Работа, CV-та, HR-и, съвети - 39-та тема

• 104 637
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • София
В сферата, в която търся работа винаги искат мотивационно писмо. За мен това е абсолютно излишно. И много се дразня, но като го искат, а аз не изпратя дали въобще ще ми отворят CV-тo?
И от това, което чета тук, автобиографията ми да не е в европейски вариант, така ли? Аз тъкмо го написах, но имам и в друг формат

# 451
  • София
Аз си намерих работата, благодарение, на която се изхранвам в момента в следствие от разговор на кафе във вървежно заведение в София. Съответно и ние сме се срещали с бъдещ сътрудник в кафене - не се получиха нещата с девойчето обаче. Тя не даде обратна връзка, а я бяхме харесали.

# 452
  • София
Да ви кажа един трик - правите си СВ в Джобтайгър, накрая избирате Операции и Изтегляне.
И се получава един много хубаво оформен файл.
Аз досега си играх.
Направих си 4 СВта, да си имам.

Да ви предупредя - има една фирма Мегатекс, редовно пускат обяви, пълно менте са.

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 16:39 от L'Agent

# 453
Аглея, различно е в различните сфери на работа. Най-добре е човек да се съветва за формата на СВ-то с хора, които работят в същата фирма или поне в подобна и на подобна позиция. Ако кандидатстваш за сервитьорка и формата на джобс-а е напълно ок.
За мотивационното писмо на мен поне не би ми направило добро впечатление, ако кандидатът реши да прескочи някое от изискванията в обявата. Не, че съм му фен, но работодателя явно си държи на него, щом го иска.

# 454
Най-мразя клиширани мотивационни. По-добре без тях.

Искала съм няколко пъти, но го бях замаскирала в текста на обявата, да видя колко са я прочели от-до. Еми много се разочаровах. А беше за по-креативна позиция, но уви...
В България все още се кандидатства за каква да е работа, а не заради страстта от това, което ще правиш.

# 455
  • София
В интервютата в кафе няма нищо лошо, най-големите headhunters по света се виждат с кандидатите си извън офиси.  Peace Въобще не го намирам за притеснително.
Аз също смело мога да заявя, че няма да се притеснява ако срещата ми е именно с някой от най-големите ловци на глави. А не примерно насаме с г-н Пейков в кафенето на Берковица, където някой от познатите ми ще реши, че се срещаме по други поводи с него. Joy
Това е при нас, така че няма да казвам какво мисля Simple Smile
Ще кажа причината. Имаме нужда от много хора, не от един човек, затова даваме бонуса. Никой от нищо не е бягал, веднъж завинаги разберете, че центровете от BPO сектора се нуждаят от много нови хора при нови проекти. Не всичко е текучество  Peace
Хм, аз идвам точно от този сектор и съм кристално наясно и за едното и другото. Не случайно имам и страхове, които споделих на глас тук.
Да ви кажа един трик - правите си СВ в Джобтайгър, накрая избирате Операции и Изтегляне.
И се получава един много хубаво оформен файл.
Аз и там имам попълнен формат. Ползвам го когато кандидатствам по харесани от мен позиции там. Peace

# 456
копче, позицията е при нас, даваме пари, защото се разширяваме. Трябват ни хора.  Peace

# 457
Върнах се от интервюто - търсеният човек не съм аз. Искат счетоводител, който да води 7 фирми и да осчетоводява , това което шефа казва, а не което закона позволява. Това е причината да искат да се разделят с настоящата счетоводителка.

# 458
Включих се преди 10 дни в темата за да питам за мнението ви относно агенциите.
Е, пак ми се обадиха от агенцията. Уредили са ми интервю в петък. По моята специалност. Simple Smile Да видим какво ще стане.

А след последните постове в темата реших да си направя ново СВ.  Laughing
Ползвах тази идея. Не съм го теглила, а го "прекопирах".  Отляво сложих снимка и написах лични данни, образование, езици, други компетенции, а в дясното каре се побра стажът ми. Точно една страница излезе. Много си го харесвам и ще си го сейвна и него. 
Не знам дали да го изпращам и как ще се приеме от работодателите.  Rolling Eyes

# 459
Аз също се замислям да променя вида на моето Св, пък дано и това помогне  Confused
И мога ли да не посочвам пощенски адрес в СВ-то а само е-майл и телефон или
трябва  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 18:34 от Анонимен

# 460
Не ви теябва пощенски адрес. Само града е достатъчен. Ако кандидатствате в друг град, дори не е важно да пишете в кой се намирате в момента. Освен ако бе искате да използвате това и да извивате ръцете на работодателя са ви даде пакет за преместване.

# 461
На няколко места вече виждам такава подредба - лични данни отляво, работа и компетенции отдясно. Между другото, впечатлена съм от начина, по който е показала степента на владеене на това и онова, много е хитро Simple Smile

# 462
  • София
копче, позицията е при нас, даваме пари, защото се разширяваме. Трябват ни хора.  Peace

Red Velvet, писах ти на лични, но не отговори.Та да питам тук, директно - в кой сектор и коя фирма работиш?

# 463
  • Тра-ла-ла

А след последните постове в темата реших да си направя ново СВ.  Laughing
Ползвах тази идея.
Много добра идея Peace Превъртях още няколко темплейта от този сайт и видях, че в някои СВ-та има място за кратка мотивация от типа "Защо да изберете мен". Което е къде по-добър вариант от мазните баници, наречени мотивационно писмо Mr. Green

# 464
kopche, абсолютно без никакъв елемент на заяждане , а имайки в предвид , че сме на две противоположни мнения , можеш ли да споделиш от къде имаш преки наблюдения , че на CV в друг формат не се гледа добре. Аз веднага казвам , в средно голяма , производствена фирма съм, с не български собственици - СВ-тата се гледат задължително от управителя и неговото мнение /също като моето и на нашия специалист ЧР/  е това , което споделих , за допълнителното усилие...
HP. Peace

Не май съвсем... Там е въпрос на кадърен или некадърен HR ще попаднеш. 
Ами аз и по-горе споменах, че аз съм участала в този подбор на хора за нашата секиция и съм гледала много СВта. Не съм HR- просто част от от всички задължения и подпомагане на мениджмънта да вземе бързо и вярно решение. Изморително е. Наплива от желаещи е голям и принципа на отсяване е точно този- грамотно, четливо, подредено написано. Хубавата снимка също така на кандидата е от значение. Така или иначе над 70% отпадат още на езиковият тест, така, че има доста спънки след това.
Сега всичко минава през Софика и те си имат механизмите за подбор.
Споделих просто мой опит и виждане. Peace

HP никога не изисква снимка, тъй като това представлява дискриминационна практика. CV-то не е задължително да е в темплейт бланка, ако HR-ът и мениджърът, който наема са от прогресивния, а не дебилния тип HP служители. Но с падането на нивото на хората, които работят там (казвам го доста информирано), съвсем естествено е нивото да не е високо и критериите да са побългарени.

Общи условия

Активация на акаунт