Работа, CV-та, HR-и, съвети - 39-та тема

• 104 890
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Pleven, Bulgaria
Имам покана за интервю за стажантска позиция,по специалността ми в една от мобилните компании,но аз съм кандидатсвала за лятната им програма,а те ми се обаждат сега.Това,нормално ли е,защото тогава беше за пълно работно време,но аз още уча и няма как да съм от 8-18:00.И има ли някой запознат с протичането на интервюто,въпросите свързани с фирмата и позицята ли са или някакви по-абстрактни,като Какво очакваш и т.н.

# 151
ganu6ka не изпускай това интервю, нищо че все още учиш, предполагам че стажантската им програма е съобразена и с учащите, и съм чувала че такива програми се провеждат целогодишно. За съжаление относно въпросите за интервюто няма как да съм полезна - Може би - Защо избрахте да кандидатствате за този стаж?, Какво очаквате?, може би въпроси от типа Колко време седмично можете да бъдете стажант, в смиъсл по колко часа на ден...
Все пак успех  Hug Naughty

# 152
Да споделя и аз малко ... Нанагорно ми идва вече ...

Пусната обява за складов работник. Близо до нас е, но е повтаряща се обява.Условията бяха сравнително добри (лошото беше, че договора щеше да е на минималната), господина каза, че колебанията са между мен и още едно момиче. Повтарянето на обявата било защото трудно се намирали свестни работници.  Rolling Eyes
След два дни обявата беше пусната пак.

Имах случай "работодателя" да ми звъни в 20.30 часа. Условията бяха лоши, но ако се бях съгласила, щях да започна веднага. Продавачка на закуски, шестдневна работна седмица, на 8 часа за 400 лв. Отказа ме заплата, а и самия работодател - плюеше "тъпите софиянци" (а аз съм такава), обясняваше ми, че касови бележки не давал. То като имало проверка се разчувало из района.  ooooh!

Отивам на интервю и ми дават да попълня въпросник. Единия от въпросите беше "Имате ли деца?". Отговорих с "не" (действително нямам), на интервюто ги питах защо питат такива лични неща. Отговора беше, че въпроса не  е толкова личен и за тях било важно да знаят. Питах ги дали ако имам деца, ще ме уволнят, отговориха ми отрицателно.
Не се обадиха, че съм одобрена и подозирам, че причината е горната случка.
Беше утвърдена фирма в сферата на производството на храни.

На следващото интервю директно при появяването ми ми казаха, че вече са си намерили човек. Попитах ги защо не са ми се обадили да не идвам, все пак купувам си билети, губя време, а и валеше дъжд. Отговора беше "ми извинявайте".
За продавачка на кафе, алкохол и цигари беше.

Кандидатствала съм за работа в производството на закуски, отивам и жената започва да ми обяснява условията за продавачка на закуски. Обяснявам й, че съм говорила с мъж и кандидатствам за друга позиция, тя твърди, че нямат друга пусната обява. Тръгнах си и след малко ми звъни същата и ми каза, че да, имали друга обява, но тя щяла да е валидна след месец и засега не могат да ми предложат работа.

Вярно, неквалифициран персонал съм, но не съм идиот макар че се чувствам точно такава.

# 153
Продавачка на закуски, шестдневна работна седмица, на 8 часа за 400 лв. Отказа ме заплата, а и самия работодател - плюеше "тъпите софиянци" (а аз съм такава), обясняваше ми, че касови бележки не давал. То като имало проверка се разчувало из района.  ooooh!

Как се живее в столицата с 400 лева? Отвратително. Като са му тъпи софиянците, защо не си направи бизнесчето по родните земи. ooooh!
От такива като този се раждат бекрайните вражди - София-провинцията.

# 154
Точно кореняк-софиянец в собствено жилище* МОЖЕ БИ би оцелял с 400 лв 2-3 месеца. Но тези пари вече не стигат и в провинцията.
*В София разходите са за квартира и точно за там не стига подобна заплата.

# 155
Да, права си. Същото важи и за другите големи градове. Но в столицата все пак всички знаем идват твърде много хора от другаде. Чака ги наем (или заем, жилищен кредит). Ето защо винаги съм се чудела на мненията, че хората от другите градове свалят нивото на заплатите. Няма логика просто. Ама никаква.

# 156
Хората идват в София, защото има въобще някаква работа в столицата, не защото биха получавали повече пари.

# 157
  • КиТ
Точно  Peace

# 158
  • София
И затова са склонни на заплата, която едва им покрива разходите.
Докато софиянците сме някак по-уверени и гледаме освен разходите, да ни остане и нещо отгоре.
И все пак това съвсем вече не важи за всички от провинцията.
Гледам ги тука, в Бизнес центъра, разни младежи от провинцията с езици, на добри заплати, на квартири и пр.

# 159
В началото на седмицата отидох на интервю в Т-маркет, Гео Милев, кандидатствах за касиер но до интервю не се стигна, дали не направих грешка че отказах защото всъщност търсеха Продавач топла точка но ме не ме удовлетворяваше  Rolling Eyes

# 160
Ако обявата е била за касиер и ти си кандидатствала за касиер, а са ти казали, че търсят за топла точка - не виждам защо да си направила грешка.

# 161
на мен ми се е случвало да ми звънят за интервю в неделя...

# 162
  • КиТ
Вярно  newsm78

# 163
# 164
Да споделя и аз малко ... Нанагорно ми идва вече ...

.....

ooooh! ooooh! ooooh! Whistling   без коментар

Общи условия

Активация на акаунт