Добре дошли в родени, АВГУСТовски бебета 2014!

• 38 889
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
  • София
И моето ръмжи, главно сутрин, напъвайки се погрешно да се изака - на звук го докарва, но на посока - не. Напоследък ака докато яде, много й е лесно явно, но въобще не ме подготвя с нищо за това, което предстои и току едно издрищване в дланта, с която я подпирам под дупето. Много пъти си е направо и в дланта ми, като излезе извън памперса. Не знам по каква причина изхвърля товара от дупето назад/нагоре по памперса...

Това хриптене на носа и при нас го има -интересното е, че го има, баш когато се напъва и е преди ядене (и аз реших, че е от връщане на кърма или нещо към носа), защото, когато суче, съвсем чисто си диша през носа, и когато спи, пак спи със затворена уста и диша нормално без следи от секрет.

Днес от 9 сутринта до сега почти полунощ, е спала 2-3 часа на кръст?!?!?!?! На какво прилича това, ми кажете! По обяд ММ ме прати аз да пазарувам, то кеф, ама се връщам след час и нещо, и детето не било спало въобще, а му го оставих нахранено и готово за сън. После докато приготвя децата за излизане и да хвърля нещо на печката, мина още време и дори навън едва я приспах, но се върнахме вкъщи и пак се опули. Спа на гърдата ми и ме ползва за биберон следобед, докато гледах филм, после пак кукна, посреща гости, рева... още не е заспала. Преуморена е. Баща й я клати в шезлонга и нищо. Егати.

# 241
  • Точно където трябва
Моето момиче заслужава не само да я критикувам, но и да я хваля Simple Smile
От петък вечерта давам Лефакс. И вчера беше най-доброто дете на света.Папка сутринта и после като откара един сън...Правихме и погача. Мина през ръцете на всички и не мръдна. Будеше се колкото за хранене. Е, вечерта орева всичко като я изкъпах. Много мрази обличането след това.Гладна, рев, че и я събудих принудително...и не даде да я облека.Кърмих я гола 10-тина мин. да се успокои и после я облякох.Само се молех да не ме разкраси през това време както е без памперс. И после като я оставих в нейното легло.......кротуваше! Тя, дето не е спала в него от мнооого време. Ами да ви кажа стана ми тъпо. Почувствах се сама. И си я взех.Гушкахме се, спинкахме. Е след едното нощно хранене, до следващото я оставих в нейното легълце. Ама после пак си я взех. Heart Eyes Сега се нацоцка и е напът да заспи в ръката ми. Ако това продължи няколко дни значи може и Лефакса да помага. Нямаше го онова целодневно будуване и кърмене, настървение, нерви. Ама така не ме и търси, пъм ми се струва раничко да свиква без мен. Mr. Green Може наистина цялото това поведение да е от колики.
И при мен памперсите напоследък изпускат. Абе всичко излиза навън, омазваме положението.Не е от марката, че от началото съм с тях, но такова чудо не е било.Не смогвам с дрехи.Сега, като е почти 5кг. ползвам още пампи от 3-6кг. Ама следващите трябва ли да са 4-9кг? Чудя се какви да купя. newsm78

# 242
  • София
Днес Миа става на един месец! Да ни е жива и здрава!   bigdance2

И ние имаме едно вечерно будуване от около 19 до към 00ч. Чак се чудя къде са му силите на това бебе да будува толкова часове. Но през деня беше послушна, спинка си и явно снощи си имаше нужда от малко беснеене. Може и коликите да са причината...  newsm78

Миа също си държи главата изправена вече, по корем също я вдига. Батковците не са били така, ама нали бяха недоносени, може би затова.

Писах и във Фейса, предния път ползвах Памперс - изпускаха нон-стоп. Все си се преобличахме основно, отделно и чаршафи сменях почти всеки ден и завивки. Затова сега не ги и поглеждам. Засега ползвам Пуфис, нямаме един пропуснал памперс и съм много доволна.

# 243
  • София
На нас Памперс ни изпускат откъм гърба при яко разтоварване на самосвала, но мисля, че който и да е памперс няма да устиска положението. За мен е важна и цената - не знам Пуфис реално на същите цени ли са (не говоря за фешън серията им)- в болницата ми я обуваха с тях и от тях ми даваха за преобуване, и добре й понесоха. Кажете как вървят?

В Кауфл*** има промоция на големи пакети Памперс - да си знаете. И да споделяте, като има нещо, че не ходя често до там. Забелязах 1 промоция - разбрах, че като си купиш памперси и ти удрят печат в някаква книжка и после имало гарантирани награди. Обаче!!!! За да ти дадат книжка, трябвало да имаш първа покупка за 45 лв. Хм. На всичкото отгоре, доколкото хвърлих поглед на книжката на Информация, като събереш едно... 10-ина печати от 45 лв, ти дават книжка. Значи за 450 лв покупки - книжка.  Joy Имаше и 1 страничка с  печати от по 200 лв - там за гарантиран подарък детска палатка за игра се бориш  hahaha Joy Ще ме уморят. Най-демостративно си хвърлих касовата бележка за памперси за  32 лв. Ще ме прощават. Аз трябва да гледам тризнаци, и то доста дрисливи, за да сколасам да им купя 1 палатка за 1-2 години.

Такива ми ви работи.

# 244
  • Точно където трябва
Пуфис 2-ка съм купувала от Търговията, 22,...лв /94бр., а Либеро бяха около 26лв/88бр. В Кауф*** наскоро гледах точно цените на памперси, под 35ст/бр. нямаше. А Либеро излизаха около 43ст.

# 245
  • София
Разбира се и цената има значение, памперсите са си консуматив...
Във Фантастико Пуфиса бяха 2-ка/94бр. - 20лв и стотинки. В момента в ДМ са на същата цена, т.е. около 22ст. бройка. Това е като са на промоция, Памперс не знам как вървят... Аз зачерквайки Памперс реших да ги започна подред на пазара, за да намеря най-удачния вариант. Засега е този, пък ще видим нататък.
На Женски пазар има един магазин за памперси и санитарни материали. Някога като станаха близнаците по-големи се отворих да купувам от там и бях много доволна откъм цена и качество.

# 246
  • София
На мен от ако не са ми пропускали, но то и на бебо акото е доста по-твърдо, може би заради АМ. Ноооо виж се напишкаваме редовно, за две седмици сигурно 4-ри пъти сменям чаршафа. Постоянно му пропуска и с памперс белия, и с обикновения и с пуфис. Лекарката вика пишката нагоре.....ми хубаво пишката нагоре ама като пишка и се през кръста излиза. Не знам повече ли да го стягам....страх ме е...лепенките една върху друга ги слагам....не знам.....
Да ви се оплача, че май ни се появява бебешко акне Sad Така се надявах да ни подмине, че ми е такъв хубавец, а сега с тези пъпки....третирате ли ги с нещо? Имам мостричка на мустела кремче за лице и почнах да му слагам. Иначе ползвах и мицеларната вода на Биодерма, но ми свършва, тя и за очичките да му чистя основно от гурлички.
Даругото за което искам да питам е за чая за колики....купих един днес и пише че се прави в 50мл една пълна чаена лъжичка, но не пише как се дава. Това предполагам е дозата за цял ден, но кога им давате чая...аз сега предложих след ядене, но не се прие удачно....като се разбуди ще пробвам пак, но не искам да му пълня стомахчето и после да не яде....

В тази връзка да се оплача, че се пробвахме вече на гърда, но беше само рев и дърпане.....после се изцедих и се оказа, че не приема много удачно и така кърмата. Определено АМ му харесва повече и направо виждам зор докато го накарам да изпие кърмата. Общо взето за сега събирам по 40 мл кърма и си донаправям 60мл АМ или събирам за цяло ядене кърма веднъж,а на следващия давам само АМ т.к. през 3 часа нямам кърма като за цяло ядене. Не знам дали не трябва да я позатоплям кърмата и това да е проблема.....ако от шише виждам зор...как да го накарам да я иска от гърда където много повече усилия трябва да вложи........мислех си че кърмата трябва да му харесва много повече от АМ  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 247
  • София
Здравейте момичета ,аз в началото на темата се бях включила, но малкия постоянно реве и даже не мога и да ви чета постоянно.
Coming 2 life-аз ползвам памперси на хъджис те имат специално за момчета и момичета има ги на Христо Ботев и Пиротска 2 -ка са 70 бр за 16 лв ,а 3 ка са 52 пак на същата цена .Нито един памперс не е пропуснал.
И с каката и баткото съм ползвала същите.

Памперсите са директен внос от Турция.

# 248
  • София
В тази връзка да се оплача, че се пробвахме вече на гърда, но беше само рев и дърпане.....после се изцедих и се оказа, че не приема много удачно и така кърмата. Определено АМ му харесва повече и направо виждам зор докато го накарам да изпие кърмата. Общо взето за сега събирам по 40 мл кърма и си донаправям 60мл АМ или събирам за цяло ядене кърма веднъж,а на следващия давам само АМ т.к. през 3 часа нямам кърма като за цяло ядене. Не знам дали не трябва да я позатоплям кърмата и това да е проблема.....ако от шише виждам зор...как да го накарам да я иска от гърда където много повече усилия трябва да вложи........мислех си че кърмата трябва да му харесва много повече от АМ  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
Може би ще му трябва време да разбере за какво иде реч. Не се отказвай, слагай го на всяко хранене първо на гърдата и после ако трябва предложи заместител. Те не се раждат научени, въпреки инстинкта, така че ще е въпрос на тренинг. Успех!

# 249
Здравейте и от мен. На 31.08.2014  в 15:35ч. Изплака моето съкровище Кевин 3.500гр. 52см. С секцио въпреки, че два дни се мъчех за нормално раждане. Но все пак не съжелявам, че е секцио, защото пъпчето се беше увило четири пъти около вратлето на бебето. На  04.08.2014 си не изписаха и си се гледаме в къщи. Днес прсвиме една седмица  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes връщам се да ви чета  Hug Hug Hug

# 250
  • Варна
Emine Mijarkova,  честито! Да ти е жив и здрав Кевин и много много да те радва! На теб бързо възстановяване ти желая!

Мами, моят бебок се изака днес с помощта на термометър, след два дена застой, акото беше зелено... Сменям млякото от Нан на Аптамил, но се чудя трябва ли да питам първо педиатърката? Неделя вечер сякаш не искам да и звъня, а пък съм го решила, то Нан ми свърши така и така. Дано с Аптамил му се регулира акото, че само ме притеснява.
Аз пък вдигам от време на време температура 37 до 37.3.миналия ден ми се случи и днес също, но май е от гърдите, като се увия хубаво и полегна се стоплям и правя мокри петна, после се изцеждам и температурата пада. А нямам много кърма, защо така става? Днес не бяха минали и 3 часа от последното цедене като вдигнах Т newsm78

# 251
  • София, св. Троица
Въпрос към ЛЛЛ - нашето момиче е вече на почти месец и е наддала 900 грама, но тръгна ли да изцеждам гърдата, от която трябва да яде количеството е 50 -75 мл. А знам, че трябва да яде повече. Иначе тя яде от едната гърда около 10 минути и заспива, след което прпбвам да я изцеда и нищо не тръгва. Мисля, че ми намаля кърмата и не знам как да я засиля отново. А също и тя много повръща след всяко хранене. Ако има някакви начини за увеличаване на кърмата моля за съвет

Здравей Ifchetu,
Имате много добро наддаване за първия месец.  Hug Поздравления.
По отношение на изцеждането - сукането от гърда и изцеждането с помпа или на ръка са много различни. Когато бебето суче добре и ефективно, то прави едновременно вакуум и масаж, и стимулация на нервните окончания - нещо, което нито една помпа не може да постигне. Ето защо едно добре сучещо бебе може да изсуче няколко пъти повече, от колкото може да се изцеди с помпа. В този смисъл, изцеденото количество кърма не е показател. След кърмене, също така е естествено да не може да се изцеди кърма. Има много майки, които не могат да се цедят и въпреки това кърмят успешно бебетата си.
Кое те навежда на мисълта, че кърмата ти е намаляла? Колко кърмения за денонощие имате горе долу? Имате ли нощно хранене? Бебето приема ли друго освен кърма?
Относно повръщането

Важно да се разграничи повръщане от връщане. Повръщането обикновено е на фонтан, на силна струя, може да излиза и през носа. Ако има повече от две такива на ден е добре да се проследи допълнително от лекар. Ако по-скоро бебето връща кърма - излива се от устата, това е характерно за някои бебета и обикновено не е проблем. Ето как можеш да облекчиш връщането/повръщането:

- често кърмене - колкото по-често суче бебето, толкова е по-вероятно бебето да приема по-малки количества кърма на всяко хранене, а това може да улесни допълнително храносмилането. Кърменето на 3 или повече часа по-скоро може да доведе до това бебето да е много изгладняло, а гърдите да са вече пълни и тогава обикновено се случва, .....бебето да повръща или връща ...
- кърмене в по-изправено за бебето положение – така, докато суче гравитацията спомага, кърмата да се стича към стомаха по-бързо, където благодарение на това, че се усвоява бързо, не се задържа дълго време.
- Важно е бебето да суче от една гърда, толкова дълго, колкото то желае, т.е. да се увериш, че бебето е изсукало добре първата гърда, преди да предложиш втората.....
- Ако прецениш, че струята е прекалено силна по време кърмене и това затруднява бебето, можеш да опиташ и биологичната поза, като може да е добре ти да си по-изправена, с оглед на по-горе описаното(бебето да е по-вертикално от колкото хоризонтално, докато суче). Ето тук можеш да видиш какво представлява тази поза
http://www.llli.org/faq/positioning.html
Относно повръщането, може и тази статия ще представлява интерес за теб: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76874.0

За много бебета е естествено да връщат известно количество от приетата кърма и това може да продължава месеци. В повечето случаи това се дължи на незрялата им храносмилателна система.

Надявам се информацията да ти е полезна, ако имаш въпроси не се притеснявай да ги зададеш.

bouquet

# 252
Първите дни докато кърмата се регулира е възможно да се вдигне температурата. Най-вече гърдите пламтят.

Днес изтормозих моето момченце.Бяхме на очен преглед, при гостуващ за града ни офталмолог.Много неприятен преглед, изкарахме 2 часа в болницата и добре,че бяхме първи в списъка. Накапват на бебето в очичките капки за разширяване на зениците, прави се три пъти през 15 минути.Доктора поставя скоби на очите и се почва велико реване, душата ми се скъса.Поне всичко ни е ок.До 12 месец било нормално да  кръстосва погледа  Rolling Eyes.
После ходихме на минерален басейн,направихме си първия плаж Simple Smile, горкото от умора спа като къпано, даже пропуснахме една манджа.И цял ден едно кротичко го дава,странно ми е.

# 253
  • София
Може би ще му трябва време да разбере за какво иде реч. Не се отказвай, слагай го на всяко хранене първо на гърдата и после ако трябва предложи заместител. Те не се раждат научени, въпреки инстинкта, така че ще е въпрос на тренинг. Успех!

Да добавя: да се кърми бебето, докато не се е разбудило съвсем, особено да не е озверяло от глад. И кърмата е добре да се затопля, да - не върви да се дава дори със стайна температура, ако дълго време е стояла така.

Аз като усещам с каква температура ме залива това, което (по)връща след преяждане, направо не мога да повярвам, че и аз й давам нещо с такава Т.

# 254
Emine, честита радост и на теб Simple Smile Май всички сме малко или много заети в момента и ъпдейтването на темата закъсва. Имам кратка пауза от каката, но е време да събуждам малкия, че нещо пресрочи времето за хранене а бомбите ми ще гръмнат ако го чакам още... Няма какво особено да споделя на този етап, още нямаме режим, бебо спи когато му се спи /предпочита в ръцете ми или на леглото до мен/ и се храни почти през цялото време когато е буден. Вчера пъпчето падна. Предната вечер много дълго яде преди да успее да заспи и изсука и последната капка от мен, та снощи се застраховах с едно лактогонно чайче вечерта и като ми се активира това млекопроизводство...... за първи път ми се случи да протека и да се събудя от болки от препълнени гърди. А бяха минали само 4 часа от последното пак много дълго хранене, та го будих да яде.  Днес още усещам напрежение и пълни гърди, но пусти мързел - хич не обичам да се цедя, будя го да яде и това е. Пък той милия както не можеше да се уригва до вчера от снощи всеки простак би му завидял Simple Smile Ставам, че ще гръмна.

Общи условия

Активация на акаунт