ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 32

• 104 434
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
http://rummarinova.blogspot.com/2011/04/blog-post_26.html

Още от интервюто:

-Какво е необходимо още у нас?

Цитат
-Трябва да имаме първо една програма и да сме наясно в кои контингенти от населението настъпват пропуски при ваксинирането. Как се прави това? При влизане в болница или при друг здравен повод се събират серуми, за да знаем тези деца имат ли антитела за тетанус, за дифтерия и т.н.. Това е много важно. Но за съжаление това не се прави в последните 10-15 години, защото е лабораторно изследване. Но то дава данни за управленски решения. Аджеба ще въвеждаме ли втора ваксина или не… Да, ще въвеждаме, ако една част от населението няма антитела от въпросната ваксина. Така, по този начин се контролира първо най-важното дали лекарят е сложил тази ваксина и второ нещо не по-маловажно дали ваксината е правилно съхранявана и навреме поставена. Без такова проучване даващо научно верни и доказани факти, на които се изгражда управленска политика  за ваксинациите ще имаме пропуски и ще имаме големи проблеми. Личните лекари са натоварени и задължени с много други неща и тук стават пропуските. Но основният пропуск бе премахването на училищното здравеопазване, защото там, където децата са събрани най-лесно се имунизират.

Така е, когато всички са събрани на едно място, като в концлагер, децата ще бъдат имунизирани най-лесно. Типичен пример, че лекарите разсъждават за хората като за добитък, който е твърде глупав, за да има мнение, противоположно на тяхното. Но ваксинацията в училищата вече е противозаконна.

Значи, ако една част от населението няма антитела срещу ваксината, шибат втора ваксина и това е. Ваксинация до дупка и до получаване на антитела. Много интересно, защо на всеки ВАКСИНИРАН, не се прави после тест за антитела и да се оповестят статистическите данни. Тогава ще се види какъв е реалния процент на провал на ваксината. Какво ли би излезнало, ми е много интересно.

# 91
  • Пловдив
Оле-ле майко мила... ooooh! Tired След всички простотии писани,изписани и избръщолевени остана ли нещо дето не са го дъвкали...?Все с епидемии плашат?Нима има още хора да им вярват...?
Мен ме плашиха с това,че видиш ли като детето няма ваксина и се разхожда навън,в един прекрасен ден ще стъпне върху храчка,изплюта от туберколозно болен циганин и хоп!Болни сме! Mr. Green Stop Или,че заради майка си няма да може да замине студент а Америка.

# 92
  • filibeto-maina:)
 PeaceНaско голям труд си положил!
A товa със студ.книжкa и вaксинaтa ми се струвa че някой в упрaвaтa нa ПУ е имaл личнa изгодa. Не логично ми сЕ виждa aз също зaвърших 2000г но в София и тaм тaковa чудо нямaше.

# 93
Може ли някой да ми каже задължителна ли е пробата Манту при седем месечно бебе и евентуално БЦЖ ваксината след това? Имам ли право да откажа поставянето им? При записването на детето за ясла и детска градина ще ми изискват ли тази реваксинация? Една доза БЦЖ е поставена при раждането и както прочетох е напълно достатъчна.
Предварително благодаря за отговорите  Hug

# 94
  • Пловдив
Всички ваксини в календара са Задължителни!Това,че няма да поставиш 1 отново значи,че Нямаш право да ДГ и ясла Peace Така,че...ако си решила или слагай или нито една.

# 95
Аз /доколкото си спомням/ на 7м. не слагат манту, а само оглеждат мястото за наличие на белег.

"Проверка за белег след БЦЖ
имунизацията. На децата без
белег се прави проба Манту
(5 МЕ ППД) и отрицателните
се имунизират"

Според мен съвсем задължително е да се пропусне това манту.  Peace

# 96
  • Пловдив
И всички след него... Wink

# 97
http://www.haskovo.net/news/170539/Pacientite-poludyaha--Iskat-z … na-gripna-vaksina

Пациентите полудяха: Искат задължителна грипна ваксина

Цитат
Няколко пациентски организации, претендирайки че представляват голям брой пациенти, свариха отново да занимаят обществеността със себе си, мултиплицирайки в публичното пространство искане за задължителни грипни ваксини.

# 98
преди години един приятел разказваше, че за да може да се издържа пентагона и американската армия е необходимо на пет шест години да има война зада получават финансови инжекции. сега май и с фармацефтите е така. трябва да има вируси за да има финансиране и борба с вируса. чудя се как в последните години се появиха толкова много нови вируси , все смъртоносни и все водещи след себеси задължителна ваксинация

# 99
Аз /доколкото си спомням/ на 7м. не слагат манту, а само оглеждат мястото за наличие на белег.

се имунизират"

Моето бебче няма белег и личната ни прати в тубдиспансера за Манту и ако се наложи ваксина след това. Аз не искам да му правят Манту, още по-малко пък ваксина, при положение, че вече има поставена една доза при раждането. Да разбирам ли, че ако откажа, после няма да ни запишат в ясла?  #Crazy Много кофти ако е така  Shocked

# 100

се имунизират"

Моето бебче няма белег и личната ни прати в тубдиспансера за Манту и ако се наложи ваксина след това. Аз не искам да му правят Манту, още по-малко пък ваксина, при положение, че вече има поставена една доза при раждането. Да разбирам ли, че ако откажа, после няма да ни запишат в ясла?  #Crazy Много кофти ако е така  Shocked

Наложително е да говориш с личната и да се разберете, че детето има белег и не е нужно да прави Манту... Ако ли не, ей го декември месец къде е, намираш си такава ЛЛ, която да вижда белези и други неща да може да прави при нужда... А в момента взеха да плъзват всякакви вируси и други грипове, еболи и всякакви анаболи  Laughing  което означава, че това Манту изобщо не е спешно и може да дочака по-добро епидемиологично време...

# 101
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
малко в страни от темата: вчера гледах едно предаване и говориха за алуминия, който приемаме чрез храна. в инд. страни 80% от алуминия се приема чрез храната - опаковки, съдове за готвене, алум. фолио... в доматите имало 2µгр. ако се сготвели в алуминиев съд ставали 60µгр. Shocked

отделно го има и в козметика (десодоранти, ремове)... та, помисляте и за тези неща, не само чрез ваксини се поемат алуминиеви съединения. Peace

# 102
asyalein вярно е това, но поне не ти го инжектират направо в кръвта. Поне така си мисля. Чрез спринцовката отиват директно в мозъка. Иначе преминават през кожа, стомах и т. н  Peace
Изобщо ако може да се ползват само натурални и био продукти е най- добре, но не всеки има финансова възможност за това  Peace

# 103
Някой има ли на удобно някакви материали за четене за ваксините против бяс? Споря на тема ваксини сега с познати, но за тази ваксина ме съм се информирала и ми липсват конкретни аргументи.  Grinning

# 104
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
asyalein вярно е това, но поне не ти го инжектират направо в кръвта. Поне така си мисля. Чрез спринцовката отиват директно в мозъка.

като си помислиш колко често се слагат ваксини и колко често се ползва дезодорант или се увива нещо с алум. фолио, си мисля, че замърсяването в ежедневието е доста по-голямо.
инжектирано, поето чрез храната или чрез кожата - всичко е вредно.

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 10:42 от asyalein

Общи условия

Активация на акаунт