Ето го СЕПТЕМВРИ свеж! Започва есенен бебевалеж - Тема 9

• 39 085
  • 509
  •   1
Отговори
# 345
  • ул. "Мечтание"
Агнес, надявам се всичко да мине добре!  Praynig Praynig Praynig

# 346
  • have faith and be patient ..
Момичета,  от кога се правят масажите за кръвообращение на бебо,  от раждането ли?  newsm78

# 347
Аз го правя от първия ден у дома. Но само с поглаждане засега, без потупване и пощипване.

# 348
  • София
Това, което аз знам от една кинезитерапевтка е, че масажът започва от 10тия ден. Като в началото е със съвсем лек натиск и първите 1-2 месеца не се масажират гърдите.

Иначе бебо не се е обърнал още и утре съм на боуен терапия. Стискайте палци да подейства Praynig

# 349
  • София
Успех agness  Hug Всичко ще е наред  Simple Smile
Понеже видях, че си при доктор Колева, за Жана Колева ли става дума?

# 350
Честити нови дечица!

Да се отчета от днешния ми преглед: раждането по никой от естествените критерии не се очертава да предстои. Нямам контракции (каквито и да е), нямам разкритие, бебето не е слязло в таза. Утре отивам на преглед и при доктора, при когото ще раждам, че да решаваме какво да правим. Малко ми е притеснено да го предизвикват, но ако бебето не иска по друг начин...

Иначе настинката ми поотминава. Днес ми изписаха още малко хомеопатия и капки за нос, така че се надявам да съм във форма за предстоящите предизвикателства!

# 351
Здравейте,
Отчитам се, че днес в 16:15ч.се роди Ема, цели 3.250кг.

Накратко раждането не беше никак лесно. Исках нормално, но накрая завършихме секцио. Болките ми започнаха в полунощ на 22-ри срещу 23-ти. Сутринта към 5 контракциите вече бяха на 8мин. И събудих ММ да ме закара до Токуда. Докато пристигнем болките станаха на 5 мин. От 7ч. До 15:00ч. Болките бяха на 3 мин, и всяка следваща все по-силна. За съжаление обаче за толкова време разкритието беше едва 2см. Оказа се, че и бебка се е обърнала в неправилна посока и не може да излезе. Лекарката почти до последно чака да направи опит да я обърне, но се беше заклещила здраво и не помръдваше. Навсичкото отгоре към 1 и малко се спукаха и околоплодните води, но по- голямо разкритие така и не получих. Сложиха ме известно време на с-ма и пак нищо.
Накрая док. каза, че нямаме избор и ще правим секцио. Нямаше смисъл да се мъча повече. Към 4 без 15 ме вкараха в операционната и към 6 излязохме.
А тъй като вече почти два дни не съм спала повреме на секциото, като  ми сложиха упойката, тя ме отпусна и така ми се доспа, че едвам си държах очите отворени. Какво да ви кажа.....след излизане от упоката си боли....но нямаше нищо сравнимо с това да видя Малката ми принцеса Simple Smile От емоции като ми я показваха се разплаках на операционната маса.
Утре ще ме раздвижват и след това ще оставят вече бебека при мен за постоянно. Много съм нетърпелива.
Изключително съм благодарна на екипа в Токуда и за грижите, които полагат, както и за вниманието.
А д-рката е Росица Колева

# 352
  • София
Честито, Агнес Tada
Да се възстановяваш бързо и скоро да се гушкате!

# 353
Привет, момичета   bouquet

Agnes, да ти е честита малката дъщеричка. Да ти носи само радост. Много си се измъчила с раждането  Sad . Пожелавам ти възможно най-бързо възстановяване и бързо бързо да се прибирате вкъщи с малката Ема  baby_neutral

boonboon, абе няма къде да иде малкот, все ще се роди  Grinning

mayshi, успех  Peace , дано наистина не се стига до предизвикване. И аз си мислех, че моята бебка няма намерение да тръгне, пък тя 1 ден преди термин взе , че се появи, така че никога не се знае  Hug

Момичета, я ме светнете какви са тия масажи за кръвообръщение? Аз нищо не правя  Confused А гимнастика на бебето правите ли? И каква?

Нощни, няма ли да хапваме скоро зелева салата?  Tired

Yoanny, успех с боуен терапията, дано да даде очаквания резултат  Praynig
 За чая, аз не си купувам готов чай, а съм си взела от аптеката 1 пликче копър и ч пликче анасон и си правя чай, като на 200-250мл вода слагам по 1-2 щипки от двете, варя 5мин и оставям да се позапари за около 30мин. Та ти спокойно можеш да си купиш само копър от аптеката и да си правиш чая без анасон. Иначе може да добавите също магданоз и кориандър към чая  Peace

Момичета, днес за пръв път се разделихме с бебка. Трябваше да пътувам и я оставих на майка ми да я гледа. Притеснявахме се как ще я храни, че тя биберон не признава, но като е гладна е признала  Whistling . Яде по 90мл на хранене гладничето малко  Heart Eyes Сега поне разбрах по колко кърма горе-долу яде на хранене Simple Smile . Иначе много ми липсваше, въпреки че само за 6-7 часа бяхме разделени. Като се прибрах беше едно гушкане, лигавене.... мани, мани  Joy

Хубава вечер на всички и леко раждане на раждащите тази нощ   bouquet

# 354
 newsm44 newsm44 newsm44
Честито Агнес да ти е живо и здраво бебенцето , мама и тати също..  bouquet  bouquet

# 355
  • ул. "Мечтание"
Агнес, честита да ти е ЕмаHeart Eyes

Ние сме още 2 в 1. Simple Smile Wink Скоро ще я ядем зелевата салата, то е ясно. Но не е ясно точно кога.  hahaha Joy

# 356
  • София
Честита дъщеричка Агнес, да расте жива, здрава и щастлива   bouquet

# 357
Да се похваля и аз с малко закъснение ( не съм от най- пишещите , но редовно си ви следя )  Rolling Eyes На 14.09 - 13 дни преди термин се роди моят син - 3800  Joy , 52 см . Кръстих го Светослав , на баща му ( Станислав) , въпреки че беше Кръстовден , а моят свекър се казва Красимир  newsm78. Накратко за раждането : към 19:30 ми изтекоха водите, взех душ и газ за болницата . В 8 и нещо пристигнахме , бях с 5 см разкритие , след малко започнаха доста болезнени контракции и така към 22 ч. докторката реши ,  че е време да раждам , преместиха ме на магарето и започна якото напъване . Оказа се , че главичката на бебето е голяма и ме кръцнаха малко с една нережеща ножица  #Cussing out . В 22:40 вече гушках малкото същество . Последва шиене без упойка , идеше ми да я изритам таз докторка в главата . И това е ... Grinning На неродилите мами пожелавам бързо и безпроблемно раждане като моето ( с малки изключения де  Joy )

# 358
Хайде и от мен едно включване с разказ за раждането, че то ще стане време пак да забременявам, пък няма да съм ви споделила. Joy

На 18-ти най-сетне благоволи да ми падне малко от тапата. Леко се притесних от това, че кървавите нишки бяха по-светло червени (не ярка и бистра кръв все пак, де), а с каката си бяха тъмни към кафеви. В допълнение си бях и с едни сравнително силнички, освезаеми контракции, ама нито ми бяха за първи ден, нито бяха нетърпими. Решихме с ММ да отскочим до болницата като подозирах, че ще ме оставят за раждане. За моя изненада се оказах с цели 6см. разкритие и мека шийка. Лекарката каза, че с тоя статус съм си за приемане. Докато оправим документи, кръв, клизми, ала-бала - и стана 21:20-21:30ч. Закачиха ме на система. Малко преди 22ч. констатираха разкритие 8см. и ми пукнаха водите. От там точно преди най-силните контракции ме накараха да лежа и докторката ми помагаше за изглаждането на шийката - бая зор видях. Последваха и болезнените контракции. След това - напъните. Преместиха ме в родилна. На 4-тия напън изкарах малкия, отне ми не повече от 10-тина мин. Оказа се с 3 пъти увита пъпна връв около вратлето - имах закрила Отгоре, за да не стане най-лошото. Интересното е, че тоновете нито веднъж не паднаха по време на раждането - напук на пъпната връв. И пак въпреки нея, Светлин изплака бързо. Неонатолозите по-късно казаха, че всичко е ОК и няма за какво да се притеснявам. Последваха притесненията за мен. Изтече ми повечко кръв от обичайното. 2-3 пъти попитах има ли нещо, което не е наред, но отговор не получих. Само виждах как лееееко се суетят. Слава Богу, и това се размина! Не разбрах защо се получи, но спря. Вече сме добре. ММ беше с мен (и миналия път присъства на цялото раждане), подкрепя ме, държа се геройски, накрая даже имаше честта да пререже пъпната връв - акушерката внезапно го покани и докато не го привиках, той сякаш не разбра, че на него говорят. Още не съм имала възможност да го попитам какво е изпитал тогава, но предполагам е горд и с това си действие. Баща ми вика "следващото може направо да го изражда, той вече знае как става". hahaha От понеделник сме у дома, кърмим се и спинкаме. Пу-пу, все така да е! Praynig

Благодаря на всички за милите пожелания!  bouquet

# 359
  • ул. "Мечтание"
Цветомира В, честит ти Светослав!  Hug  bouquet Да ти е жив и здрав. Много радост и любов да има в живота си.

Теди  Hug

Общи условия

Активация на акаунт