Ето го СЕПТЕМВРИ свеж! Започва есенен бебевалеж - Тема 9

• 39 065
  • 509
  •   1
Отговори
# 375
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте отново!
Благодарим за топлото посрещане!  Hug
Тъй като ние сме доброволци, майки със своите ангажименти към децата, семейството и работата, не винаги имаме възможност да реагираме бързо на въпросите ви. За това може да ви е полезно да използвате и други източници на информация за кърмене:

- на първо място това са майките с по-големи деца във вашата тема, които със сигурност могат да са ви много полезни с опита си;
- споделеният опит на много майки в Кърмачески подфорум, както и Библиотеката към него;
- Сайта на Ла Лече Лига в секция за Майки;
- Консултантския подфорум с Ла Лече Лига(кърмене и захранване) към Bg-Mamma;
- Националния телефон на Ла Лече Лига 0888-555-385

Както споменах и в предния си пост, важно е да маркирате въпросите към нас забележимо, за да ни е по-лесно да ги откриваме. В предишни теми, в които участвах по проекта, открихме, че най-работещ е следния формат:

ЛЛЛ, имам въпрос ...

Пожелаваме ви прекрасни емоции и поводи само за усмивки!  Hug

Ако имате желание, може да поставите и следната информация в първия пост на темата ви, за да имате винаги лесен достъп до тази информация:

Съвместна инициатива на BG-Mamma и Ла Лече Лига  България.
Въпроси, свързани с кърмене и захранване, освен към опитните мами в темата, може да задавате и към ЛЛЛ. За да се открояват и да се виждат по-лесно, е добре да ги маркирате в червено, например: ЛЛЛ, имам въпрос относно кърменето ... .

Заповядайте на Ла Лече Лига срещи, безплатни лекции за кърмене и захранване и на кърмачески срещи за бъдещи и настоящи майки в много градове!ПРОГРАМА ЗА МЕСЕЦА .
Актуална информация за кърмене може да откриете насайта на Ла Лече Лига, както и на страницата на ЛЛЛ във Фейсбук.
0888 555 385 - национален телефон за подкрепа, информация и помощ за кърмене.

# 376
Здравейте момичета, с голямо закъснение се включвам,аз си имам септемврийче( 8 септември) и ще се радвам да ме включите при вас, ако не е късно Praynig Praynig Praynig

# 377
  • София
Здравейте мами  Hug

Не съм писала от.... няколко теми.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ВЕЧЕ РОДИЛИ ПРЕКРАСНИТЕ СИ БЕБЧЕТА!   bouquet

Аз да се похваля, че на 17.09 се появи и нашата принцеса - Елина 2600гр и 47 см. Раждането ми не беше това, което си представях, но всичко се забравя като погледна малкото съкровище  Heart Eyes 

Имам няколко въпросчета. Кърмим се и бих казала доста доволно. До вчера я будех през 3 часа, понеже сама през деня може да спи повечко. Иначе вечер си се буди сама на интервали 2-3 часа. Но вчера мина педиатърката и каза да я оставя сама да си направи режим и да не я будя. Та сега съм в чуденка какво да правя. Памперсите всеки път са наакани  Mr. Green (може би един от всичките само да е напишкан, но така или иначе веднага след смяната бива нацапан) затова си мисля, че няма смисъл от по-често будене, но дали да я оставя сама да се събужда? Все още има леко жълтеничка и не знам дали има много общо със спането, но пък вечер си се буди сама по-често.
Също понеже понякога цока 10-15 мин от едната гърда, после иска на другата и там още 5-10 макс минутки. Предполагам в този случай не трябва да изцеждам. Обаче има случаи, в които цока само от едната към 20-тина (25) минутки и заспива така, че нищо не може да я събуди и другата гърда остава пълна, а ако се опитам да я събудя и да я преместя на другата по някое време директно заспива. Гърдата не е твърда, но определено ми е дискомфортно, защото я чувствам много тежка. Трябва ли да я цедя в този случай и ако да то колко?  newsm78

# 378
  • В царството на мечтите
Честито на всички мами пожелавам само хубави емоции с дечицата ви.
Аз съм още от чакащите  Simple Smile

# 379
Привет, момичета   bouquet

deni_k, ще ни бъдеш много полезна със сигурност  Hug

Да са ни честити новите бебчета  Hug

На чакащите бременелки, момичета вижда му се краят, скоро ще си гушнете съкровищата  Hug

eva_120, добре дошла при нас  Hug

илипили, трябва да я изцедиш гърдата, щом ти е неконфортно. Изцеждаш я , докато получиш облекчение, а не до празно

Хубав ден   bouquet

# 380
  • София
И аз все още чакам и все повече се отчайвам  Sad
Бях на преглед днес, понеже днес ми е термина, еми никакви контракции, ама никакви. Бебка си спи необезпокоявана, плацентата и е 3 степен ( от 2 месеца вече), 3-4 см разкритие без да съм усетила кога стават, без тапа ама никакви контракции, никакви  Cry
Ако не тръгнело раждане до понеделник, ще ми дадат хапчета за предизвикване.
Да се оплача и от защипан нерв на таза и крака, едвам се движа, а сега трява да се разхождам най-много. Е не мога, хем ме боли, хем вали дъжд, хем вече нищо не ми се прави................. думи нямам ooooh!

Е помрънках си, не ми олекна, но поне знам че другите не родили мами са в същото положение. Уж си даваме кураж, но натрапчивите мисли, че няма да се роди това дете си остават  Laughing

П.С. и това непрестанно звънене по телефона, как съм, какво става и т.н. по 2 пъти най-малко на ден от един и същ човек. Е как не се усетиха така и не разбрах. Туко що се развиках ( на майка ми) да ме оставят на мира и да не ми звънят постоянно да ме проверяват
 #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 381
И ние вече сме тук. Предизвикано нормално. Казва се Лазар, 3490гр / 51см. Сякаш мина леко, ще разказвам допълнително.  ooooh!

Успех и кураж на всички чакащи!  Hug

# 382
  • ул. "Мечтание"
Здравейте момичета, с голямо закъснение се включвам,аз си имам септемврийче( 8 септември) и ще се радвам да ме включите при вас, ако не е късно Praynig Praynig Praynig

Добре дошла, Ева!  Hug Ако желаеш би могла да споделиш повече информация за вас за да ви добавим в списъка.

Илипили, честита да ти е Елина!
Heart Eyes Hug

Зорито, тия 3-4 см не са станали от нищото. Няма как да станат, ако нямаш контракции.  Wink Възможно е да не ги усещаш, но това не значи че ги няма.  Peace Възможно е да не усетиш контракциите до доста голямо разкритие от сорта на 6-8 см. Simple Smile

mayshi, честит да ви е Лазар!  Hug Heart Eyes  bouquet

# 383
С малко закъснение да се похваля и аз на  06.09 се роди нашето слънчице Виктор. 3500кг. 51см. Нормално раждане без упойка.  В къщи сме си и се гледаме. Много ми е послушен пу пу. Още от болницата си направи сам нощна пауза и през деня също е много спокоен.  Успех на всички чакащи. И честито на всички мамчета, които гушкат своите бебчовци нека са ни живи и здрави!

# 384
  • София
Честито на новородилите майчета, да са живи и здрави дечицата   bouquet

Нощни, как така може да не усещам контракции? Днес на тоновете не се засякоха и за това казвам, че нямам. Иначе лекарката каза че имам 3-4 см, като подозирам че ми направи 1 см насилствено, за да ми помогне. Усещам много рядко лека болка, която даже не е и болка, просто неудобство във влагалището, но не мога да си представя, че няма да усетя контракция.
Ако съм от тези рядко срещани жени, то тогава ще усетя чак накрая болка и дали ще успея да стигна до болницата не знам  Shocked

Май започвам да се вкарвам сама във филма, я да не го мисля толкова много  Laughing Дето се вика, няма как да пропусна раждането  Laughing

# 385
  • ул. "Мечтание"
Ти не си денонощно на тонове. Simple Smile Тоновете са 20-30 минути, като през останалото време не се знае кога какво се случва.  Wink Просто няма как да направиш разкритие без контракции, невъзможно е. И да, може да не ги усещаш. Въпрос на индивидуална чувствителност.
А и тези сантиметри са още съвсем в начална фаза и така можеш да си изкараш дни. Раждането е в латентна фаза. Едва след 5-6 сантиметра навлизаме в активната фаза на раждането и тогава обичайно (но не задължително) нещата се развиват по-бързо. Контракциите стават по-осезаеми, не задължително болезнени.
Права си за едно обаче, няма как да пропуснеш раждането!  Hug

Liussi, честит да ви е ВикторHeart Eyes Много щастие и късмет му желая.

