Ето го СЕПТЕМВРИ свеж! Започва есенен бебевалеж - Тема 9

• 39 075
  • 509
  •   1
Отговори
# 360
Agness, честита ти бебка Ема, много сладко име Simple Smile
Честити мъжлета на Елч и на Цветомира! Да ви растат здрави и силни!

wickedly, ние масажираме лекичко с кремчето, което нанасяме след баня - много й е суха кожичката и я овлажняваме така. А за гимнастиката - таткото в началото правеше по малко за новородени, но сега като се мъчи бебка с коликите така мята ръце и крака, че сама си ги прави упражненията Wink

# 361
Здравейте момичета,

Да споделя и аз, че на 14.09 се роди нашата Лора - 3480, 50 см. Раждането стана бързо, за около 4 часа, и доста интензивно откъм емоции и контракции, без упойки и други добавки, въпреки че за момент, нетипично за мен, се замислих за упойка - толкова начесто бяха контракциите, но не остана възможност да изкажа това желание, защото много бързо стигнах до пълно разкритие. Бебка излезе след няколко напъна и за разлика от първото ми раждане, тези ги усетих доста повече, включително излизането на главичката - явно защото се случи доста бързо. Гушкаме се откакто се е родила, кърмим се добре и Лора успя да наддаде още в родилното. Единственото, което помрачи радостат ми, е че ни държаха 5 дена, заради инфекция на Лора, за която твърдяха, че била вътршно утробна, но аз съм убедена, че е вътрешноболнична, тъй като на мен всички изследвания са били и продължават да са в норма. Биха и антибиотик, с което не можех да се преборя, но слава Богу вече всичко е наред.

# 362
И аз да се похваля с моя принц Асен.
3,600 и 52 сантиметра.
След като ви писах,че имам някакво по различно течение то се превърна в ярка крав и изтичах към болницата.Там ми казаха,че бебето идва и имам 3 см раскритие.Цяла вечер се мъчех да стигнат до 5 см докато ми сложат упойката(препоръчвам на всички още чакащи майка епидуралната упойка).Другите 5 см ги получих без болка епидуралната упойка е вълшебна.
Въпреки,че имах нужното раскритие за да родя бебо не мислише да излиза нямах никави напъни.След 25 часовото чакане и ахкане в 20.09.2014 се роди моя син.
Честито на всички майка които като мен са в набесата и тарпение на тези които още чакат(чакането и всичко друго си заслужава). Hug

# 363
Бързам да ви се похваля, че и аз станах мама на 21.09.2014г. в 12:30ч. на обяд на малък мъж 3.540кг. и 51см. нормално раждане!
Приеха ме на 20.09. в 22ч. да следят тоновете на бебчо, защото имаха съмнение дали не го души пъпната връв! Направиха ми изследвания и полегнах на леглото и веднага започнаха контракции, които преди това нямаше, а и не бяха предизвикани, бяха на често и регулярни, но плода високо, разкритие 2.5см. Аз питах дали това, което усещам са контракции, че незнам какво е и погледнах записа - наистина бяха! В 1 през нощта спряха контракциите от само себе си до 6 сутринта и си поспах малко! Сутринта преди да изпратя нощната смяна и да дочакам моя си доктор, което най-моного исках ме прегледаха разкрие 3см., плода още високо и шийка 50% скъсена, казаха че имам шанс за нормално раждане! Дойде доктора ми и каза небой се днес ще си мама, отидоха на секцио през това време моя мъж дойде, защото започнаха вече много по-силни контракции на 5 мин., а даже и по-малко! Отидоха на секцио и ни оставиха нас с моя мъж самички в 8ч. сутринта той гледа записа, държи ми ръката и казва сега започва, вече е на върха, можеш да се отпуснеш отминава и така! Дойде доктора малко преди 10ч. и ми спукаха водите и като се започнаха онези ми ти контракции след това ауу малък ужас! Не издържах и си викам геройня не съм, медалите се свършиха, я викнете анестезиолога! Дойде един по-възрастен и много печен доктор сложи ми епидурална упойка и ми пуснаха окситоцин система и заспах от 10-11:30ч. В 11:30ч. контракции, ама нови на вид усещам, прегледаха ме 7см. и за още 10 мин. станаха 10см. В 12ч. вече напъвах и в 12:30ч. се влюбих внезапно, безкрайно и за цял живот! Това е от мен мами!

# 364
Честито на всички нови мами. Да са здрави и много щастливи малките бебчовци.

# 365
Честити бебчета на всички мами да са ви живи и здрави!Направо страхотни разкази всички сте героини!  bouquet

Почти всички родихте вече,аз нямам търпение вече,много ми е изнервено това очакване,термина ми е утре а симптоми никакви,хич не му се излиза на бебо!Дано скоро и аз да разказвам! Praynig

# 366
  • София
Iva V. и аз се отчайвам като теб, и моят термин е утре. Никога не съм мислела, че бебка ще бъде преносена. То не бяха убеждения, че плацентата не е добре, то не бяха инжекции, то не беше чудо и накрая какво.......... не й се излиза  Laughing

Останахме наистина малко необебили се, но и нашия ред идва  Party

# 367
Хайде и аз в групата на чакащите и леко отчаяни бременни ,  терминът ми е днес , силно се надявам нещата да тръгнат и да не се бавим много  Praynig Praynig

# 368
На тези три мами, които още чакат с термин днес и си мислят, че като няма симптоми нищо няма да стане! Кураж, не е така! Ще видите и аз мислех точно като вас! Simple Smile

# 369
  • София
selinadi, чул те господ  Hug
Вече сме на финалната права, но явно нервите не ни издържат и ни се струва, че времето се влачи и никога няма да дойде нашия ред  Rolling Eyes

Иначе си права, може би когато най-малко очакваме, без никакви предварителни симптоми ще ни запукат контракциите и ще тръгне раждането  Laughing

# 370
Хехе, още три нови мами Simple Smile Браво, момичета, отлично сте се справили. На чакащите - успех, скоро и вие да разказвате! Simple Smile

# 371
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте, мили бъдещи и настоящи мами!

Казвам се Деница и съм Ла Лече Лига Лидер. Включвам се при вас, за да ви запозная с проект на Ла Лече Лига България и Бг-Мамма , целта на който е да подпомогне всички бъдещи и настоящи майки в отчетните теми с информация и подкрепа за кърмене. Този проект работи успешно вече няколко години. Майките имат възможност да задават въпросите си относно кърмене, захранване и отбиване в темата, като ги маркират по подходящ начин, за да се откриват лесно (например по този начин: "ЛЛЛ, имам въпрос относно ..."). На тези въпроси отговаряме ние - Ла Лече Лига Лидери и Помощници за кърмене към ЛЛЛ. Всички ние сме майки-доброволки с опит в кърменето, преминали специално обучение и имаме желание да ви предоставим информация, подкрепа и опита на много майки от цял свят, за да постигнете вашите цели относно кърменето.

Тъй като не искаме да се натрапваме в отчетните теми, ще се радваме да разберем мнението ви, дали искате нашето присъствие във вашата тема. Ние взимаме отношение само по въпроси, адресирани изрично към нас и не се намесваме в останалите дискусии.

Честити бебета на вече родили и бързо възстановяване! На тези, на които им предстои този уникален момент, леко раждане!  Hug

# 372
Страхотно , скоро си  мислех кога ще се включите .
Ще се радваме на вашите сьвети относно кьрменето .

# 373
  • ул. "Мечтание"
deni_k, добре дошла при нас!   bouquet Hug

# 374
deni_k  добре дошла   bouquet    bouquetпрекрасно е че някой има желанието да помогне   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт