С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 156
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • София
И аз в първолашката тема   bouquet.

Вчера бях на РС. Освен изброените неща до тук много  приятно впечатление ми направи това, че госпожата беше подготвила писмо до всяко едно детенце. На писмото беше отпечатано до кое дете е то, вътре в писъмцето беше сложила ламиниран цветен бадж с името на детето, като го моли на 15 да си сложи този бадж и че тя ще бъде със същият, за да се познаят по-лесно. Много емоционално и мило е писмото. Но сина ми снощи беще на гости при майка ми и не го е видял все още  Mr. Green. Освен това беше подготвила и по едно писмо-свитък за всеки родител, също много мило и емоционално. Дано да е така старателна и в преподаването  Peace.

Чиновете са новички, по едно дете на чин. Стаята е много приятна и светла. Направи ми впечатление, че щорите не са от обикновените, ами от вертикалните ленти. Явно родителите на предходните начални ученици са събирали пари за какво ли не, т.к. в момента не искаха за нищо конкретно /освен за помагалата, настоятелство, застраховка и т.н/. Обзаведено е, чисто е, боядисано и т.н. Във всяка стая в начален курс има проектор висящ от тавана. Стаята за занималня е съвсем пък чисто нова и в момента я оборудват. Госпожицата, която ще води занималнята разказа, че мебелите ще бъдат нещо като пъзел и всеки ден ще могат да ги подреждат по различни начини. Също звучи интересно.

Като цяло за сега съм с добри впечатления, но да почнат и ще видим. Не материалната база прави децата ни добри ученици  Peace.

# 196
  • Велико Търново

И за нас беше подготвила такъв свитък госпожата,също с бадж с името на детето и класа.Освен организационните неща,с които се занимава си личеше и вниманието й към всяко дете.
При нас чиновете са трапецовидни маси-по-разчупено е,не е като едно време с чиновете по двойки

# 197
  • София
Мишчица материалната база не прави децата ни добри ученици, но със сигурност помага детето да тръгне с желание. За това и твоя пост много ме зарадва, явно вашата учителка ще положи усилие на децата да им е приятно.
Едно от нещата, които се опитвам да науча моето момче е да се забавлява с работата, която има да свърши. За това имам на бюрото си пожелание написано от него " Мамо добре да прекараш на работа". Е баща му помагаше коя буква след коя идва, но текста сам го е измислил.

И най- накрая излезе датата за нашата родителска среща, на 10 септември е и ще съм си в София. Олекна ми. Simple Smile

# 198
Нашата родителска е днес от 18.00, божкееее! Какъв съм заплес, аз защо бях решила, че е на 6ти, което е хем събота, хем празник. Добре, че имам хора, които да ме ръчкат. След родителската ще споделя някои неща.

# 199
  • София
http://dama.bg/gallery/opasniiat-put-kum-uchilishte-25-snimki-ko … 2764/#ad-image-17
Малко за разведряване:)))
Нашата РС ще е 09/09/14 почти нямам въпроси освен за телефоните /за парите няма ка да имам претенции да се ограничават, има лафка в у-щето, достъпна и за първокласниците /Ще се радвам, ако има ограничения за ползването на телефон, забрана едва ли, все пак повечето деца ще са целодневно, но ще е хубаво да има контрол в/у ползването му. Много неща се изясниха на първата РС, когато ни препоръчаха да направим и очен преглед - направихме го още юли...Картона мисля, че не съм го взела от ДГ, оня ден се скъсах да го търся...
Нашата госпожа също е млада, но пък ми допадна...

# 200
  • София
Момичета, колко много сте изписали!!!  Shocked

Мишчица, в кое училище е твоето първолаче? Много мило от страна на учителката.  Heart Eyes

Maryse, не е зле да добавиш на първа страница и кой в кое училище е, ако и другите са съгласни.  newsm78

# 201
  • Варна
Тръгвам аз за първа среща с Учителката! Сякаш мен ще учи, толкова ми е трепетно  Crazy Ще разказвам утре! Хубава вечер от мен, първолачки  Hug

# 202
Скачаме и ние в дълбините на БГ образованието.
Имахме само една родителска - поминахме само с 30лв. ресто. Другата ще е след 15 и ще ни запознае с госпожата по английски, когато ще и втората финансова операция по изваждане.
Храненето на обяд ще го пропуска - живеем да училището, но за мой тих ужас - спи следобед като пън и се чудя колко ефект ще има да виси в занималнята, а мозъкът й да спи.

# 203
  • Sofia
Успех на РС на Тино и Dive (пък ако има и други)! Да се върнете доволни!  Simple Smile

Сиси, относно кой в кое училище е, това е инфо, заради което аз разбирам ползата от затворената ни група (тайна стая) във ФБ. Там си казахме това (ще си пишем и други дискретни неща), но тук... Аз не бих.

Мимоза, Мишчица, anitsa, добре дошли!  Grinning

# 204
Много нови първолаци, много нещо  Hug Ако вървим с това темпо ,нова тема на 3 дни ще се пуска.

# 205
Нямам против да добавя кое дете в кое училище е, но вече не може да се редактира, ще е за следващата тема.
Който пожелае ще го впиша.

# 206
Да, няма изчитане темата, но е нормално повече вълнения с наближаването на 15.09.
Сисето, аз съм за инфо за училищата, но може би наистина във ФБ, макар че и там групата нарастна доста спрямо стартирането й. Нямам възражения и да е тук, аз споделяла къде ще е.
Кали Мей, съжелавам за вашите перипетии и си права, че поради неясните критерии и изменящи се във всяко училище приемът е кошмар. На сайта на 119 поне са написали, че входиящия номер има значение за точките, докато в много други не е така. Иначе при положение, че се знаеше, че ще има проблем за определени училища, навсякъде гледахме да подадем на първия възможен ден, за да няма после, ама вие не сте били сигурни дали искате това училище. Пред няколко мъжът ми спа и чака по нощите, то не бяха тетрадки и чудесии...
Узи, и аз имах вашия проблем - по административен адрес нито едно училище не ни включва при пет на пешеходно разстояние, три от тях, включващи и нашата улица, но определени номера, но все пак ни приеха. Вие в 35 ли ще сте? Бях видяла предимство за близнаци и в 18-то, но май за миналата година.
Моренка, и аз мерси за линковете.
Ала-бала, дано опасенията са напразни. Все пак, макар и млада, важното е да е с желание, пък дано детенцето й не боледува. Все пак поне на госпожа по занималня сте случили. Ние ще видим кой ще я води на РС на 10-ти.

# 207
Лелееее момичета , не мога да ви смогна  Laughing

Kally May ужасно неприятно .

Ние не можем да връзваме обувки , часовника - горе - долу добре напредваме.

# 208
  • Sofia
Аз пусках една поръчка в стор.бг, та покрай другото взех и любимите ни тетрадки - по 39ст. 24листа, четките за рисуване, лепило 4 броя - нетоксично и една тетрадка с бели листа. С което пособията са налични. Само подвързиите останаха, ще ги умувам и купувам до когато вземем учебниците.

- тесни и широки редове

- големи квадратчета

бели листа

Получих си и първата поръчка от George. Много съм доволна, като изключим това, че долнището (7-8г) е за Гушкан и половина на кръста, а и подгъва ще го свия веднъж. Та по тоя повод пуснах още една поръчица с две клинчета за физическото, а уцелих и две блузки, този път момичешките, които исках.  newsm44 Много ги харесвам с тези къдрави якичкиGrinning   
Якето е страхотно - зимно като за бритиш ширини, но мен ме устройва идеално, че заприлича и у нас на техните. Пък и Гушкан е топлокръвно някакво, все и е горещо и е леко облечена.
Нещо, ако ви интересува, ще ви снимам.

Новата ми поръчка:

Скрит текст:

# 209
Аз не бих писала в кое училище е освен на лични. Вече бяхме в една група във фейса и се оказа,че от училището следят за отрицателно инфо за тях.

Общи условия

Активация на акаунт