С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 273
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • София

Добър ви ден, грижовни мами на първолаци!

Дали ще приемете в своите редици и една баба, ревностна почитателка на сайта "Бг мама", че и редовно списваща в "своята си" тема. Е, това го приемете като лирично отклонение.  Laughing

По една или друга причина моят внук, който ще бъде първокласник тази година, е обгрижван основно от мен. Макар и още  работеща баба ще мога да поема част от грижите за  детето. Попаднах на вашата тема и четох с огромно удоволствие за всичко, което ви вълнува,  дадохте ми доста идеи.

Дъщеря ми е купила почти всичко за първия учебен ден, остават й дребни допълнения. На нас с дядото обаче ни предстои да купим подарък за внука и за първия учебен ден, и за рождения му ден, който е на 13.09. Приемам идеи, мили мамчета. Аз се поизчерпах.  Embarassed

Успешна да ви е новата седмица и до нови "срещи"!  Heart Eyes

# 361
  • София
И двете ни баби искат да подарят на първокласничката часовник... Laughing В крайна с/ка едната ще подари часовник, от другата са раницата, торбата и т.н.Едната баба подари и дрехи...Книжки също, но при нас те се подаряват и без повод, но са добра идея си мисля...
Inkа - Лидл има малки бутилки минерална вода, които излизат 23 ст. Една майка ми каза и вече повече от 6 месеца купувам от там по няколко стека и за ДГ ми беше удобна и сега за у-ще пак ще е така....водата е трапезна, с приятен вкус и на фона на 60-65 ст...бутилка...Не обичам да пълня шишета..

Последна редакция: нд, 07 сеп 2014, 09:56 от EmiR

# 362
  • София
marina_vladi, здравей!
За подарък за РД най-добре е да се пита детето какво иска.
Съвсем наскоро на едно приятелско семейство празнували РД на първокласник в тесен семеен кръг и всички роднини подарявали на детето кой дрехи, кой обувки, кой неща за първи клас - раница, несесери, химикалки и пр. Детето стояло, гледало, отваряло пакетите и накрая ги погледнало всичките и казало: "Много благодаря за всичко това, а сега къде са ми подаръците?". Хем смешно, хем много тъжно... Преди всичко децата са си деца все още и играчките са на дневен ред.
На моят син за РД му бяхме казали, че ще го заведем в Хиполенд и той да си избере подаръци - ограничихме го до три на брой, избра си сам и беше толкова щастлив.
Иначе, за първия учебен ден и аз благодарение на тази тема, се спрях на подарък - часовник.

# 363
ПП: Забравих да напиша, че от Кауфланд му купих и комплекта за надписване на дрешки, намален от 6.99 на 1,75. Благодаря, че ме открехнахте.   bouquet
Покажете как изглежда да знам какво да търся  Mr. Green Вчера бях, но не съм се и сетила...и в кой отдел на магазина горе-долу?
И аз се присъединявам към молбата. На нашите униформи има вътрешно етикетче с място за име, но се притеснявам, че е твърде малко и отвърте, за да му обръщат внимание, та се чудя как да ги обознача, за да не се връща с чужди дрешки. Макар че мъж ми ме успокоява, че едва ли ще има друго първолаче с толкова голям размер, тя ми е над 1,40 вече, но все пак...
Лягането вечер и при нас е трудна мисия, дори да я сложа по-рано, обикновено заспива към 22,30, не спи на обяд, става към 8.30-9ч, но ще трябва да сменим режима.
Марина, добре дошла, подкрепям идеята на Кели, още са си деца, за тях подаръци са играчки основно, особено за РД. Моята си избира от ТВ рекламите разни неща.
Красиви рокли и тоалети сте подбрали, аз още не знам дали ще ни искат на 15-ти с униформите, но имам една рокля, както и обувки от Аутлета на К и К, само чаропогачщник ще взема.

# 364
  • София
marina_vladi - и нещо не свързано с у-ще, но пък любимо май на повечето момценца
http://get7.eu/categories.php?CategoryID=188 - доставката е бърза,избора голям,  а цените една идея по-добри от тези  в Хиполенд и Комсед....

# 365
На нас с дядото обаче ни предстои да купим подарък за внука и за първия учебен ден, и за рождения му ден, който е на 13.09. Приемам идеи, мили мамчета. Аз се поизчерпах.  Embarassed

Здравей, добре дошла!

И според мен играчка е най-добра идея за подарък за момче.

marina_vladi - и нещо не свързано с у-ще, но пък любимо май на повечето момценца
http://get7.eu/categories.php?CategoryID=188 - доставката е бърза,избора голям,  а цените една идея по-добри от тези  в Хиполенд и Комсед....

Тъкмо пишех за този магазин, какво съвпадение!
Даже се редактирах, като видях постинга ти - от години поръчвам от сайта им. Наистина са с най-добри цени за България, само от Германия ми излиза по-евтино легото. Магазинът им е в РУМ-Младост, но на мен ми е далече и съм ползвала само този онлайн.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2014, 14:40 от Анонимен

# 366
NinoTino страхотна ви е роклята.

Точно мислех да ви попитам за мнение, какъв чорапогащник да купя. Ще бъде предполагам с бели обувки /такива ще търся да купя/. Болерото също е бяло. Мисля си за някакъв цикламен цвят ама не мога да си го представя.
Скрит текст:

За лягането си мисля че няма да има проблем, сега си ляга най-късно в 22 часа. В движение ще си изградим режим. Тя не е свикнала да спи на обед така че няма да и липсва обедния сън.

marina_vladi, добре дошла сред нас. Едната ни баба и' даде парички с които да купим необходими неща.

# 367
  • Пловдив
И аз съм с две ръце "за" за този магазин. Купувала съм Лего на дъщеря ми от тях на много добри цени в сравнение с другите магазини. Поръчах онлайн и ги помолих на другия ден до обяд да е при мен пратката, съгласиха се да я изпратят веднага, за да мога да я получа навреме, че ми трябваше спешно  Simple Smile Смятам отново да пазарувам от тях.

# 368
  • София
 Жасмин - аз също от година и повече основно от там поръчвам, при това сравнително често...и съм много доволна...

# 369
  • Sofia
marina_vladi, добре дошла!  Grinning
За подарък... За РД определено нека си пожелае детето (също като на дядо Коледа Simple Smile) и аз като Мей мисля. Настолни игри има много различни и хубави - логически, стратегически... ЛЕГО е чудна идея.
Някаква по-малка играчка/игра + книжка - за 15.09. Simple Smile

За етикетите за дрехи, ето за невнимавалите.  Wink

Сиси, ето въпросните етикети от Кауфланд. Търси при шивашките материали, накрая, към касите.

За храната...  При нас както вече писах... в голямото междучасие, в 9.45ч. слизат организирано в стола и там се яде.  Моята нали си носи, взима си кутията и с нея слиза.
Да си купуват нещо (например шише вода) от лавката - трудна мисия, защото няма да ги пускат сами до там. Ако слезе госпожата с едно (или няколко)  до лавката, останалите остават сами.

Мимка, с тази рокля ще е, нали така - според мен чорапогащникът - в светло синьото на роклята. И ако имате и аксесоар за косата (шноли, диадема) в този цвят...
Става и светло розово. Hug

Пфуууу... не го знех този сайт, живи да сте, че го споменахте.  Едно Лего, което поръчах тези дни за 82 лв,  в този е 65 лв  #Crazy

Последна редакция: нд, 07 сеп 2014, 11:09 от Morena

# 370
Аз също ще погледна сайта за Лего, фенове сме, казвам в множествено число, щото и аз. Сега има едни момичешки серии, мммммм  Blush

Аз пък да ви кажа снабдих детето с един моделин, от полимерна глина. Нали се чудех за пластелините и си говорихме с приятели. Те са купили франчайза за България на Джъмпинг клей, но нещо много бавно им стават нещата и изобщо не знам кога ще го пуснат в търговската мрежа.
Става за деца, които обичат да моделират. Много е интересно и стават уникални фигурки.
Подходящ е и за подарък. На нас сега ни подариха, имаха възможност. Но в бъдеще се надявам да мога да купя, поне по повод, защото пък и не е много евтин. Ще имат някакви Коледни сетове, ако успеят да отворят и бих взела за подарък.

mimka_8 , благодаря Simple Smile

Гледам, че пишете за чорапогащници. Значи аз съм фен, но за роклята не съм купувала. Приятелка ми даде лятото няколко, от дъщеря и и единият е точно като цвета на роклята.
Но в Хиполенд съм купувала на Кристина страхотни цветове, някакви полски, най-разнообразни цветове има. И са от тези тънките, но примерно към 30-40 дена дакава плътност. Страхотни и са на прилични цени, бяха някъде до около 3 лева.

# 371
Жасмин - аз също от година и повече основно от там поръчвам, при това сравнително често...и съм много доволна...

Може да сме се засичали по темите в На пазар, особено в тази за Майтойс.  Simple Smile
Там обсъждахме този магазин, като резервен вариант. Хубавото е, че като купиш веднъж онлайн от Гет7, ти дават 5% отстъпка и така всяка следваща поръчка, та излиза съвсем изгдно. Доставят обикновено на следващия ден, много са коректни и бързи. Рядко хваля български магазини, че цените винаги са ужасни, но този ми е любим. Почти за всички рождени дни на приятели на сина ми купуваме Лего от него.

# 372
  • София

Може да сме се засичали по темите в На пазар, особено в тази за Майтойс.  Simple Smile
Там обсъждахме този магазин, като резервен вариант. Хубавото е, че като купиш веднъж онлайн от Гет7, ти дават 5% отстъпка и така всяка следваща поръчка, та излиза съвсем изгдно. Доставят обикновено на следващия ден, много са коректни и бързи. Рядко хваля български магазини, че цените винаги са ужасни, но този ми е любим. Почти за всички рождени дни на приятели на сина ми купуваме Лего от него.
Едва ли, не влизам там - следя изкъсо наколко теми само и там и пиша, че иначе трябва да си отвися цял ден в bg. mamma.  Laughing Но пък основно пазарувам през нета и попадам на добри сайтове..Simple Smile))И аз имам 5% отстъпка, но скоро го казах на една приятелка и не са й дали въпросните 5% /а може и да не е разбрала , не знам, но изрично й казаха да си провери, защото след една покупка като влезе вижда сумите с намаление, а тя твърди, че при нея това не е така/, а гледам, че и доставка са сложили за суми под 100 лева, мисля, че преди нямаше  newsm78, та може би вече доста хора са го понаучили....

# 373
  • София
И ние сме от почитателите на Лего (цялото семейство) и също пазарувам от този сайт, освен ако има намаления в Комсед. Много съм доволна. Даже веднъж нямаше легото, което което поръчах и мъжът от фирмата ми се обажда няколко пъти докато решим какво иска дъщеря ми и накрая ми направи отстъпка. Стана ми даже неудобно.   bouquet

# 374
Обсъдихме тоалетите, сега  на дневен ред са  прическите. Laughing

Моята девойка е с дълга коса. До сега за разни поводи съм я сплитала на малки плитки, след 3-4 дни пускаме косата и е къдрава . Обаче сега иска кокче.  newsm78

Приемам всякакви идеи за нещо хубаво и лесно.

Общи условия

Активация на акаунт