Outlander

• 83 259
  • 766
  •   1
Отговори
# 735
  • Вестерос
В нашата серия бяха обвинени Сен Жермен и дъртия вещер. Клеър им прави отварата, дъртия пи и само го заболя корема, но сложи отрова вътре и камъка на Клеър се промени и така тя разбра, че има вътре отрова. Сен Жармен пи и умря.

# 736
Красе за книгата: И аз не бих го чела това. hahaha
Да, така стана в серията, въпреки че очаквах Клеър да каже нещо, но като разбра, че този я е отровил....

# 737
  • Варна
И тримата знаеха, че има отрова щом стана черен камъка. Интересно какви бяха подбудите на Реймонд да отрови графа. Отделно що за стока е той, как я излекува?  Няма нищо в книгите после. Само това, че след тази случка, Клеър може един вид да си прави диагностика. Затваря очи и орган по орган вижда всичко

# 738
Това не го разбрах. Като вид магия ли? Как така?

# 739
  • Варна
Не, просто затваря очи тялото й е като на скенер в главата й. Но не може да се лекува сама. Реймонд я излекува, но и я промени по някакъв начин. Тази светлина, синята, която той използва. И аз не разбрах как я излекува. Той праща хора в миналото по нататък, където е Клеър. Но това е загатното и общо взето са само пълнеж персонажите. Колкото да разберат, че имат каменен кръг под носа.

# 740
Благодаря.
Щеше да е интересно да бяха го обяснили.

# 741
  • София
Има разяснения, но в прилежащите новели, не в основните книги. И в сайта на Диана също.
Спойлер
Скрит текст:
Мастер Реймонд не отравя граф Сен Жармен. Сипва му нещо, което ще го направи да изглежда като смърт от отравяне. Така реално го спасява. Кралят иска някой да умре на всяка цена. Повече за него има в новелата The space between.

Мастер Реймонд е  преисторически пътешественик във времето и  предтеча на Клер, Гейлис, Сен Жармен -също пътешественици. Той има умението да вижда аурата на подобните нему (със синя аура). Веднага разпознава Клер като такава. Лекува чрез емпатия.  Страхува се от Викингите и хора с червена аура (като Джейми), но осъзнава силната им енергия и затова използва силната емоционална и сексуална връзка на Клер и Джейми, за да  я излекува. Затова и караше Клер да вика името на Джейми. Всичко това са разяснения на Диана.

Между другото синята аура е на хора, които обичат да дават, да служат на другите и напълно съвпада с профила на Клер да лекува и помага на всяка цена.

Много ме впечатли сцената на гроба на Фейт. Джейми слага кръщелната лъжичка с образа на Св. Андрю-патрон на Шотландия, който е бил разпънат на хиксобразен кръст (същия като на шотландското знаме) Много символика са вложили. Това обясни и усмивката на Джейми в този тъжен момент.

# 742
  • Вестерос
Много интересно, значи не е умрял. А той как пътува? Нали само жени могат?

# 743
Интересно, да. Благодаря.
Защо само жени да могат? Аз това са пръв път го чувам.

# 744
  • Вестерос
Не знам, не беше ли така? С такова впечатление съм останала от книгата  Thinking

# 745
Не си спомням в сериала да са го коментирали. За книгите вие ще кажете, аз не съм ги чела.
Но и да е така, остава въпроса защо?
Нова тема? Rolling Eyes

# 746
  • Вестерос
Дано Красе или Майолка се появят да кажат, ух знам, че съм такава любопитка, сигурно досадих вече  Blush

# 747
  • Ямбол
В книгата се сещам, че се споменаваше... На една от вечерите при Колъм имаше един певец, та той разказваше/пееше едни стари легенди и от там стана ясно, че само жени са пътували през каменните кръгове.

# 748
  • Вестерос
Мерси, Майолка, правилно си спомня значи  Hug От там ми е и останало в главата, че Клеър не можеше да вземе Джйеми със себе си в бъдещето.

# 749
Интересно защо авторката е решила така, може би точно заради това да не преминат двамата... Иска ми се да видя Джейми през 60-те.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт