Частни училища - информативна тема 4

• 64 648
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Какво по-точно те интересува?

# 91
До колкото разбрах, 2015 ще приемат само един първи клас в ПБ.
В момента имат 4 класа ПУК.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2014, 21:55 от aniram***

# 92
  • София
Т.е. планират много сериозен изпит за първи клас, така ли?  Thinking

# 93
Т.е. планират много сериозен изпит за първи клас, така ли?  Thinking
Разбрала си ме погрешно, мисля, или аз не съм се изказала некачествено, съжалявам.
В момента има 4 класа ПУК, по всяка вероятност те ще си продължат догодина първи клас/ вече формирани класове/
Ще бъдат приети само един клас нови деца за първи клас, това имах предвид, поне така го разбрах аз.
Да, директорката каза, че ще подбират децата. Един клас е 15 деца.
Реших по дифолт, че се подразбира, че щом децата са били ПУК в това училище, те автоматично продължават първи клас в същото училище. Под приемат, имах предвид деца, които не са учили до сега в училището. Съжалявам за объркването

# 94
  • София
Ясно. Наистина не те бях разбрала правилно.

# 95
Здравейте, имам едно различно питане.
Знаете ли дали в частните училища, в които няма да се гласува, 6-ти октомври ще е неучебен ден?
Мерси!

# 96
  • София
Здравейте, имам едно различно питане.
Знаете ли дали в частните училища, в които няма да се гласува, 6-ти октомври ще е неучебен ден?
Мерси!
В "Света София" не се провеждат избори и до сега следващия ден винаги си е бил учебен.

# 97
  • София
Според мен за частните училища въобще не стои този въпрос, т.е. - ще се учи.

# 98
  • София
По принцип е учебен ден, но все пак трябва да се провери в училището. В нашето и на голямата и на малкия са учебни.

# 99
Би трябвало да е неучебен е денят само в тези училища, в които се провеждат избори.

# 100
  • на път
В нашето у-ще се провеждат избори, но секцията е малка и на 6-ти училището си е на линия - вчера питах на РС.

# 101
Здравейте, относно "Артис" бих искала да споделя: Управителят им е много свестен човек - Пламен Натов, директорката Николова е ....ужас.
Кандидатствах това лято за работа при тях като учител. Г-н Натов ме одобри /дори изместих друг учител, когото първоначално са имали предвид - явно директорката него го е искала/. Трябваше да преподавам дисциплина на английски език. Бях решила да го направя прекрасно - модерно, актуално, с мултимедия- гледане на кратки филмчета, които аз избирам и конвертирам предварително, презентации - мои и на учениците, малко музика за релакс от време на време --- изобщо точно както е подобаващо за едно модерно българско училище.
Да, ама не. Николова ще допусне такова нещо .... - ето ти дъската, ето ти маркера там и преподавай нещо. Все ще е по конкретния предмет. Всеки учител може да дрънка там нещо си... важното е да съберем таксите, пък другото .... няма значение.
Ще спестя и други детайли, тъй като просто не смятам, че е почтено от моя страна да ги излагам публично. Все пак имам задръжки морални, за разлика от г-жата Николова-директорката.
Тя всъщност /но в началото не ми хрумна да бъда крайно мнителна/ не пожела да подпише договор веднага с мен, въпреки че Г-н Натов любезно я подкани веднага да го стори. След това - след 1 седмица - стана така, че "от Инспектората не ми одобрили документите" - дрън-дрън - извадила ми е от щипката с телбода Свидетелството за правоспособен учител от СУ и ми е пратила само магистърската диплома в Инспектората. Без правоспособност няма как да одобрят.
Това сътвори гениалната г-жа Николова. Зла жена, зла. Зла и коварна.
Е дали, имайки предвид тази грозна случка, бих препоръчала на някой мой познат "Артис" като идеалната среда за детето му ..... Просто ... без думи...

Последна редакция: чт, 25 сеп 2014, 12:48 от larteolar

# 102
Без да искам да наливам масло в огъня относно Артис-имам приятелка с детенце там-впечатленията й от директорката са същите. По нейно мнение тя отговаря за финансовата част и това я интересува предимно. Хубавото е, че децата почти нямат допир с нея. Лошото е, че сигурно има родители, които не са избрали училището заради нея. Иначе като среда на деца и родители, спокойствие и база са много доволни.

# 103
  • София
На мен нещо не ми е ясно за Артис - собственикът на Алегро Виваче /работят по метода на сугестопедията/ купил ли е училището, или не, както дочух? Той ли е собственик сега? И ако той е собственик, какво му пречи да смени директорката, ако там очевидно има проблем? В кой клас са децата на твоята приятелка?

# 104
На мен нещо не ми е ясно за Артис - собственикът на Алегро Виваче /работят по метода на сугестопедията/ купил ли е училището, или не, както дочух? Той ли е собственик сега? И ако той е собственик, какво му пречи да смени директорката, ако там очевидно има проблем? В кой клас са децата на твоята приятелка?

До колкото разбрах не го е купил, а ползват базата и лиценза.

Общи условия

Активация на акаунт