Частни училища - информативна тема 4

• 64 513
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
Че е улеснение - спор няма. Аз самият бих си плащал, ако имаше транспорт до Колежа, нищо, че детето е голямо, както плащахме когато беше в Шилер.
Не съм си и помислял да поставям под съмнение това.
Просто споделих, че сметката горе е правена на дете, а в буса се возят н-броя деца... Просто правят хората на луди.
Не че таксито не струва по себестойност 20 ст на км, а искат 60-80, но това е такси, по занятие търговец на транспортна услуга, а училищата трябва да са търговци на образователна услуга, ама те стават и на транспортна и на туристическа, нерядко и пак на образователна ама за своя(надаскалите лично ) сметка. Ето това ми е поинта.
Далеч съм от мисълта да поставям под съмнение цената на загубеното време и нерви на един работещ човек, който при това работи така и там, че да може да си позволи да плати доста високите такси на АК, СС че и ред още ЧУ. Именно това, обаче, тънко таргетират търговците от повечето споменати институции...

# 181
Въпрос на гледна точка относно транспорта.
Лично аз, обичам да карам синът ми до и от училище. Има  предимства: поглед какво и как се случва в училището. Времето прекарано с детето в колата ми е безценно, тогава е и в най-споделящата фаза, но всеки си има различни приоритети.

# 182
Че е улеснение - спор няма. Аз самият бих си плащал, ако имаше транспорт до Колежа, нищо, че детето е голямо, както плащахме когато беше в Шилер.
Не съм си и помислял да поставям под съмнение това.
Просто споделих, че сметката горе е правена на дете, а в буса се возят н-броя деца... Просто правят хората на луди.
Не че таксито не струва по себестойност 20 ст на км, а искат 60-80, но това е такси, по занятие търговец на транспортна услуга, а училищата трябва да са търговци на образователна услуга, ама те стават и на транспортна и на туристическа, нерядко и пак на образователна ама за своя(надаскалите лично ) сметка. Ето това ми е поинта.
Далеч съм от мисълта да поставям под съмнение цената на загубеното време и нерви на един работещ човек, който при това работи така и там, че да може да си позволи да плати доста високите такси на АК, СС че и ред още ЧУ. Именно това, обаче, тънко таргетират търговците от повечето споменати институции...

Аз изобщо не виждам нищо лошо в това. Намерили нишата, предоставят услуга, имат желаещи и печелят. За мен като родител ще е далеч по трудоемко и времеемко да намеря начин и да организирам транспорта на детето по друг по-евтин начин. Нали се справят с основната им услугата - обучение?
А в държавните училища и градините какво е? Да не би да е по различно? В момента ме заливат оферти за някаква безумна екскурзия на дете на 5 г. за 50 лв. до някакъв уж увеселителен парк в някакво село на 30 км.?!?!?!?

Именно Ани - въпрос на гледна точка. Аз съм работеща майка, с натоварена и отговорна професия и не си седя в къщи по цял ден. Работния ми ден започва в 8,30 ч. и няма начин да успявам лично да водя детето си до АК например (живеейки в централната част). За мен лишаването от лична реализация и кариера в името на седенето в къщи не е вариант за начин на живот. Това би ме ограничило интелектуално и социално. Мъжа ми също е изключително зает. За нас като родители е важно да балансираме както с личните си интереси, така и с интересите на детето.

Не смятам, че 30-те минути в колата до училището са времето в което най мога да споделяме и общуваме с детето. По простата причина, че съзнанието ми е ангажирано с внимателното шофиране. Има си време за общуване в къщи, когато и отделяме време за игра и обучение извън детската градина. А като загрижен родител не бих разчитала, че взимането и воденето до училище ще ми дадат най-ясната представа за това какво се случва в училище.

Последна редакция: чт, 09 окт 2014, 16:13 от Анонимен

# 183
  • София
След това ще ми каже "Can I have some apple juice" ако сме в заведение ще попита "Can I go to the toilet, where is the toilet?" и т.н.,

Супер ги обучават явно. Обаче аз имах една учителка, която на въпроси от този сорт отговаряше:
- You can, but you may not.

Grinning

Grinning Peace  

Независимо, че Черна станция е права в случая, лично аз нямам никакви съмнения за високото ниво на английски в Свети Георги. Имам познато дете там.  Wink

# 184
  • София
StefanB, нямам представа на кой вход оставяте детето. Аз оставям сина ми откъм Младост/Хит и винаги в 8:12 Embarassed. Поне поравно са децата, слизащи от коли и таксита и идващи откъм спирката на 76.

