Работа, CV-та, HR-и, съвети - 39-та тема

• 104 649
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Включих се преди 10 дни в темата за да питам за мнението ви относно агенциите.
Е, пак ми се обадиха от агенцията. Уредили са ми интервю в петък. По моята специалност. Simple Smile Да видим какво ще стане.

А след последните постове в темата реших да си направя ново СВ.  Laughing
Ползвах тази идея. Не съм го теглила, а го "прекопирах".  Отляво сложих снимка и написах лични данни, образование, езици, други компетенции, а в дясното каре се побра стажът ми. Точно една страница излезе. Много си го харесвам и ще си го сейвна и него. 
Не знам дали да го изпращам и как ще се приеме от работодателите.  Rolling Eyes
ooooh! И аз се подредих с тази бланка.
Никой вече да не е посмял да ме дискриминира по формат! Naughty  Laughing

Red velvet, ще хвърлиш ли едно око, като имаш време, плийз    bouquet

# 466
  • София
Честит рожден ден на Ред!  bouquet

Някой да знае нещо за списание 9 месеца. Непрекъснато въртят обяви!

# 467
  • София
HP никога не изисква снимка, тъй като това представлява дискриминационна практика. CV-то не е задължително да е в темплейт бланка, ако HR-ът и мениджърът, който наема са от прогресивния, а не дебилния тип HP служители. Но с падането на нивото на хората, които работят там (казвам го доста информирано), съвсем естествено е нивото да не е високо и критериите да са побългарени.
За снимка никой не е говорил.
А това за спадането на нивото съм готова да го дебатирам, но не виждам смисъл да е в тази тема. Нивото и изискванията за езика се вдига от година на година, та най-малкото това е един от критериите, по които горното изказване не може да бъде меродавно.

# 468
HP никога не изисква снимка, тъй като това представлява дискриминационна практика. CV-то не е задължително да е в темплейт бланка, ако HR-ът и мениджърът, който наема са от прогресивния, а не дебилния тип HP служители. Но с падането на нивото на хората, които работят там (казвам го доста информирано), съвсем естествено е нивото да не е високо и критериите да са побългарени.
За снимка никой не е говорил.
А това за спадането на нивото съм готова да го дебатирам, но не виждам смисъл да е в тази тема. Нивото и изискванията за езика се вдига от година на година, та най-малкото това е един от критериите, по които горното изказване не може да бъде меродавно.

Ти каза, че хубавата снимка била от значение.... както и да е.

И аз не искам да споря. HP е компания, която до болка познавам отвътре, за да твърдя това, което твърдя.

# 469
Мислите ли, че е удачно да пращам СВ в PDF формат? В смисъл дали навсякъде ще успеят да го отворят?  Thinking
Често ми се е случвало да пробвам да отворя такъв формат на чужд компютър и тепърва да тегля Adobe Reader, защото до момента го е нямало?
Да не взема да се самопрецакам с ПДФ-а?

# 470
  • Сф
Аз пускам СВ само и единствено в pdf формат. Уърд ми изглежда като незавършено и непрофесионално. Peace

# 471
Някакви отзиви за Еконт като работодатели и заплати?

# 472
  • София
Аз пускам СВ само и единствено в pdf формат. Уърд ми изглежда като незавършено и непрофесионално. Peace
Аз също мисля така. Peace

Ти каза, че хубавата снимка била от значение.... както и да е.

И аз не искам да споря. HP е компания, която до болка познавам отвътре, за да твърдя това, което твърдя.
Това последното го подминавам транзит без коментар! От 2006г до днес имам какво да разкажа. Wink Свикнала съм да отминавам коментари на хора, които никога не би ги огряло там и краткосрочни бивши служители. Наслушала съм се достатъчно за всичките ми години, прекарани там. Ваксинирана съм. Peace

Да, точно- хубава снимка, а не селфи, беше писал и някой по-горе. Мен снимката ме грабва и съвсем субективно давам преценката си, че искам да срещна този човек. По-бързо се получава химията. На живо вече е друго Ф2Ф.

# 473
  • София
Наистина ли има хора, които слагат други снимки, освен тип официални в автобиографии?

# 474
Наистина ли има хора, които слагат други снимки, освен тип официални в автобиографии?

Абсолютно!

Получавала съм най-разнообразни такива. Над 40 годишна дама на детска люлка с плисирана пола и две плитки тип Пипи, люлееща се, снимки от бала, снимки с компания и стрелка посочваща кандидатстващия, снимки с компания без стрелка, селфита, секси селфита, снимки с наздравица с алкохол, от плажа, по бански, секси пози, бодибилдинг пози...

Абсолютно реални и на място да остана, ако те лъжа!  Simple Smile

# 475
Снимките наистина понякога са нелепи. Но и мейл адресите не падат по-долу. Какви ли не съм срещала - захарна катеричка, сладкото коте, Мишо готиния, буби83, миличкото86 и др.подобни.

# 476
  • София
Значи моята снимка и мейл изглеждат скучни  Joy

# 477
Значи моята снимка и мейл изглеждат скучни  Joy
Идеално. Така трябва. Grinning

# 478
  • София

Да! Любима ми в снимката на гол до кръста младеж снимана с камерата на лаптопа и детайлно отразяваща пъпките му.

# 479
За осем години съм видяла какво ли не. То са нахилени селфита, плажове, сватби....всичко. Групови сбимки, орязани голи снимки, пиянски компании. Фаворит са ми снимка на мъж с бутилка в анцунга, отзад жена му кълчи гюбек пред едно кюмбе.

Общи условия

Активация на акаунт