ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 32

• 104 417
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Имам научно изследване от около 100 страници, правено 2013 г., конкретно за противогрипните ваксини, което недвусмислено доказва, че са абсолютно неефективни. То и животът го доказва. Познавам хора, които редовно се ваксинират, и боледуват няколко пъти от грип. Не знам как те самите не го забелязват, но това е отделен въпрос. А за ваксината против ЧПВ - направо е чудовищна. Просто някой в министерството ще гушне едни 10% от сделката, за да прокара тези изисквания за задължителност, защото това е сигурен пазар за фармацевтите - най-сигурните платци са държавите.  ooooh! Редовното сплашване по медиите с грипове и подобни няма да го коментирам.

# 76
  • Пловдив
Здравейте, член съм и във Фейсбук групата попитах там няколко пъти искам да попитам и тук ако може да ми препоръчате педиатър, който няма против да не поставя ваксини за гр.Пловдив. Гарантирам, че инфрмацията е за лично ползване и не бих навредила на този, който ще ми помогне да не тровя децата си!

# 77
http://www.blitz.bg/article/36179

Цитат
Ваксината за грип е препоръчителна и всеки трябва да решава за себе си. Ако я направим задължителна, от 3% ще се имунизират само 1% от българите, т.е. бройката им ще спадне три пъти. А ние и сега сме в дъното на статистиката в Европа

А дано да познае професора, че ще спаднат три пъти ваксиниращите се, сега след като вече са на път да направят задължителна противогрипната ваксинация.

Само ще е добре и да кажат, след като искат ваксините да бъдат ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за т.нар. рискови групи, какво става, ако един пенсионер, който попада там, откаже да се ваксинира. Може би 50 или 100 лв. глоба? Социални придобивки да му отнемат? Освен пенсията няма такива, остава да му я вземат и нея. Отникъде не могат да го изолират, тъй като вече е пенсионер и не работи. Това е "хуманната" ни здравна система, с грижа за пациента. Възрастните се хора се лъжат по-лесно, защото са свикнали от едно време да вярват за всичко на лекарите, но и там ще срещнат някои по-корави, които ще им дадат отпор. Да не си мислят, че ще им е лесно да ваксинират всички.

# 78
  • Варна
Nasko, би ли споделил имате ли доказателства, че астмата на майка ти е отключена от ваксина? Питам съвсем лично - моята майка също е с дългогодишна астма.

# 79
Nasko, би ли споделил имате ли доказателства, че астмата на майка ти е отключена от ваксина? Питам съвсем лично - моята майка също е с дългогодишна астма.

Стопроцентови доказателства никой не може да има, нито някой ще признае такова нещо. Преди писах във форума, но ще се повторя. Може да е всичко - от мръсния въздух до други неща.

Но когато тръгнах да се интересувам от темата, попитах майка ми и тя си спомни, че преди да получи астмата е била на 25 годишна възраст, все още студентка. Заради това явно и по линия на университета са я задействали за тази ваксина. Много хора пропускат тази задължителна реимунизация, включително и тогава е било така. Но тогава по темата за ваксините, не се е говорело, приемало се е за нещо рутинно...

Както и да е, тогава се е занимавала със спорт, няма нищо общо със сегашната и професия. Тренирала лека атлетика, винаги в отлично здраве. Но един ден се е сринала на тренировка (скоро след ваксината). Сега просто си спомни, било е много отдавна, тогава не го е отдавала на това.

След това е започнало някакво антибиотично лечение с антибиотици, които вече са забранени. Сестрата и е казала, че от тях може да отключи астма (!). Но са и шътнали да си трае, за да си няма проблеми на работата. Така че дали е ваксината, антибиотиците, комбинация от двете или нещо друго, никой не може да каже.

Знам само, че още след ваксината, се е почувствала много зле.

Освен това намерих проучване, което свързва ДТК ваксината с астмата.

http://www.whale.to/v/asthma3.html

Ето го и в PubMed:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10714532?dopt=Abstract
----

Още нещо важно забравих да спомена - реимунизацията по спомен е била ДТК. Това е било преди години. Мисля, че само допреди няколко години се е биело ДТК на 25 годишна възраст, но вече е ДТ в имунизационния календар.
---
http://www.zdrave.bg/?c=n&id=670

Намерих нещо и за антибиотиците, въпреки че тук става дума за бебета.

