Доматен мармалад от ВАЛЕНТОР

  • 3 982
  • 22
  •   1
Отговори
  • Мнения: 45
ДОМАТЕН МАРМАЛАД ОТ ВАЛЕНТОР
Исках да продължа в темата от преди година \http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=738780.0;topicrefid=19\ , обаче форумът ме съветва :

Внимание: в тази тема не е писано повече от 120 дни.
Не е желателно подновяването на толкова стари теми. Ако не сте сигурни, че желаете да подновите темата, препоръчваме да започнете нова тема, като може да дадете линк към тази, която е породила въпросите ви или провокирала коментара ви
. “

Поради което започвам нова тема: ДОМАТЕН МАРМАЛАД ОТ ВАЛЕНТОР.
И така , притегнете коланите – излитаме.
Снабдил съм се със заветните есенции : ягода и малина

и доматки

измити и цепнати , на “кръст”

които слагаме във вода,която да заври

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 09:42 от Редактор*

# 1
  • Мнения: 45
Когато заврят се разпукват, по “кръста”



приготвили сме им и студена водичка


и ги цопваме в нея

лесно белим кожички, отстраняваме твърда сърцевина  и режем на парчета


Междувременно есенциите са смесени

# 2
  • Мнения: 45
Обелени домати


рязани домати


количество домати


количество захар


тарирано, разбира се че предварително

# 3
  • Мнения: 45
2500грама сурови ,обелени и нарязани домати са засипани с около 1188 грама захар



започва изваряването





когато доматите се посварят отделям твърдата част


и течната продължавам да я варя= сгъстявам

# 4
  • Мнения: 45
Междувременно есенциите сме ги подобрили


изваряването с отново прибавена твърда част продължава

приготвят се бурканЕ

наближава финалната права

топлим бурканЕ

# 5
  • Мнения: 45
Готови сме с изваряването


заливаме с една мярка есенции


започва пълнене на горещи бурканЕ



продължаваме


до горе

# 6
  • Мнения: 45
Краен резултат

есенциите са опаковани

детайл от опаковането


Това беше.

# 7
  • Мнения: 28 780
Я, обясни по-подробно за есенциите, че не ми стана много ясно от кой вид по колко.  Laughing

# 8
  • Мнения: 45
Обяснявам веднагически :
Придобих , " с връзки" / /с/ хи-хи/ по 50 грама от двата вида.
Като ги смесих стана 100. Към тази смес добових 100 от горепоказаните "подобрители" , и вече от полученото лиснах  по-малко от една РАВНА СУПЕНА ЛЪЖИЦА, в свареното /както е показано/.

# 9
  • Мнения: 28 780
Благодаря, сега схванах вече.  Grinning

# 10
  • Мнения: 4 500
Не разбирам как подобряваме есенциите  Blush
Мармалада ме заинтригува  Crazy и моля да кажете дали бурканетЕ  Mr. Green се стерилизират. Ако да - колко време
Мерси   bouquet

# 11
  • Мнения: 45
Не разбирам как подобряваме есенциите 
Това с “подобряването” беше малка шегичка, но не съвсем.
Пак обяснявам :
50 грама малина есенция + 50 грама ягода есенция + 50 грама от едното Виски + 50 грама от другото Виски, и така станаха 200 .
Резултат  по-голяма количество, и с по-ниска концентрация на есенции, и от там предпазване от грешки при дозирането.

..
моля да кажете дали бурканетЕ  Mr. Green се стерилизират.
Нямаш никакъв проблем да ги стерилизираш, колкото искаш.
Моите са мити в миялка. Преди напълването се затоплят , до около 100-120/130 градуса Целизиеви, с цел- когато се завинти капачката , и се обърнат върху нея, и изстинат , да са се вакуумиралЕ. До сега по тази технология не съм имал пропуск с вакуумирането.

# 12
  • Мнения: 4 500
Аууу, колко съм загубена  Crazy Crazy Ускито било подобрител  Mr. Green
И последни 2 въпроса моля  Blush
Тия 2,5 кг обелени домати от колко кг ги докарваш?
И 1 супена лъжица ли слагаш на цялото количество или по 1 с.л на бурканЕ  Mr. Green
Много ми стана интересно и ще го направя, че имам отпуска 10 дни скоро и ще се заемам със зимнинка   bouquet

# 13
  • Мнения: 45
Тия 2,5 кг обелени домати от колко кг ги докарваш?
1.Не помня точно от колко. Просто така се случи в “кокретния случай ”
2.Ни най-малко не съм си и помислял да казвам че трябва да са 2,5 кг.
3.Основно е :
3.1.съотношението захар ~ около 47,5 до 50 % , при мен ,
3.2. желаната гъстота , в края.

И 1 супена лъжица ли слагаш на цялото количество или по 1 с.л на бурканЕ  Mr. Green
На цялото изварено количество, което в началото е било 2,5 кг сурови ,изчистени и обелени домати + 1,188 кг. захар съм налял по-малко от равна супена лъжица есенция, след което за кратко / 10-15 секунди/ се разбърква  и се напълват=наливат бурканЕтЕ.

# 14
  • Мнения: 28 780
Лимонена киселина не се ли слага, или се разчита на това, че доматите са кисели?

Общи условия

Активация на акаунт