С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 279
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Майки и баби на момченца ,моля ви кажете ми ще има ли деца обути в маратонки на 15.09 ?
Днес след обиколка на половин Варна и пробване на незнам колко модела обущета се прибрахме с
маратонки на Фила , белички коженки...
детето отсече :много ги искам , много са ми удобни и точка !
Ами сега ?
И аз смятам да е с маратонки синът ми на първия учебен ден. Официални обувки нямам намерение да купувам, защото после няма къде да ги носи. А маратонките си ги харесва. Ще бъде с дънки седем-осми дължина и някаква ризка. Спортно-елегантен ще е  Simple Smile Още не съм комплектовала тоалета, защото е при баба си в друго населено място и искам да сме заедно, когато купуваме. Да мери, да си хареса той и тогава. Не е бебе вече, да носи какво да е  Simple Smile Раница няма да вземаме, няма нужда предполагам. Тази вечер е родителската среща, ще видим какво ще кажат там.

# 451
А вие мили майчета приготвихте ли тоалетите и обувките на ток  Mr. Green
Аз няма да съм много елегантна и в никакъв случай на ток, че ще водя и малката - в кенгуруто.  Rolling Eyes
И аз смятам да купувам някакви спортно елегантни обувки или по представителни маратонки - ще видим тия дни какво ще намерим.
Днес е РС, после ще се отчета и аз.
Чудя се да му вземам ли думички за първия учебен ден.  newsm78 Той обича да рецитира, ама знам ли - да не вземе да се притесни пред толкова много нови и непознати хора и да се изложи.  Thinking

# 452
  • София
И Боби ще е с маратонки, черни са. Специални обувки няма да взема за 1 обуване само.

И за себе си специален тоалет няма да вземам. Панталон и някаква блузка. Токове не нося, а и ще сме с малката и ще трябва да си я прехвърляме с баща й. И нейният тоалет е готов Simple Smile))

Освен вас, баби/дядовци/лели/вуйчовци и прочие роднини ще присъстват ли също на откриването?

С наближаванеот на 15 ми се увеличава притеснението. Не само за училището, ами предстои и да се върна на работа на 1 октомври и съм адски спечена. Имам чувството, че голяма част от мозъчните ми клетки са безвъзвратно загубени.

Вчера мъжът ми взе и един дигитален часовник за подарък. Дано му хареса. Останаха само още няколко панталона да му взема, но те не са спешни и ще е като имам време и намеря каквито искам. Цветята ще вземем уикенда от борсата и сме готови. 

# 453
  • София
Идвам с една информация относно Манту-то.
Днес бях в поликлиниката ни за ЗПК и попитах педиатърката за Манту. Тя каза, че при нея не се прави и ни насочи към ЕТО ТОЗИ център. Обадих се по телефона да запиша час, оказа се, че по-ранни записвания от 23 септември нямат (ще пропуснем един учебен ден  Confused). Освен това, манипулацията се плаща и струва 7лв.
Така че е хубаво да проверите при вашите педиатри как стои въпроса.
Дано съм била полезна.

# 454
  • София
На първия учебен ден синът ми е ще е с униформа, поне така бяха казали на юнската родителска среща, ще видим в сряда дали ще има промяна, че много майки на момиченца протестираха тогава. Аз и мъжът ми си взехме почивен ден, свекървата още не знае дали ще я освободят, свекърът ще дойде засега със сигурност. Моите родители са далеч и са на работа. Всички ще сме спортно елегантни, че такъв ни е гардеробът. 

Манту на сина ми направихме началото на юни в нашата поликлиника и нищо не сме заплащали.

# 455
Аз сложих Манту и днес го измерихме, наред е и нищо не съм плащала на ЛЛ. Записано е в картона и ми казаха в никакъв случай да не давам в училището картона, за да не се загуби с всички информации вътре, а само здравната карта. Не е нужно да се прави нов голям картон за училището според личната лекарка.

# 456
  • София
И ние проба Манту и след това ваксина направихме в поликлиниката при личния ни лекар в определените дати. Не сме заплащали нищо.

Ох, чудя се, роднините "канят" ли се на такова събитие? Аз съм на принципа, че ако някой иска да присъства, ще ни попита дали е удобно, но аз да каня...  newsm78

# 457
  • София
Мантуто при нашия лекар се прави в събота. Той прави кампания средата на октомври. Странно ми е при вас Kally May как ви насочват към клиника, пък и платено чак  newsm78.
Ние с мъжа ми също ще сме спортни, токове и тоалети няма да има. С нас ще е само баба й (свекърва ми) и една моя много близка приятелка, ако не е почнала работа до тогава.
След откриването мислим да отидем някъде да се почерпим, ама още не съм решила къде.

За картона, личният лекар ми каза да го предам в училището. Той вървял на всякъде с детето - ясла, градина, училище ....

В сряда ни е родителската среща, ще видя какви ще са им изискванията по този въпрос.

# 458
  • Варна
Моето дете няма дядовци(и двамата починаха Sad)
но пък бабите се точат да идват в училището , но аз пък не ги искам !
Искам да сме си тримката с таткото , но не съм им казала де .

# 459
До колкото ми е известно, мантуто е безплатно. И как така личната не прави , странно.
Обади се в здравната каса и питай.

# 460
  • София
В нашата поликлиника имаше дата, на която имаше доктор от ТУБ диспансера (или там както се казва), който извършваше манипулацията и после отчитането.  Peace

# 461
Нашата педка ме предупреди лятото,че има срок за слагане при нея и ако не се явим, трябва да го заплатим и да го слагаме в някакъв туберкулозен център.

# 462
Защо затрудняват родителите с това манту, по дяволите?

Нашата проба манту направихме при личната лекарка на детето, която така си е организирала нещата, че всеки вторник се прави и не се налага хората да ходят по диспансери и прочие.
После минава само за проверка, без ред и толкова.
Направихме го миналия вторник и в петък взехме бележката.

Аз за 15 ще съм официална, купила съм си супер евтина рокля, но е официална. Една от причините е, че съм по майчинство и все съм спортна, изключая един-два повода. Тъкмо малко ще се разнообразя.

# 463
  • София
Доколкото разбрах от нашата ЛЛ, Матуто и ваксината се правят само от лекар от ТУБ диспансер. Те не могат да го направят, само отчитат резултата. А лекар от Туб диспансер идва само на определени дати. Затруднение, не затруднение, като са изпуснати датите, нямаме избор. Останах с впечатление и от миналата година, че периода на тези неща е около юни месец, не знам дали има причина за това... Но ми е странно да се плаща, като това си е по ЗК съгласно Имунизационния календар.

# 464
  • София
В нашата поликлиника имаше дата, на която имаше доктор от ТУБ диспансера (или там както се казва), който извършваше манипулацията и после отчитането.  Peace

+1  Peace
Трябваше да платим по една потребителска такса само.

Иначе, личният лекар ми обясни (поне това разбрах), че няма достатъчно безплатни ваксини - не знам дали така се казва самото манту. И затова се налага да се ходи в центъра на Кирил и Методий. Явно безплатните проби са кампанийно - днеска няма, утре има и който успее (или по-точно личният му лекар) се снабдява.

За обувките, и моите хора ще са с маратонки, не предвиждам да купувам официални обувки. Но искрено се надявам времето да бъде подходящо за сандали.

Подаръци няма да им взимам, едната баба се натисна да плати раниците и това са им подаръците. Баааси изваждането е това училище, и тия тъпи шкафчета... Онзи ден един родител подхвърли, че паркетът бил много зле и трябвало да се цикли, викам - не мога повече. "Амо само по 20 лева щяло да бъде на дете". Казах им за вас 20, за мен 40. Арееее, баба ми все едно само на циклен паркет е живяла.
Скрит текст:
Понякога си мисля, че моите деца ще са най-задръстените - не можем да си позволим скъпи езикови курсове, телефони, таблети, а така ми се иска да ги пратя на ски или на лагер ... Ама няма. Tired

Общи условия

Активация на акаунт