С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 131
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
mmm_ и ние се учихме по букварче от първи клас
но забелязах че това ло ла ли  Laughing му беше доста скучно и тогава взех да му купувам от поредицата мога да чета сам-по нива са
мислите ли , че на децата  ще им доскучае в часовете  newsm78

# 136
  • на Мелмак
Привет!
Ние ще имаме различни цветове подвързии за различните предмети , за да е лесно на децата .
Телефони не са забранени  но има условия.
Събрахме 28 лв за помагала и ще дадем още 33 лв за учебник по немски.
Учителката ми хареса , дъщеря ми също я хареса  Grinning
За занималня се чудя все още - има наблизо до нас частна - смятам да проверя условия и цени .
имам гъвкаво работно време , но не зная дали ще успявам да и помагам с ученето , поне в началото , докато тя свикне с учебният процес , по-скоро да свикне да е ученичка Peace
Аз също имах проблем със записването и с критериите за прием , но сега е ОК /след като минахме през н-брой варианти .../
днес ще ходя за цветна хартия и подвързии .
Нашата врата ще е с пеперуди - направени от предишният випуск на госпожата , за да посрещнат новите деца  Laughing
Ще имаме питка с мед . А за госпожите смятам да подаря  цвете в саксия .
За Физическото нямат изисквания - така ще си кара с клинчета и тениски / не обичам анцузи /
Ами аз съм готова - с малки изключения , вълнението ми придоби нормални параметри  Crazy
децата ще ходят на почивка след няколко дни и сега това е основното , у-щето после  Laughing

Хубав ден на всички!

# 137
HI   В икеа има хубав шарен килим. Гледайте да е тип мокетов, за да съхне бързо през зимата ако се наложи да се пере. Според мен ако е поларено одеало ще се пързаля.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 10:42 от vela

# 138
Home raider този здравен картон/ карта/ си остава за теб. Личната дава друг за училището. На някои места се купува и тя само го попълва, нашата си има готови бланки и го принтира  попълнен.
Нов картон ли ще има сега за училище /не Здравна карта, а картон/, за да знам дали да купувам преди срещата с лекаря утре?

# 139
Home raider този здравен картон/ карта/ си остава за теб. Личната дава друг за училището. На някои места се купува и тя само го попълва, нашата си има готови бланки и го принтира  попълнен.
Нов картон ли ще има сега за училище /не Здравна карта, а картон/, за да знам дали да купувам преди срещата с лекаря утре?

Май е карта, аз ве ги бъркам. Blush  Аз мога да си редактирам постовете. newsm78

# 140
  • София
Морена, аз също се интересувам от книжките. Извинявай,че не реагирам в темата, но ми е много трудно да изета всичко, отварям книжките и ги преглеждам на по-късен етап и за това не го споменавма в темата.

За проблемите за прием в училищата за бейби бум наборите се говори от време оно (когато почнаха проблемите с приема в ДГ), ама защо ли нещо да се направи.  ooooh!

Не подценявайте младите училители, те понякога са по-нахъсани и ентусиазирани преподаватели.

В икеа има хубав шарен килим. Гледайте да е тип мокетов, за да съхне бързо през зимата ако се наложи да се пере. Според мен ако е поларено одеало ще се пързаля.
Подкрепям. Поларените одеала се пъзгат ужасно много. В Икеа има удачни варианти, а отдолу са гумирани против плъзгане.

Не бъркайте Личната здравна карта и Здравно-профилактичния картон, който се иска в училищата.

# 141
Карта да, тя е нова всяка година, но големия Картон не би трябвало да е нов. newsm78

# 142
  • София
densi в нашето училище ще бъде нов картона. Но нямам идея дали за всички училища ще е така.
За всеки случай ще си взема и стария от градината.
И да за картона става въпрос, нова карта се дава всяка година или на 6 месеца, не помня точно.

# 143
Благодаря много, ще купя нов за всеки случай.  bouquet

# 144
  • Варна
Добро утро Simple Smile Признавам, че не успях да изчета всичко - гледам сте били доста активни нощес Simple Smile
Включих се да споделя за школите по математика (за Варна), както помоли Скай. В сайта на МГ трябва да се следи. В края на учебната година (май месец обикновено) слагат информация за преподавателите и графика за записване, провеждане на школите за следващата уч. година. Занятията са обикновено в събота по 2 часа. Цената не помня точно колко беше, но за първия срок мисля платих около 120-130 лв (дано не греша). Аз я записах от сега, не защото имам някакви амбиции, а защото си мисля, че е хубаво да започне от рано. Дали ще има интерес и капацитет за състезания - времето ще покаже, за момента просто искам да не съжалявам, че съм изпуснала една година.  Confused
Не мога да не се изкажа и за занималнята - въпросът има две страни. Първо, да, на децата не им е добре да стоят по 10 часа в училище. Но пък, второ, като се предоставя тази услуга, защо не се направи както трябва? Не мисля, че е трудно да се стои 10 часа в училище, ако средата там предразполага - има място за тихи игри, за спортуване, за занимания по интереси. Толкова ли е трудно да свършват с писането на домашни до 16:30 и след това който иска да си вземе детето, а другите да имат избор от спортове и извънкласни дейности - музика, ИИ, театрално... Така и децата ще се развиват по-добре, и родителите ще могат да работят. Нещо се размечтах май...

# 145
  • София
HI, при вас поне се опитват малко да подобрят условията (понеже такива за целодневно обучение не знам да има в бг държавно у-ще) за следобяда.

Има, в 35-о е целодневно обучението. Това е и единственото (по моите проучвания) училище, което дава точки при прием за близнаци.

Проблемът с шкафчетата е решен на първо време. От една от другите паралелки не харесали техните и щели да купуват нови. Така че само освежаване - фолио или картинки трябва да измислим.

# 146
Здравния картон на детето трябва да е стоял в детската градина и да са ви го дали при завършването. Същият се носи и в училището.
Аз нашия не знам къде е, вероятно при личната лекарка.

Шкафчета в стаята при нас има, но не виждам за какво ще ги използват. Вероятно ще държат някакви материали там. Индивидуално шкафче за всяко дете няма, няма и място къде да се разположи.
Аз лично останах много разочарована от това, че няма да се провежда спорт както трябва. Това беше единственото училище в града, което имаше отделен салон за децата 1-4ти клас, а сега наводнен и неизползваем. Sad
Другите родители се интересуваха единствено от занималнята и дали ще има обяд.
И това малко ме наведе на разни мисли, но както и да е...

Имаше представител на танцова школа за народни танци и хубавото е, че ще се провежда в специално направена зала в училището. Платено е, но за мен е удобно, защото училището ни е на 5мин. Калина за сега се дърпа, но тя за всичко е така, смятам да я запиша обаче.
Оставям и рисуването и повече няма да я натоварвам.
Тя има желание за шах, но ми се струва, че е моментно и няма да издържи сериозно обучение. Занимава се с баща си, но бързо и омръзва.

# 147
  • СОФИЯ
Идеята за Икея е добра, виждала съм едни малки килимчета/стъпки метър на метър, нещо малко ще трябва, защото децата са над 20 и в стаята ще трябва да се съберат и толкова постелки.

Обучението не е целодневно, а със занималня до 15ч. или до 17ч. по желание на родителите.В периода 13-15ч. децата подготвят домашните, от 15 до 15.30 почиват и след това са свободни занимания - който не е успял с домашните продължава, останалите играят. Редовното обучение е до 11.10 или 11.55ч., в зависимост от броя часове за деня.
Ние нямаме възможност да ги прибираме на обяд, затова ще посещават занималня до 17ч., а зимата обмисляме вариант до 15ч., защото денят е по-къс и мисля,че ще е по-добре за децата.

# 148
  • София на морето
Здравейте и тук от мен! Чета ви от време на време, а сега се включих и в групата във ФБ. Simple Smile Все още не сме купили всичко необходимо, но поне се радвам, че раницата е вече на линия - беше ми много трудно да избера подходящ модел. Тези с пластмасовото дъно (особено за момчета), хич не ми харесват и ми се виждат ужасно тежки. Купихме на Ташев - раницата е доста лека и ми се струва - практична. Надявам се и със здравната карта да завършим днес.

# 149
  • Sofia
HI, при вас поне се опитват малко да подобрят условията (понеже такива за целодневно обучение не знам да има в бг държавно у-ще) за следобяда.

Има, в 35-о е целодневно обучението.
Може, Узи, нямам проучване. Simple Smile
Но казваш, че има условия за това целодневно, така ли?
Условията за мен са:
- втори учител/възпитател - не бих искала един човек да ги обгрижва цял ден, хора са
- непременно голямо помещение с две зони - активана и пасивна. Първата с модулни маси, втората с килимчета, диванче, игри...
- задължително преобуване с пантофи
- отношение на учителя към децата, каквото не е у нас Sad
Дори обичайната подредба на чиновете и стоежа на учителя е в разрез с отношението, за което говоря.

Биги! Grinning  Добре дошла! Мнооого ми е драго да те видя тук!Hug

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 11:32 от Morena

Общи условия

Активация на акаунт