С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 224
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
И да ви кажа, Кристина снощи се разплака, страх я било да няма двойки.

Същите сме  ooooh!
Преди няколко вечери го питам как си представя в училището и нашият като се намъчни: "Че ще съм най-смотаният, ще получавам много двойки и децата ще ми се подиграват!".... и рев...  ooooh!
Един час се успокоявахме и си обяснявахме.

Да, бе! Ужас. Тя, че е много скромна и послушна, ОК, но не, че е моето гардже, има голям потенциал детето. В детската градина постоянно участваше в мероприятия, по инспектората, по откривания. Много бързо запомня и по своя инициатива ходи на няколко неща. Какво се сдуха. Може би е нормално, де."Не мога да чета" и това си е. Абе аз на 6 тръгнах, викам и аз не можех.
Баща й тази сутрин и каза, относно двойките, че ще я напердаши ако няма поне една, да види и разбере на него какво му е било  Grinning Голям образ.

Отиваме на репетиции: "както се полага, против зла беда, баба вън на прага, лисва ми вода!"  Laughing

Благодаря ви за идеите за кутии, по-скоро ми се искаше нещо от тука, ще погледна в Джъмбо. Иначе тези в ибей съм ги гледала, страшно ми харесват.

# 541
  • София Младост 3
Здравейте и от мен, също майка на първокласник. Да ви попитам предвидили ли сте отпуска около 15 септември. Аз бях предвидила 2-3 седмици, но за съжаление сега ще съм в отпуск само на 15 септември, защото не ме пускат повече от службата Sad. В такъв случай се притеснявам дали занималнята в училище ще започне активно от 16 септември или ще разчитам на баткото, който не знам и той коя смяна ще е на училище.

# 542
  • София-Младост
При нас казаха, че занималнята може и на 15.09 да започне  Laughing Отпуск само на 15.09 си взимам, заради цялата еуфория по изпращането и тържественото откриване на уч.година, а и следобяд вероятно ще трябва учебници да подвързвам и надписвам.

# 543
  • Sofia
Ето още една хубава книжка "Царица Граматика -  на всички деца помощница добра&qu … Мария Чорбаджиева, а във ФБ отивам да я пусна и зипната, та ако някой от невлизащите там я иска, да ми пише мейл.

Роси, добре дошла!  Simple Smile

# 544
  • В светлината на слънцето
Здравейте момичета. Grinning Ние се завърнахме вчера, почти безславно (вместо последно море, се оказахме в центъра на бедстващ район и гледахме как реката тече през къщата ни, спасявайки каквото може). Както и да е, оправихме се горе-долу, малкият дявол беше.
Днес заведох бъдещия първокласник и кака му на репетиция в училището, че ще участват в програмата на откриването. Довечера като се прибера ще видя какво имат да казват, пеят или танцуват. Вторите две се отнасят по-скоро за нея. Ще ви чета назад по-късно. Grinning

# 545
Пристигна ни диадемата, дано Калина я хареса.

# 546
  • София
Детето бърза да свърши ваканцията, защото в у-ще му е по-забавно и интересно.

Брейй, и аз бях така - понеже съм едно дете, децата от квартала до едно изчезваха на село, а аз си нямам село. И такава тъпня 3 месеца - не е истина. На 1 юли всички тетрадки ми бяха подвързани, чантата стегната и бях готова за училище  Mr. Green

# 547
  • Sofia
Узи, то на тях и броят ваканции им е за завиждане... абе не са едно и две нещата...
А лятната им е месец и половина.

На мен пък ми пристигнаха подаръците и тетрадките, четките и лепилата. Доволни сме.  Grinning

# 548
На РС през юни предупредиха родителите , чиито деца ще ходят на занималня да планират 11 дни отпуск. Занималнята стартира на 1.10.

# 549
  • София
Оу, много сте изписали.... едвам ви прочетох! Днес моят син е на Софийска земя след една дълга ваканция. Казва, че няма търпение да започне училище.. Twisted Evil Днес си мисля като за добре дошъл да започнем с пазаруване на дрехи за първия учебен ден и въобще за училище... та довечера по магазините... Учебните пособия ще ги оставя за по-късно във времето (след РС утре - та да ми е ясно какво точно ни трябва). Днес са взели картона от детската градина, при ЛЛ вероятно утре за документи, не сме правили и манту, ще видим...кога и какво...Сега ще се снимаме за ученическата карта. Взех си отпуска от 15.09 до 03.10. После майка ми ще дойде за 2 седмици, а средата на октомври една жена ще ни помага с прибирането от училище... Телефон няма да носи на училище, така съм решила.
Кутия за храна бях взела миналата седмица от Lidl, изглежда ми голяма, но това е положението  Grinning
Хубав ден!

# 550
  • sf
Каката не е имала кутия за храна, няма да купувам и за него. Излишно ми се струва, само да му се мотае из ръцете и да му тежи. Слагам им сандвичите в плик и в предния джоб. Вода в страничиния и това е. Дано няма поражения при него ,че като го знам какъв е припрян  hahaha

# 551
  • София
Днес от училището ми казаха да следя новините, за да разбера от колко часа е тъжеството в понеделник. Било в един и същи час за всички училища  newsm78 Така ли е и някой има ли представа за колко часа става въпрос?

# 552
  • Sofia
Аз сандвичи не пращам, междинната закуска на Гушкан е нещо от тези -
Скрит текст:
плод/зеленчук обичайно или мляко с грис/ориз/овесени ядки, кис.мляко с мюсли, сиренца или кашкавал, сушени плодове.

Та затова и ми трябва кутия/контейнер.

Така е, Кати, бях писала, че на РС така ни казаха... още от миналата година го въвели това.
По мое мнение е глупаво, защото стават задръствания навсякъде/във всичко, за това, че е по едно и също време във всички у-ща откриването.
И дано поне е от 10ч. няма нужда да е по-рано, като и без това не трае дълго, до обяд се свършава. Ама да се постопли малко времето, че....

# 553
Да, един и същ е-10 ч, още в четвъртък е качен на нашето училище.

# 554
  • Sofia
Иеее, браво относно часа.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт