С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 165
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Аз мисля да взема и за учителката от занималнята.

Аз малко не разбрах на родителската среща, освен плодът от програмата ?"Училищен плод", децата ще имат ли друга закуска? Учителката каза, че може да се купят купони за обяд и за закуска, но после се замислих за сутрешна закуска или за следобедна става въпрос? Освен плода ще имат ли време да ядат и нещо друго - да речем да им правя сандвич от къщи? или трябва да ги карам да закусват преди да излезем от къщи? Естествено въпросът ми е към майките, които възнамуряват да ползват стола.

Танини, Хелче, добра среща!

# 226
  • София-Младост
Здравейте,  
Букети на кого се подаряват- на учителката задължително!
А на други?!
При нас са две-класната и г-жата от занималнята, която си е персонална за всеки клас. И добре, че попита, сутринта точно се чудех дали букет или малка саксия, която да остане за класната стая и въобще пропуснах другият преподавател. Подходящо ли е изобщо саксия с цвете  newsm78, но като си спомня навремето като дете тетка ми (на майка ми сестра) беше директор, а преди това преподавател...хола и се пълнеше с цветя и половината идваха при нас  Mr. Green

NinoTino 20 деца в клас е приемлива бройка, при нас са 26...

Узи при нас ще има безплатна закуска в голямото междучасие, което е към 10 и нещо...което значи, че  сутринта трябва да закуси вкъщи. Междучасието е 15 мин. при нас. Следобяд май нямат нищо, а казаха да не им даваме много пари, защото нямало да ги пускат до лаВката(редактирах се st.Dobri)... Обяда в стола е по някакъв график, но още не го споделиха...в смисъл да не се изсипват всички накуп, водят се на части децата от класовете.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2014, 13:34 от Ала-Бала

# 227
  • Sofia
Home raider, благодаря!  Simple Smile
То при тях нали вече започна уч. година, та не само безплатната доставка, а и училищния сектор се поизчерпа, почти нищо не е останало. Пък като тяхната доставка има и в някои наши сайтове, за които не я приемам, но за чужд сайт ми се вижда прилична.
Скрит текст:
Ти като решиш да поръчваш, свиркай ако искаш да се включа с малко (сетих се, след като поръчах снощи  ooooh! , та ако е останало де) и ще си делнем доставката. Simple Smile

Узи, не вярвам да е различно от миналата година, та в ПГ понеделник сряда и петък бяха тестени (кифли, банички, филии) закуски, вторник и четвъртък - плод. Закуската (безплатна) е за 20мин. в стола.
Гушкан закусваше сутрин в къщи и там си носи плод или лека (не тестена и по-подробно писах наскоро в темата) закуска. Взима си кутиийката от стаята и слиза с нея в стола.. Simple Smile
Следобедни закуски не знам да се осигуряват - безплатни или платени, само обяд, с купони.

Цветя... винаги сме носили само на госпожата. Ако е и на занималня детето - и на взъпитателя. Някои носят и на директорката. Аз мисля на нея да и' носят преките и' подопечени.  Simple Smile
В ПГ носихме саксийни, дали ще останат в стаята или ще си ги прибере госпожата - нейно решение. По-ми харесват саксийните от букетите.  Simple Smile

# 228
  • Пловдив
Да се отчета и аз с нашата РС от снощи. Учителката много ми хареса, беше се постарала с мултимедийна презентация, всичко обясни много подробно, надявам се и с децата да се държи на ниво.

Нещата за купуване ни струваха: помагала 43лв+24лв за учебник по англ.език +10лв за почти задължително дарение за училището  Simple Smile.

Списъкът, който трябва да изпълним, е същия като от първата страница на темата, само дето тетрадките са х 6 броя.

Беше станало някакво недоразумение със занималнята. Г-жата от занималнята подготвила списък за покупки, който раздадоха само на 8 деца, поименно. Останалите, които сме подавали заявление, чакаме да разберем какво се случва. По принцип имало място за всички заявили желание да посещават занималня, но да видим сега, дали няма да сме разхвърляни по други класове, което ще е неприятно.

Класната стая е нова, чиста, както казах вчера масите са на групички по 4-5-6 деца.

За малките има отделен физкултурен салон.

Въпросът с мобилните телефони се реши генерално - няма да се носят в училище, макар че имаше и такива, които протестираха.

На първия учебен ден ще бъдат до обяд, няма да учат.

Това, което на мен ми беше интересно е, че ще трябва да подготвим цветни квадратчета и лентички от картон, тъй като в началото няма да започват с учене на буквите и ще използват картончетата за различаване на гласни и съгласни букви и за правилно подреждане на изречението - главна буква в началото, малки думички (съюзи) и т.н.

За букетите - тактично подпитах, дали възпитателката ще бъде на първия учебен ден, така че ние ще вземем букет и за нея.

# 229
  • София
оффф, много ви се радвам, че дечицата попадат на добри и ентусиазирани учители..ние ще видим..след 10-ти
закуска сме нещо като Ала-Бала "...безплатна закуска в голямото междучасие, което е към 10 и нещо, говореше се и за безплатен плод... следобяд нямат нищо, но ще ги пускат до лафката... Обяда в стола е под график..
деца в клас за сега сме 23, а в началото ни казаха около 26 - то ще си проличи на 15.09
цветя за сега мисля само за класната и то да е рязан цвят, но ще преценя последно след РС

# 230
  • Sofia
В нашето у-ще, в ПГ ходеха в стола на закуска в 9.20ч.
Сега, първокласниците ще ходят след 2я час, което е в 9.45ч.  А по-големите са и по-късно.
Така не се струпват в стола, разминават се.  Simple Smile

# 231
Нашата родителска среща ще е на 10.9 и сте ми много полезни....записах си някои неща за които да питам. Hug
Относно цветята...задължително ще вземем и за двете госпожи. Аз също се чудя дали ще е уместно  вместо букети, да подарим саксии с цветя. В Люлин има борса за цветя и за по 10 лв. мога да им взема добри саксии с цветя.

# 232
  • София
Ние ще вземем букет и за класната и за г-жата на занималнята.За закуската -сутринта е някаква тестена и е всеки ден,а плод има,но май не е всеки ден.Аз съм набавила кутия за храна и смятам да слагам сандвич и плод в нея.Ще ходи и на обяд(купона е 2.60лв),похвалиха ми стола родители на по-големи деца.След това смятам да я вземам в 16.30ч и ще хапва вкъщи.

# 233
  • Пловдив
При нас голямото междучасие е след втория час, от 9,20, и тогава ще имат безплатна закуска - 3 дни плод, 2 дни друга закуска + чай/мляко.
Следобед нямат нищо за ядене, но г-жата каза,че ако някое дете иска да отиде до лафката, тя ще трябва да ги придружава.

Децата при нас са 24. Интересното (и правилно за мен), е че децата сутрин ще се водят до входната врата на училището, а не до класната стая.

# 234
Безплатните закуски ще са най-рано от края на септември месец, по повечето места търговите се правят след 15ти септември и избора на фирма става дори октомври месец.
Изрично ни предупредиха нас, както за закуска, така и за обяд, че до края на септември няма да има.

Нашето голямо междучасие е 20мин и е след 1вия час (т.е. започва в 8.35ч).
Вчера ми донесоха кутия за сандвич от Джъмбо, розова без никакви картинки и др. щуротии. Малката ако иска ще си залепи нещо.

Букет ще взема само за госпожата, на занималня няма да сме.
Дори се чудя за нещо по-нестандартно, защото всички красиви цветя увяхват до 5дни, а домовете им се препълват с тях. Но още обмислям какво точно.

lili_78, при нас също има правило децата да се оставят пред коридора, след който започват класните стаи. Ставало иначе голяма лудница от преминаващи напред, назад родители.
Нашата стая е 2та, така че детето има да измине не повече от 10крачки самостоятелно.

# 235
  • София
При нас има купони за сутрешна закуска, обяд и следобедна закуска. Момчетата ще закусват вкъщи към 8 ч., в 10 ще хапват само плод, и после ще обядват. Обяд ще си носят от къщи+нещо дребно, ако изгладнеят следобед. Та мисля да не ползвам купони, така беше и с каката. Сутрешен плод ако има ще е супер. При нас даваха плодове и то хубави, миналата година обаче започнаха да дават едни гадни плодови млека, децата не ги харесваха и ги хвърляха. Лавка нямаме.
Букет само за класната, че още не се знае кои ще са следобедните госпожи. Първата седмица ще учат само до обяд.

# 236
  • Sofia
Мдаааа... държавни, държавни... колко да са държавни - всяко у-ще си е автономна губерния.  Mr. Green

# 237
  • София
Много ви благодаря за поясненията за храната. Явно всяко училище има различно решение и ще трябва да разпитвам допълнително на 15-и - така не ми се искаше, очаквам да е голяма лудница.

# 238
  • Русе
Аз да попитам в какъв вид ви дават плодовете? Когато на нашия батко даваха педи 2-3 години им даваха например необелен портокал или мандарина и той казваше, че не може сам да си обели портокала, без прибори и не го ядеше, а го носеше вкъщи. Той обаче понякога се смачкваше в раницата и ставаше един ужас, понякога пък по погрешка го пъхаше при гуменките например. За ябълките пък казваше, че са му много твърди, за да ги гризе без да са нарязани. И така плодовете не ги ядеше. Не помня да са им давали банан например, той поне лесно се яде, те бананите винаги са по-скъпи, може би заради това.

# 239
Миналата година в ПГ ябълки, портокали, мандарини, даже киви имаше - госпожата ги даваше направо на родителите, когато ги взимахме. Бананите си ги изяждаха там, пролетта имаше и череши-измити в пластмасова чинийка-в училище си ги бяха хапнали. И мисля, че не дават всеки ден - веднъж в седмицата, или по-нарядко.

Общи условия

Активация на акаунт