Добре дошли в родени, АВГУСТовски бебета 2014!

• 39 296
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
elliee Мина ми през ума това с капенето на кърма в очите - ще го пробвам. Ти колко често капеше?

mimince1 Добре си дошла в групата   bouquet  Ще е впиша на 1-ва страница по-късно, ако някой не ме е изпреварил до тогава.
Astined на Коко му сълзо повече окото - не е само при плач, та за това ще трябва да предприема мерки. Иначе го сравних с конюктивид защото каката има веднъж, /цялата група в яслата бяха пламнали/ и секрета е същия.

Не ме съдете много, но..... хич не ми е приятно кърменето този път. С дъщерята се чувствах супер и ми беше много хубаво да я кърмя, но сега нещо не се чувствам така.
Даже не знам защо се чувствам по този начин, просто не ме кефи. Ще ми се налага да кърмя навън за да не прибирам цялата свита през 2-3 часа до вкъщи. ужас, не мога да се пречупя. Вчера вече го правих 2 пъти - е няма такова неудобство. Завивам се с шал /ще умра от жега, та аз зимата ходя без шалове/, постоянно повдигам да проверя диша ли, цока ли... Той бутне, ритне...., каката дойде и се завре и тя да се завива, все проверявам да не съм отвита от някъде.... и не ми е удобно да го правя на пейка. За хорските погледи да не говоря...Направо се чудя как тече кърма при толкова огън и жупел дето сипя докато кърмя.

Еми това е, срамота е ама не мога да се отпусна и насладя на кърменето.

# 346
  • София
И на мен с това бебе не ми е много комфортно да кърмя навън - от възрастта ще да е, няма друг начин. Преди си кърмех по паркове, кафенета, по пейки на главната улица (в други градове), на плажа. Не ми беше неудобно ни от непознати, ни от приятели, близки и роднини. Не съм се крила на всяка цена, надигам дискретно блузката и става. Сега се чудя къде да се завра, с какво да се покрия, кога да се прибера, че да не се налага да кърмя навън. Кърмя, покрита с 1 шал, шифонен, шарен, единственото хубаво нещо в кърменето навън е да се изфукам с него  Mr. Green

Това бебе дори не е удобно да се кърми легнало. Ама схванах защо. Много връща храна, почти всеки път. И като суче легнала, много ръкомаха, напъва се и пр. Днес обаче й намерих цаката. Аз си сложих 4 възглавници една върху друга и се подпрях на тях настрани, тя - ост страната с гърдите ми, легнала и надигната на 1 възглавница, страшно мека, да е под наклон, барем не върне, и така яде тя настрани към мен, аз настрани към нея, че и книжка четох, ама много дебела тая книжка, цели 3 пръста, та се уморявах от това. Но иначе момата яде, дрема, пак яде, сега спи дълбок сън - нищо че не е оригната. Щом станах, без да ме усети, ходих до кухнята и хапнах, а сега пиша с 2 ръце...

Старателно и полека-лека се мъча да я приучавам към първата й приятелка - бибероната. Да свиква, че да спасявам положението. Понякога се касае за 4-5 минути, докато се приберем от някъде. Не мога да я храня права до пешеходната пътека, нали? Трябва да се научи да търпи. До онзи ден плюеше бибата, та чак с позиви за повръщане! Аре, нема нужда. Народна артистка! На нас двете просто ни трябва такъв вариат да имаме да вадим при нужда.

Снощи беше много смешна. Виси ми на рамото и реве, защото адски й се спи, ама защо не заспива, ми реве, не е ясно. И по едно време, вече заглъхва ревът, аз се обръщам леко настрани към рамото си да я погледна и я виждам как й текат сълзите по бузите и точно в този момент тя каза "Аууууу", с лице, вдигнато към лампата. Като вълк към луна. Малко вълче към голяма лампичка  Joy

# 347
  • Точно където трябва
ymemansi, колкото се сетех, но поне 6-7 са били.
Някой ще помогне ли с болничния, че направо ми отказаха да го издадат. 45-дневния е от 18,06 до 01,08 с термин 02,08 /Малко ми го изместиха да не давам пари за ЛКК за последния/ Родих на 23,07 и имам издаден 42-дневен. Сегашния как трябва да изглежда?

# 348
  • Варна
Старателно и полека-лека се мъча да я приучавам към първата й приятелка - бибероната. Да свиква, че да спасявам положението. Понякога се касае за 4-5 минути, докато се приберем от някъде. Не мога да я храня права до пешеходната пътека, нали? Трябва да се научи да търпи. До онзи ден плюеше бибата, та чак с позиви за повръщане! Аре, нема нужда. Народна артистка! На нас двете просто ни трябва такъв вариат да имаме да вадим при нужда.

Същата работа и с нашта госпожица, прави едни физиономии на пълно отвращение, все едно й тикам нещо ужасно в устата, повдига й се и при първа възможност гледа да го избута от устата си. С предните двама не съм имала никакви трудности с бибата, още от родилното си я захапаха и не им е пречела ни на сучене, ни на нищо. Това чудо изобщо не я иска. Shocked Само мен му дай да хапе, малкото ми вампирче. Heart Eyes Периодично се опитвам да я приуча, не толкова за спокойствието от няколко минути, ако се наложи, ами защото не искам на по-късен етап да вземе да си смуче палеца, предпочитам биберон. Peace

Днес ходихме на ДК - наддала е 1400 гр. и е пораснала 5 см., то от това постоянно цокане щях да се учудя ако не беше качила толкова. Докторката каза да се опитам да й ограничавам нощното хранене, че й бил "пораснал много корема" Mr. Green, хич не смятам да я слушам. Че тя си яде основно нощем, през деня по-скоро се припива с мен, но пък сама си намали броя на храненията нощем - яде през 3 часа - около 23.30, после към 3.00 и към 6.00, поле се буди около 7.30-8.00 ч., но не иска да яде толкова, колкото да я взема при мен в леглото, да ме захапе и да продължим да спим - до към 9.30 ч.

elliee, ето инфо за болничните (аз родих на 9-ти август и третия болничен трябва да ми бъде издаден на 19-ти септември):
Цитат
Отпускът за бременност и раждане в размер 135 календарни дни, се разрешава от здравните органи въз основа на болнични листове и се разпределя по следния начин:

- за 45 календарни дни преди раждането – болничният лист се издава от лекаря, който осъществява наблюдението на бременната. В болничния лист задължително се вписва терминът на раждането;
- за 42 календарни дни непосредствено след раждането – от лекаря, който е водил раждането. Ако раждането е станало без медицинско наблюдение – от лекар в лечебното заведение, в чийто район е станало раждането или от избрания лекар на майката или на детето;
- за 48 календарни дни – продължение на предходния болничен лист – от лекаря, при който е регистрирано детето, или от личния лекар на родилката. Възможно е този болничен лист да се издаде и от ЛКК на АГ отделението на болничното лечебно заведение, където се гледа болното дете, в случаите, когато детето по медицински индикации е оставено за гледане в болнично лечебно заведение.

# 349
Привет и от мен!
Бяхме на консултация и малкия е наддал близо 1 кг, вече е 3700 кг - някои бебета толкова се родиха, пък ние сега правим тези кг Simple Smile Аз съм доволна, лекарката - не. Като ми е мъничко бебчето как да не го кърмя на поискване, нищо, че е лаком и нагъл - иска през час.
Биберонът-залъгалка ми е много труден. Нашата кака не обичаше и бебо - не ще. Но с него май ще се наложи да ползваме - той все гладен, после повръща..
Връщам се да чета назад, че не насмогвам последните дни. #Crazy

# 350
  • Точно където трябва
chockolina, това е идеалният вариант, но при раждане на термин. Аз се опитах да сметна, моля някой да ме поправи, ако греша изкарах го, че следващя болничен е за 58 дни от 03,09, защото съм родила 10 дена преди термин.

# 351
Цитат на: Gardenia
l Dioscorea villosa 9ch и Colocynthis 9ch по 5 гранулки от двете в 30мл вода.
...
Това е съдържанието на нашите таблетки, които при нас действат. Освен горните две съставки има и Камомила. Дават се при нужда 2 разтворени в малко мляко или вода. Те инстантно попиват течност и става на кашичка. Слагам на върха на лъжичка малко мляко и слагам таблетките. Те вече се научиха и първо изсърбват излишното мляко, след това им избутвам кашичката на небцето и слагам веднага залъгалката,, за да го изсмучат добре, но и без залъгалката примляскват доволно. По указание през 15 минутки могат да се дават нови дози, макс. до 8 пъти. При нас понякога се налага да слагам до 2-3 пъти. Вечер след храненето след къпане давам профилактично и децата спят. Тази нощ спаха от към 10 до 2:30. Направо не можех да повярвам и ходих 100 пъти да ги гледам, вместо да спя  Crazy Обаче тази нощ им пуснах печка, който духа и има шум. Беше им топличко, приятно шумно, увеличих им дозата в шише и явно всичко накуп им е дошло добре.
Добавям: Една от съставките действа успокояващо, другата е за корема.
Coming to life, мен ме бяха посъветвали на едното нощно хранене да давам по-малко количество, за да почива коремчето. Аз пък им засичам времето и съм забелязала, че нощно време ядат няколко минутки по-малко и като цяло по-рехаво сучат.

Да се оплача и аз: чувствам се като в някаква мъгла, ходейки по улиците на моменти сякаш не знам къде се намирам, нещо не успявам да мисля рационално, сякаш мисля само за сега, после не ме интересува... Една позната ми каза, че заради окситоцина е притъпено аналитичното мислене. Някой нещо по въпроса знае ли? Има ли някой с като моите оплаквания? Направо се чувствам не аз.

# 352
Цитат на: Gardenia
l Dioscorea villosa 9ch и Colocynthis 9ch по 5 гранулки от двете в 30мл вода.
...

Да се оплача и аз: чувствам се като в някаква мъгла, ходейки по улиците на моменти сякаш не знам къде се намирам, нещо не успявам да мисля рационално, сякаш мисля само за сега, после не ме интересува... Една позната ми каза, че заради окситоцина е притъпено аналитичното мислене. Някой нещо по въпроса знае ли? Има ли някой с като моите оплаквания? Направо се чувствам не аз.

Фиона, и аз бях така. Оказа се, че бебо ми е изсмукал почти всички запаси на желязо от организма. Сега приемам таблетки желязо с фолиева киселина и ми присветна..иначе не знаех къде се намирам.

А игрите на бг-мамма излизат в страничната лента, дори сега има "Спечели нещо си". Ако търсите ще намерите Simple Smile Аз спечелих кърпички за бебе, 3 пакета, ама все нещо. И от Милка - флашка Simple Smile
Хубав ден от мен!

# 353
yememansi, Monikqe, много се радвам, че някой освен мен и ММ харесва името. Всички роднини бяха във потрес ама как можело такова име и какво е тва своеволие да не го кръстим на свекъра. Кога ще се промени това остаряло мислене...
Някоя от вас мислела ли е за обрязване? Много ме стресира педиатърката като започна да му заголва пишлето...не мога просто, разтрепервам се цялата при мисълта само...а много ме е страх от инфекции и усложнения.
Извинявам се и за лаишкия въпрос, но как се отговаря на определена мама без да се цитира написаното от нея...

# 354
Здравейте,
сега започвам да ви чета доста сте изписали Simple Smile

Честити бебоци на всички   bouquet

Вчера бяхме на консултация малката госпожица е качила доста 1100 гр  и цели 2,5 см....биха и ваксина (едвам издържах добре, че мъжо я държа)......
и нас ни мъчат колики за сега и слагам в млякото капки абиколикен и пием чай от копър колко помага не знам......имаме проблем с  кожата на челото и веждите първо бяха пъпчици сега вече има крусти педиатърката ни каза да си вземем крем на мустела стелакер надявам се да и помогне защото наистина като я гледам лошо ми става. Храни се добре поспива прилично, но определено няма режим храня я когато е гладна Simple Smile

За мое огромно "щастие" тъкмо когато реших, че гадните лохии са свършили взе, че ми дойде МЦ толкова е обилен  Shocked   ако продължава в същия дух още няколко дни ще трябва да се видя отново с доки да го обсъдим.

Ами това от мен за сега хубав ден

# 355
И на мен кърменето навън не ми е най-приятното нещо, но за съжаление се налага заради голямото дете, което след детска ме води да си доиграва в кварталната градинка. В крайна сметка не го правя за удоволствие, а за да нахраня бебето.

Ние още не сме ходили на консултация, утре предполагам, но имам кантарче и я меря, та за месец е качила над кило, така че и да се съдира от рев не може да ме излъже, че гладува  Mr. Green

# 356
  • Варна
chockolina, това е идеалният вариант, но при раждане на термин. Аз се опитах да сметна, моля някой да ме поправи, ако греша изкарах го, че следващя болничен е за 58 дни от 03,09, защото съм родила 10 дена преди термин.

Да, при раждане по-рано с 3-ия болничен лист се "изравняват" дните до 135, т. е. в твоя случай трябва да е с 10 дни повече, за 58 дни, вместо 48. Peace

Варненки, да кажа, че звънях да запазя час за ортопед при доц. Райков, до края на октомври нямат свободни часове, имат чак за ноември, като часовете щели да ги "пуснат" на 1-ви октомври. Шантава работа. Crazy

Забравих да напиша за ваксините - нашата ЛЛ каза, че можем да поизчакаме малко с биенето на 4 валентната ваксина, да видим какво решение ще се вземе за имунизационния календар. Така че този месец я пропуснахме (то аз и не бързам това малко човече да го обременявам с тежки ваксини толкова рано). Peace

За кърменето навън - хич не ми пука, сина ми доста го кърмих навън и навсякъде, покрита с шал - мнозинството дори не разбираха, че кърмя. Проблемът е, че примадоната сега не иска да й е покрита главата Crazy - почва да се гърчи и върти навсякъде, та поне докато захапе, трябва да е открита, после вече не обръща много внимание на околната обстановка. Кърменето все така ми доставя удоволствие, само дето зърната още ме понаболяват при захапването отначало. Надявам се скоро да отмине болката съвсем. Praynig

Някоя от вас мислела ли е за обрязване? Много ме стресира педиатърката като започна да му заголва пишлето...не мога просто, разтрепервам се цялата при мисълта само...а много ме е страх от инфекции и усложнения.

Аз не съм забелвала нищо на сина ми. Прочети във форума, има доста мнения на д-р Оги (д-р Огнян Бранков), който е специалист точно в тази област - според него нищо не трябва да се пипа, за да не се получат сраствания, а да се остави на естественото развитие на природата.  Peace

Извинявам се и за лаишкия въпрос, но как се отговаря на определена мама без да се цитира написаното от нея...

Аз, лично, пиша ника на съответното момиче и го болдвам. Peace

# 357
Момичета моята мома много взе да връща храна, по малко количество, но не само след ядене, а и по- късно. Сега е яла в 1:30 и в 3ч ми върна храна докато спеше и се плаша така. Питах педиатърката уж нямало проблем, ама знам ли... орига се иначе след ядене и почти след всяко хълца. Вашите бебета така ли са? Дори като я вдигна да орига пак връща, рядко са случаите в които няма нищо. Незнам от преяждане ли е, немога да преценя колко яде, защото я кърмя.  Thinking

# 358
Съни*, моите  двамата са така. Връщат храна. Не винаги и не мога да хвана от какво зависи връщането. Държа ги по-дълго след като се оригнат. Мисля, че повръщат, когато ядат по-лакомо. Четох доста по въпроса, защото и мен ме притесняваше. Единият от съветите беше при кърмене главата на детето да е над нивото на гърдите, за не се получвата стичане в устата му, а само да изсмуква. Имаше даже няколко снимки с подходящи пози, но не помня в кой сайт го гледах това. Често обаче се случва през нощта да нахраня единия, другия да се събуди бързо и да не успея да подържа първото бебе по-дълго. Слагам го да спи и изобщо не повръща после. Такива моменти са май когато яде в просъница и продължава да спи. Може би тогава точно суче по-спокойно и по-малко и затова. Ще следя и някой друг ако се включи с опит и съвети. Реално те връщат малки количества, само на нас ни се струва,че е много.

# 359
fiona и на мен ми минава през ума, че приема по- големи количества и когато яде лакомо връща повечко, но пък взе да пропуска яденето в 12ч вечерта и яде само 6 пъти та се шашкам стига ли й... оххх незнам сложна работа.

Общи условия

Активация на акаунт