С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 170
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Страхотни сте!
Четейки ви, си записах какви въпросчета да задам на нашата родителска среща.
Освен това, май и аз се насочих към саксийно цвете за госпожата.
Матей на занималня няма да ходи (аз съм по майчинство), че и без друго бройките са малко (от 4-те първи класа по 7-8 деца), така че там отпада задачата да мисля за цвете.
Имаме обаче учител по информатика и информационни технологии.  newsm78

# 241
  • Sofia
При нас в ПГ - обичайно ябълки, моркови, портокали и мандарини (започавали им ги и децата си ги белеха). По-рядко краставица и банан.
Моята щерка си слагаше в кутията, каквото не изяде, та цапано не сме имали.

# 242
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile и аз чета и все допълвам списъка с въпросите за срещата Simple Smile
все нещо ново изниква и по-неподготвена се чувствам   Crazy

знам, че всяко училище си има собствен ред, но може ли да споделите от колко часа започва училището?

Скрит текст:
много неприятно впечатление прави използването на "лаФка"    Confused

# 243
  • Sofia
Добри, в 8.25ч. започва 1я час при нас. Госпожата ги иска в у-ще в 8.15ч.
И нашите ще ги оставяме във фоаето (не съм сигурна в правописа на тази дума), не до стаята, че то иначе всеки може да се мушне покрай родител с дете. Та е правилно разбира се, за сигурността на децата ни е. Simple Smile

Добри, недей така да се чувстваш... Виж колко от учителките как добре са се представили, няма да ти остане много за питане, споко!  Grinning

# 244
  • Пловдив
Нашето е от 8,00, най-късно в 7,45 трябва да са там.

# 245
  • Варна
Хайде и аз да се включа най-накрая след РС снощи.
1. Учителката ни е сменена Cry Титулярката е в болнични не се знае до кога. Марта прие новината съвсем спокойно, а аз как не ревнах още си се чудя Embarassed
2. Заместничката е около 30-40г, симпатична, спокойна. Но ме остави с впечатлението, че няма да може да овладее по-буйни деца и ще ѝ се качат на главата (дано да греша). Леко е неорганизирана и хаотична и в изказа и в презентацията си, има си ваньенски диалект Confused Може да е била притеснена жената, знам ли... може аз да съм твърде критична, но някак останах с чувството, че съм направила грешка...
3. Всичко ще им стои в стаята, там ще си им е и занималнята. Учителка за занималнята още нямат.
4. Стаичката е прилична, чинчетата са малки и са на редички, но предполагам ще могат да ги разместват лесно.
5. В 8:10 трябва да са пред входа, от където ще ги поеме класната. Часът започва в 8:20.
6. Събрахме по 80 лв - помагала, АЕ и допълнителни пари в касата да има за застраховки и други такива дребни суми, че много трудно се събирали през годината.
7. Телефони няма да имат.
8. Ще има диспенсър, но ще гледаме да ограничим чашките и всяко дете да си има шише, а не да се хвърля пластмаса безразборно.
9. Не успях да си задам всички въпроси, защото по едно време ме досрамя да питам (обадих се 3-4 пъти, реших да не ставам нахална, ама ми се искаше да знам повече...).
Рапорт - даден! След месец ще видя имала ли съм причини да се тревожа толкова или не. До тогава обаче ще си ми е свито Sad

# 246
  • София-Младост
знам, че всяко училище си има собствен ред, но може ли да споделите от колко часа започва училището?
При нас 8.15 започва първият час, в 8-8.05 най-късно ги искат в двора.
Скрит текст:
Редактирах се

Чета големи суми се събират...при нас помагалата излизат 23лв+10лв. английски език...май ще се събират по 40лв. Помагалата повечето са на изд.Кронос...за пръв път ги чувам, няма ли най-накрая да уеднаквят тези учебници...десет издателства. В 1-7 поне ги дават от у-ще, а при каката е 10 учебника-11 издателства...

# 247
Дам, по моя информация във Варна средно толкова пари събират навсякъде. За това на мен не ми направи впечатление толкова, колкото на майките от другите градове.
Диве всяко зло за добро.. Дай и шанс на жената.

# 248
Искам да си сверя часовника с майките на момичета. Носят ли децата спортен топ, тип сутиен? Ако има майки и с по-големи девойки, нека и те споделят.

# 249
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush
Скрит текст:
сутиен в първи клас!?
или имаш предвид вместо тениските по физическо да са с топ с гол гръб и корем?

# 250
  • София
Аз си представям тези късите потничета, до под бюста.
Моята дъщеря има такива, пристигнаха по грешка, не ги носи.

# 251
  • от Луната
Моята хърба едва ли скоро ще носи нещо подобно на сутиен. Ма знам ли, ако се е метнала на майка си, току виж се наложи  Mr. Green. За сега зимата носи потник или корсаж под тениската или само тениска под блуза с дълъг ръкав.
За парите сега ни искаха по 13 лв за помагалата, ние събрахме по 15, да се купят допълнителен комплект пластелин, моливи, боички и т.н. за някое дете забравило своите. Нямаме шкафчета, но евентуално октомври могло и да има, поне за екипа по физическо, другото ще се носи. Няма шанс ние да съберем пари за шкафчета като видях реакцията на някои за допълнителните 2 лв, които се предложиха  Mr. Green По 38 лв се събраха още юни месец за АЕ. А ни искат и по 10 лв членски внос, тъй като всеки родител бил член на училищното настоятелство  Mr. Green Та общо пак са около 80 лв, но не ги усетихме толкова, защото ги разделиха.
При нас началния час ще се сменява всеки месец. Почват септември от 7.50, а октомври ще са от 8.20ч и т.н.
За телефоните само се помоли да не звъним на децата по време на час и ще ни бъде даден график с часовете и междучасията, че имало майки, които не можели да не си чуят рожбичките на всеки половин час и все уцелвали часа (това е от предишния випуск).

# 252
  • Варна
Да, Скай, ще дам шанс. Просто ми е криво... и най-горчиво ми е, че рядко греша от първо впечатление. Затова толкова трепетно чаках да видя Учителката. Но да сме живи и здрави - ще се наредят нещата  Hug
Дъждче, ако изключим, че тази година си поиска бански от 2 части, на който горната беше като късо потниче с тънки презрамки, не. Лично аз мисля, че до към 8-9г няма да носи такова нещо. Зависи си от структурата на детето все пак...

# 253
  • Sofia
Аз пак съм с вчерашния проблем с форумния изглед, та без емоции и други екстри... Оффф...
Не знам къде е проблемът?!
Скрит текст:
Както си беше наред и рефрешнах и оппааа... а на другия лаптоп е наред. Разликата между двата е, че онзи е с нет от доставчика, уаиърлес, а аз съм на карта. Антивирусната ми си трае, нищо не казва...
И нищо не разбирам...

Спортен топ (като дреха) и толкова къси блузки за малки момичета не харесвам аз. Подчертавам - мое мнение. Simple Smile
Голямата щерка е носила топ вместо сутиен, но не го предпочиташе.
Ако е за целта, както е и сутиена - да, като бельо. Но пък идва излишно някак в нашия начин на обличане.
Гушкан в студено време носи потник, който се загащва в гащетата, за да не е гол кръста, предпочитаме бодита дори. Върху потника/бодито блузка с дълъг ръкав - толкова. Щом минем на къс ръкав, бързо отпада потникът (бельо). Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 сеп 2014, 14:49 от Morena

# 254
  • София
Dive, много неприятно се е получило.Sad  Спомням си, че много се радвахте на първоначалната госпожа.  Дано да не се окажат верни опасенията ти.

За започване на училище - започват от 8.00 ( най-късно ги искат в 7.45). Оставят се във фоайето и те вървят сами по коридора до класните стаи. Ще ги посреща учител.
5 часа по 35 минути ще имат. Следобедните занимания са от 12 до 17.30. В стола ходят да обядват с възпитателя.

Смятам цветя да взема ( не саксийни)  - нали това е част от "традиционния 15 септември" - учителки затрупани с цветя.  Simple Smile Предполагам, че не им пречат - кой не обича цветя.

Морена,
Скрит текст:
Ще видим за поръчкатa... Ама и ти си права, че се изчерпаха нещата. Бях харесала едни пантофи на M&S и сега тъкмо ровех да ти ги покажа и ги няма  Sick)

За проблема ти - да не е от различните операционни системи. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт