Безболезнено отбиване

• 1 973
  • 7
  •   1
Отговори
Сигурно има доста теми ,но все пак ако може за съвет. На 9 месеца сме и почти всяко хранене е свързано и с гърда, нямам нищо против да кърмя и до първи клас ,но за съжаление след годинката ще се наложи да се върна на работа. Как отбиването да се случи безболезнено за бебчо

# 1
Това, че ще тръгнеш на работа не означава, че задължително ще трябва да отбиеш.
Със сигурност ще има драми. И то на само заради липсата на сучене през деня, а и заради раздялата с мама.

Щом нямаш против да кърмиш до първи клас, кърми си и както дойде. Те нещата сами ще се случат.

Аз тръгнах на работа, когато моето пристрастено кърмаче навърши 2 годинки. Е, още от вратата се наместваше да суче. Но тръгването на работа не ни е попречило да се кърмим. Отбих напълно естествено малко след третата годинка. Такъв начин на отбиване препоръчвам на всеки - без стрес за никого, лесно и неусетно.  Peace

Не бях планирала толкова дълго кърмене. Така се случи. Но ако трябва да избирам, пак бих го повторила. Детето ми не знаеше какво е антибиотик докато беше кърмено за разлика от повечето си връстници.

# 2
Това ,което ме притеснява е , че работата ми не е редовна смяна а на различни смени по график  Confused Twisted Evil Няма как да се изгради някакъв режим  Sick

# 3
Аз предполагам, че бебето ще свикне. Докато не сте опитали, няма как да знаете. Не бързайте да се отбивате.

Ако няма нощна смяна, може би няма  да е проблем. Моето дете доста сучеше през нощта.

# 4
 utro77 благодаря за щастие няма нощна смяна. Пещила съм да почна да я свиквам денем по различно време без мен с изпращането на тати за работа няма проблем надявам се и с мен да е така  Sad

# 5
Трябва да започнеш да я свикваш да остава при други хора, ако до тоя момент не е оставала. Особено за храненето - да знае, че като я няма мама, няма сучене. Ще свикне.

Успех!

# 6
# 7
Опитай да направиш храненето като игра,така че на детето да му е интересно и да не се сеща за гърдата.През деня може да ядете навън,да го оставиш само да си взима с пръсти храна,да му разказваш приказки и истории докато се храни и каквото още се сетиш.Остави кърменето за сутрин и вечер-така млякото ти ще намалее,а детето като е гладно ще иска нещо друго и постепенно ще се отбие.Моето е на 7 месеца и половина и го кърмя само сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт