С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 146
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
При нас ще са на онези ужасни, най-стари чинове по 2ма, с тръба по средата.
Как за толкова години не се намери време и пари да се сменят, не знам.
В предучилищната в друго училище бяха на кръгли маси и столчета.

# 181
А как ще учат вашите деца - на чинове, както ние сме били по двама, или на самостоятелни масички? Мисля, че при нас ще бъдат на маси/чинове, но не един зад друг, а по-разчупено, по няколко деца в групичка - идеята им била екипната работа.

Интересно ,браво. Нашите са на чинове.

# 182
Ще напиша и тук за тези, които поискаха и се присъединиха към фейсбук групата.
В събота правя групата скрита. В понеделник ще премахна от списъка всеки, който не се е записал в документа с името си от фейсбук и ника от бгмама.

# 183
  • София
При нас са на чинове по един, в редичка. Поне чиновете са нови.  Rolling Eyes

Maryse, в кръга на шегата тези чинове издържат проверката на времето. Няма друго толкова трайно нещо във Вселената. Аз лично си ги харесвам - екстра си ми беше на тях.  Laughing

# 184
  • София-Младост
Дайте пак линк към ФБ.

# 185
  • Sofia
Лили, хубаво  е това при вас, браво!
Нашите също са на чинове по двама, подменят ги с нови, същите като до сега. Не са от едновремешните.
Ала-Бала, https://www.facebook.com/groups/342663839232396/

# 186
  • у дома с любимите си хора
И аз да се запиша в групата с деца първокласници.Не съм купувала нищо,защото нямам списък.Единствено раницата е осигурена ,защото леля и пожела да и купи.Тази вечер е родителската среща.
За протокола Рали не се вълнува ,аз също.
Онова,което ме притеснява е как с баткото ще учат заедно в една стая.

# 187
  • София
В 119 поне са направили максимума да приемат най- много първокласници.Аз какво  да кажа като нас не ни приеха в 51 само защото сме от десния тротоар на граничната улица на най- близката зона да училището и даже и в резервите не бяхме,а скоро в темата за 51 един родител от забележете Горна баня хвалеше училището  ooooh!

# 188
Вилиан И моите са в една стая, 4 и 1 клас, даже са  в една смяна. Затова тя ще ходи на занималня. Другия вариант: единият в кухнята, другия в детската.Ще го решавам в движение.

# 189
  • София
Kally May, няма значение на колко метра сте от училището. Пак ще напиша - критериите ви са ясни, точките са ви ясни.
Мислех, че критерий "Местоживеене" е решаващ при приема. Ти смяташ, че това няма значение???
И НЕ, не са ясни критериите! А са подвеждащи! Пак ще ги постна:

5. Деца от други райони по входящия номер – до 15 точки.

Мисля, правиш разлика между "други" и "всички". Ако беше написано, че тези точки се дават за всички райони, независимо дали са до училището или извън София, по входящ номер, се заобикаля наредбата на Инспектората да няма критерии с фактор "време". А по този начин формулирано, изискването на хартия/сайт не е в разрез с наредбата, но реално какво се случва - вече описах.

Напълно подкрепям, че така написано е подвеждащо. Ние също ще учим във 119то и когато четох за първи път критериите, дори се притесних как ще ни приемат, тъй като реално ако имаш само местоживеене в квртала и никакво друго предимство - брат/сестра, месторабота, получаваш 50 точки. А миналта година приемаха с 65 точки най-ниско. То дори и месторабота да имаш в района - 10т, пак не стигат. Говорих обаче с една позната с дете прието миналата година и тя ми каза, че тези точки се дават на всички деца. За това подадох документите още януари.
Няма да коментирам защо не сте подали и вие документите януари, явно сте имали някаква причина. До някъде съм съгласна да има подобен критерии, тъй като нали идеята е да се приемат всички деца от квартала. Когато децата са повече отколкото приема училището (сега дали реално живеят там или е само по документи, няма как да знаем), трябва да има някакъв критерии за отсяване. Въпреки че като се замисля, по този начин се отсяват само тези, които за се забавили с подаване на документи.

# 190
  • Sofia
Вилиан, привет!  Grinning

Сетих се, че имам снмка с чиновете ни. Ето такива са -

# 191
Здравейте от още една мама на първокласничка Simple Smile И ние сме в очакване на първия учебен ден. РС при нас е на 10-ти.  Още съм в колебание да чакам ли да мине РС или да пазаруваме по списъка  newsm78. Целодневната при нас ще е до 17:30ч.
За целодневната се иска само да заявите, че детето ще посещава групата.

# 192
  • София
hellche, първо много се радвам да те видя в темата  Hug
От раз ме разбра какво имах пред вид. Няма значение защо ние не сме подали януари - причини има, не е като да няма, но не е нужно и да ги коментираме. Сигурна съм, че аз не съм единственият подобен случай на подведен родител. Ето, ако твоята позната не ти беше казала за това, щеше да се чудиш как точно се събират тези точки.
А никой не може да ме убеди, че в квартал "Изток" живеят 200 първокласници.
Моята грешка е една, че не сме подали януари. Да, признавам си я, но нямаше как да бъде избегната. Възмущението  ми дойде пост-фактум, главно от Инспектората.
Както и да е. Минало-бешело.
И да коментираме и да не коментираме, нещата в "милата ни рОдина" няма да се оправят и след сто години.

Добре дошли на новите попълнения в темата!  Grinning Hug

# 193
  • София Младост 3
Изпуснах темата малко, после ще си я прочета назад. Бързам да споделя впечатленията от вчерашната първа РС... Някой помнят сигурно разочарованието ми, че синът ми не беше приет в по-близкото до нас училище, където учи преди време сестраму и го записахме в 39 СОУ в Младост-2, София... с надеждата да случим на преподавател Simple Smile
Четири паралелки са в първи клас и ние сме "Г"...учителката, за мое първоначално съжаление не ми е "любов от пръв поглед"...млада е, което не е кусур, но за първи път ще води първи клас(дано да е успешно). До мин.г. е била в майчинство, а преди това е водила подготвителна група. Нищо лошо, като майка първото, което ми мина през ума е "дано детенцето и да е здраво", защото с малко дете...знаете.
Има много лек говорен дефект...или не е такъв не знам, но има нещо в изговора като Л.Дилов-син, но много минимално, но мисля и се надявам да не е проблем. Ама ми се наби...хареса ми, че не беше стресната и притеснена.

Странно, по мое време за да кандидатстваш педагогика, минаваш преди това нещо като изпит за проверка за липса на говорен дефект???

# 194
  • София-Младост
 rossi_rossi
Може и да не се води говорен дефект, просто има едно леко не е точно съскане, а като завалване на л и с...няма как да го обясня писмено. Чела съм за по-къса юздичка, но не знам дали е такъв случая точно. Нарочно я заслушвах, за да преценя дали няма да пречи на децата, когато им чете нещо...при диктовка примерно...но и не съм логопед все пак. Направи ми впечатление и сетих за една мама от предните теми, дето беше чела нещо от класната с правописни грешки и премести детето в друга паралелка.

Общи условия

Активация на акаунт