Отговори
# 615
Аз не съм разделяла прането на бяло и цветно. Реших, че е по-логично бебешките дрешки да не пускат  Rolling Eyes (както си и беше, де). Отделих само плюшените гащеризончета, одеалца, жилетчици разни такива, които може да пуснат мъх. Прах всичко на 40 градуса с центрофуга, без омекотител. Изгладиха ми се идеално и нямам оплаквания.

# 616
Момичета, някоя от вас ще ражда ли в Токуда и към кой доктор сте се ориентирали? Предстои ми избор на лекар за раждане и много се колебая. Моля ви, ако някой има впечатления от лекарите да ги сподели:)

# 617
  • Пловдив
Живот и здраве аз ще раждам там. При Лазарова. Но ако обичаш многото приказки или очакваш повече внимание и подкрепа-препоръчвам Кирякова.
Утре съм на тонове, а днес излезна микробиологията и съм със стрептококи Sad((( Ще видя какво ще изпишат, но дано ги преборим преди раждането. Тъпо ми е много
Аа Елси, ако ще раждаш секцио-Димитров

# 618
Живот и здраве аз ще раждам там. При Лазарова. Но ако обичаш многото приказки или очакваш повече внимание и подкрепа-препоръчвам Кирякова.
Утре съм на тонове, а днес излезна микробиологията и съм със стрептококи Sad((( Ще видя какво ще изпишат, но дано ги преборим преди раждането. Тъпо ми е много

Ами за сега мисля да раждам нормално, освен ако не се наложи секцио. Колебая се между Димитров, Илиев и Кирякова. А Димитров само за секцио ли е или може и за нормално? Защото наистина повечето дето раждат при него са секцио.

# 619
Има ли майки,които ще раждат във Вита ? Simple Smile

# 620
  • Пловдив

Ами за сега мисля да раждам нормално, освен ако не се наложи секцио. Колебая се между Димитров, Илиев и Кирякова. А Димитров само за секцио ли е или може и за нормално? Защото наистина повечето дето раждат при него са секцио.
А мисля може и нормално, но повече за секцио го хвалят. Илиев и Кирякова са добър избор според мен Wink

# 621

Моничета, и аз планирам в Токуда при Др. Кръстанова. Утре имам преглед при нея. Това което ми харесва при нея е че няма нищо против да обяснява и да отговаря подробно без да се изнервяме излишно.

# 622
Вчера с мъжа ходихме на обиколка на болницата. Нашата има в самата болница и birthing center, освен родилното отделение, и някъде час ни отне да разгледаме и да ни обясняват. Сега направо се обърках, защото не знам всъщност къде искам да раждам  Crossing Arms Birthing center-а е със стаи, които наподобяват домашни стаи - има си телевизор, леглото е нормално легло, а не болнично, има си вана ако искаш водно раждане, фотьойли, маси и такива. Няма нито един доктор и не правят епидурални упойки. Раждането изцяло се контролира от акушерки. Но има райски гас и болкоуспокояваща инжекция /по-слаба от епидурала/. Като цяло звучи добре, но не може да разбереш дали ще те приемат там, докато не почне самото раждане. Ако се появи някакъв риск трябва да те пратят през две врати - в родилното. След обиколката така ме заболя ниско долу - пак режещи болки, че трябваше да се върнем при изходната точка и да поседна. Акушерката на рецепцията като ми видя тумбака и направо  Shocked Вика ми сигурна ли си, че не искаш горе в приемното да отидеш. Прекалено ти е голямо бебето - да не би да раждаш. Викам как ша раждам, имам още време. И тя пак нейното си знае - но бебето ти е прекалено голямо, то се вижда,по-рано ще излезе  #Crazy И сега си седя в нас и се стресирвам  Confused Мен постоянно ми казват, че бебето е голямо, но не казват колко е. Вече ме е страх направо  cry

Как така не ти казват колко е?Защо? Ами ти си имай едно наум че може да е по-рано апък....то си е Божа работа:)

Линка, защото няма преглед на ехограф и единствения преглед е при midwife, на който тя не казва колко е голямо бебето, защото може да го изчисли единствено по големината на корема, и това е толкова относително, че няма смисъл да го казва. Аз си имам едно наум, но не ме притеснява това, че ще излезе по-рано, а че ще е голямо, а аз съм дребна и тясна.  cry Вече съм 37 г.с. и няма какво да го мисля дали ще излезе или не.... въпросът е как  smile3515 newsm09

# 623
що така се правят на големи професионалисти всички...корема ти е само бебе...голям корем-голямо бебе...като е малък корема не може да се роди 4 кила ли?! айде бе...мойта комшийка е раждала 2 пъти НОРМАЛНО бебета над 4 кила и то с разлика година и 9 месеца май...това няма общо с големината на корема-просто споделям Simple Smile
Това пък на акушерките лафа- "Дълги са ти краката-ще родиш лесно" пък така да не е вярноо...а още го чувам....какви са тия простотии и от къде си ги измислят не ми е ясно...хем са учени уж..

# 624
Здравейте момичета, някоя може ли да сподели как се справя с киселините? Имах сравнително лека бременност в това отношение досега, но последните дни съм непрекъснато с кисел вкус в устата, връщам много храна и просто изпитвам ужасен дискомфорт. Не мога дори да определя дали има храни, които са по-дразнещи от други, макар че тотално изключих доматите колкото и да ги обичам.

# 625
При мен ту се появяват, ту изчезват... ужасно е. Днес хапнах набързо сутринта навън една закуска и познайте... пак се върнаха. Сега ги боря с газирана вода Кинли. Само тя ми помага. Понякога и едно кисело мляко помага, но не винаги. Чувала съм, че някои ядат ябълки. Опитай да видиш на теб какво ще ти помогне. На някои момичета нищо не им помага и се налага да пият прахчета (Талцид май се казваха), но най-добре се консултирай с лекар.

# 626
Здравейте момичета, някоя може ли да сподели как се справя с киселините? Имах сравнително лека бременност в това отношение досега, но последните дни съм непрекъснато с кисел вкус в устата, връщам много храна и просто изпитвам ужасен дискомфорт. Не мога дори да определя дали има храни, които са по-дразнещи от други, макар че тотално изключих доматите колкото и да ги обичам.

Аз към края изгарях от киселини. Помагаше ми единствено прясното мляко. По литър-два пиех на ден. Иначе преди това имах мн рядко и бях много доволна от Гавискон (сироп)

# 627
  • София
На моя приятелка дъщеря й ражда при д-р Илиев/Токуда/ и беше много доволна от него.

# 628
Момичета, в МЕТРО има промоция - 2 на цената на едно. Доколкото виждам от брошурата може да се вземе кошарка на 1 ниво или столче за хранене...
http://catalogues.metro-group.com/metro-blghariia/kupi-edno-vzem … cha-19/page/18-19

Последна редакция: пн, 15 сеп 2014, 17:13 от ridzhina

# 629
Gali_portokali ти в коя държава си направо тръпки ме побиват от лечението в различните държави. с тия напреднали възможности в днешно време ме учудва че не гледат с ехограф но знам че добрите и опитни доктори по напипване и по симптоми казват диагнози а тук в Белгия направо ми скъсват нервите вярно че те гледат всеки път на ехограф но нищо не ти обесняват и не ти казват ако имаш оплаквания и питаш за нещо само се усмихне и толкова. Толкова са смотани ако неса им апаратурите и ехографите са гола вода. За кой ли път се убеждавам в професионализма на българските доктори единственото което тук ми харесва колко са любезни и че за всичко си има ред ама кел файда като за една кашлица ходиш 10 пъти на лекар и незнаят как да ти я спрат.

Общи условия

Активация на акаунт