# 386
Зорито, едно успокоение и от мен! ЩЕ СТИГНЕШ ДО БОЛНИЦАТА! Със сигурност, нещата не стават толкова бързо като по филмите! Аз пък си мислех, че моето раждане ще се проточи 20 часа, пък хоп-хоп набързо стана! Ако ти пуснат система окситоцин за предизвикване в хода на самото раждане, ще стане доста бързо разкритието както при мен! Няма страшно на раждането, аз в момента съм по-зле с тази болка от шевове и отоци, а пък и онези гадни хемороиди от напъните, ужас, така че като се погледнете след раждането да не се плашите всичко било нормално и щяло да се оправи, така ми казаха, че аз се бях шашнала като се видях!

# 387
  • София
Благодаря момичета за съчувствието  Hug
Ще видя какво ще стане, ако не родя до понеделник, ще ида да ми дадат хапче за предизвикване на раждането, пък на мен не ми се иска Confused
За сега усещам болки ниско долу, като преди менструация, но не и свиване на корема, та не знам какво е  Laughing Ще си почакам, пък каквото ми е писано, това ще е  Mr. Green

Успех на още неродилите мамчета  Hug

# 388
  • София
Въпрос към ЛЛЛ

Здравейте, дъщеря ми е вече на 1 месец и се кърмим изцяло на поискване. От известно време, може би около седмица, се нахранва само от едната гърда, в следствие на което другата се пълни много. Засега не цедя, за да успее кърмата да се регулира според тези й нужди. Принципно знам, още и от сина ми, че по този начин кърмата намалява. Засега моята си държи същите количества. Бебка подозирам, че е с рефлукс, защото постоянно повръща, хълца. Почти след всяко хранене има обилно повръщане по няколко пъти. Нааканите пампита са ОК, напишканите също, детето наддава добре, до този момент (1 месец) е 1.500кг над теглото й от изписването. За това не се притеснявам. Просто няма начин да я накарам да суче и от двете гърди на едно хранене. След като се нахрани, напълно отказва да суче. Приспиването от днес е люлеейки, понеже тя много иска да суче, докато се приспи, но захапе ли, веднага се задейства рефлекса на потичане и тя като усети млякото, се дърпа, понеже вероятно се е нахранила и просто иска да се приспи без да тече мляко. Но уви, няма как да стане. Ако по някаква причина продължи да суче, за да се приспи, въпреки притока на мляко, веднага започва да повръща и да хълца, от което се разбужда и се получава един омагьосан кръг. За това вече се люлеем. Притеснявам се какво ще се случи с кърмата ми заради това, че хапва само от една гърда на хранене. Другата гърда се пълни доволно за следващото (дори прекалено бързо и много количество), но не я усещам болезнена или напрегната, а просто пълна и то доста, че дори и твърда. Но пак казвам, не е болезнено. Понякога сутрин цедя по около 100мл от някоя от гърдите, за да олекне, защото много се е втвърдила. Не знам дали обясних ясно ситуацията, ако имате още въпроси, които бихте искали да зададете, за да стане по-ясно, питайте. А моят въпрос е какво да правя, как да я накарам д асуче и от двете гърди, или просто е невъзможно!? Имам идея да й давам да суче по малко и от двете като ги редувам, до нахранване, но така ще хапва само предно мляко и може би ще й се засилят коликите. За това още не съм прибегнала до този вариант.
Предварително благодаря за отговора.  Hug

# 389
Зорито и аз усетих същите болки отначало като на болезнена менструация, близо си до целта! Успех и леко раждане!

Общи условия

Активация на акаунт