С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 186
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
..
При нас началния час ще се сменява всеки месец. Почват септември от 7.50, а октомври ще са от 8.20ч и т.н.
...

ето това ме разби. занчи трябва и такъв въпрос да включа  на срещата: ще има ли промени в началото на учебните занятия?"

Crazy просто се виждам как пиша обяснения за закъснения за всеки ден и  всеки те звучат примерно така:
"този месец детето започва училище от .... часа"

# 256
Divе, наистина неприятно това със смяната на учител.
Но пък от друга страна, за миналата година в предучилищна на дъщеря ми се смениха 3ма учители. Всеки си имаше и предимства и недостатъци, но децата не са страдали от това по никакъв начин.

Спортен сутиен не мисля да купувам. Калина ги видя вчера в Лидл (имаше комплект от 2бр. бикини и 2бр. спортен сутиен като на големите) и голям зор да и взема. Е, не купих, защото първо тя няма да го изтърпи повече от 5мин. и после е напълно излишно за толкова малко дете.

# 257
Прочетох  на едно място,че от 7-8г масово носели такива и се втрещих. Поне моята е много кльощава и на този етап, а и след една година, си мисля,че това чудо ще й е излишно. Иначе бански носи тип потник.

# 258
Много благодаря на всички, които са ме прочели  Blush

Оптимист съм да ви кажа и предпочитам да подходя оптимистично и да претърпя разочарование, отколкото да тръгна негативно, независимо от кусурите, които има образователната система. Но на мен голяма доза оптимизъм ми идва от учителката. Не е за пренебрегване.

На всички  вас, които пък сте притеснени, пожелавам ви да стане така, че да обърнете мнението си и да бъдете опровергани.  Hug Дано се получат нещата.

В класът на Кристина ще има детенце със специални нужди. Мисля, че взаимно ще има на какво да се научат!

На мен организационно две неща ми идват като проблем за решаване - плуването и английския. Защото съм я записала на занималня. Кристина ходи от три години на плуване и се справя много добре, но има още какво да се затвърди, а от  друга страна съм категорична, че физическата и култура, от което следва и здраве, не бива да се пренебрегва ни най-малко.  Английският - у нас идва преподавател. Безценна жена, за парите, които взима и вниманието и обучението, което дава е безценна. Не искам да се лишавам от нея.
И така трябва да нагласим нещата, че детето да не се форсира, а да е хем максимално ангажирана, хем да и е приятно и сега го мисля пустият му график.

Друго искам да ви питам и е твърде вероятно да е обсъждано, но ще ми простите, знам колко е досадно, но - зимата с ботуши, а в клас? Цял ден с ботушки ли?

# 259
И аз се опитвам да наглася плуването. Много ми е важно, Нико се справя повече от добре, но клубът в който тренира ми става автоматично не удобен с тази целодневна заетост в училище. Та колкото и да ми е тъжно ще търсим такава смяна, за да запазим поне възходящата линия с избрания спорт.
Поне тази година Английски няма да мисля как да организирам.

# 260
  • София
НиноТино и аз съм поставена пред същата дилема - ходи от две години на плуване, а от една на английски. Тази година английският стартира от октомври, а плуването съм решила да го включа от ноември. И при това положение й остава свободен само петъка  Whistling (събота и неделя също са свободни). Страх ме е и мен да не я пренатоваря.
Вариант в училището да я запиша на спорт в училището, но ще е в зала, което е свързано с прахоляк и тн, а при плуването стоят по друг начин нещата.

# 261
  • София-Младост
На ваше място бих запазила плуването, английският винаги може да се поднови догодина или в трети клас, според детето. Не че някой ме пита де  Mr. Green
Надявам се на 23.09 на РС да кажат и за допълнителните занимания, ДЮФК Национал тренират в 39-то, така че предполагам футбол ще е нашият спорт. Имало преди и шах в у-щето, за момента май търсят треньори... Роберта балет също имат занимания, но предполагам ще се заинтересуват момичетата там. Плуване много ми се иска и на мен, има близо басейн, но си трябва човек да го води и взима.

# 262
  • София
Аз АЕ го оставих от другата година.Ще има 2 часа АЕ ЗИП в училище.Понеже ходи и на балет прецених,че 4 вечери да е заета е прекалено много,то дано бързо да свикне на този уморителен режим по цял ден на крак.За ботушите в училище и аз съм го мислила.Понеже училището е много близко на 5 мин пеша съм и взела тънки боти,а ако е много студено ще я преобувам като стигнем там.Това е мъчение за мен при Т в стаята примерно 20 градуса цял ден да стоиш примерно с апрески или дебели ботуши.

# 263
За ботушите не съм го мислила за момента. Има вариант да я преобувам на входа с по-леки обувки, маратонки и да връщам ботушите в нас. Или да се разбера с чистачките и да ги оставям при тях.
Ботушите и за тази година са високи и ще и е неудобно да стои 4часа с тях на краката.

# 264
Вие добре ще ги преобувате, обаче как ще ги спрете междучасията да излезнат в кишата...?

# 265
  • Варна
При нас има гардеробчета и мисля за зимата да й оставя едни гуменки да си сменя ботушите като стигне в стаята. Но как ще тръгне - не знам.
И въпрос към тези, които вече имат списък с помагалата: Колко и какви допълнителни помагала по БЕЛ и Математика са ви дали? Нашите са:
по БЕЛ:
1. Тетрадка за упражнение по писане (вълшебник)
2. На букварчето другарче

по Математика:
1. Сборник "Задачи по математика" - изд. Булвест - М. Богданова
2. Упражнителна тетрадка по математика - изд. ПАН
3. Учебно помагало по математика - изд. Булвест

Преписах ги буквално от списъка - нищо не ми говорят на мен лично... newsm78

# 266
  • София
Вие добре ще ги преобувате, обаче как ще ги спрете междучасията да излезнат в кишата...?
И аз точно това се замислих - няма как да са с обувки, защото междучасията ще излизат. С по-леки ботуши според мен е решението.

# 267
Не се бях замисляла и аз за ботушите. При нас няма как да се преобуват, на обед с училищен автобус ходят да обядват. Трябва да купя някакви боти за сухо време евентуално, а то сняг вече много и не се задържа.

Преди малко ми дадоха стихче, с което Стефи ще участва на тържеството. Хич не и се понрави, че трябва да учи, но и хареса. Ето го:

Чантата с пъстрото букварче,
моето ново истинско другарче.
Вземам и в ръката карамфили
тръгвам към школото с бодри сили.
Баба казва: "Много си мъничка"
Аз отвърнах: "Аз съм ученичка"

# 268
anitsa, при нас децата без учител не излизат навън.
Така беше и в предучилищната. Може да тичат в коридора, но на входа охраната ги връща.

mimka_8, кой е автор на това стихче? Звучи като да го е писал 2рокласник.

# 269
Разбира се, но когато времето позволява, предполагам няма да ги държат в стаите - това визирах. Не че ще се втурнат безконтролно по двора  Peace

Общи условия

Активация на акаунт