Късно лято, меки слънчеви лъчи, сбъдват се безброй надежди и мечти - 162

• 33 987
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • В сърцето на любимия човек
Съпружка - има една наредба, в която е описано след колко процедури и при каква възраст на пациентката колко ембриона е разрешено да се връщат. Ще потърся и след малко ще се допълня. За теб в момента мисля, че може 2бр, но преди да проверя не мога да кажа със сигурност.

Допълвам се:
НАРЕДБА № 28 ОТ 20 ЮНИ 2007 Г. ЗА ДЕЙНОСТИ ПО АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ
Раздел IV, точка 3.5.
3. При осъществяване на асистирана репродукция не се разрешава:
...
3.5. поставянето в маточната кухина на повече от:
3.5.1. три ембриона на стадий до компактизация, включително при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.2. два ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.3. четири ембриона на стадий до компактизация включително при лица на възраст над 36 години и/или над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.4. три ембриона на стадий бластоцист при лица на възраст над 36 години и/или над два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.5. два ембриона независимо от стадия, когато е извършено подпомагане на излюпването (с химически агент или лазер) при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.6. три ембриона независимо от стадия, когато е извършено подпомагане на излюпването (с химически агент или лазер) при лица на възраст над 36 години и над 2 неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.7. четири ембриона след криоконсервация и размразяване независимо от стадия при лица на възраст до 36 години и до два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;
3.5.8. пет ембриона след криоконсервация и размразяване независимо от стадия при лица на възраст над 36 години и над два неуспешни предхождащи ембриотрансфера;

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 22:50 от пънче-мънче

# 136
Аз не точно за мен - Стаменов няма да ми върне повече от един с тази двурога матка... Беше ми любопитно, защото ММ чел за жена на 38 на която й върнали 3 ембриона и ми се видяха много. Та се зачудих.  Thinking

# 137
Не са много, знам за много такива случаи. На една потребителка успешния и опит е от ЗЕТ на 5 ембриона при Стаменов, хванал се е само 1 и сега има момченце.

ПП: На Прахи май и бяха върнали 4, ама нищо не стана от опита. Ивейнчето и е подарък от съдбата Simple Smile

# 138
При моя опит една жена му се молеше за 2 ембриона и той не се съгласи. Явно всеки случаи се решава различно, което е нормално де.

# 139
Така е, все пак всяка от нас е различна, с различни проблеми, а и зависи от качеството на ембрионите. Знам за случаи, когато връщат 1 хубав и 1 средно качество с цел по-лошия да подпомогне имплантацията на по-добрия.
Ако искаш попитай Стаменов за надраскване на лигавицата (мисля, че се казваше лезии) в цикъла предхождащ трансфер. Казват, че помага за имплантация. При Шоко така се отразиха биопсиите  Peace
Другото за което се сещам в момента е PBMC.

# 140
Какво е  PBMC? Аз го бях питала и за лигавицата и за биопсии, и за каквото друго прочетох преди опита и той тогава ми каза да не се занимавам с глупости. Ще видим след 2 седмици какво ще правим оттук насетне. Чудя се дали да пробвам пак ЕЦ или да си ползвам заповедта по фонда...

# 141
Хубав ли ви беше ембриона? Ако да - аз на твое място бих опитала без стимулация още веднъж, но с някакво допълнение от горните. Все пак е по-щадящо. Ако стане - супер, а ако не, поне за опита по фонда ще има наблюдения кое "работи" във вашия случай и кое не.
PBMC идва от Peripheral blood mononuclear cell - взимат ти два пъти кръв преди трансфер и от нея извличат клетки от които правят лекарство, което подобрява средата в матката.

# 142
Според доки ембрионът не бил идеален, но когато ембрилозите ми се обаждаха ми казаха, че всичко върви много добре и е хубав. На мен естрофема ми разказа играта, толкова зле се чувствах, че накрая звънях в спешния. За по-щадящо не знам - чувам противоположни мнение - че упойките са вредни и по-добре на един път повече яйцеклетки да се извадят. Вече съвсем се обърках.

# 143
Най-добре Стаменов може да прецени, тук само споделяме, все пак не сме лекари Simple Smile Ако той ти предложи  избор го разпитай за предимствата и недостатъците на двата варианта и заедно вземете решение. Това, което написах като вариант съм го мислила за мен и по стечение на обстоятелствата съвпадна с мнението на д-р Персенска, даже без да и споменавам, че съм го обмисляла (затова казах, че съм много доволна от първата си среща с нея), но аз съм различен случай.
Личните ми кратки наблюдения са, че в Надежда се предпочита ЕЦ или лека стимулация, освен когато не се налага силна или опита не е по фонда. Затова допускам, че може да ти предложи да опитате отново ЕЦ и ако пак няма резултат да използвате заповедта.
Стискам палци   bouquet

ПП: По другия въпрос - не съм те забравила, чакам ги да се върнат от почивка и ще им звънна  Peace

ПП2: Ако естрофема не ти понася, попитай за лепенки Климара  Peace

# 144
Броя на върнатите ембриони са обсъжда от ембриолозите и доктора. Ако не са хубави се връщат и по пет. Ако са идеални, няма да се върнат повече от два, защото може да се хванат всичките налични и после да се налага редукция.

В тая връзка тая нощ сънувах, че съм бременна с момченце от донорска Я. Нещо съвсем перкулясах  Crazy

# 145
  • София
Сигме  Heart Eyes Hug
Успех на всички в процедурите, нека това бъде най-бременния период.
Ще дебнем един фоликул вляво, 13.5мм на 11 ден и лигавица 4.5мм. В петък пак. Heart Eyes Ще подхващам и мъжо. Mr. Green
Шоки, как е зайко, с какво се забавляваш денем?
Другите бременни да се отчетат и те, да ви не мислим. Heart Eyes
Принцесооооо, как си и ти? Драсни един ред?

П.п. Добро ютрооо. Mr. Green

# 146
успех на всички! скоро да има прекрасни новини  Heart Eyes

# 147
Лелееее, изпуснала съм, че има нова тема!
Момичета, искам да споделя - точно на този ден преди 1 година беше създаден Марти, не спирам да благодаря за всичкия късмет, с който бяхме съпроводени, и цялото щастие, което ни беше дадено  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Миналата година по това време бях в Сф, втора процедура ин витро - биех си хормоналните инжекции, пушех цигари от стрес, и бях толкова обезверена, че не спирах да чета темите за осиновяване. На 10 септември ми беше пункцията и оплождането - с всичките притеснения колко ли яйцеклетки ще извадят, колко от тях ще се оплодят, и дали изобщо някоя ще се развие.... още ми се пълнят очите със сълзи  Hug Та - след най-тъмната част на нощта, идва изгревът.

# 148
  • гр. София
Моме, как сте с Марти?

# 149
  • Варна
Моменце, да ти е жив и здрав Марти и никога да не забравяш това, което си написала... "след най-тъмната част на нощта, идва изгревът". Аз само ще допълня, че когато удариш дупето в дъното няма накъде да идеш освен нагоре... въпроса е колко силно ще се оттласнеш Simple Smile
Хубав ден и усмивки за всички!!!

P.S. Ани, и аз все я мисля Принцеската, ама тя трайно ни заряза. По мои сметки трябва да е някъде в 7-ми месец... Дано е добре и да ни зарадва след месец и нещо с хубава новина Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт