НОЕМВРИйче смело се изправя - иска то света да опознава

• 34 339
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
# 91
Честит празник на всички  bg
pep.si Не само иконка ами пиши как сте ?

# 92
  • Sofia
Честит празник!
Днес е много неприятно и потискащо време....Все едно е ноември.

# 93
desive пращам ви   Nature Sunny

# 94
  • София
Честит празник!
Днес е много неприятно и потискащо време....Все едно е ноември.
Тук в Приморско е още по-зле, направо е ад, морето е кафяво.

# 95
Честит празник на всички  Simple Smile
Тук също е ужасно времето, ходихме все пак на разходка с кола и количка, много мразя така постоянно сгъване и разгъване на количката, но какво да се прави, имахме и да пазаруваме, поне бяхме тримата с ММ и Криси Simple Smile

# 96
  • София
Честит празник!
Лелеее, пак наводнения. Вчера си тръгнахме след обяд от Созопол и към Сливен минахме през такава буря, че сериозно се уплаших да не ни отнесе с колата...а днес пак чувам за жертви и големи щети...освен това от снощи съм с всички есктри от стомашен вирус. Добре, че ми стана зле точно на влизане в София и не отидохме при детето да го заразим. Не съм я виждала от вторник и сърцето ми се къса...но по-важно е че е здрава.
Магнетче, пазете се по морето и вие пък точно при валежите...
Отивам да лягам, че...

# 97
Добро утро на всички!

Тази сутрин се събудихме много рано, играхме си и малкият пак заспа, а мен ме нападна муза за палачинки. Закусих и сега, докато момчетата спят, си пия кафето на спокойствие, та чак и телевизия гледам. То са нови реклами, то са новини, то е чудо  Joy

Миналата седмица бяхме на консултация. Вече е 9.700 кг, 78 см, избива му единия кучешки зъб и вече ще са седем зъбчета. Аз пък успях да отида на профилактичен преглед и за цитонамазка при лекарката, при която родих и която ми следеше бременността. Не бях ходила от януари.

След няколко дни очаквам да пристигне новото му столче за кола от 9 до 36 кг. Избрахме този стол на Бритакс, че до сега беше с кошчето, което уж е до 13 кг, но му е много късо и малко вече. Напазарувах и разни зимни якенца, шапки, ръкавици и дрешки за зимата и вече ще чакаме първия сняг. С това време, все по-често мисля за Коледа  Simple Smile

Поздрави на всички мами и деца  Hug

# 98
Добро утро и от мен Simple Smile Ние онзи ден също бяхме на консултация и малката е вече 74 см и 9,300 кг. На нея сега ѝ избива втория зъб отгоре. Аз също купих някои зимни дрешки и оглеждам за обувки/ботуши/боти.
Имам един въпрос към вас. Според личната лекарка вече е време да давам на детето вечеря т.е. някаква супа или нещо подобно. Вие давате ли вечеря, ако да - какво вечерят бебетата ви?
Нашият режим е следният:
7 ч. АМ
10 -10,30 ч. кус-кус, юфка, кисело мляко с овесени ядки, каша
13,30 ч. пюре
17 ч. каша с плодове
21,30 ч. АМ
Като вечер към 19 часа, когато вечеряме ние тя е неотлъчно с нас на масата и даваме салата за да можем да ядем спокойно  Mr. Green
П.С. Още един въпрос Simple Smile Когато се захранва с риба, важи ли същото правило като при месото т.е. един път дадено се счита за въведено или трябва да се дава 3-4 дни подред?

Последна редакция: нд, 07 сеп 2014, 08:19 от Eva:)

# 99
Eva, аз все още не давам вечеря. Не знам и кога трябва да започна. Иначе и ние като вечеряме, му давам да чопли нещо подходящо от нашата вечеря, колкото да седи спокойно в стола.

Рибата, както и всички останали меса, я дадох еднократно и не съм въвеждала по няколко дни.

# 100
Здравейте, момичета.

Да се похваля-завърнахме се от море в Гърция. Беше страхотно. Малчо безумно се забавляваше във водата. Явно и климатът му се отразяваше много добре - спеше почти по цяла нощ. Събуждаше се само по 1 път, докопваше си шишето с водата, което му оставях в леглото, и продължаваше да спи до 8 часа. (което си е рекорд за нас Simple Smile). Само пътят беше много. На отиване пътувахме 8 часа, а на връщане - 10. Заради наводненията пътят беше отбит и правихме малка обиколка на България. После ни валя безумно пороен дъжд по магистралата. Беше голям ужас. Важното е, че се прибрахме живи и здрави.

Виждам, че обсъждате храненето на вечеря. На сина ми му давам твърда храна (пюре, каша) вечерта от няколко месеца. Даже не съм знаела, че има схема и за това. Аз му редувам през деня АМ и пюрета. Установих, че ако му дам АМ за вечеря, задължително се буди през нощта да яде, затова и преминах на по-твърда храна. Знаете ли какви са съображенията последното ядене да е АМ? Тая работа с храненето си е цяла наука наистина.  Rolling Eyes

puhelin, столчето за кола е страхотно. И ние се чудехме дали да не го купим, но се спряхме на друго, което има една много голяма възглавничка отпред, и която служи и като масичка. Но засега носим в колата и това столче, и бебешкото му. Тъй като се изморява, ако стои седнал дълго време, го местим по някое време от голямото в бебешкото столче.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2014, 08:59 от Dr.Who

# 101
Нашият режим до миналата седмица беше през 4 часа, като първото и последното хранене е мляко.
От тази седмица сме на кухня и реших малко да го променя поради няколко съображения. Първо, заради часа, в който вземаме кухнята. Второ, заради това, че по стария режим ядеше към 18.00-18.30 и сред това излизахме и обикаляхме почти до 22 по хладното. Но вече става тъмно и студено, пък и какво да правим зимата навън до 22  Laughing Третото е, че напоследък все не искаше да яде и исках малко да увелича интервала между храненията.
От  няколко дни пробвам следния режим:
6.00 АМ
10.00 (още не е гладен) 100мл плодово пюре/ 2 бисквитки
12.00 (вече сме взели кухнята) Супа + десерт ( обикновено изяжда половината супа и половината десерт)
16.00 (иска си да яде) - основно + десерт
20.00 - остатъкът от супата или основното / 100мл плодово пюре
22.00 - АМ
Мисля, че съм въвела нещо като вечеря в 20.00. Тогава изяжда около 100мл. Мислех си, че след като е хапнал в 20 часа,  няма да може да изяде същото количество АМ в 22, нооооо това е заблуда. Явно при него едното не се отразява на другото и си иска голямата доза мляко  Laughing
Вече се замислям и за АМ 3. Мисля, че е от 1 год, но мисля да се позаинтересовам дали не може да го почнем на 11 м. АМ 2 го въведох по-рано.

# 102
  • На десетия....
Добро утро, момичета   bouquet
На мен дните и нощите ми се сливат и вече ми е все едно, явно още зъби има да се показват и вечер е едно тръшкане....едната нощ заспа в леглото при нас и вчера реших, че пак така иска, ама то явно си го боли детето и се разхождахме из апартамента. В креватчето като е имам чувството, че ще го бутне....нали се изправя вече, ако има играчки ги изхвърля и после все едно марширува, или легне и рита с всички сили таблата или си удря главата / въобще не знам дали е нормално да прави така/, но го прави вечер,
За вечерята, аз мисля, че е рано за вечеря....аз от скоро давам закуска, но тя не ми я иска много дори и любими неща и си и давам да суче.
Европа да оздравяваш по бързо
Стефи май си ни пратила слънце....днес има някакви опити да се покаже или поне не вали...
Аз нищо не съм пазарувала за есента/ зимата имаме нужда от чорапки и от някаква шапка за есента, която не знам как ще и седи на главата, то и чорапите не знам.....сега в лошото време и обух еди чорапки, то цял ден май това правих, аз обувам тя събува Simple Smile

# 103
Здравейте и от нас Simple Smile

Александра тези дни нещо е нервна...не знам зъб ли е или просто иска повече внимание и движение  Thinking

Режимът ни е:
9-10 - попара или АМ (понякога ме домързява да правя попара  Embarassed)
14 - зеленчуково пюре с жълтък или месо + 1 сухар
18 - каша с плодово пюре
22 - 240мл АМ
Понякога огладнява между храненията. Тогава й давам малко плодово пюре с 1-2 бисквитки, някакъв плод да си гризка или само бисквитка.

Eva:), риба още не съм давала, но мисля, че е като с месото. А според мен последното хранене трябва да е АМ, за да не се натоварва стомахчето през нощта, но то детето си показва Simple Smile Ако е нещо друго и спи спокойно, значи му е ок.

Слънчев и усмихнат ден на всички!  Hug

# 104
  • София
Кукумялка,  благодаря! Днес съм значително по-добре,  утре ще взема Калина от баба и. Мн съм изтощена, ама ще се оправям в крачка. И Калина рита много леглото, мисля, че е забавление,  не протест за нещо. А главата я удря в просъница понеже много се върти и май не се сеща да се премести.  Димана да не е открила, че така получава това, което иска и затова да си удря главата. Предполагам,  че като започне ти бързо реагираш и получава вниманието, което иска.
За вечерятя- нашата педи каза да давам твърдата храна до 17:30-18ч най-късно, доколкото разбрах е, да не се товари стомахчето още за през нощта, да има време да се преработи храната докато си легне нощния сън.
И аз купих някои зимни дрешки, имам и от намаленията, когато бяха пролетта,  сега ще дойдат много добре. Обувките ми се виждат сложно нещо, но както бяхте писали /съжалявам, не помня кой/ важно е да се пробват на крачето.
Desive87,  по-назад беше писала,  че си купила био пуешко филе, сподели моля те от къде и имаше ли и друг вид месо, да складирам и аз малко за подрастващата хулиганка.
 Hug на всички

Последна редакция: нд, 07 сеп 2014, 13:40 от evropa

Общи условия

Активация на акаунт