С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 197
  • 744
  •   1
Отговори
# 570

Витаминче , защо пък вие за охрана да събирате пари - това си е задължение за училището.

да и аз така смятах ,но директорът дойде на РС и ни обясни ,че до сега това било на общината ангажимент ,но не знам си какво станало и се продцедира по този начин .. CrazyЩе правим шкафчета също ,защото нямаме в нашата стая,но съм свикнала ..С голямата дъщеря правехме чинове и какво ли още не ,та нормално Laughing
Иначе днес направихме първата пломбичка ,всичко мина идеално ,без стрес ,което беше много важно.Сега е щастлива с новото си зъбче.Купихме и всичко за училище,остава ни само да си вземем учебниците на 15.09 и да подвързваме всичко.Ние ще сме с папки по предметите и ще държим раниците в училище .Взимат се в петък за уикенда.За сега нещата вървят по план ,дано да са здрави децата само. Peace

# 571
Ох, за приборите... Гледахме една кутия, на капака имаше пластмасови виличка и ножче разглобени на по 2 части. Голяма борба беше да се извадят от поставките им, да се сглобят и после по обратния ред да се приберат. Ами отказахме се, то времете за обяд яе мине в сглобяване и разглобяване.

Ще слагам храна, която да яде с ръце при минимален риск от омазване.

Морена, вашите изглеждат много симпатични, с тях определено ще е лесно.

# 572
Много съм доволна, пристигна ни и ризата от Германия току-що и е съвсем точна на сина ми.
Ето така ще е облечен на 15 септември:

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/106602 … 4&oe=548B0581

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/ … f3420fad766d3ea11

В тъмносиньо му е костюмът, обувките също, има и яке, ако е студено, пак тъмносиньо.
Остава само букетът.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 15:45 от Анонимен

# 573
Репетицията мина чудесно, Кристина си гушна учителката, децата бяха страхотни, а първолачетата най-послушни и изразителни.

По причините изброени от Морена и аз имам необходимост от кутия. Днес купих от Генезис/ случайно се присетих за там, а и имахме път след репетициите, там се оказа има доста интересни неща.
Взехме ето тази:
http://genesis.bg/uf/item/kutia_obiad_Pinky_Queeny/5956.html

Има преграда вътре за плодове, дълбока е. В зависимост ще я пълним с плод или зеленчук, малко ядки, сандвич, баница домашна, кекс, някое от изброените, в комбинация. Изпитано е при Кристина дори и обедно меню - по-суха риба с картофи, ориз със зеленчук, кюфтенца - зеленчукови или месни, каквото си поръча.

Друго, което свърших днес - аз не съм голям привърженик на разни имуностимуланти и синтетични витамини, но все пак в началото на детско-градинския период и пролет, т.е. два пъти годишно, давам - АдЛикуид фор кидс и комбинирам с желираните Марсианци. Тези са по препоръка на нашия педиатър. Та днес ги закупих и започна да ги пие.

Туй за сега  Simple Smile

# 574
  • София
Жасмин, ще е много елегантен младежът.  Heart Eyes

NinoTino, аз още не съм се сещала за имуностимуланти, но май е време и аз да се замисля.  Thinking

# 575
  • София
Аз мисля сироп от черен бъз да почна. Плюс Инфлуцид профилактично, но по-нататък.

# 576
  • София-Младост
Много ви се радвам, като ви чета. според мен 15.09. е по-голям празник за родителите, отколкото за малчуганите...тоалети, приготовления, покупки  Simple Smile Аз си признавам, че изобщо не си спомням моят първи учебен ден...имам една снимка на влизане в класната стая, закичена със здравец и класната с питка и мед вероятно...доста стресната изглеждам  Mr. Green

# 577
Жасмин, ще е много елегантен младежът.  Heart Eyes

Мерси много! Ами малко по-официално, да почувства празничното в деня.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 00:51 от Анонимен

# 578
Да, сироп от бъз е третото, което даже и аз пия. Ще го дам след почивката от АдЛикуда и после чак на пролет.

Морена, имам идея - страхотни са книжките, които предлагаш. Може ли да се направи един списък на първа страница и да се допълва. С нови книжки, подходящи за тази възраст на децата ни и също такива, от които има отзиви, че са интересни на децата  Hug

# 579
И ние сме от 10 часа.
И аз искам да помоля за списък на първа страница с интересните книжки, благодаря. Hug

# 580
  • София
За сиропчетата - давам Имуномикс Плюс (с ехинецея и черен бъз).
Отделно рибено масло  през зимата.
Лекуваме се предимно с боаронската хомеопатия, когато се разболее.

# 581
  • Sofia
Аз мисля сироп от черен бъз да почна. Плюс Инфлуцид профилактично, но по-нататък.
И аз с бъза.  Тъкмо се бях сетила тези дни, че му наближава времето.  Simple Smile Давам и домашен мед с орехи и лимони.  Чакаме и новия мед в скоро време.
      Инфлуцид ползвахме за сефте миналата зима. Имам го предвид и сега, но ще видим.
И аз анти всичко синтетично на фармацията.  Гушкан е доста чиста (така да се изразя) от тази гледна точка (не боледува) и от козметика също. Дълго време само кърмата ни беше имуностимулант. И от тогава на народна медицина най вече и хомеопатия, но не си е налгало още де.

Жасмин, страхотен тоалет, по мой вкус.  Grinning

# 582
Аз по принцип имуностимуланти не давам. Но и Калина до миналата година беше в къщи, не е посещавала градина и нямаше нужда.
Миналата година също не давах нищо, всички се натръшкахме от ужасния грип, че ни и повтори. Ходихме на физиотерапия и така се излекувахме, иначе изпиха по 2-3антибиотика в рамките на 2месеца. Нямаше как да минем без тях, бяхме стигнали до бронхопневмония и двете.
Тази година се замислям, но и не знам какво да давам.

Моят първи учебен ден си го спомням, валя голям дъжд. Simple Smile
Аз накъдрена (косата ми е права) и за целта сигурно станахме 2часа по-рано с майка ми.
Роклята специално ушита от баба ми. Simple Smile
Имах подарък голяяям шоколад Милка (беше към 1м. сигурно) и със Schultüte

# 583
  • София
Аз съм давала и клеева тинктура.

Да попитам сред вашите дечица има ли леворъки? Открих тази химикалка. Дали ще има полза?

# 584
Сироп от бъз и ние имаме, миналата зима давах от време на време.

Общи условия

Активация на акаунт