Частни училища - информативна тема 4

• 64 660
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Ако трябва да сме точни, за 2014 са на 17 място по среден успех, и на 31 място по МАТ и БЕЛ - това от сайта на Данибон тук: http://danybon.com/index.php/education/maturi
Не искам да споря за качеството на обучение и не смятам да навлизам в спор - както писах по-горе, от един ПУК не може да се съди за качеството, просто излагам фактите /предполагам, че цифрите на Данибон са верни/.
Да, Олив, верни са! Грешката е моя, наистина през 2014 год. седмоклесниците на "Петър Берон" са били на 17-то, а не на 19-то място.
Не съм сигурна, че всички такси са почти еднакви, защото в някои ЧУ в таксата влизат учебниците и учебните пособия, допълнителните занимания. Ако само учебната такса е 4000 евро + 1000 евро за транспорт + учебници + униформа + допълнителин занимания, то цената надхвърля дори и тази на ЧУ "Св. Георги". Защо транспортът да е 1000 евро?! Не е ли по-нормално да се изчислява в зависимост от маршрута?!

# 76
  • София
И в други училища е така - имам преки наблюдения над ПБ, Меридиан и Еспа - и на трите места таксата "Транспорт" е извън таксата за обучение. В трите е почти съизмерима таксата 4000/3700/3700, само че в Еспа има и такса храна 1440 Евро, която не влиза в цената. Униформите и на трите не влизат в цената-само официалната. Учебниците не знам да се плащат, с изключение на тези по английски. И трите имат извънкласни занимания, които се плащат отделно, като навсякъде.

# 77
Когато таксата за храна и извънкласни занимания се плаща отделно от основната такса, коригира ли се, когато детето отсъства?

# 78
  • София
Когато таксата за храна и извънкласни занимания се плаща отделно от основната такса, коригира ли се, когато детето отсъства?
Извънкласните -да. Нашата храна е включена.
За Меридиан говоря.

# 79
  • София
Извънкласните -да. Нашата храна е включена.
За Меридиан говоря.
В кой клас сте тази година?

# 80
  • София
Трети и първолак пускам Simple Smile

# 81
  • София
Имате късмет със страхотна учителка. Ние не случихме Sad

# 82
Пожелавам на всички една успешна, спокойна, нова учебна година.
 Щастливи деца, удовлетворени от избора си на училище родители.

tzvety26, освен учителката, какво друго ви накара да смените Меридиан-22 с ПБ?
В ПБ, нова база и директорка, умееща да омайва хората.

Говорих и с друга мама на дете от стария ни клас, и според нея, с английския няма никакъв напредък/ промяна, след първата година ПУК.

# 83
  • София
Иска ли някой да вземе участие в ТВ предаване за частното образование в БГ, от гледна точка на родител? Пишете ми ЛС.

# 84
  • София
Коя визираш? Проданова?

# 85
  • София
Униформите и на трите не влизат в цената-само официалната. Учебниците не знам да се плащат, с изключение на тези по английски.
[/quote]

Правилно ли разбрах,че за официалната униформа не се плаща.Има ли го написано в сайта на училището(става въпрос за ПБ),защо аз не успях да открия тази информация.@

# 86
  • на път
Много съм изпуснала ... пак. Замислих се наваксвайки в четенето, че всеки може да работи добре с "подбрани деца", някои даже могат да ги "задържат" в развитието им защото толкова могат (макар и да са нападнати в малките класове) и децата да се "спасяват" в горните.
Шапка свалям на специалистите търсещи индивидуален подход към всяко дете без да е за сметка на другите. Това според мен е задължително когато си плащаш за образование и то добре.

# 87
Как може при най-добрата учителка/ класна за първи клас, да сложат най-проблемното дете от миналата година? Заради нея обмислях идеята, да пусна синът ми от 6г. Явно само тя има шанс да се справи.
Пук са 4 класа, не три както си мислех. Три класа са по 15 деца, а нашият е с 12, което на мен ми харесва.

Новости в ПБ:

Извънкласни занятия: футбол, йога, балет, тенис, таекуондо, заплащат се допълнително. Повечето са два пъти седмично. Цени не са ми обявили, все още, както и програма на провеждане, ще бъдат от 16.30-17.30 всеки ден.

За Пук ще имат свободноизбираем предмет, всяка седмица по един час. Ще бъде воден от класните на ПУК+ учителя по физическо: СИП са: родолюбие, спорт, готварство/ здравословно хранене/, другото не го запомних, защото моят син си иска спорт, а и аз одобрявам учителя по физическо/ за него важи клишето, строг, но справедлив/

# 88
  • на път
Как може при най-добрата учителка/ класна за първи клас, да сложат най-проблемното дете от миналата година? Заради нея обмислях идеята, да пусна синът ми от 6г. Явно само тя има шанс да се справи.
....

PeaceСама си си отговорила и правилно са постъпили - детето има право на шанс и образование.

# 89
  • Софето
Привет  Simple Smile, септември 2015г. ще имам две първокласнички. Интересувам се основно от ПБ и Светлина, но може и друго нещо да си харесаме.

Общи условия

Активация на акаунт