Добре дошли в родени, АВГУСТовски бебета 2014!

• 39 298
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
Момичета имам един леко глуповат въпрос  Embarassed Как разбрахте, че ви е дошъл МЦ? Аз все още имам лохии, вече 37-ми ден, но те се променят като цвят и интензитет. Напоследък станаха по - червени и по - обилни, дал пъчк и на мен не ми е дошло #Crazy newsm78, а да си мисля, че са лохии?
Иначе да се похваля, днес бяхме на преглед и бебо вече тежи 5350 и е порастнал на 57 см. От изписването до сега е качил килограм и половина и минава на диета Grinning. Докторката каза, че това често кърмене влошавало положението с коликите, но пък как да го държа гладен и да го слушам как се дере от рев и да го гледам как ще си изяде ръцете от глад. Това май няма да стане, ами ще продължавам да си давам капки и да си чакам да съзрее храносмилателната му система. Педи настоява да сложим Ротарикс - а, но аз съм малко скептична. Какво е вашето мнение за тази ваксина? Има ли смисъл от нея и дали да му натоварвам организма допълнително ?

# 301
А как давате лефакса преди ядене или може и след и по-колко пъти на ден , в лъжичка с кърма или без ?

# 302
Момичета, аз пак да помоля някоя добра душа да ми пусне потребителското име и паролата на албумчетата ни? Искам да ви видя, а и да покажа и моето отроче Wink Благодаря!

Може ли и на мен паролата?

Писна ми от колики #2gunfireКупих чай от Марешки, от копър, дадох...малкия заспа като къпан...

# 303
Здравейте, мамчета!
Пропуснала съм сигурно доста. Ще се върна да попрехвърля старите теми.
Голям гърч ми беше последните 2 седмици и накрая с предадена дипломна и готова рецензия не мога да се явя на защита, защото 2 дена се въртях в кръг и ме прехвърляха от един на друг преподавател, защото никой не знаеше кой трябва да ме изпита за един изпит. Докато се изясни тоя въпрос и двамата възможни преподаватели изчезнаха в отпуска и в чужбина, а аз останах да гледам тъпо в двора на факултета...
Всички ме успокояват с баналното всяко зло за добро. Е, дано е така.
Моите хлапета вече сучат, оставила съм си само по 1 хранене на ден с шише, вечер след баня, защото след това спят по-дълго и аз мога да почина. ИНаче се храним на час и половина два. Храненето и на двамата ми отнема около половин час и реално ми остава час за други неща. Колики имат, но в рамките на нормалното, ако беше 1 дете нямаше и да усетим,ч е гледаме бебе(пу-пу;чукам на дърво и др подобни Wink). Ходим на разходки. Ако има някой в парка св. Троица или около Борово и НДК с радост ще се запознаем. Каката тръгва целодневно училище от другата седмица и аз ще се шляя по цял ден с децата.
Някой ползва ли Гармастан, че ми подариха чисто нова опаковка и не съм сигурна как да го отмивам. Смятам да го редувам с Лансиноха, че имам едно разранено зърно и нещо не успявам да го оправя напълно, все се обажда от време на време.
Мога ли да пия магнезий докато кърмя, някой с опит?
Някой ще ходи ли/ходил ли е с детето на трансфонтанелна ехография(от по-рано родените дечица)? Имаме час в Токуда в петък, без направление, но пък си имам направления и се чудех дали и тях да не ползвам при някой друг за второ мнение.
Радвам се, че се завръщам при вас, че тук ми е някак спокойно!

# 304
fiona на мен НДК ми е близо. И моята как атръгва от 15ти на градина, та ако всичко е наред може да се разберем след това да се видим. Света Троица също ми е дестинация понякога за разнообразие.

Последната седмица си мислех за теб и съвета ти за съставяне на списъци. Някак си естествено ми се наложи да започна да ги правя Simple Smile, първо тези за пазаруване, след това и за домашни задачки, и вече и за задачки свързани с излизане навън. Е, вършат работа, даже много добра. Simple Smile

# 305
  • Точно където трябва
Аз от Лефакс голяма файда не видях. Само един ден спа нон стоп, ама тогава правихме питка и мина през ръцете на всичи, та може и от това да е. Съставката на Лефакс и Инфакол е една и съща, като при първото в-вото е 41,2мг/мл., а при 2-то 40,0/мг./мл. И Инфакола е 10лв.
Silver, взех ги от Базар.бг.
На преглед след раждането не съм ходила. Аз едва до 00 успявам да отида. Моля се това вечно мрънкане да е от колики, поне ще има край. И все сме на ръце. Ама ако знаете вече как бързо чукам с един пръст по клавиатурата. Grinning
Чета ви за ехографии, ортопед...само ние май никъде не ходим. Няма ли някакъв график кога какво се прави? Така някакъв хаос. И ако е заспала лекарката и пропуснем нещо. Кръстим се и това е  Thinking
Ana-Sofia, какъв е чая?
Въпроса с ваксините много ме вълнува. Не стига, че принципно си ме е страх, ами и тоя хаос ooooh! Има ли официално решение за това, коя ще се слага или всичко са слухове?
fiona, радвам се, че пак си тук, липсваше.

# 306
Чаят е на Талодерма -семена от копър, много приятен.Струва под 1 лв.

# 307
И аз с въпрос как давате Лефакса? Ако се включи Coming, че при тях има ефект!  Wink Взех го от базр.бг
ellieeаз тъкмо се зарадвах , че и при вас помагат  Confused
Асти, парацетамол може да пиеш
 За цикъла- и аз се чудех дали е това , но като ходих при АГ на 28 ден, каза, че това е последния срок в който може да има прокървяване/ разбирай ясна кръв, от ложето където е била плацентата. Аз като цяло нямах обилни кървене след секциото и  лохии и беше по- скоро зацапване. Това в моя случай, док каза, че накрая е минал с ваккуум кюрета цялата матка , то и аз чух де по време на операцията, това заради особеност при мен на плацентата- нали беше по предна стена и имаше по- малка част по задна стена.
Ей сега чакам да видя , мисля , че спира при мен. Започна около 38ден. Ако продължава ще ходя да ме види, че сле  първото секцио си имах зацапване 2-3 месеца  Crazy

# 308
  • София
Писах ти за Лефакса, Силвър, но ти препоръчвам да вземеш от някого с 1 спринцовка от примерно 5 мл да видиш за 2 дни как ви действа, че е доста скъпичък. То не че другите медикаменти с тази съставка, дето се капят по над 10-ки капки с всяко ядене, са по-изгодни за количеството си. Аз съм в района Левски-Х.Димитър-Слатина, та ако си от Сф, ще ти дам.

Асти, и аз съм с лош имунитет след раждането и в момента съм на антибиотик, предписаха ми освен пробиотик с него, и една терапия с имуностимулант Бронхо-ваксом - 10 дни ще го вземам и 20 ще почивам, и така 3 месеца. Оплаках ли ви се, че носния ми секрет показа сафилококи, носителство.

Фиона, Гармастан отмивам с вода, лесно се отмива. Аз изстисквам щедро върху подплънка за гкърмачки и слагам в сутиена, като компресче.

Кремолин, няма да слагам за Ротавируси. Гардения, за деца, родени преди 1ви юли, слагат по ЗК 5-валентната. Сега защо връщат 4-валентната не ми е ясно. Не че на лекарите им е ясно кога ще има ваксини с нашите бебета.

# 309
  • София
И аз с въпрос как давате Лефакса? Ако се включи Coming, че при тях има ефект!  Wink Взех го от базр.бг
[

Ей ме на! Копирам си ЛС-то към Силвър "давам го 2 пъти - с храненето в 6-7 (в ЛС съм писала 9 - да се чете 7 или 19 часа) и със следващото, защото към 7-8 ни започваше неразположението. то е с помпичка, с която направо капваш от лекарството в устата - моята научи ли се, подушва ли го, какво ли, но зяпа с устичка и аз направо й капвам вътре, но първоначално давах с лъжичка, защото лекарството ми го даваше едно мамче, като го изтегляше със спринцовка от шишето. успех с вашите колики! купих си го от базар.бг, след като видях, че и при нас действа, че не е евтино - поне по 25 лв (уххх, в ЛС съм писала само 5 - да, ама не) е 50 мл, поне по 35 лв е 100 мл. "

# 310
Fiona,
Ние правихме трансфонтанелна ехография, също и мнахме през ортопед и офталмолог.

# 311
  • Пловдив/София
сигурно има друга тема за депресии и трудни деца, ама аз съм свикнала тук и ще се оплача, дано не ви натоваря. Скривам текста за който не му се чете.
Скрит текст:
Днес не знам какво ми става, по принцип съм спокойна около бебо, колкото и да е ревлив, но днес вече не издържам. Не е спал от 9 сутринта досега, почти 4 е, освен 2-3 пъти по 10 минути. (а преди това спа малко, 3 пъти по 1.5 часа през нощта). И почти през цялото време реве. Ревах с глас досега, крещях по него, оставих го настрана, за да не го разклатя прекалено силно в яда и безпомощността си, молих го да спре...сега се кротна върху гърдите ми, но не знам за колко минути. Просто ме отчайва, че не се справям, изнервяам се и става по-лошо, защото децата усещат. Майка ми и мъжът ми го успокояват по-добре от мен, каква майка съм...чакс тигнах до там да си мисля днес, че изобщо не е трябвало да продължавам гените си, защото сме по-нервни в нашия род и явно и детето е така. Само ще се мъчи цял живот, ако го е наследил. И друго, ако остане така, ревлив, мрънкащ, неспяя и хиперактивен и като порасне, просто не знам как ще издържа, щом за 3 седмици искам да се предам. Същевременно н е съм в следродилна депресия, ако той не реве, се чувствам съвсем добре, излизаме си по разходки, правя си планове за пътувания с него, радвам му се и тн, просто не издържам на напрежението. Има ли други в подобна ситуация и как се справохте, или просто с времето нещата се подобряват?
От изтощение, глад (трудно намирам време да хапна с бебето на ръце) и нерви може и кърмата ми да спре, и без това нещата там са на кантар...Мечтая си да се прибере мъж ми след работа, уж майка ми частично може да помага, но ми е най-добре с мъжа ми.

Вече се отказах да мисля от какво реве, купих капки Колиф против колики, първи ден ни е, засега не помагат. От глад не вярвам, сука час и половина, после и АМ давах за всеки случай, но да не навлизам в тази тема, че и тя ми е болна.

# 312
Coming 2 life благодаря, че писа! на теб - бързо подобряване  Hug
Четтох , че някои го дават преди всяко хранене по 1 доза, купих го и аз 35лв- 100мл.

Пипи2013, не е лесно, аз те разбирам, с първото дете ми беше още по- трудно, макар сега бебе да реве много повече или просто съм забравила. Тогава нямах време да хапна, гледах го сама, таткото работеше в друг град, молех се да дойде някой да го гледа докато спи , че да влезна в банята, в болница влязохме на 20 ден, не искам да си спомням, .......оцелях де  Blush казваш си, че и това ще мине ..и така. ....забравят се после повечето моменти  Wink Crazy

Мира, Асти големи са  сладури момчетата! Трансфонтанелна правиха на баткото като беше на 1мес, но по повод на това, че направи респираторен гърч  Confused Последните години пишеха майките, че освен за ортопед дават направление и за ехо на коремни , сега не знам още важи ли? Минахме днес през ЛЛ, но не ми бяха написали болничния още, ще ходи мъжо след 5, ще пита и за ортопеда кога дават напр, май на 2 мес, пък тотогава е късно. Аз съм записала час в София за др. седм. платено. Тази седм ще го водя в Пловдив при ортопед с който съм работила.

elliee- ортопед ако искаш- в МЦ 1 в Пловдив , по каса и се доплаща за ехото мисля.

Честито на Емине и другите майчета!

# 313

Гардения, за деца, родени преди 1ви юли, слагат по ЗК 5-валентната. Сега защо връщат 4-валентната не ми е ясно. Не че на лекарите им е ясно кога ще има ваксини с нашите бебета.
Днес бях при личната и попитах, извади заповед от Министерството и ми чете дословно - За родените след 01.06.2014 г.  ще се прави имунизация с 4 валентна ваксина, поради липса на 6 валентната.
Питам я за Пентаксима, къде отде, тя ми вика "тук си е, правим го". Е защо не се споменава в тази заповед? Вдига рамене. Гласували промените в имунизационния календар, без да е сключен договор за доставка. И сега? Утре ще ходя при педиатърката на голямата дъщеря и пак ще питам.

Пипи, незнам какво да кажа, но ...  hug

# 314
Момичета, аз пак да помоля някоя добра душа да ми пусне потребителското име и паролата на албумчетата ни? Искам да ви видя, а и да покажа и моето отроче Wink Благодаря!

И аз бих искала!

Общи условия

Активация на акаунт