НОЕМВРИйче смело се изправя - иска то света да опознава

• 34 334
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Добре де тези банички, палачинки и т.н изглеждат много добре, но как ги давате на вашите бебета?  newsm78  Боби не виждам как ще успее да си ги държи сам и да си гризва, то всъщност и аз да му ги държа пак няма да се справи детето. Виждат ми се твърдички , а той едвам се справя с паренца ако има в пюрето какво остава за тези вкусотии. Както на снимката с бебето ли ги давате или аз нещо съм се объркала?

# 76
Камсита, и моя  Дени няма да се справи  като бебето от снимката. Явно просто някои са по-напред.
Да се похваля - Дени  мнооого хареса кухнята. А той нищо не харесва много. Порциите са много големи - по 250 мл. Остана му само около 100 мл супа и половината десерт, който ще му дам утре сутринта. Много съм доволна. Иначе ядеше по около 100-150 мл пюре на ден, а останалото е АМ. Такова количество твърда храна не е ял от не помня кога. Дано всичко да харесва толкова. И на мен ми бяха много вкусни нещата  Laughing

# 77
Честита месечинка на Никол с един ден закъснение Simple Smile
Здравейте от нас, времето се влоши и вече може и да имам повече време да пиша. Криси тия дни е като хала, чудя се какво да я правя и все я пазя да не падне, прави бели и т.н., вече и аз започнах да я слагам на пода, като най-безопасно място Simple Smile
Виждам, че някакви закуски правите, аз не вярвам Криси да яде поне на този етап, тя от месец е доста злояда покрай вече двата ни зъба, но за закуска много обича попара и кус-кус, редувам й ги, друго може и почти да не яде, но закуската си изяжда с кеф. Вече не иска и да яде домашните ми пюрета, принудих се да купя няколко да я пробвам, яде по половин бурканче тия дни, а от моите по 3-4 лъжички, писна ми да хвърлям, затова сега малко ще е на купешки, пак ще я пробвам на домашно след известно време. Да се похваля, че вече имаме напредък с гърнето, след месеци неуспех, вече се изака няколко пъти, а всеки път пишка Simple Smile

# 78
  • Истанбул
Камсита, Бисквитка Боряна няма зъби така че и да иска не може да си отхапе. Баничките са много меки, от ябълката и маслото са меки. Аз и ги нарязах на хапки и и ги нареждих пред нея. Тя си взема маже и яде, и аз също и давах и така. Даже ако трябва да съм честна, аз не виждам как тези банички детето ще ги хване само и ще яде... Моите станаха много меки, направо се разпадат в ръцете.
Кадроваче браво за гърнето  Hug Боряна също е на пода от много отдавна, никъде другаде не мога да я оставя без да съм залепена за дупето и.

# 79
  • Sofia
Досега извън пюретата и кашите съм давала на Деян само едни елдени бисквити, които са по-скоро вафлени кори. Държи си и дъвче нещо , общо взето повечето остава в устата.
Аз го пробвам в гърне от около седмица. Първите дни беше малко разхлабен и знаех, че веднага след първото мляко сутрин е готов, тогава го слагах. Сега се позапече и се напъва, като го видя го слагам на гърне. Общо взето само един ден го изпуснах, иначе си ака в гърнето веднага като го сложа.
Тази вечер успя да ми обърне една саксия в хола. Имам само две, но в тази отдавна се цели, пооскубал е доста листа. Тези дни е един капризен, като се ядоса нещо започва да нарежда като някоя баба, с една интонация го докарва Mr. Green

# 80
То е ясно,че няма да излапат цяла баничка или палачинка сами  Laughing,но ако давате на парченца или пък просто да се мажат и да опитват .Но пък тези неща могат и по нататък да се правят нали ще пораснат още бебетата ,а и зимата са интересни варианти за закуска,че сега е топло тук и не ми се пече нищо на фурна  Simple Smile
Иначе аз диня съм давала държи и яде ,пъпеш и хляб,бисквитки .Никол се справя и с по едри парченца ,но аз отдавна и давам по едри парчета не се дави дъвче и гълта и зяпа за още, ако нещо не и се харесва си го вади сама от устата ,дразни ме ,че си бърка в устата и ръцете и стават в храна ама....
тези дни мисля да направя полента с телешко и зеленчуци за мен и Никол ,така ще използвам царевичното си брашно  Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 22:37 от stefi 1304

# 81
Привет,  мамчета!!! Има ли сърдити, че ме е нямало??? Покрай РД на каката не съм сядала на компа.... на 31.08 стана на 6 години и направихме градинско парти.... времето беше прекрасно и децата играха на воля на двора. Бях им постлала даже на тревата един голям чаршаф и на него доста играчки, с които по принцип си играе каката в стаята си.  Отделно балони, бадминтон, люлка.... малката Ева беше в еуфория от толкова хора. На нея не можах да обърна много внимание даже, един я гушка, друг я мачка, трети я води да ходи.... лудница. Имах и гости с преспиване за няколко дни. Хубаво беше. Детски глъч....
Тази седмица ходихме и за манту, че нямахме БЦЖ белег - всичко е ОК.
Вчера бяхме на консултация - 10 кг и 77 см - расте детето и не пита, ама зъби нямаааааа....
Голяма беляджийка е иначе... и тя постоянно дърпа дрехи по пода, каквото докопа оле-мале..... "гризе" кабели..... взима хавлиената кухненска кърпа и "чисти" пода с нея, рови и изважда картофи, ябълки или каквото там докопа от кухнята....
Чуе ли пък детски песнички Ева  започва да се клатушка и се усмихва.... От няколко дни дето е дъждовно съвсем подивява - не й се стои в къщи - води ме към стълбите или прозорец и ми сочи с пръст навън... ама няма... Ако не седна на пода да играя с нея играчките не ги поглежда, а те си стоят разпиляни небрежно в единия ъгъл на дневната....
Най-много се радва да играе с кака си на "криеница" - малката Ева кляка зад подлакътника на дивана и като се покаже голям смях настава и така безброй пъти....  Е - май доста написах.... Вие на какво играете????

# 82
Аз от доста време давам за гризане едни тънки сухари, чупя ги на тесни парчета да може да го хваща сам. Той не може да отчупи парче, те в устата му стават меки. Иначе миналата седмица пробвах да му дам баница, на много малки парчета нарязана, много му хареса, но аз я правя много мека.
Стефи, благодаря за блога с рецептите, ще пробвам нещо от там. Аз вече май не правя бебешки манджи, готвя нещо зеленчуково без сол и си го делим на обяд двамата, харесва му.
Имам едно оризово брашно, ще се опитам да направя бисквитки с банан от него... newsm78

От онзи ден пълзим леко напред и играем с една малка топка, аз му е търкалям, той я хваща, обръща, облизва и ми я връща  Mr. Green това ни е играта сега

Излезе най-накрая едното горно зъбче, голям рев нощем, събужда се и реве, само нощем три-четири вечери и днес се вижда вече бяло  Grinning

# 83
  • София
Bunnyslava, да ти е жива и здрава дъщеричката! И аз на 31.08 имах РД, но малко подминах 6 и станах на 37 годинкиии... ние играем много на гоненица с кучето-водя Калина уж да ходи, а тя отива при кучето смее се с глас, оскубва го и тръгва да тича като се спира леко, обръща се да види дали я гони кучето и пак продължава. Мн е смешна...друга игра е да пеем и танцуваме заедно, натискаме копчета на каквото докопа, гледаме baby tv и пеем песничките, повтарям със специфичната интонация това, което говорят или пеят на английски и тя много се радва. Уча я да дава, казвам "дай на мама" нещо, с което си играе и тя много се ухилва, дава ми го, аз казвам с определена интонация "благоодаааряяя" и е голям смях. Е, после веднага очаква пак да и го върна, но важното е, че дава.
Стефи, мерси за рецептите! Ще се възползвам.
И моя приятелка на 03.09 роди след много трудности безценното си съкровище, една принцеска, 3650гр и 51см. Много се вълнувам и си спомням с огромно умиление нашите трепети...вече предавам някои от вашите съвети,  най-вече за кърменето.  Благодаря, че ви има, колко проблеми и трудности си споделехме и решихме заедно!  Hug
Ние сме в Созопол от 3 дни, оставихме малката на баба и сме без нея.  Мн ми липсва и само гледам бебетата по плажа и улицата.  Има много колички, нооо не бих довела Калина тук. Добре, че не я взехме. Много е мръсно навсякъде. Догодина не знам къде. Сега вали и гърми тук. Може да си съберем нещата и да се прибираме при детето...
 Hug на всички

# 84
ЕЕЕ Европа ние се прибрахме от там преди два дни.Бяхме с малкия и го решихме много импулсивно вечерта и на другата сутрин тръгнахме.Ех как не се засекохме...
Аз само чистех пясъка около него от фасове,чашки и каквото се сетиш.Не знам кой от двамата си игра повече newsm78

Честит Рожден Ден  на патерица да си жива и здрава и много щастлива и обичана.

Да е жива е здрава и голямата кака на Bunnyslava и да расте усмихнато и лъчезарно дете.

# 85
Европа, честит рожден ден и от мен на патерици!!! Абе май ще дойдете наборки с моята Ренета ... хи-хи-хи!!!
Благодаря за милите думи на Европа и Джуджето!!!

# 86
  • София
Ние сме в Приморско, всички, не е мръсно, южния плаж е доста чист.

# 87
  • София
Благодаря ви, момичета! 
Ееее Джудже, жалко, щях да ти помагам за Виткор, ама...
Май след малко си тръгваме...

# 88
И тук вали цял ден, направо е ужасно времето. Цял ден се чудя как да я забавлявам  Simple Smile
Честит рожден ден на патерици на Европа и на голямата дъщеричка на Бънислава Simple Smile  bouquet
 За гърнето забравих да кажа, че най-интересното е, че започна да си казва, че е свършила нещо вътре  Laughing Laughing, в началото като се изпишаше й плясках и виках браво и забелязах, че като стои и започва да пляска и като проверя, тя свършила работата  Laughing, тея деца започнаха много да разбират май  Simple Smile

# 89
Честит рожден ден на патерица на малките и големите  Simple Smile деца !
Ние ходихме днес на плаж -5 майки и 5 бебета -къпахме ги в морето играха на пясъка голям купон тук си е още жега   grinning039,другата седмица сме решили да повторим плажа с бебетата .
На какво си играем ами на мама прибира Ники разхвърля  Grinning
Иначе и тя обича да се крие и като се покаже и викам бау и тя се смее ,обикновено се крие с чаршафа  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт