Япония

• 76 590
  • 591
  •   1
Отговори
# 435
Luba,

Направете си резервация за влака Токио -  Киото; така ни посъветваха, когато си вземахме пасовете, линията е натоварена; резервациите си ги направихме 2-3 дни преди деня на пътуване, не сме чакали, момента не беше натоварен и така или иначе минавахме през гарата.

За Никко не сме си правили резервации, не беше необходимо, но беше в делничен ден; събота и неделя, и ваканциите е натоварено.

За рибния пазар: в гида на Lonely Planet пише: closed Sun & most Wed
Сутрин рано се ходи до към 10, после започват да разчистват мият; като се излезе от метрото се завива направо в ляво има табели и един униформен насочва туристите за посоката.

# 436
  • Пловдив
.зон , благодаря много!!! Добре,че попитах! Значи ще се мъкнем на пазара в друг ден . Знам,че рано се ходи,ако сън не ни хваща,ще отида за търга на тона , ако ли не, в 8.30 ще гледаме да сме там. Мерси и за Нико, предвидила съм го за понеделник. Приятна вечер на всички!

# 437
zon в офиси на JR ли става запазване на местата?
luba_rizova  като ти четох последният  пост,все едно си прочетох мислите Simple Smile

# 438
luba_rizova  като ти четох последният  пост,все едно си прочетох мислите Simple Smile

Местата се резервират в офиси,  да. Ние нито веднъж не резервирахме (изключвам NEX)  и винаги си намирахме места в Шинкансен Хикари. До Нико ходихме също с JR влак, но тръгнахме около 6 часа сутринта и имаше многооо свободни места,  по-късно обаче предполагам ще е по-натоварено.

# 439

Да, гишета за "buying tickets & reservations".

Получаването на пасовете е на друго гише/деск и офис на гара Shinjuku, където си разменихме ваучерите за пасове; на гърба на ваучърите има картинки с офисите на основните гари, където може да се получат пасовете, на летищата също има офиси, но стават опашки.

# 440
Ще трябва от летището да го активираме, защото мислим с Нарита експрес да стигнем до Токио.Аз още съм в чуденка за валутата  newsm78 ,днес ако нямат иени в чейнджа,тръгваме с евро.

# 441
  • София
Да ви питам за един съвет:В Нарита кацаме в понеделник 10:30 по план,докато се настаним и т.н. мислим остатъка от деня да прекараме в Токио.Вторник сме в Никко,сряда и четвъртък в Киото,остава ни петък и събота отново за Токио и се чудим дали да жертваме един ден или петъка примерно до ранния следобяд за да отскочим до Hakone,черните яйца,горещите извори и езерото Аси  newsm78

3 дни в Токио според мен за нищо не стигат...
Даже не разбирам какво пък толкова ще правите в Нико?  newsm78
Ако имам само 1 седмица в Япония бих я прекарала само в Токио и (може би) Киото.

# 442

Ако имам само 1 седмица в Япония бих я прекарала само в Токио и (може би) Киото.

Е по-добре 3 отколкото 0  Wink За Нико,нали знаете поговорката..."Никога не казвай, че нещо е красиво,преди да си видял Нико"  Party

# 443
В Тавекс обикновено имат по-екзотичните валути, нямахме проблем с купуването на йени.

# 444
В Тавекс обикновено имат по-екзотичните валути, нямахме проблем с купуването на йени.
Да от там взехме Simple Smile

# 445

Е по-добре 3 отколкото 0  Wink За Нико,нали знаете поговорката..."Никога не казвай, че нещо е красиво,преди да си видял Нико"  Party
О, Никко не е за пропускане. Най-красивите храмове бяха там. Зависи кой с какви очаквания тръгва и какви интереси има. Добре е да има баланс - храмове, модерна Япония, градини, онсени. Разбира се най-добре е човек да разполага с повече време, но не винаги е възможно. Мои познати прекараха близо месец там, изкачвали са и Фуджи, имали са време да се потопят и в малки селца и са най-впечатлени именно от провинцията.

# 446
  • София
Не знам каква е поговорката, но аз от Нико не се впечатлих изобщо.
Може би защото за мен Япония не е храмове. Вместо цял ден в Нико бих предпочела цял ден в Шинджуко Гион гарденс или в някоя зен градина.  Peace

# 447
За жалост мъжо не го пускат повече от седмица в отпуска и .... максимално използваме всяка секунда.Много ми се иска и на мен да прекарам повече време в тази страна,защото е доста далечна и едва ли друг път ще отидем отново. В Нико ще се опитаме да разгледаме храмовете и да отидем до водопада и езерото....дано ни стигне времето.

# 448
За жалост мъжо не го пускат повече от седмица в отпуска и .... максимално използваме всяка секунда.Много ми се иска и на мен да прекарам повече време в тази страна,защото е доста далечна и едва ли друг път ще отидем отново. В Нико ще се опитаме да разгледаме храмовете и да отидем до водопада и езерото....дано ни стигне времето.
При добра организация не е невъзможно да се видят много неща. Япония е далечна, но пък самолетните билети са на достъпни цени. Сега се оглеждам за самолетни билети за следващата планирана далечна дестинация и цените са с около 200 EUR над тези, за които пътувахме София - Токио. Ние, живот и здраве, сме планирали поне още веднъж да се върнем там ... Оставихме си още неща за изживяване и разглеждане ...

# 449
  • The QC to be!!!
... В Нико ще се опитаме да разгледаме храмовете и да отидем до водопада и езерото....дано ни стигне времето.
При доста хора (вкл и нас) след 5/6 храма, ти се отщева да ходиш да ги гледаш.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт