментирал общата цена на Св. София, а несъответствието отстъпка - такса, което води до допълнителен приход и неуместността на определението 2 пъти по-евтин транспорт.  

Цената на училището си е ОК, но това не изключва така формулираната от мен "тарикатска глоба" налагана на нежелаещите да ползват транспорт. Интересното е, че освен, че я има, създава впечатление, че предлагания транспорт е 2 пъти по-евтин Simple Smile
Тази заблуда искам да разсея с мненията си - че транспорта в Св. София е два пъти по-евтин, нищо друго.

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 12:10 от kodbg

# 128
[ И като вземем в предвид, че в цената на обучението на СС имаш включен безплатен спорт и извънкласни занимания, които ги няма при Питагор
[/quote]

Грешна информция. Това е описано и в сайта на училището и тук е дискутирано. Допълнителните дейности (вкл. спорт) са включени в цената.

# 129
Bliss... ще направя опит да достигна до мозъчна гънка с внимателно обяснение.

С оглед това ти начало изобщо няма да си направя труда да ти отговарям по същество. А има какво. (Прочети аз какво казвам. Тезата ти за глоба от 500 евро е смешна, но обяснима с оглед личните ти пристрастия.) Няма да достигне до твоята мозъчна гънка. Разбираемо е всеки да има стил на изразяване, но ти както в използваните изразни форми, така и в тона си излизаш извън всякакви норми и рамки. Дори и някога да съм мислела, че си полезен с постовете си, това ми впечатление тотално отиде в небитието след подобни твои постове.

# 130
  • София
И като вземем в предвид, че в цената на обучението на СС имаш включен безплатен спорт и извънкласни занимания, които ги няма при Питагор, може да се окаже че като крайна цена СС е по-евтино от Питагор.

Това не го разбрах. Св.София имат обща такса и тя включва всичко. Ако се откажете от транспорт, приспадат сума /тук се спомена 500 евро/, т.е. крайна цена без транспорт 3600.- евро /при обща цена от 4100 евро - ако е актуална/.
В Питагор пишете, че цената е 3400 за обучението /в нея  също са включени извънкласни занимания/ + 800 за транспорта, т.е. крайна цена 4200.-евро с транспорт.

Нямам пристрастие към нито едно от двете училища  Simple Smile

# 131
И като вземем в предвид, че в цената на обучението на СС имаш включен безплатен спорт и извънкласни занимания, които ги няма при Питагор, може да се окаже че като крайна цена СС е по-евтино от Питагор.

Това не го разбрах. Св.София имат обща такса и тя включва всичко. Ако се откажете от транспорт, приспадат сума /тук се спомена 500 евро/, т.е. крайна цена без транспорт 3600.- евро /при обща цена от 4100 евро - ако е актуална/.
В Питагор пишете, че цената е 3400 за обучението /в нея  също са включени извънкласни занимания/ + 800 за транспорта, т.е. крайна цена 4200.-евро с транспорт.

Нямам пристрастие към нито едно от двете училища  Simple Smile

Коментара ми не е актуален с оглед факта, че цената на СС е по-висока и в Питагор има включени някакви извънкласни занимания. Но смисъла беше този, който и вие влагате.

# 132
  • В офиса
Аз лично съм привърженик на декларирането на пакетна цена, защото така човек знае с абсолютна точност колко му струва обучението. Освен това е много по-удобно за сравняване при избор на училище. Няма никакъв тарикатлък, напротив всичко е кристално ясно. Доста повече 'тарикатлък' има в училища, където допълнителните занимания, транспорта, или 'доброволните' зелени училища през учебно време се заплащат допълнително, още повече месец за месец. Така всяка инфлация може незабавно да се отрази в цената.
За т.нар. от Кодбг "глоба", всеки може да си направи простата сметка кое му е по-изгодно. Освен това Св. София от много години използва една и съща транспортна фирма, бусовете и децата в тях са изключително много. Съвсем реално е точно тази да е цената, на която е договорена услугата.

# 133
  • София
в Питагор има включени някакви извънкласни занимания

По спомен:
- танци /народни/
- танци / хип хоп/
- Футбол
- тенис маса
- баскетбол
- английска литература
- рисуване
- вокална група

Всеки ден от 16.30 до 17.20 часа

# 134
Аз лично съм привърженик на декларирането на пакетна цена, защото така човек знае с абсолютна точност колко му струва обучението. Освен това е много по-удобно за сравняване при избор на училище. Няма никакъв тарикатлък, напротив всичко е кристално ясно. Доста повече 'тарикатлък' има в училища, където допълнителните занимания, транспорта, или 'доброволните' зелени училища през учебно време се заплащат допълнително, още повече месец за месец. Така всяка инфлация може незабавно да се отрази в цената.
За т.нар. от Кодбг "глоба", всеки може да си направи простата сметка кое му е по-изгодно. Освен това Св. София от много години използва една и съща транспортна фирма, бусовете и децата в тях са изключително много. Съвсем реално е точно тази да е цената, на която е договорена услугата.

Абсолютно. Не съм съгласна и с Мецан, че е два пъти по-евтино, но и няма никавка "глоба". Внушението за глоба е некоректно.

Призма, а в СС са:
-Музика
-Спорт
-Театър
-Пиано
-Танци
-Изобразително и приложно изкуство
-занимателна математика
-тенис
-анимация
-информационни технологии
-клуб "Географски маршрути"