Япония

• 76 130
  • 591
  •   1
Отговори
# 405
Мислех другата седмица да ги поръчвам(летим началото на октомври),но явно ще е рано,мога да го отложа за септември.
Тъй като в Киото и Никко ще отделим доста време за разглеждане на храмове,мисля в Токио да не гледаме такъв сорт забележителности.Мислите ли ,че това е правилно решение...има ли храм в Токио ,който ви е впечатлил достатачно за да го препоръчате като задължителен за посещение  Sunglasses

# 406
Тъй като в Киото и Никко ще отделим доста време за разглеждане на храмове,мисля в Токио да не гледаме такъв сорт забележителности.Мислите ли ,че това е правилно решение...има ли храм в Токио ,който ви е впечатлил достатачно за да го препоръчате като задължителен за посещение  Sunglasses

Ние в Tokyo посетихме Meiji Shrinе, Sensoji  и Sengakuji Temple. За мен задължително е да се види храма Sensoji - един от най-колоритните и известни храмове в Токио, с впечатляващите порти Kaminarimon и Hozomon. До него води  търговската улица Nakamise, много оживена, изпъстрена с огромно разнообразие от магазинчета с типични японски сувенири и традиционни храни. Другаде би ме подразнила подобна тълпа, но там ми беше много приятно. Сувенирите са много красиви и ако на други места сме се чудили какво да си изберем сред множеството кичозни сувенири, тук се питахме кои от всички красотички да си купим. Разходката до третия храм - Sengakuji Temple беше вдъхновена от историята за 47-те ронини. Малък храм в близост до гара Shinagawa, известен със своeто гробище на 47-те ронини.

П. П. Пропуснах да напиша,  че в непосредствена близост до Tokyo Tower e Zojoji Temple. Може да се посети заедно с кулата.

Последна редакция: чт, 13 авг 2015, 23:36 от Chandni

# 407
Бих препоръчала Meiji Shrinе в Токио, тъй като това беше единствения чисто шинтоистки стил храм, който видях изобщо. Всички други дори да не са будистки, изключително са повлияни и приличат на будистки, а аз будистки храмове много съм гледала. За мен беше много различен, атмосферата е друга. Онзи на пазара със сувенирите е будистки и като всички други будистки храмове по света. Ако ме пуснат със завързани очи няма да мога да разбера в Китай ли съм, в Тайланд ли съм. Не, че е лошо и той да се види, района е колоритен и приятен и според мен, и наистина има хубави сувенири. От там може да се хване и корабче за круиз по реката.

# 408
  • Пловдив
pina , Благодаря и аз за препоръката.
Момичета,имам въпрос,тъй като ми стана неясно. Свързан е с гсм свързаността в Япония.  Какви са тези бисквитки, за които говорите, какво ще препоръчате да се купи като карта, дали стават на нашите телефони, нещо с интернет май е най-добре да вземем? Започвам да я готвя,че не остана много време, и ние джи ар пасовете ще ги поръчваме тези дни, ще летим средата на октомври. Съпружеското тяло е много притеснено,че ще се изгубим, дезориентираме,  умрем от глад и с какво ли не . Май аз съм значително по - спокойна. Много му са огромни мащабите , сравнени с Европа и това го притеснява.  hahaha
Благодаря предварително за съветите за карта.
Весел ден!

# 409
Luba,

моят телефон е BlackBerry (3G), а на мъжа ми - Smartphone (3G/4G), и имахме мрежа, телефоните си работеха.

Гладни няма да останете със сигурност, а ако се постараете може и да се поизгубите, но ще ви намерят  Laughing

# 410
pina , Благодаря и аз за препоръката.
Момичета,имам въпрос,тъй като ми стана неясно. Свързан е с гсм свързаността в Япония.  Какви са тези бисквитки, за които говорите, какво ще препоръчате да се купи като карта, дали стават на нашите телефони, нещо с интернет май е най-добре да вземем? Започвам да я готвя,че не остана много време, и ние джи ар пасовете ще ги поръчваме тези дни, ще летим средата на октомври. Съпружеското тяло е много притеснено,че ще се изгубим, дезориентираме,  умрем от глад и с какво ли не . Май аз съм значително по - спокойна. Много му са огромни мащабите , сравнени с Европа и това го притеснява.  hahaha
Благодаря предварително за съветите за карта.
Весел ден!
Бисквитките,  за които споменахме напред в темата,  са джобен wi-fi рутер,  за който може да се върже всякакво устройство, ползващо wi-fi. Нашият престой в Япония,  в частност планирането на придвижването с влакове,  мина значително по-спокойно благодарение на непрекъснатата връзка с Интернет. Връзката беше изключително бърза,  включително и в метрото. Така имахме възможност да използваме приложение,  с което преди да слезем от единия влак виждахме на коя платформа да се отправим, за да направим връзка със следващия. Това пести време,  а и ти създава увереността,  че знаеш накъде отиваш Simple Smile
Телефоните ни бяха в "самолетен режим"  през цялото време. За връзка с близките си използвахме вайбър.
Храната е малко странна. На мен ми беше безсолна и безвкусна. Ако обичате суши и свежа риба ще останете много доволни. Ако ли не, има макар и по-рядко  и италианска кухня, кроасании др. подобни, които да спасят положението.

Люба,  нямай никакви колебания,  че ще се ориентирате. Всичко е направено изключително с идея за човека до много дребни детайли. Табели има навсякъде,  ние след първия ден бяхме идеално ориентирани с влакове,  платформи, посоки. Нито веднъж не сме се объркали. Само първия ден питахме минувачи,  за да ни упътят, после нямаше нужда Simple Smile  Но те са свръх любезни и отзивчиви и без да ги питате ще се озоват до вас и ще предложат съвет с огрооомна усмивка.
Уникални хора са!  Очаква ви уникално преживяване! Както казаха едни приятели, които надъхах за Япония и скоро се завърнаха след близо едномесечен престой там: "Животът ни се дели на два периода -  преди и след Япония"...

P.S. Люба, ако ще ползвате бисквитка, можете да я поръчате заедно с JR пасовете от същия сайт, като цената е по-изгодна, отколкото ако се поръчат директно на сайта на доставчика на интернет услугата. Самата бисквитка няма да пристигне с пасовете, а само инструкция откъде можете да я получите на летището (ако решите като нас да си я вземете още там) или в хотел, посочен от вас. Покритие имаше абсолютно навсякъде, където ходихме, не сме оставали без връзка никъде. На самия сайт можете да проверите колко ще ви струва, като минимума за наемане беше 4 или 5 дни, от там нататък може за колкото дни искате. Идва си с платен плик за връщане обратно, така че е направено изключително удобно.

Последна редакция: пн, 17 авг 2015, 23:38 от Chandni

# 411
Благодаря ви много  Hug Тази уличка звучи доста интригуваща- обичам такива места.И аз започвам да се замислям за бисквитка  newsm78  .А някой ходил ли е в Дисни-то?

# 412
 Здравейте! С моят мъж искаме да отидем за първи път в Япония за цъфтежът на черешите. Знам, че той може да се наблюдава в много градове и всяко едно местенце си заслужава, но работата е в това, че любимият има много тежка алергия към сусам (тук изобщо не говорим за пъпки и сърбеж, а спешно отделение). Както знаем ( и сме изпробвали) в Азия има сусам в абсолютно всичко. Все пак адски много ни се иска да видим Япония поне за млако и затова се решихме да отидем за една седмица и да го караме само на Mак Доналдс (  Weary ).
 Та, ако човек има само едно пътуване за 7 дни до Япония, кой град бихте препоръчали като най-най-най? Много ми се иска да букнем за пролетта за тези пусти череши Simple Smile)

# 413
За бисквидките @Чандни е обяснила перфектно, аз само допълвам, че много популярните сайтове за квартири от типа на airbnb, flipkey и т.н. имат предложения с "бисквидка" - мобилен интернет.
Произволен пример :
https://www.airbnb.com/rooms/4466033?s=sfYi Разгледайте снимките, има я и "бисквидката".

Пасифлора аз бит ти препоръчала да летите до Осака и да разгледате региона Кансай - Киото, Нара, Осака, Кобе. Получаваш всичко, което Япония предлага. Големи градове с нощен живот, небостъргачи с обсерватории, аквариуми. Също двете стари столици Нара и Киото с красиви храмове и градини и едни от най-красивите места за вишни. Има локални пасове, които са много по-евтини от JR. Също препоръчвам да си наемете апартамент или къща за да имате кухня - има много супермаркети и ще можете да си приготвяте по нещо елементарно - хем без сусам, хем ще ви излезе и по-евтино. Във всеки ресторант задължително казвайте за алергията - има го в много сосове (сусамът) и може и да не е видим. Но има и много неща, които са уникално вкусни и типични, които са без сусам - Кобе телешко (скъпо, но си струва поне веднъж в живота да се опита), суши, сашими и т.н. Имай предвид, че в Япония има туристически бум (от Азия основно) и е все по-трудно да се намери хотел в пиковите сезони. Миналата година по време на вишните на гарата в Киото имаше огромен трансперант "Няма места във всички хотели в града". По-отрано трябва да се буква. Ако искаш, пиши ми на лични.

# 414
  • Пловдив
Момичета,Благодаря,  разбрах ахах!  Обаче, имам сега чужденка _ има ли смисъл според вас да купувам джи ар пас, ще го ползвам само Токио - Киото двупосочно  плюс Нико. Ако го нямам, за Нико ще си взема билет за по - удобния влак.  Thinking не знам как вървят цените на билетите  за влака,четох,че паса е горе - долу на цената точно на този билет. Та за това се замислих. А в самото Токио,доколкото разбирам,ще ми е удобен друг вид билет.Оффффф ,голям дам шемет.
Другото,което исках да питам  е Дали има вероятност  бисквитка та да не работи с  Уиндоус телефони? Не ги пише изрично,не  би следвало да има проблем,но на,за  си картата изрично пише,че работи само с  андроид и епъл  ОС. На  ако ми д се  видя се е странна тази работа,а и двамата с Мъжо сме с уиндоус, само таблета е андроид. Хм мм мм. Или да си ги питам на съпорта предварително, за всеки случай?
  bouquet

# 415
Luba,

Цената на билета Токио-Киото-Токио почти достига цената на едноседмичен JR-pass. Освен това можеш да ползваш линиите на JR в Токио и да се придвижваш по-бързо.

За метрото в Токио: има еднодневни карти, има и еднодневни карти метро + метро частни линии;
В зависимост от това къде ще ходите за деня можеш да прецениш каква комбинация ще е подходяща.

На кое летище кацате/и излитате? може да ползвате и паса евентуално в една (две) от посоките.

Освен това с паса не ти се налага да купуваш отделни билети и ти дава свобода да ползваш линиите многократно.

# 416
Здравейте, въпросът ми е относно картите за метрото в Токио.

Непрекъснато ли трябва да се купуват тези еднодневни карти, не излизa ли скъпо? В други градове по света има 5 или 7 дневни карти, но не открих такива за токийското метро. Някаква алтернатива?

# 417
Здравейте, въпросът ми е относно картите за метрото в Токио.

Непрекъснато ли трябва да се купуват тези еднодневни карти, не излизa ли скъпо? В други градове по света има 5 или 7 дневни карти, но не открих такива за токийското метро. Някаква алтернатива?
Доколкото помня имаше само  1-Day Open Ticket. Транспортът в страната не е никак евтин, но това е обяснимо, имайки предвид колко уреден, чист и бърз е. Всичко си има цена ... Wink

# 418
Относно валутата... как е по изгодно да се тръгне от Бг :с долари или направо с иени  Rolling Eyes

# 419
Транспортът в Япония е скъп за японците, но за туристите е евтин. Обсъждано е и преди - пасовете са на цената на билет Токио-Киото-Токио, а осигуряват цяла седмица возене. Дори и да нямате никакви други планове, освен посещение на Киото паса ще ви е от полза за самото Токио. Почти няма маршрут, който не може да бъде достигнат с JR влак (само Одайба е на Юрикамоме линията, но тя си е атракция сама по себе си).
Ето едно много полезно обяснение за Яманоте лайн (кръговата линия) и гарите и атракциите по тях. Ако все пак ви е удобно да отидете някъде с метро (Токио Скай примерно) то еднодневния билет с купони за намаления към него ви върши идеална работа.

За Осака е същото - JR пас или ако ще сте предимно в района на Осака-Киото-Нара-Кобе 3 или 5 дневен Кинтецу пас, който е доста по-евтин от JR.

За Киото и Нара има еднодневни билети за автобусните линии. В Нара пускат две нови автобусни линии за туристи до по-отдалечените Аска (старинно селище) и Йошино - най красивите гледки на цъфнали вишни. До 31 октомври има безплатни билети за първите 10 човека.

Пари е най добре да си теглите от банкомат направо в йени. Ако не - на летището има обменно бюро с много добър курс. По принцип, за разлика от Бг, на летището всичко е изгодно - от ресторантите, коли под наем, обменни курсове и цени на сувенири до масажи.

Общи условия

Активация на акаунт