Конкретно в къщи синът ми предпочита до ходи сам и с градски транспорт. Напоследък вече е голям и пубертетът взе да си тръгва, та на въпросите за возене и сандвич отговаря с "Ми, може". Преди това беше въпрос на чест да е сам.

# 185
Bliss, а моят работен ден започва в 6.00 Mr. Green, нищо че не ходя на работа до офис/ надявам се никога да не го правя отново/.
Много ми е странен начинът на мислене на болшинството хора, че щом човек не е чекиран някъде на работа, т.е. ''стои в къщи'', той реално това прави. Трябва да ти кажа, че имам доста натоварен и ангажиран ден, и лично време малко ми остава, за съжаление.
Лична реализация и кариера, не винаги са едно и също. Ограничаването интелектуално и социално си е  отново въпрос на гледна точка И избор.
Не знам кога успяваш да се видиш и говориш с детето, щом си толкова заета, наистина.

# 186
Bliss, а моят работен ден започва в 6.00 Mr. Green, нищо че не ходя на работа до офис/ надявам се никога да не го правя отново/.
Много ми е странен начинът на мислене на болшинството хора, че щом човек не е чекиран някъде на работа, т.е. ''стои в къщи'', той реално това прави. Трябва да ти кажа, че имам доста натоварен и ангажиран ден, и лично време малко ми остава, за съжаление.
Лична реализация и кариера, не винаги са едно и също. Ограничаването интелектуално и социално си е  отново въпрос на гледна точка И избор.
Не знам кога успяваш да се видиш и говориш с детето, щом си толкова заета, наистина.

Не разбрах защо го приемаш лично. Говорех за себе си. Липсата на професия и професионална и лична реализация за мен е немислимо и би ме ограничило във всякакъв смисъл. И за мен личната реализация не означава единствено да се реализирам като майка. Има и много други аспекти в които искам и успявам да се реализирам.

Моят ден ако трябва да говорим започва в 5,30 и завършва към 24 ч. със същите задължения и ангажименти, които и ти визираш. Стояла съм в къщи две години и определено имам ясна представа какви са ангажиментите и контактите в подобна ситуация и продължаването на този начин на живот определено не е вариант за мен. Някой може и да го задоволява, но не и мен.  Mr. Green Stop

Не се грижи.... намирам достатъчно време за детето си.
Скрит текст:
Не е разглезена, ходи на 3 вида занимания извън детската (английски, плуване и езда), напълно самостоятелна е, имаме време както за допълнителни занимания (Моливко, Крокотак или нещо подбно) и за занимателни игри (пъзели, дама и подобни), никога не е била вързана за полата ми (ако разбираш какво ти казвам), спи самостоятелно от ден първи ....  Grinning

# 187
Не е нужно да ми даваш отчет,  аз съм много организиран човек, не ходя на работа и пак смятам, че имам малко време с децата си.
Личната реализация не е само като майка и в професия, респективно кариера, пак въпрос на гледна точка.
Тук отклонихме темата, дълга е. Отнася се и за децата и възрастните, важното е човек да се чувства щастлив, а това усещане се постига по различен начин от различните хора, някои не го постигат никога, за съжаление.....

# 188
  • София
  Е, стига де......
  Тъкмо темата тръгна по същество и пак Вие   Stop

# 189
  • София
След това ще ми каже "Can I have some apple juice" ако сме в заведение ще попита "Can I go to the toilet, where is the toilet?" и т.н.,

Супер ги обучават явно. Обаче аз имах една учителка, която на въпроси от този сорт отговаряше:
- You can, but you may not.

Grinning

Grinning Peace  

Независимо, че Черна станция е права в случая, лично аз нямам никакви съмнения за високото ниво на английски в Свети Георги. Имам познато дете там.  Wink

Може и да им е рано на децата да им обясняват разликата being able to и учтива форма may I Laughing Аз и на Can I съм доволна на този етап  Grinning А и в неофициална форма вкъщи съм убедена, че никое английско дете не казва на майка си May I...иначе да ги почваме направо с "would you be so kind as to give me some apple juice"  Grinning
Иначе ми хареса много ю кен бът ю мей нот  Grinning

# 190
  • София
Bliss:
Аз също нямам възможност да водя децата си до у-ще (големия) и градината (малкия), които даже са в една посока, с разлика от 1км. Но безкрайно съжалявам за това, защото това наистина е някакво време заедно, в което ние постоянно се шегуваме, танцуват в колата, правя им гримаси, те се кикотят...а и не са "някакви си" 200-300 евро, двете ми деца са около 4500 лв годишно за транспорт...иначе съм съгласна, че за заети родители е безценно. Но в нашия случай е по-скоро това, че за да закарам големия 8:00 в училище, малкия трябва да е подготвен до 7:40 макс...а той е още на 2г. и...знаете как стои въпроса с бързането и двегодишното момченце  Laughing така че след някоя друга година, когато ще са, живот и здраве, в едно училище по-скоро ще ги водя аз/таткото.

# 191
Bliss:
Аз също нямам възможност да водя децата си до у-ще (големия) и градината (малкия), които даже са в една посока, с разлика от 1км. Но безкрайно съжалявам за това, защото това наистина е някакво време заедно, в което ние постоянно се шегуваме, танцуват в колата, правя им гримаси, те се кикотят...а и не са "някакви си" 200-300 евро, двете ми деца са около 4500 лв годишно за транспорт...иначе съм съгласна, че за заети родители е безценно. Но в нашия случай е по-скоро това, че за да закарам големия 8:00 в училище, малкия трябва да е подготвен до 7:40 макс...а той е още на 2г. и...знаете как стои въпроса с бързането и двегодишното момченце  Laughing така че след някоя друга година, когато ще са, живот и здраве, в едно училище по-скоро ще ги водя аз/таткото.

Естествено, че всеки момент с детето е безценен, но ако точно този половин час ми е времето за общуване с него  Whistling..... Предпочитам да не побърквам от бързане дъщеря ми, да става супер рано и да се налага да бъде оставяна първа в детската градина, само защото аз/баща и трябва да сме навреме в офиса.

Ставаше въпрос, че разликата между реалната стойност на транспорта и това, което се приспада(от общата сума) в СС е 200-300(примерно) евро глоба, която остава в джоба на училището. И че тези 200-300 евро са ми много по-малко от стреса и напрежението, които ми спестяват.

# 192
Спестяват на теб стреса и напрежението, но не и на детето, поредно доказателство, че говориш само на теория, а въобще не си наясно с практиката. Не съм сигурна, че за малките деца транспорта е удобство, удобство е за родителите им. Да, сприятеляват се, но повечето деца биха предпочели да са с родителите си.
Пак отклонение от темата, но личното ми мнение е, че повечето деца са нещастни, и после стават и такива възрастни, защото са им липсвали любов и внимание......цял живот после се чудят как да наваксат и компенсират.

# 193
Спестяват на теб стреса и напрежението, но не и на детето, поредно доказателство, че говориш само на теория, а въобще не си наясно с практиката. Не съм сигурна, че за малките деца транспорта е удобство, удобство е за родителите им. Да, сприятеляват се, но повечето деца биха предпочели да са с родителите си.
Пак отклонение от темата, но личното ми мнение е, че повечето деца са нещастни, и после стават и такива възрастни, защото са им липсвали любов и внимание......цял живот после се чудят как да наваксат и компенсират.

Ти няма ли да престанеш? Опитвам се да те игнорирам, а ти пак се вреш да ми опонираш на реплики, които не са насочени към теб. Разбираемо е, че искаш да ми привлечеш вниманието.  Grinning

Абсолютно не си ми мерило и критерии нито за добро възпитание на деца, нито за други разбирания за нещата от живота.  Напротив.

Странно е че обобщаваш толкова компетентно как се става нещастен!?! И още по интересно е обобщението ти, че след като някоя жена ходи на работа, то на детето и липсва внимание и любов.

Последна редакция: чт, 09 окт 2014, 20:45 от Анонимен

# 194
Bliss, темата не е в твоя чест, а в помощ на целият форум и четящите го.
Когато подвеждаш четящите го с некомпетентна информация и изказвания, няма защо да подскачаш, когато някой не е съгласен с теб. Не си последна инстанция. Това е форум, не си на работа, и ние не сме ти подчинени.
Скрит текст:
Ти, определено нямаш правилна и реална преценка за хората и ситуациите, защото твоите прогнози за моето бъдеще още не са се осъществили, а минаха години.
Какво мерило съм или не съм, няма значение в случая, важното е моето семейство и членовете му да сме в хармониния.
Предварително се извинявам на всички за оффа

Общи условия

Активация на акаунт