С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 145
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Kally May, няма значение на колко метра сте от училището. Пак ще напиша - критериите ви са ясни, точките са ви ясни. Точките се сумират. Като не сте подали заявление януари губите точки, затова съседчето може да го приемат, а вас не. Какво да ви съдействат от инспектората?

Проблемът със свидетелствата нали го решиха - официалното записване беше юни за всички училища.

# 166
  • Sofia
Симантро,
Скрит текст:
не съм се засегнала, просто помислих, че няма интерес и е безмислено, след като никой нищо не споменаваше. Разбрах, че има и ще предлагам книжки, без да е нужно някой да казва нещо. Simple Smile

Добре дошли, Деси, budiko и nelinceto! Simple Smile

budiko, дали
Цитат
за физическото трябва да се носят гуменките и анцуга (или панталони и тениска)в раницата/торбичка-нали?Не играят с маратонките в които са отишли на училище..
Трябва учителката ви да си каже изискванията.

Ала-Бала, заявлението подадах в първите дни на април.
Накрая, на тържеството за завършването, раздадоха удостоверенята и госпожата обяви, че който не го остави сега в канцеларията, заявлението му ще бъде отхвърлено.

# 167
  • Пловдив
Значи ще изчакам да почнат и тогава каквото трябва пак ще взимам.

# 168
  • София
Ала - бала, реално така и стана.
Но факта е, че не е написано вярно и факт е, че никой не го е регламентирал.
И пуснах писмо с предложение до МОН, да се направят няколко елементарни правила.
Жалба мога да пусна само ако наистина има нарушение на закон или наредба, а такова де факто няма.
То като няма правила, как да има законо нарушение.

tanini  решиха го за миналата година. Въпросите са принципни, не конкретни.

# 169
  • София
budiko, при нас за салона искат чисти гуменки/маратонки. Затова аз оставях в училището един чифт, който е само за салона /при нас има шкафчета, раниците и нещата им стоят там/. Отделно като имат физическо ходят със спортни обувки, така ако играят навън не се преобуват, а другите остават чисти. При каката много играеха навън, в салона само ако вали или е много студено. Дано и сега е така.

# 170
  • София
Сега разрових да си припомня за сроковете каква беше ситуацията - ма директорът на 119-о бая са го изтипосвали по вестниците. И точно за ситуацията, описана от Кали Мей. Не че нещо се е променило де.

Много ме дразнят прекалените претенции на училищата - свидетелства ей сега на мига, записване незабавно, ако не дойдете еди-кога си - и вече край. Много важности, много нещо. Така изобщо не отидох да се редя в прехваленото 20-о, след като обявиха само 3 дни за подаване на заявления. Арее, и без тях минахме  Crossing Arms

Раниците (на Ташев) пристигнаха. Много съм очарована. Сега остава да бъдат подложени на изпитания за опън, натиск и усукване.  Laughing

Ала - бала, не допрочетох добре, в 128-мо ли сте в крайна сметка? Там съм учила до 7-и клас и ми е едно мило...

Охх, малко се поотпуснах, надявам се да не предам напрежение на децата.

# 171
  • Велико Търново
Радвам се и аз да се включа в темичката.И нас ни тресе вече предучилищната треска.
Нашата род. среща беше на 2-ри.Тогава родителите решихме,че децата ще са без телефони в първи клас.А на занималня ще са до 17 ч и в интервала 17,00-17,30 ч. трябва да си ги приберем.

# 172
  • Пловдив
Здравейте и от мен! И ние имаме първокласничка тази година, от Пловдив сме. Тази вечер ни е родителската среща, имам много въпроси, дано да има време да получа отговор на всички  Simple Smile - голяма треска ни тресе.
Ние сме купили само раница и униформа, нищо друго не сме взимали, чакам довечера да дадат списък.
Ще пиша допълнително какво сме обсъждали.

Някой има ли идея през първия учебен ден до кога ще стоят, някъде бях чула, че само тържеството и малко в класната стая и това е?

Иначе и ние сме записани на занималня, ще стои поне до 17ч.

# 173
  • София
Ами аз да ви кажа честно предпочитам електронно да се подават документи за училищата, градини и т.н. Това чакане много ме изнервя и дразни. Критериите за нашето училище бяха безумни - отговаряхме само по местоживеене... Редяхме се от първите дни, правиха се списъци, номера, чакане и за какво - 40 в списъка за деня и 60 или 90-ти входящ номер...Положителното беше, че подаването на документи го направихме още първият ден и така за късмет ни приеха в училището... Не че не бяхме 158, а приемаха 120 - но тази година пуснаха още 1 клас и така. Другото училище, където пак ни е близо и искахме бяхме в началото на резервите, нищо че и там подадохме още първият ден, а в третото (там подадох документи по средата на кампанията) бяхме много, много назад... Та така тъпотия Sad та подкрепям Узи дано да не предадем напрежение на децата..

# 174
  • София-Младост
Ала - бала, не допрочетох добре, в 128-мо ли сте в крайна сметка? Там съм учила до 7-и клас и ми е едно мило...
Не, в 39-то. И двете ми бяха непознати в интерес на истината само каквото съм прочела...но 39-то малко повече ми допадна Simple Smile) А и в съседните класове има приети деца от градината.

При нас занималнята е до 17.30, след това до 18 ще имало дежурен учител за закъснелите Simple Smile
Няма да учат нон-стоп, ще имат тихи игри или извеждане на двора...за телефоните класната каза и да носи някой ще ги оставят при нея до бюрото. Няма да ги спира да ходят до тоалетна и да пият вода по време на час, интересно ми е до кога... като знам на тази възраст как лесно се разсейват. Мислех, че часовете ще им започват в 8.30, но ги искат 8-8.05 на двора, часовете започват от 8.15.
Нищо още не съм купила от списъка, освен едни фулмастри... Mr. Green

# 175
lili_78 след тържеството се стои в класните стаи но за малко,зависи от госпожата. Но не е цял учебен ден.

# 176
  • София
Kally May, няма значение на колко метра сте от училището. Пак ще напиша - критериите ви са ясни, точките са ви ясни.
Мислех, че критерий "Местоживеене" е решаващ при приема. Ти смяташ, че това няма значение???
И НЕ, не са ясни критериите! А са подвеждащи! Пак ще ги постна:

5. Деца от други райони по входящия номер – до 15 точки.

Мисля, правиш разлика между "други" и "всички". Ако беше написано, че тези точки се дават за всички райони, независимо дали са до училището или извън София, по входящ номер, се заобикаля наредбата на Инспектората да няма критерии с фактор "време". А по този начин формулирано, изискването на хартия/сайт не е в разрез с наредбата, но реално какво се случва - вече описах.

Какво да ви съдействат от инспектората?
Явно съвсем не си наясно по казуса.
Когато едно дете не е прието никъде, в нито едно училище, поради ред причини, Инспекторатът е институцията, която е длъжна да съдейства на родителите - които родители пак подчертавам, носят наказателна отговорност ако не пуснат детето си в 1-ви клас - и да им посочи училищата,  в които има свободни места, за да могат все пак хората да запишат детето си някъде. Само че това не се случва там. Може и месеци да минат, но никой няма да ти обърне внимание. Е за това съдействие говоря, т.е. да си вършат работата, но уви!
Та се запитах защо въпросния Инспекторат, с конкретните служителки там, също не носят наказателна отговорност за несвършената си работа?

Узи, на Стаматов му дай да се плакне пред медиите  ooooh!

mmm_, твоят разговор ме разби  doh
Но какво ли се учудвам! Те тия лели и от МОН и от Инспектората са все едно клонирани.

# 177
  • Sofia
ОХ! Оправи се форумът! Рай!  Crazy

Узи, ние имах възможност за 20то, но категорично го отказахе, просто искаме спокойно у-ще. В 20то е голямо натягане, учене - за мен, за начална степен абослютно ненужно!
А да не споменавам какво голямо изваждане е като за държавно у-ще. ooooh!   Двамата ми племенника учеха там, до преди да се изнесат в Германия.

Някой има ли идея през първия учебен ден до кога ще стоят, някъде бях чула, че само тържеството и малко в класната стая и това е?
Добре дошла, Лили!  Simple Smile  Общо взето така е на откриването, да.

# 178
От инспекторатите не само в София не си вършат работата.
Хич не им дреме за подобни неща и казуси.

Аз май ще трябва да си направя списък какво още имам за вършене и купуване. Че като започна да мисля един куп дреболии изскачат.

# 179
  • Пловдив
А как ще учат вашите деца - на чинове, както ние сме били по двама, или на самостоятелни масички? Мисля, че при нас ще бъдат на маси/чинове, но не един зад друг, а по-разчупено, по няколко деца в групичка - идеята им била екипната работа.

Общи условия

Активация на акаунт