Частни училища - информативна тема 4

• 64 381
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
Частните училища, които са полудневни са с такса, която е грубо на 50% от целодневните такива.  Peace
Кои са тези училища? Аз знам само едно и то е такова само след 5ти клас.

# 601
Частните училища, които са полудневни са с такса, която е грубо на 50% от целодневните такива.  Peace
Аз не знаех, че съществуват такива. И мен ме интересува кои са?

# 602
  • София
Аз не знаех, че съществуват такива. И мен ме интересува кои са?
И аз се присъединявам към питането. Не съм чувала за такива, а се имам за относително добре информирана. В нашето има възможност да си вземеш детето след края на занятията и преди занималнята, но това не променя таксата.

# 603
  • София
Частните училища, които са полудневни са с такса, която е грубо на 50% от целодневните такива.  Peace
Аз доколкото разбрах всичко тръгна от това да се наема детегледачка да гледа детето след като се е прибрало с буса при целодневно обучение( говорим за периода след 17ч) и това коментирах като неудачен за мен (във финансов план) вариант. Вярно е че и аз преди работех до 18-19ч, но тъй като съм с плаващо работно време се договорих да ходя по-рано и да си тръгвам по-рано.
Но пък си мисля повечето ЧУ не са ли до 17.30 и чак тогава да тръгва буса?

# 604
  • София
Май не. Бусовете тръгват обикновено около 16 - 16.30, а от конкретният адрес зависи кога ще се прибере детето

# 605
При нас бусът тръгва в 16.40. Вкъщи е в 17.10.

И аз се присъединивям към питането за полудневните ЧУ.

Иначе конкретно за посрещане от детегледачка съм чела обяви от по 5-6лв/час.

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 21:43 от Пролетен дъждец

# 606
  • София
Нямам представа как е в другите училища, но аз съм виждала децата в ПБ как си тръгват някой ден в 17ч, в други в 17.30, затова си помислих че навсякъде е така.

# 607
До 16.30 е учебният ден, до 17.30 са допълнителните занимания, ателиета. Някои продължават и до 18.00/ футбола, например/

# 608
  • София
Аз говоря точно за ПЧМГ. Нямам представа дали има други подобни училища, не съм се и интересувала. За мен лично целодневното обучение в периода 1-ви-4 клас е по-добрият вариант. Въпреки че аз съм си вкъщи, имам още 2 деца освен ученика и не бих могла да се справя по друг начин.

# 609
  • София
Не знам да има ЧУ в периода 1-ви - 4-ти клас с полудневно обучение. Та те точно това продават: обучение+самоподготовка+чужд език+обяд+допълнителни дейности+евентуално допълнителна математика+евентуално транспорт/дежурен учител. Няма как всичко това да се случи при полудневно обучение.
И аз мисля, че тази "формула" е  горе-долу работима до 4-ти клас. След това - в много малко ЧУ и то не за всички деца.

# 610
  • София
Частните училища, които са полудневни са с такса, която е грубо на 50% от целодневните такива.  Peace
Аз говоря точно за ПЧМГ. Нямам представа дали има други подобни училища, не съм се и интересувала. За мен лично целодневното обучение в периода 1-ви-4 клас е по-добрият вариант. Въпреки че аз съм си вкъщи, имам още 2 деца освен ученика и не бих могла да се справя по друг начин.
В комплекс Азбуки (в частност гимназията им  Иван Апостолов, която е полудневна) също таксата пада наполовина т.е около 2000евро. Разбираемо е при целодневно обучение таксата да е двойна.
И аз мисля че до 4-5кл тази схема работи добре. След това децата вече са си по-смостоятелни и могат да се справят и сами вкъщи, а някои дори и с градския транспорт се справят добре.

# 611
Та те точно това продават: обучение+самоподготовка+чужд език+обяд+допълнителни дейности+евентуално допълнителна математика

Харесва ми определението - продавам самоподготовка Simple Smile  Звучи като добър бизнес - малки вложения на ресурси с добър краен резултат за продаващия Simple Smile
Наистина е така и има достатъчно клиенти, плащащи за подобна услуга и по училища, и по школи.

# 612
А бихте ли дали пример за самоподготовка в ЧУ?
Моят пърокласник си има часове целодневно, няма допълнителен преподавател, който да им води самоподготовка, тип госпожа по занималня.

Последна редакция: чт, 01 яну 2015, 10:30 от Анонимен

# 613
Аз пък съм привърженик на по положителното мислене и смятам, че точния термин е "предлагат концепция, различна от останалия непроменен и на милиметър от социализма модел на държавните училища". И е интересно да се проследи в темата колко лесно се приема за елементарен и с ниски инвестиции един труд, който по същество не си практикувал никога и в крайна сметка не познаваш същността му.

Скрит текст:
Имам позната учителка, която се захвана с този "елементарен" бизнес - самоподготовката. Изтегли кредит, нае хубаво помещение, нае читави учители и се опита да организира занималня. Е, никак не и е лесно - и финансово и организационно, а пък за възвращаемост не можем и да говорим. Поне за сега. Втора година действа занималнята и в района и е доста посещавана. Така, че лесно е..много е лесно и възвращаемо!  Mr. Green

# 614
  • София
Аделина, благодаря за включването, разбрах те  Hug

Относно следобедните грижи, аз също предпочитам да подхождам с уважение към всеки труд и инициатива и не бих си позволила да размятам квалификации за ниски вложения и т.н. Единственото, което не харесвам е мързела и липсата на инициатива, но когато някой прави нещо, смятам че винаги заслужава най-малкото уважение. Няма невъзнаградено усилие.

Общи условия

Активация на акаунт