С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 245
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте,
Много сте изписали!
Нашият син Гого е 128 см, 29 кг, на 7 години и 6 месеца, обувки номер 34 се купуват.

Да споделя, че аз купувам дънки от Лидл, много съм доволна от кройките, а и стават за сушилня. Тази седмица му взех пак 1 чифт. Купувам 134 см.

# 301
  • Sofia
Танини, честити ви чанти, важното е да са здрави, да вършат работа!  Grinning
Аз имам подозрения, че шишето на Sistema, което взех няма да се събира в сегашната ни чанта, а много си я харесваме, удобна е... и май ще търся нова.  Thinking

ColorMe, кутията ви пристигнала ли е вече, интересно ми е не е ли голяма 1.2л.? В раницата или в чанта за храна ще я носи детето, в смисъл побира ли се?
И аз бройкам подобна на Sistema, затова питам.  Simple Smile

ЕмиHug

И да ви препоръчам отново книжка. Купила съм я преди време и към момента е изчерпана. Изд. Сиела обаче имат намерение да я преиздадат скоро.  Simple Smile

Скрит текст:

Снимката е линк! Simple Smile

"Оказва се, че книгата е от две години на пазара, макар че почти не се е говорило за нея; в Германия, доколкото разбирам, е една от най-известните книги в този жанр. Зачитайки я, стигнах до няколко извода - първо, наистина е много увлекателна и числовите главоблъсканици, които съдържа, са ми интересни.
Второ, не е много за деца от началния курс, които все още овладяват самите основи на математиката - т.е. макар езикът й да е много земен и забавен ("корен квадратен", да речем, е заместено с "ряпа"), по-малките деца биха се постъписали от едновременното въвеждане на няколко поредни операции, които им предстои да учат по-натам.
Книгата обаче е идеална за дете в прогимназията, което вече има интерес към математиката, ходи по олимпиади и пр., умее да мисли логично и има нужда от предизвикателство.
За такова дете тя би могла да бъде преходът от решаването на поставени от друг задачи (чрез прилагане на теоремите от учебника) към самостоятелно търсене на математически симетрии и скрита логика, онази хармония на числата, която странно се доближава до музикалната и прави науката привлекателна сама за себе си, а не като инструмент за влизане в това или онова учебно заведение.
В този смисъл, ако ви трябва книга, която да улесни детето ви в работата със стандартния училищен материал, вземете друга.
Но ако познавате наистина даровито в тази област дете, струва си да му подарите тази книга - не се знае къде може да го отведе.

P.S. Проверих - в рецензията от Publishers Weekly в Амазон наистина пише, че е за над 11-годишна възраст."  от Точица.

А тук странчики, които да разгледате.

Аз чакам да ме споходи музата, да лепя етикети по дрехи и каквото там друго става за гладене...  Whistling

# 302
  • София
Дара е висока 133 см. и е 27 кг. Носи 32-33 номер обувки.  Peace
Купих от платненките, които показахте на Руканор за в училище и физическо. Благодаря, че споделихте. Харесват ми!   bouquet

# 303
ColorMe, кутията ви пристигнала ли е вече, интересно ми е не е ли голяма 1.2л.? В раницата или в чанта за храна ще я носи детето, в смисъл побира ли се?
И аз бройкам подобна на Sistema, затова питам.  Simple Smile

Размерите са 15 см/8,3 см/15 см (в долната част кутията е 13 см), на нас ще ни трябва за юнско училище....в ученическата раница обаче едва ли ще се побере, за това ще купя допълнително чанта за храна... мисля да взема кутията и да се разходя до Джъмбо. Иначе по-малката се побира. Peace

# 304
За мерки на децата гледам си говорите.
Калина е дребна, едва 117см и 19кг. Обувки 29ти номер, евентуално 30ти ако са умалени.

Аз сега се чудя за тетрадките дали да им слагам подвързии. Според мен няма особен смисъл, те са по 20листа и бързо се изписват. Но ще видим как ще потръгнат нещата и ще решавам в движение.

# 305
Няма да подвързвам тетрадки и аз.

# 306
  • Sofia
ColorMе, благодаря за отговора! Не изглежда толкова голяма с тези размери.  Simple Smile

Мирама, да си кажа размишленията по твоята дилема... Simple Smile
Бързо се изписват 20 листа, да, но при пъхането в раницата измежду другите учебници и тетрадки ще се подвиват ъгълчетата... си мисля.  Thinking
Иначе както ще си носите учебниците вие, бих спестила каквото мога, та подвързията е много вероятна... 
Виж, нашите както ще са в у-ще, ще се търкалят кой знае колко... ще ги подвържа, но колко/как ... още не съм решила.

# 307
Тетрадките с прозрачни подвързии, че се мачкат краищата.
Никол е 128 висока, 28 кг. ,обувки 31-33, зависи от модела и производителя.

# 308
  • на път
Мойта щерка гони 132см и е с крак 33 номер. Ходихме в Декатлон за обувки по спорт - всичко що е от 32 до 34 номер на прилични цени е изкупено. Явно първокласник се стяга най-отговорно и подробно.

# 309
Класната държи нашите да са подвързани. Помоли учебинците и тетрадките по математика да са в едноцветни подвързии, като тези по математика да са в един цвят, по български - друг. И така, комплект в по една папка с копче или ластик. По-лесно се ориентират децата, а и тя в началото, щото от опит явно знае. Каза, че иначе докато издири на последните нещата и първите са ги прибрали вече и се почва от начало  Mr. Green
Решихме да я послушаме.

За другите - роден край, музика и прочие, каза, че не държи на цветово подвързване, т.е. както преценим, може и само найлонова подвързия.

# 310
Тези папки на мен ми се струват излишни, при положение ,че и самите учебник и тетрадка са подвързани в един цвят. Излишна тежест и допълнително бавене при ваденето.

Калина тренира да си отваря раницата, че е с 2щракалки в 2те страни. Simple Smile ама ще свикне.

# 311
Не, мисля, че не съм се изразила добре, в смисъл ако всички тетрадки и учебници по математика са в една папка, направо я хваща и вади, а не едно по едно. Може и по-прегледно да е, а и по да не се мачкат, знам ли.  Peace

# 312
NinoTino, да де, и аз си го мислех. Но за децата са еднакво неудобни както папките с ластик, така и тези с копче. Последните и аз понякога се затруднявам да откопчавам и закопчавам.

# 313
Ясно. Ами тя има такива изисквания, ще търся прозрачни папки с копче и ластик, дето по-лесно се отварят, иначе от към прегледност ми се струва супер.

# 314
  • Sofia
Тези папки на мен ми се струват излишни, при положение ,че и самите учебник и тетрадка са подвързани в един цвят.
Разбира се.  
Цветово обозначаване на най-използваните Български и Математика искат, ако не всички, то повечето учители.
Вариантите за което са:
а)  тетрадки и уебници облечни с цветна хартия
б)  ---//-------//-------//-- облечени с цветна подвързия
в)  ---//------//-------//---  както и да са облечени в цветна папка
г)  ---//------//-------//--- както и да са облечени с цветен стикер в горния край (каквото е изискването на нашата госпожа)

Вариант А, допуска разбира се и прозрачна подвързия
Вариант Б - и обличане с хартия
Вариант В - никак да не са облечни
Вариант Г - също никак да не се облечени/голи голенички  Laughing

Grinning

Общи условия

Активация на акаунт