# 80
  • гр.София
Много хитър ход, дa пробутaт вaксини нa пенсионерите. Те милите и без друго ходят всеки месец до ДжиПи-то дa им изписвa лекaрствa, що ли пък и дa не ги боцнaт между другото. И дa имa стрaнични ефекти ще го отдaдaт нa ЕГН-то. Нямa дa се вдигa много шум и дa се тръби по медиите! A и кaто се имa предвид демогрaфскaтa ситуaция у нaс - все повече пенсионери, все по мaлко новородени. Яснa е рaботaтa зa товa всеки се спaсявa по единично, кой кaкто може. Нямa кaк дa ме рaзубедият.....всичко е зa пaри, пaри, пaри....

# 81
Който не ми вярва за HPV ваксината в Япония, ще пусна малко линкове към официални източници.
----
Японското министерство на здравеопазването - официален сайт

http://www.mhlw.go.jp/stf/shingi/0000048229.html

Публично изслушване относно сигурността на HPV ваксината - пълен скрипт на пресконференцията, преведен на английски език

Това изглежда интересно:

Цитат
Harumi Sakai: The biggest issue to this vaccine is that this unprecedented adjuvant containing vaccine that has never been used in human. We’re not just criticising aluminum like the others. This is specific aluminum in DNA fragment is including that. And we know that for Gardasil. And also the other is aluminum hydroxide. And I think you’re an expert. But MPL we call it, the Salmonella outer membranes endotoxin is included in this vaccine. So human immune reaction can be stimulated severely and dramatic stimulation of the immune system is that it can lead to a severe adverse reactions. Please understand this situation.

And also these are novel compounds. And so what how will trigger, what symptom after immunization is unknown. So not just try to identify causality from the beginning, but why don’t you collect all the information that you see and to identify what is happening? We should start from there. And then for the first time you are able to know the effect and the adverse effect of this toxin as whole.

This vaccine you don’t know the timing of the onset of the adverse reaction. You don’t know the site and you don’t know the symptom that will manifest. It can affect various organs in various types of ways and symptoms. And we don’t know when it will be the onset, maybe it will be 10 years later. Macrophage has eaten it up and taken it up and it exists in the whole body. And so 20, 30 years we need to have a longer time span for follow-up.

---

Не можах да се оправя засега в тяхната търсачка и да намеря точния документ, с който прекратяват имунизационната програма, но ето потвърждение от други официални източници:

Lancet - мисля достатъчно авторитетен източник

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(1 … )61831-0/fulltext

Цитат
The Japanese Ministry of Health, Labour, and Welfare (MHLW) partially suspended the human papillomavirus (HPV) vaccination programme in June, 2013. Although HPV vaccination has just been included in the routine vaccination schedule and publicly funded since April 2013, a new MHLW directive advises prefectural governors not to actively recommend the vaccine, and to cease all vaccine promotion. However, health facilities are to continue to offer parents seeking the vaccine full support, and facilitate vaccine access. Such advice obviously creates enormous confusion for public health officials, doctors, and parents. A joint meeting of the Vaccine Adverse Reactions Review Committee (VARRC) has indicated that they might remove HPV vaccination from the schedule, despite evidence of its cost-effectiveness in Japan.1

И така, за да сме максимално точни и да не казват, че в БГ-МАММА се пишат само глупости, това, което разбирам дотук, макар и като лаик, който просто знае английски език е, следното:

- Ваксината наистина е била включена в задължителния имунизационен календар, както твърди докторката, която цитирах в предния ми пост

- Задължителната имунизация Е ПРЕКРАТЕНА от Японското здравно министерство

- Статусът на ваксината Е НЕПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН (това го пишеше в статията от The Japan Times, където съм пуснал линк по-рано)

- Както казах и преди, ваксината НЕ Е ЗАБРАНЕНА, т.е., който иска, може да си я сложи въпреки оттеглената препоръка на Здравното министерство (в статията от Lancet се съобщава, че ваксината все още се разпространява и решението за оттеглянето на препоръката е създало объркване сред хората)

---
И още коментари и анализи от мисля официален източник - някакъв център

http://csis.org/files/publication/140514_Wilson_HPVVaccination_Web.pdf

Тук естествено ще се жалват как хубавата ваксина е била спряна без доказателства, какъв шанс ще се пропусне да бъдат предпазени японските девойки и как това ще удари по имиджа на ваксината.

Категорични доказателства естествено няма и никога няма да има за нищо - само хипотези, но е факт големият брой докладвани странични реакции в Япония, което е провокирало пресконференцията и последвалото решение. Има го в диалозите от скрипта на английски език.
---
http://www.japantimes.co.jp/news/2013/06/15/national/cervix-vacc … ice/#.VEqjFvmsXkU

Отново линка със статията от The Japan Times, за финал. Доколкото разбирам става дума за Cervarix, но оттеглената препоръка е за HPV ваксинацията изобщо - Gardasil и Cervarix (двете ваксини, които са на японския пазар).

Последна редакция: пт, 24 окт 2014, 22:10 от nasko_n_55

# 82
Само някои фрагменти от пресконференцията... http://www.mhlw.go.jp/stf/shingi/0000048229.html

And this was from GSK webpage. Dr. Ryo Konno premarketing clinical study data on the top this is classification of SAEs and others. But there is no sufficient data. So please refer to the bottom. Of the 519 patients within observation after two years, 46 became pregnant of which, well, with natural pregnancy 10% were miscarried. So spontaneous miscarriage, 11% is normal. But there is abortion 30%. So if they had not been vaccinated, after nine months, a healthy baby should have been born. However, because they were vaccinated, there was some trouble. So they had to abort the pregnancy, 30%. So 30% of babies were not born.
---
So it’s well-known that the HPV vaccination depends on the Gardasil adjuvant. On the left-hand side, the aluminum adjuvant waits for the release of human DNA as a result of inflammation and the cell death. And the human DNA would combine with the aluminum and stimulate the macrophage to enhance the immunogenicity of the vaccine reaction. However, in Gardasil because the HPV DNA was already present in the vaccine when they were injected in these girls, so the viral DNA combined with the aluminum injected to stimulate the microphages. And that is the mechanism I believe to cause cytokine storm and tumor necrosis release. And that would cause hypotension, tachycardia, and sudden death. And other neurological symptom is called acute disseminated encephalomyelitis.
And may I ask the respectable chairlady, to allow my colleague to present our case from Connecticut and has the MRI changes and histological changes because she knows personally the case. Not me, I work in a lab. So Mrs. Chairlady, may I have your permission to allow Dr. Norma Haja to present.
---
 Okay, all right, I’ll present myself. Okay, please continue on Dr. Haja’s—okay.
This is a 16-year-old girl who suffered hemiparalysis in Connecticut. This happened in Connecticut, in the state of Connecticut, and suffered from visual loss and left hemiparalysis following vaccination. Next please.

On admission, the MRI shows parietal occipital enhancement indicating myelitis in the brain, encephalomyelitis and chiasma changes here to indicate the lesion involving the optic nerve. Next please.

So the brain biopsy shows demyelination of the brain with inflammation of the blood vessel and surrounded by macrophages. And presumably some of the macrophages may be carrying the HPV DNA into the brain causing this reaction. Next please.

You have to call attention to the presence of the lymphocytes also. Right, and also the lymphocytes and the macrophages inflammation. Next please.

So at three months there is resolution of the parietal occipital lobe lesion and the diminishing reaction in the chiasma. Next please.

The 18 months and the resolution of the brain lesion, but the chiasma lesion still persist.

Okay, that’s the end of it. So this person and my colleagues assured me that clinical—this person, the girl has lost her vision completely. The complication is blindness in all her life. And I do not believe that this could be due to psychosomatic reactions as a pathologist.

Thank you very much for your patience.
---
After I had tested the vaccine, a father and a mother of a New Zealand girl who was 18 years old at the time, who died six months after vaccination in sleep, and they asked me to test the post-mortem blood and the spleen and whether I could find HPV DNA in it related to the vaccine or not. I did find HPV-16 DNA in the spleen and the blood, apparently attached to the microphages
---

За да не ме обвини някой после, че вадя неща от контекста, което може и да е частично вярно, нека види сам диалозите, ако разбира английски език. Мисълта ми е тази, както и да насоча вниманието, че са обсъждани сериозни странични ефекти, при разглеждани различни случаи, като смърт, проблеми със зрението, парализи, спонтанни аборти и т.н.

Но пък нашите специалисти твърдят, че при ваксините ИЗОБЩО НЕ МОЖЕ ДА СТАВА ДУМА ЗА ВРЕДНОСТ. Имаше го и това в една статия. Системата за докладване на странични реакции не работи, значи потърпевшите може да се оплакват на арменския поп. А смисъл да правят такива пресконференции, едва ли биха намерили. Наскоро ни обясняваха как след всичките проведени HPV ваксинации у нас, имало само няколко случая на подувания или нещо такова.

# 83
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

след тази ваксина и аз бях много зле. 1 седмица на легло.
писала съм, наложи се да си я сложа, защото иначе нямаше да ми дадат дипломата от университета. в училище бях отказала някои ваксини...

# 84
  • filibeto-maina:)

след тази ваксина и аз бях много зле. 1 седмица на легло.
писала съм, наложи се да си я сложа, защото иначе нямаше да ми дадат дипломата от университета. в училище бях отказала някои ваксини...
Товa не е възможно нaистинa ли не сa дaвaли дипломa от университет, може ли дa попитaм кой е университетa?

# 85
И така... Ровейки се в търсачката на Японското здравно министерство, от техните документи, които са превели на английски език, какво открих, относно дебатите за сигурността на HPV ваксината

Първо ще Ви пусна линк към един български сайт или по-точно официална медицинска пропаганда и какво се казва там.

Понеже неизвестно по каква причина, имам проблем с копирането на линка, ще Ви го дам така:

https://www.google.bg/search?q=%D0%9D%D0%9E%D0%95%D0%9C%D0%92%D0 … m=93&ie=UTF-8

Цъкате тук, после цъкате на първия линк, който излиза на Гугъл търсенето и това е статията.

Какво съдържа всъщност препаратът в инжекцията?

Цитат
Папиломният вирус се състои от ДНК, разположена в капсула. И двете ваксини съдържат белтъчни молекули, които влизат в състава на вирусната капсула. Тези молекули не са взети от смлени или обработени по друг начин вируси, те нямат нищо общо с природния вирус. Получени са чрез генно инженерство. По тази причина и двете ваксини не съдържат вирусна ДНК. Именно вирусната ДНК прави вируса жизнеспособен и му дава възможност да се заселва в човешките клетки и да предизвиква рак или друго заболяване. Следователно ваксините не са в състояние да предизвикат нито едно от заболяванията, които предизвиква истинският вирус – включително рак.

Да, ама изглежда не е съвсем така...

---
Ето един документ, качен на сайта на Японското здравно министерство

http://www.mhlw.go.jp/file/05-Shingikai-10901000-Kenkoukyoku-Sou … ka/0000038472.pdf

Таблицата е с проби взети от различни държави, проби от Gardasil. Едната проба, даже е от България. И са намерения ДНК фрагменти на човешкия папилома вирус във ваксината.

Цитат
HPV-16 L1 gene DNA in non-B conformation found in postmortem blood and spleen of an 18 years old female who died in sleep 6 months after Gardasil vaccination in New Zealand

Картинката е от същия документ, по-надолу в PDF-а.
---
Това е теорията на някой си д-р Лий, която е повдигнала част от въпросите относно сигурността на ваксината, при обсъждането в Япония.

На въпросния документ, представена в доста кратък и схематичен вид.

Ето го и самият peer-reviewed журнал, в оригинал, и в пълния му вид:

http://yimiao.zjams.com.cn/fulltext/Subject_HPV/20130220145912229264.pdf
---
Който иска, нека го чете цялото. Аз ще публикувам само заключението от проучването:

5. Conclusion
"Residual HPV L1 gene DNA fragments are present in theprotein-based quadrivalent HPV vaccine. These DNA fragments are found to be firmly bound to the insoluble AAHS adjuvant particles.The clinical significance of these residual HPV DNA fragments bound to AAHS is not clear after intramuscular injection, and needs further investigation for vaccination safety."

"Остатъчни фрагменти от HPV L1 ген, са намерени в протеин-базираната, четиривалентна HPV ваксина. Тези ДНК фрагменти са стабилно свързани към неразтворими AAHS адювантни частици. Клиничното значение на тези остатъчни HPV ДНК фрагменти, свързани към AAHS не е изяснено, при интрамускулна инжекция, и има нужда от допълнително разследване за сигурността на ваксината."

Не знам колко добре съм се справил с превода, но по смисъл се разбира.
---
Тук пък някакъв друг лекар от Нова Зеландия, критикува методите на работа на въпросния д-р Лий.

http://www.mhlw.go.jp/file/05-Shingikai-10901000-Kenkoukyoku-Sou … ka/0000038474.pdf

Доста интересна критика между другото, че липсва контрола от неваксинирани, при положение, че проваксинаторите не искат да проведат нито едно проучване ваксинирани-неваксинирани, което да покаже цялостния ефект на ваксините, върху хроничното здраве на човечеството. Може би е трябвало да намерят някой умрял от нещо - неваксиниран с ваксината, че да е контрола.

---
И още малко официална медицинска пропаганда - какво представляват Gardasil и Cervarix

http://www.ema.europa.eu/docs/bg_BG/document_library/EPAR_-_Summ … 1/WC500024634.pdf

http://www.ema.europa.eu/docs/bg_BG/document_library/EPAR_-_Summ … 3/WC500021146.pdf

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 01:46 от nasko_n_55

# 86
Товa не е възможно нaистинa ли не сa дaвaли дипломa от университет, може ли дa попитaм кой е университетa?

значи, понеже не ми се занимаваше (тогава бях на друг акъл Blush) и ми сложиха ваксината. моята приятелка в тези 3 дни, в които поголовно ваксинираха, не беше ходила на лекции и нямаше печат в студ. книжка, че е с ваксината.
преди държ. изпит ходи под пара в студ. болница, защото й казаха, че няма печат, съответно няма диплома.
та явно, е истина.
става въпрос за ПУ, завърших 2000г.
ваксината ми я сложиха 2г. по-рано от предвиденото във вакс. календар, защото после пак ме търсеха да ми я слагат и отидах с печата в студ. книжка и ЛЛ беше много учудена защо са ми я слагали изобщо...

# 87
  • на плажа
Ася, за каква специалност изискват ваксина в ПУ? Направо ме втрещи. В студетска книжка печат за ваксина?! Shocked

# 88
Ася, за каква специалност изискват ваксина в ПУ? Направо ме втрещи. В студетска книжка печат за ваксина?! Shocked

всички ни бокаха, без значение от специалност.

# 89
Страшен вой е за тези ваксини сега. Само пишете "ваксини" в Гугъл от време на време и вижте какво става. Пускат статии през 2-3 дена. Последната такава е в "Труд" отпреди 2 часа. За ваксините по принцип, но и за противогрипните ваксини в частност.

Държавния потиснически медицински апарат се е задействал. Първо бяха 15% ваксиниращите се срещу грип, после станаха 2%. Изведнъж ни бе обявено, че противогрипните ваксини ще станат задължителни, от онова НПО, където е този Хасърджиев. След това лично проф. Кожухарова обяви, че това предложение, е нереалистично.

Изведнъж се оказа пък, че грипът идва още през ноември. Тази статия е препечатана няколко пъти за последните няколко дни. Дават объркани и разнопосочни сигнали и ми се струват доста отчаяни в своите реакции. Явно бизнеса с ваксини е в застой.
---
Нашите между другото нямат собствено мнение за нищо и само копират какво им се казва от CDC и някакви такива агенции.

Ще дам пример за две изказвания на проф. Кантарджиев. И двете са на Пол Офит (най-ожесточения защитник на ваксиновата индустрия в САЩ), които той ги цитира за пример.

http://rummarinova.blogspot.com/2011/04/blog-post_26.html

Цитат
Но факт е, че новороденото, с майчината кърма, през първите месеци, поема през устата си доста повече живак, отколкото той се съдържа във ваксината.

Другото изказване е за десетте хиляди ваксини. И двете твърдения според мен, са явно заблуждаващи или неверни и подобни изказвания не бива да се подминават. Темите ги има коментирани на дълго и на широко в англоезичните сайтове и когато имам време, ще потърся дебатите от там и ще пусна извадки.

Специално за майчиното мляко, някъде беше писано, че съдържа протеини, които неутрализират редица друга вредни съставки (като например живака). Освен това е категорично некоректно да се прави сравнение между нещо, което попада в тялото в кръвния поток, заобикаляйки всички естествени защитни механизми, и нещо, което влиза през устата.

Подобни изказвания за мен са деспотични и целят да представят отказа от ваксинация като престъпление, а социалното насилие от страна на здравните власти и незачитането телесната неприкосновеност на хората като установена норма.
---
Ваксината срещу едрата шарка, за която толкова се радват, че е спасила човечеството, е била най-реактогенната и с ужасяващи странични ефекти. И след обявяването на този триумф, сега вече има повод, използвайки този претекст, за сметката на едната ваксина, която са оттеглили, да пуснат още 20 нови на пазара.

Ето малко линкове, където всичко това е илюстрирано. Има и книга, която е сред линковете - Horrors of vaccination. Става дума само за едрата шарка, доколкото разбирам или почти изцяло за нея.

http://www.whale.to/vaccines/smallpox14.html

http://www.whale.to/a/deathssmallpox.html

http://www.whale.to/vaccines/smallpox7.html

http://www.whale.to/vaccine/smallpox2.html

http://www.whale.to/vaccine/higgins_b.html

http://www.whale.to/vaccine/higgins_b.html#HORRORS_OF_VACCINATIO … _AND_ILLUSTRATED_

http://www.whale.to/vaccine/higgins_b.html#VACCINATION_AND_LOCKJ … DLY_THAN_SMALLPOX

http://www.whale.to/a/smallpox_hoax.html
---
Интересно ми е да наблюдавам този процес, в който ни плашат със страшните болести от миналото, но в същия момент не желаят да спрат да разширяват имунизационния календар. Правят го тихомълком и в приспивно темпо, за да забравим какво е станало и да няма по-голям отпор.

Първо ще е една нова ваксина, после ще е друга, но след 2-3 години чак и т.н. И накрая като се направи равносметката...

Новите ваксини са очевидно ненужни, тъй като десетилетия всички са живели без тях. Примерно тази срещу Хепатит А, която се оказа, че е и със съдържание на фетални клетки. И нея искат да я набутат в календара. Няма стаден имунитет там, почти няма ваксинирани с ваксината. Но който е със силен организъм и поддържа не се разболява и това са почти всички хора като мен и Вас, които в продължение на толкова, може би десетилетия (зависи кой на каква възраст е), още не са се разболяли от тази болест.

Те обаче ще поискат и тази ваксина да я наложат на милиони български граждани, без да поемат отговорността за страничните реакции от ваксината.

Какво ще стане обаче, ако влезе в имунизационния календар и всички станат ваксинирани?  Тогава здравните власти, ще обявят, че връщане назад няма и ако ваксинацията се спре, ще пламнат епидемии от Хепатит А. Отново еднопосочна затворена кръгова логика.
--
Та, мисълта ми беше... Ваксини, без които човечеството е живяло, откакто свят светува, бъдат ли наложени веднъж в задължителния календар, вече отказът от тях ще бъде престъпление, защото богоизбраните здравни власти са решили така.

Искат за вкарат в задължителния календар, дори ваксината срещу варицела - болест, която се преболедува без никакви последствия. Както аз съм я преболедувал и други от моите връстници също, докато бяхме в училище.

Т.е. всяка една нова ваксина, която някой измисли, ние ще бъдем длъжни да си я инжектираме в тялото и ще бъдем престъпници, ако откажем.

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 13:47 от nasko_n_55

Общи условия

Активация на акаунт