С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 189
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Аз ги бях забравила тези Schultüte-та, а са супер идея. В Германия са много популярни за първия учебен ден. Пълнят се с сладкиши, играчки, разни неща за училище.

Имало ги е преди няколко години в BILLA, но сега не знам.

Иначе има един немски магазин: http://www.spiegelburg.bg/contacts/index.html
От там съм купувала на моя син ученически раници и дрехи, може и да има нещо такова.

И въобще, трябва да се пита в немските магазини.  Peace

Тук има указания как да се направи: http://sedianka-stoyanova.blogspot.com

Тук намирам да се продава една фуния: http://olx.bg/golyama-funiya-za-lakomstva-za-prvoklasnichka-na-d … kertute-i56612044

Тук има и тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=126582.0

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 00:35 от Анонимен

# 601
  • Sofia
Дайте му някакво име на БГ на това нещо Schultüte, моля! Simple Smile
Та Мирама, а и Дъждец, организирано или самоинициативно, лично ще си го дадете на детето и ако да, кога това? В кой момент смятате?  newsm78
Зачудих се и аз (точно защото нищо такова или подобно не споменаха на РС за посрещането, а и като не събраха пари не виждам как ще има нещо... newsm78), макар да е трудно с лакомствата, понеже не яде такива по принцип, демек трябва да диря накакви пълнозърнести боклучки. И понеже няма да са много (а не става и полодове да хакна там), не трябва и фунията да е голяма (за да не е празна) и значи мястото за подаръче се ограничава, ох...   Mr. Green  Та много се чудя.  Thinking

# 602
Дайте му някакво име на БГ на това нещо Schultüte, моля! Simple Smile

Фуния за лакомства  Laughing

Иначе май "училищна фуния" е по-точно.

В немския амазон изобилства с такива, ето например тази може да я има и в онзи немски магазин, за който писах - там продават неща на Лилифи:

Ето в този: http://www.spiegelburg.bg/products/Princess_Lillifee/index.html

Тази също може да я има: http://ecx.images-amazon.com/images/I/41ioS0-KMnL._SX425_.jpg

Ех, как ми вкарахте мухата с тези фунии, сега май ще хвана да направя една.  Laughing

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 19:42 от Анонимен

# 603
  • София
Да попитам сред вашите дечица има ли леворъки? Открих тази химикалка. Дали ще има полза?
Единият от моите е левичар. Не бих му взела. Мисля, че е поредното нещо, за което да се пръскат пари безсмислено. (Ей, помня така беше като се родиха - оня списък, който ти дават в родилния дом, сума ти пари струваха нещата, и половината останаха чисто нови). Ами ако нещо й се случи на химикалката и няма резервна? Ще вземе да се тръшне, че не може да пише с обикновена.  Tired

# 604
Жасмин, страшна си с линковете!
Ще разгледам и ще преценя дали да правя. За поръчки от чужбина няма време. Тези в Бъглария също не са лоши обаче.

Морена, вкъщи ще й го дам. Може би след тържеството в училище. От боклуците гледам да не яде такива с хидрогенирани мазнини, аспартам,натриев глутамат и фруктозен сироп (high fructose corn syrup). Съвсем без нищо купено не може да минем. Искрено се възхищавам на родители, които са успели да култивират така децата си да не искат никакви купешки боклуци. Ще сложа и дребни играчки.

# 605
От боклуците гледам да не яде такива с хидрогенирани мазнини, аспартам,натриев глутамат и фруктозен сироп (high fructose corn syrup). Съвсем без нищо купено не може да минем.

Можете да си вземете някакви сладки от Ванилницата, здравословни са: https://www.facebook.com/vanillakitchenbg?fref=ts
"Всичко е веган. Не се използват никакви синтетични добавки и подобрители." - тава пише на страницата им. Отдавна се каня да ги пробвам и все не намирам време да отида.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 20:18 от Анонимен

# 606
  • Sofia
Благодаря, Жасмин, Дъждец!
Дъждец, чак да е "дресирана"...
Скрит текст:
се съмнявам, като тръгне на у-ще нямам илюзии, че ще е точно както съм я учила. Хубаво е, че първите 7г. поне се хранеше здравословно и се надявам, че ще пробва, но няма да залита и да и става навик. Доста съм говорила/повтаряла (е слаба дума  Wink) през годините какво и защо и все трябва да е влязло и да остане.  Grinning

Жасмин, отивам да го видя къде е това. Макар...
Скрит текст:
да ми е трудно по реалните магазини, хем като локация (дето съм на края на Сф.../според онлайн магазините - "след околоМръсното", както му казваше Гушкан като малка/ и без кола, такситата не са ми опция), хем, че все съм гащи (от "дупе и гащи"  Mr. Green) и ефекта на изненадата е трудо постижим.
Аз, затова съм по онлайн шопинга.  Laughing

# 607
  • София
Да попитам сред вашите дечица има ли леворъки? Открих тази химикалка. Дали ще има полза?
Единият от моите е левичар. Не бих му взела. Мисля, че е поредното нещо, за което да се пръскат пари безсмислено. (Ей, помня така беше като се родиха - оня списък, който ти дават в родилния дом, сума ти пари струваха нещата, и половината останаха чисто нови). Ами ако нещо й се случи на химикалката и няма резервна? Ще вземе да се тръшне, че не може да пише с обикновена.  Tired
Узи, права си.  Hug
Аз не мисля да купувам лакомства, само някакъв дребен подарък, който той си избере от магазин за играчки най-вероятно.

# 608
  • БГ
аз мисля да взема някакъв подарък, /не съм измислила какъв/ и да купя кутия за подарък от онези твърдите с красива шарка, за да може да се използва след това за нещо. Моето момиче си събира така стикери, снимки..и пр. Мислех отдавна за тези фунии, но къде ще я съхранявам след празника, иначе ако е голяма би била много ефектна.Чудя се newsm78

# 609
Жасмин, отивам да го видя къде е това.

Ами те са чак на Оборище в една пресечка. Имат телефон (0888 353 647), най-добре да питаш, за да не се разкарваш, може въобще да нямат такива фунии. https://www.facebook.com/pages/Spiegelburg-Bulgaria/142498119176594?sk=timeline

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 00:32 от Анонимен

# 610
Да, това е добра идея. Може и различни видове домашни курабийки.
Ние сме ходили в сладкарницата на Ванилка. Правила съм вкъщи и неща от блога й. Тортите, които опитахме в сладкарницата, не бяха по моя вкус. Може би сме улучили някакви по-странни Simple Smile
Голям фен съм на Слънце и Луна. Почти всичко, което съм опитвала от тях, много ми харесва (мъжът ми и детето ядат само боб, пица или торта там:35:) Зимата ги завличам почти всяка събота да обядваме там Mr. Green

Морена, и аз много съм говорила и говоря
Скрит текст:
, на теория много неща знае, но като се донесат от роднини разни лакомства, като се влезе в магазина и си иска, особено от татко си... По площадките също да не говорим. Гледам да балансирам някак, да я науча да чете етикетите и да си избира "котвички", които да купува. По заведенията мъжът ми  мърмори, че съм била претенциозна, че съм разпитвала къде какво слагали Joy Само вкъщи трябвало да стоим с моите изисквания Crossing Arms

# 611
Имат фунии в този магазин, или поне с имали - ето виждам една на тази им снимка: https://www.facebook.com/142498119176594/photos/a.14249979584309 … ype=3&theater
Но цената ще е поне 20 лв., имайте го предвид, в амазона са по 12 евро.  Peace
Докато с подръчни материали може да се направи такава фуния и за 5 лв.

# 612
Голям фен съм на Слънце и Луна. Почти всичко, което съм опитвала от тях, много ми харесва (мъжът ми и детето ядат само боб, пица или торта там:35:) Зимата ги завличам почти всяка събота да обядваме там Mr. Green

Я виж ти, това ще се пробва, не го знаех. Благодаря!  Hug

# 613
Леле, много пишете.

Аз пък искам да видя първокласника/ на Жасмин/ облечен с елегантния тоалет. Heart Eyes

Аз днес болеро не купих, но пък взех сак за плуването и маратонки. Успах да купя и ленти за кока, в почти същия цвят като колана. Днес правих пробно кок, още е с него от обяд. Утре ще пробвам друга прическа. Девойката май ще се сдобие с обички като подарък.

Фуния за лакомства няма да правя, моята девойка е лакома и си умира за всякакви такива вкусотии, та ще и го спестя.Иначе идеята е страхотна. Утре съм на родителска среща.

# 614
  • София
пълнозърнести боклучки.

Хехехе, как ме разсмя това. Поздравления отново, че си успяла да я научиш на такива здравословни навици.

Аз се опитвам да обяснявам, но ми е трудно. Яде всякакви боклуци, но контролирано. Победата ми на този етап е, че не е стъпвал в Макдоналдс, не, че не бих го завела вече, но гледам да отложа момента максимално, аи той знае, защо не съм фен на този вид заведение. За съжаление, баща му не ми е подкрепа в тази борба, той самият яде доста боклуци, но поне вкъщи гледам да вкарам някой полезности като готвя.

Много готино това с тази фуния, но няма да го огрее. Нямам физическа възможност да я направя. Ще се задоволи със скромния си подарък, домашна торта и евентуална почерпка някъде.

Времето сега гледах по ТВ - 20 градуса макс, което значи сутринта и по-ниска Т и дъдж Sad Много ме притесни факта, че с малката не знам как ще издържим Sad

Общи условия

Активация на акаунт