С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 207
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • София
На мен ми стана много тъпо от отговора им, можеха да кажат, че часът е един и същ и е 10 ч. примерно. А те ме пратиха да гледам новините. Ами ако не гледам ТВ и новини?! Леко се подразних просто.

Morena, браво, че дъщеря ти яде такива неща за междинна закуска. МОят никога няма да хапне подобно нещо Sad От къде се завъди такъв нелюбител на плодове и зеленчуци, не знам. Хем съм го захранвала много внимателно, старателно, всичко е опитал и ял като малък. Сега само краставици, зеле, моркови и ябълки яде  ooooh!

# 556
  • София
ние сме на 15.09 от 9 ч. - за нашето училище в София

# 557
  • София
Да, един и същ е-10 ч, още в четвъртък е качен на нашето училище.

В нашето е от 11:00 Simple Smile

Нашият първокласник отдавна брои дните до 15.09 и свири упражненията си от края на миналата година всеки ден, за да "ми е по - лесно като тръгна на училище" Wink Много му се ходи на училище, засега. Според мен това е по - скоро любопитство за това какво ще бъде. За оценки дори не сме повдигали темата, вижда покрай батко си, че за нас (всички останали трима) това определено не е най - важното, може би затова. По - скоро иска витрина за купи и медали като на брат си (още не знаем точно какви купи и медали ще слага там, тъй като шахмат той не играе, но щял да слага някакви, най - вероятно музикални награди  Mr. Green Blush )
Освен това е взел да иска да се учи да чете, за да не се окаже, че само той не може в първи клас (той чете, но си срича, определено не е бързо и гладко). Ще го видим.

Още не сме измислили тоалет, той всъщност си е още на село, ваканция, прибирам ги в събота.

Отивам да чета, че сте изписали почти цяла тема за няколко дни.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 20:38 от rally

# 558
  • sf
Тържеството е от 10ч, но различните класове ги викат в различен час.
Каката трябва да е там в 9ч, за час на класа.
Той пък от 9:30. А по-големите класове ще имат час на класа от 11ч.
Весело да е  Joy

# 559
  • Варна
Е, при нас са 2 училища в една сграда, няма как и двете да открият годината в един и същи час... И ние не знаем кога ще е. Дано не вали... много...

# 560
Обикновено часът на откриването е еднакъв за държавните и общински училища подчинени на МОН. Тези подчинени на министерството на културата е възможно да са с друг час.

# 561
  • Sofia
Кати, да се чудиш от къде... и, добре че поне тези хапва младежът, че може и по-зле.  Hug
Моята от малка разправя, че гурме (не че тогава тази дума ползвашя, я Simple Smile) ще става.  Grinning
Скрит текст:
Готова е всичко да опита и харесва всичко. Не обича например колбаси, нишестени кремове. Детско шампанско пили миналата година в ПГ за един рожен ден - и газирано (за сефте е пробвала) не ще да види и чуе - щипело и' на езика и се потриса.

Бреййй уж едно за всички, пък ето пак... ще взема да звънна, да видим дали няма да ми рекат като на Кати и ще се скараме.
Звъннах... събират ни в 10ч.  Simple Smile

Иначе и Гушкан я обхвана нетърпение от 2-3 дни.  Wink

# 562
  • София
Ей, как се ядосвам така. Все бългаска да ни е работата. Е, в колко да отидем - в 9 ч., че да си отвисим до 10 ч.?  ooooh! Уф  ooooh! ooooh! ooooh!

# 563
В училището на баткото е така -всички новоприети-а това са 1,5и 8 клас ги викат в 9 ч. и имат час на класа, а откриването е в 10.

# 564
Колко много е изписано от снощи Simple Smile, страхотни сте.

И нашето тържество е от 09:00 ч., има много мило съобщение на сайта.

Кутия за храна + шише видях в брошурата на Кауфланд, не знам дали са удобни. Аз съм купила кутия, но е малко голяма, не знам дали ще има място в раницата Simple Smile

Имаме купени обувки и карта за профилактичен преглед от ЛЛ. За Манту ни викат на 15.09 следобед. Помолих сестрите да не е точно на 15ти, защото не ми се струва най-подходящия начин да прекараш времето си в първия учебен ден, но останах неразбрана и няма друг вариант. Ще празнуваме след това - ще правим това, което той сам си избере :–) .

Ако довечера успея да купя тетрадки и някои дребни неща, денят ще е използван добре :–).

Някой дали знае къде мога да поръчам малка тематична тортичка за 15ти. Определено няма да имам време за правене в къщи. Мисля да му купя и картичка, (ако успея да намеря и тематична) и с татко му да напишем по-някое хубаво пожелание. И идея за много балони, които пак да надпишем с пожелания и с които да го събудим сутринта на 15ти. Ей такива щуротии ме занимават, но аз обичам да създавам празници.

Хубав и спокоен ден

# 565
  • София

Някой дали знае къде мога да поръчам малка тематична тортичка за 15ти. Определено няма да имам време за правене в къщи. Мисля да му купя и картичка, (ако успея да намеря и тематична) и с татко му да напишем по-някое хубаво пожелание. И идея за много балони, които пак да надпишем с пожелания и с които да го събудим сутринта на 15ти. Ей такива щуротии ме занимават, но аз обичам да създавам празници.

Хубав и спокоен ден

Аз напоследък поръчвам за поводи торти от Сюрприз, цехът им е близо до нас. Правят торти каквито си избереш, избирма си от нет-а картинка и им я нося. Преди това съгласувам във Фейс-а дали ще я направят.

Иначе з се чудя дали да направя една класическа бишкотена торта с еклеров крем, която в нас се харесва от всички, а и е лесна за правене или да се напъна за тази бишкотена торта, ама се чудя с какво да заменя ягодите и дали изобщо мъжете ми ще се зарадват на плодове в тортата  ooooh! http://www.bonapeti.bg/printpreview/Yagodova-torta-s-bishkoti/

И май ще заложа на първата и изпитана торта.

# 566
catty m, може да не ги заменяш ягодите.
В Лидл и Метро (в Лидл са по-хубави) продават замразени ягоди, малини.
Оставяш на стайна температура да се размразят, но режеш още студени. Уникално вкусни са, дори по-хубави от пресните тази година бяха.

# 567
catty m, благодаря ти! Ще разгледам линка.

Много вкусна изглежда и тази торта, която си показала, но ако се съмняваш че може да не се хареса, май ще бъде по-добре да направиш това, което знаеш че е и лесно и успешно и вкусно и харесвано!

# 568
  • Sofia
Кати, вместо ягодите - банани? Simple Smile  

Хрумна ми да покажа (пак, че и миналата година май ги показвах) а и като стана дума за кутии, може да не сте се сетили за прибори, може и да не ви трябват разбира се, но да ви препоръчам нашите, от които сме доволни.

Скрит текст:
Икейски Simple Smile

# 569
  • София
catty m, може да не ги заменяш ягодите.
В Лидл и Метро (в Лидл са по-хубави) продават замразени ягоди, малини.
Оставяш на стайна температура да се размразят, но режеш още студени. Уникално вкусни са, дори по-хубави от пресните тази година бяха.

Мерси за споделеното. Никога не съм ползвала замразени плодове. Аз по принцип умирам за малини.

Иначе за банани и киви се замислих, ама трябва да направя допитване, че ако не им хареса ще се ядосам  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт